İstek Eşyalarda Çok Abartı Tasarımlara Gidilmesi Hk.

mertuser

Üye
Merhaba,
Alfa açıldığından beri oyunu takip ediyorum. Notlarımı alıp burada size iletmeye çalışıyorum. Oyunda büyük bir sorun olarak gördüğüm bir kaç şey iletmek istiyorum.

Eşyalarda ki tasarımlarda çok abartıya gidilmiş ve karışık. Kalkanlar, oklar, bıçaklar vb. tasarımlarda bunları gördüm. Bu konu en önemli konulardan biri bence. Bir çok oyuncu sadeliği seviyor. Kabul etmeyenlerde karışık tasarımlardan bir süre sonra sıkılacaktır. Bunlarda sadeliğe gidilmesi gerekiyor kesinlikle.

Malum oyundan örnek vereceğim asla yanlış anlaşılmasın. Siz durumu anlayacaksınız. Mesela sadece posion efekleri değişiyor ve bu insanda şık durduğu hissi veriyor. Ancak Rise de kırmızı taşlı silah mesela çok abartı ve karışık bir tasarıma sahip. Bazı ok tasarımları da çok karışık ve abartı. Lütfen bu konuyu listenize ekleyin.

Kıyafetlere sözüm yok. Kıyafet tasarımları başarılı ilerliyor. Oyunda kıyafet ve cilt sorunu sadece şu an için mage ve bp priest sınıfında mevcut umarım ona da bir çözüm gelir. Dediğimi bence ekipte yazıyı okuduktan sonra anlayacaktır.

Örneğimi malum oyunu oynayan moderatör ve teknik ekibi anlayacaktır.

Malum oyunda posion demageli silah var bunun görünümüne sahip değerli uniqe silah var onda da silahta beyaz karlı bir efekt var ice demage. Silaha rebith basınca bıçağın burnu havaya kalkıyor. Bakın bunlar hafif dokunuşlar ve şık dokunuşlar. Abartı ve karışıklık olmadan insanlara sade ve şık bir tasarım sunuyor.

Bir örnekte Heal Breaker ve İron impact silahı. İki silahta aynı tasarıma sahip ancak biri fire demage biri ice demage efekleri farklı. İnsanlarda değerli hissi yükseliyor.

Elexir - Hellblood Bu stafflarda ise kafa sadece ters dönüyor. Elexir'da aşağıya bakarken hell blood ta yukarıya bakıyor.

Tabi tam böyle yapın demiyorum asla her silahın farklı tasarımı olabilir bu çok iyi ancak çok karışık ve abartı olmasın şu an ki gibi. Gözümüz yoruluyor terminatör izliyoruz gibi oluyor.

Orta çağ oyununda bazı şeyler sade kalmalı. İyi çalışmalar dilerim. Umarım bu bildiriyi çok dikkate alırsınız.

Son düzenleme:

Oggy

Üye
Ben tasarımların yerinde ve güzel olduğunu düşünüyorum. Belki Protean karakterlerin zırhlarında biraz iyileştirme yapılabilir çünkü çok tek düze görünüyor.

Mirage

Üye
Silahlar gayet ideal. Kostümler de şu ana kadar gördüklerim için konuşuyorum, epey iyi. Sadece halihazırda bulunan armorlar çok güzel değil. Onlar da 2 yıl önce tasarlanmış zaten.

Bu farklı bir oyun ve her şeyi başka bir oyunla aynı olmamalı zaten. Çok normal.

sherlockholmes

Üye
silahlar ve zırhların tasarımları ideal fakat karakterler ve duruş/tutuşları/yürüyüşleri kötü.
Zaten Bonussuz kostüm sistemi gelecekse LoLdeki gibi Pay2wini engellemek için çok daha iyilerini kostümlerde yapmalılar ki finanse edebilsinler sistemi.
Keza kostüm sistemi bonuslu olursa bir süre sonra oyuncular rahatsız olmaya başlayıp bırakacaklardır. Yaşandı bunlar diğer oyunlarda.

MusTi

Rise Online World Mod Team
Senior Moderatör
Oyunu Ön Gösterimde de Oynadım hepsi dört dörtlük sen sadece 1 oyun oynadığın için öyle düşüyorsun biraz gözünü açın bir bakın
insanlar yenilik şeyler istiyor . sen örnek veriyorum wow oynasan kafayı yersin item miktarından dolayı yani yeniliklere açık ol dostum

Taarruz

Üye
Oyunu Ön Gösterimde de Oynadım hepsi dört dörtlük sen sadece 1 oyun oynadığın için öyle düşüyorsun biraz gözünü açın bir bakın
insanlar yenilik şeyler istiyor . sen örnek veriyorum wow oynasan kafayı yersin item miktarından dolayı yani yeniliklere açık ol dostum
burada bir kitle var yaklaşık %80 oranında. oyunun knight online gibi kalmasını isteyen. ödleri kopuyor yeni bir şey gelecek diye :D

wolfphenom

Üye
alum oyuna benzememesini isterken esc nin yerine alt f 4 koydular benzettirmeye calisanlarin amaci ne telif haklarina flan mi bulastirmaya calisiyorlar

Assassin

Üye
Haklısın grafikler gereksiz detaylı biz iyi grafikli bir oyun istemiyoruz ne gerek var buna istediğimiz iyi bir oynanışı olan karakter arası denge olan hilesiz bugsuz bir oyun.

Son düzenleme:

mertuser

Üye
Tek oyun oynadığımı nereden biliyorsun ? Wow'da oynadım mists of pandoria'sına kadar. Knight Online'da oynadım vb. mmo oyunlarını da denedim. Çok biliyorsunuz bir şey bilmeden yorum yapmayı. metin 2'yi de biliyorum, silkroad'ıda. Oyunun mekaniği hangi oyuna yakın bir bak bakayım. Hangi oyun kitlesine daha çok hitap ediyor. otchiwa hangi oyuna cevap olarak getirildi. Benim ilgimi bu şekilde çekti. Yoksa piyasada farklı mekaniklere ait bir çok mmo oyun var. Şahsen ben bu silahlarla devam etmem. Aç şimdi twitch rise online kanalına bak bakalım izlenme sayısına kaç kişi izliyor dediğimi anlarsın. Alfa keylere açık olan oyun neden herkese açıldı. Gerisi sizin bildiğiniz iş. Ben gerçekten bu oyunu oynayabilmek için ve işe yarayıcı şeyleri belirterek destek olmak istiyorum. Yaparlar yapmazlar o da onların bileceği iş.

mertuser

Üye
Haklısın grafikler gereksiz detaylı biz iyi grafikli bir oyun istemiyoruz ne gerek var buna istediğimiz iyi bir oynanışı olan karakter arası denge olan hilesiz bugsuz bir oyun ama bazıları sürekli bu isteğimizi malum oyun diyerek bok atmaya çalışıyor.
Oyun grafik açısından iyi olsun. Knight Online gibi sulu boya oyun asla istemiyorum. Sene olmuş 2020. Grafik açısından Rise Online'a tek bir kelime söylemem. Tabi ki grafiği, efekti bol gerçekçi olsun. Ancak abartı karışık tasarımla, gerçekçi hoş efektleri bir kenarı ayırmalıyız. Benim demek istediğim grafiği düşük bir oyun demek değil. Çimlere daha taşa, yaratıklara, skill efektlerine elinizden geldiğince geliştirin. Silahların posionları da öyle. Benim demek istediğim karışıklık yerine sade hoş ve şık tasarım yapmanız. Gerçekten çok karışık itemler var oyunda. Priestin kalkanı, bazı okçuların okları, bazı asasları bıçakları, magenin staffları...

mertuser

Üye
alum oyuna benzememesini isterken esc nin yerine alt f 4 koydular benzettirmeye calisanlarin amaci ne telif haklarina flan mi bulastirmaya calisiyorlar
Windows işletim sistemlerinde uygulamaları kapatmanın kısa yolu alt + f4 olduğunu umarım bir gün öğrenirsin. Belki bu yazıyı okuduğunda öğrenmiş olacaksın.

wolfphenom

Üye
Windows işletim sistemlerinde uygulamaları kapatmanın kısa yolu alt + f4 olduğunu umarım bir gün öğrenirsin. Belki bu yazıyı okuduğunda öğrenmiş olacaksın.
bütün oyunlarda escdir .ko ve windowsdan baska hicbisey bilmediginiz icin norma aslinda bu kafada olman

Nart

Üye
Tam tersine silahların çok sade olduğunu düşünüyorum. ROW ekibi zaten bilerek sade bir tasarıma girmiş. Oyunda P2W sınırlandırılacağı için, kostümlerin yanı sıra silahlara da skinler gelebilir ileride.

Firma görsel malzemelerden para kazanacak. Bu da istediğimiz bir şey zaten.

anil

Üye
Yalnız o malum oyunda tasarımlarını hiç değişmemesi ya da küçücük farklarla değişmesi "Aman sadeliği bozmayalım, aman oyuncu beğensin" kafası değil de daha çok "Aman masrafa girmeyelim, aman tasarımcıya para vermeyelim, bas farklı elemental damage, kakala" kafası oluyor :)

mertuser

Üye
Yalnız o malum oyunda tasarımlarını hiç değişmemesi ya da küçücük farklarla değişmesi "Aman sadeliği bozmayalım, aman oyuncu beğensin" kafası değil de daha çok "Aman masrafa girmeyelim, aman tasarımcıya para vermeyelim, bas farklı elemental damage, kakala" kafası oluyor :)
Dostum aynı oyun hakkında konuşuyoruz diye düşünüyorum ancak oyuna yeni silah tasarımları ve ek özellikler geldi bunu araştır. Krowaz silahları ve bu silahlara ek özellikler geldi. Mesela mageler insanları pet'e çeviriyordu ancak -70 def gibi saçmalığı vardı. Asaslara raum silahı tasarlandı tp ettiremiyordu veya dev haline getirip hedef haline getiriyordu, pot bastırmıyordu vb. Getirilen tüm silahların tasarımları da farklıydı. Ama eşitliği bozuyordu. falan filan. UTC silahları, Dark Knight silahları. Krowaz haritası, yeni maradon. Bunlar yapıldı. Ancak oyuncuları dinlemeden yapıldı. Oyuncular eşitliğin bozulduğu şeyler istemiyordu sadece. Mesela krowazda getirilen özellik cz de ve arenada vs'yi bitirdi. Çünkü şansı olan vs'yi kazanıyordu. Krowaz haritası çetecilerin eline geçti ve para kurunu sadece belli başlı clanlar belirlemeye başladı. Senelerce oyuncular tarafından bu konu belirtilse de oyun yeni sw açmaktan başka hiç bir şey yapmadı. UTC silahları tam bir rezaletti. Tasarımları olsun karakterler arasında eşitliği bozmak olsun. Hatta bu silahların pusta kutudan çıkması olsun. Oyuncular bunları bildirdi ama para uğruna her şey göz ardı edildi.

Bu konuda haklısın malum oyuna yatırım yapılıp ince eleyip sık dokunarak devasa bir tasarım ve oyuncu yararına bir şey yapılmadı. Yapılmaz da..

Ancak bu değişebilir. Rise Online gerçekten çok iyi bir ekibe sahip ve oyunu çok iyi bir şekilde insanların özlediği bir mekanik ile tam bir oyuncu gözüyle tasarlıyorlar. Ben ilk defa bir oyunu bu kadar o oyundan sonra yakından takip ediyorum. Yaşım 29 bilgi işlem şefiyim. Ama sürekli aklıma geldikçe takip ediyorum. Bu sektöre senelerimi verdim. Ben buna destek olmak için senelerdir oynayıp senelerdir şahit olduğum anılarla destek olmaya çalışıyorum.

Mesela benim bahsettiğim olayın aynısı o oyunun forumunda da yaşandı. Araştırıp bulabilirsiniz. UTC ve krowaz silahlarına haritalarına oyuncular tepki gösterdi. Abartı ve karışık tasarımlar diye istenmedi. . Demageleri olsun ek özellikleri olsun eşitliği bozduğu içinde tepki gösterildi. Oyunun forumunda bir çok kez anket açıldı ve kimse UTC ve Krowazı istemedi. Hatta ve hatta oyunun yeni SW'sinde bunlar açık değil hala.

Oyun bu noktalara da dikkat etmeli. Yaşananları bire bir iletiyorum. Saygılarımla...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt