Güzel özetlemişsiniz, ancak iyi set bonuslar ile tercih edilebilir bir set haline geldiklerinde upgrade anlamlı hale gelecek. Oysa oyunda mantık çerçevesinde tercih edilebilir armor setler çok az, çeşitlilik yok. Olmamasının sebebi de yukarda bahsini geçirdiğimiz unsurlar. Set bonusları kesinlikle düzenlenmeli, hatta itemin kendi değerleri (DEF vs) değişebilir.
Dostum benim tercih edilmeme sebebi bonusların yetersizliği olarak söyleyebiliriz ancak bu suni bir görüş olur monster atak boss atak kimileri için çok değerli bonuslar olabilir bununla beraber büyük bir Multi PC farmer kitle var ve bu itemleri düşük maliyet ile slot dönmek için tüketiyorlar. Sorun şu normal oyuncu neden bu itemleri kullanmıyor,
1. Common item rare item olarak craftlanıyor ve kullanım alanı sadece farmer priest ı ilgilendiriyor
Rare item epic olaran craftlanıyor kullanım alanı sadece heavy plate rogue farmer archerlar için başka kimse bu itemleri tüketmiyor zaten bu itemler olmadan da takı pus ve yemek ile çap i görüyorken bu itemin tercih edilip kullanılması zaten hayal zaten alıyorum bu bonusu ben neden bu iteme ihtiyaç duyayım.
8 heavy plate rogue rünlü ile 7 enhanced heavy arasında neredeyse hasar farkı yok ve bu item bir epic eşya upgrade maliyetine kimse katlanıp bu eşyayı takmaz çünkü hem rün maliyeti hemde +8 maliyetine katlanmak yerine radiant alıp bunu denerim diyor insanlar kimse yüzüne bile bakmıyor astarı içindekinden pahalı bir şekilde dizayn edilmiş ürünü kimse kullanmaz. Rün silmek o kadar ucuz işler değil bu kadar gereksiz rün arasından.
İmperial bölümünü yazmıyorum bile tamamen olmaması gereken unique zırh seti konuşmaya lüzum yok enhanced rogue imperial chestplate dışında tek bir item pazarı bile olmayan tamamı ile çöplük bir tier.
Kim neden bu itemleri tercih edip upgrade masrafına girsin, rün atmak bu kadar saçma zor iken rün denesin üretici adam bu maliyete K A T L A N M A Z.
2. İtemlerin istediği stat puanları,
Tekrar priest ile başlayalım tercih edilebilir enhanced priest leather kullanılabilir bir eşya seti iken heavy leather, plate, heavy plate seviyeleri tamamen kullanılamaz boyutta 3 healt değeri fazla almak için dünya para harcıyorken priest sınıfının HP den düşüp vermek zorunda olduğu plate için 893 HP kaybı oda +7 seviyesi için(19x çapran kullandım chestplate karşılaştırması için) heavy plate i görmezden geliyorum zaten tercih edilmesi imkansız kaybına göre kazandığın konuşmaya anlatmaya deymez.
Rogue sınıfı her zırh setini sadece dex puanı vererek kayıp olmadan kullanabiliyor zaten bu jobda heavy plate i ancak farm için tercih edebilir imperial 8 almak varken neden bunu tercih etsin yada 10larca GB yı sadece 200 mob atak power için harcasın oyunun 2. Seviye rare eşyasının biraz parlatılmış versiyonu için 7 seviyesinde 80 100 atak power için neden 2. Bir sete kim para harcayacak yada emek verecek grandmaster kasmayan biri bunlara elini bile sürmez onlarda üretip üretip yok fiyatına bilmeyen hesap yapmayan oyuncuları silkelemekten başka birşey yapmıyor
Yine priestlar priest leather 9 tercih ediyor ( +10 u söylemek istemiyorum tenezzül edip 9 seviyesinde 5 birim str artışı koyarken +10 da 4 birim olarak bırakılmış bakmak kontrol etmek akla bile gelmemiş o kadar umur dışı Battle priest) Levonun yayınında millet farketti en azından
Yine roguelar rogue heavy plate 8 9 tercih ediyor
Mage sınıfı leather setten direk olarak radiant a geçti bile kimse diğer itemlerin ne işe yaradığına konuyu açıp tıklamamıştır bile.
Warrior un ihtiyacını karşılayacak tek sınıf plate seviyesi %1 mana çalma için kimse 100 GB yakmaz zaten takıları ve ankleti yeterince HP çalma bonusuna sahip kimsenin umrunda olmayan eşyayı kimse yükseltmez. Pk da kullanılabilir falan demeyin bana 24 saat slotlar radiant sokuyor oyuna kimsenin umurunda bile değil bu itemler. 2 ay sonra kelepir olacak deathvalley row açılması yüzünden.
Sözün özü umarım istenen stat puanları tekrar düzenlenir ve insancıl değerlere yaklaştırılır priestın HP kaybına değer bonuslar eklenir, magenin int vermek için harcadığı zaten çubuk kraker olan joba gerekli monster defanf eklenir ki oyuncular bu eşyalara talep göstersin, hepsinin insancıl yapıldığı saçma sapan bonus istemeleri düzelmesi senaryosunda bile rare eşya epic, epic eşya unique olduğu sürece kimse bu itemleri kullanmayacak bu pazara girmeyecek chestplate dışında kimse takmayacak. Umarım sevgili bearfact abim ve justice abim dinlerler ve yargılamazlar sadece gelişim için bunların yapılması şart.