Selam
Sevgili Zbam,
Benim dediklerimi tam anlamadığını düşünüyorum fakat cümle cümle cevap vermek zorunda değilsin.
1-Aynı dili konuşuyor ve yazıyorsak ve siz kendi argümanınızı sunduğunuz halde benim anlamadığımı iddia ediyorsanız, bu sizin kendinizi ve mütalaanızı iyi açıklayamadığınız için olmasın ?
2-Dilediğim gibi yanıt vermekte özgür olduğumu sanıyordum. Bunun da mı bir sınırlandırılması var sizin tarafınızdan hem de ? Ya da öyle olmasını mı umuyordunuz ?
Ben forumda bir görevli değilim sana hiç bir şeyi adım adım anlatmak zorunda değilim zaten sende doğru olanı yapıp araştırıp gerekli maddeyi kurallar içinden bulmuşsun.
Benim açtığım konuya gelerek, tıpkı bir yetkili edasıyla, öyle olduğunuzu ima etmeseniz bile, buna müdahil olmayı tercih olarak siz seçtiniz. Benim de kişisel olarak, açtığım konuyu ve bunun paralelinde olan tüm kapsayıcı değerleri savunma, gelen düşünceye karşılık anti-tez üretme, destekleyici kısmına eşlik etme, eleştirel bölümüne yanıt vermekle yükümlüyüm. Eğer ki bana yazdıktan sonra, cevap almayı istemiyorsanız ,o zaman hiç söz hakkı doğuracak bir faaliyetin içerisinde olmamalısınız. Adım attığınız an itibariyle, kurallar çerçevesinde dilediğim şekliyle cevap vermekte hürüm size karşı.
Müteallik Maddeye geri dönecek olursak,
(B) Kullanıcı Davranışı
Madde
6. Kanıtlı veya kanıtsız olarak, birini veya birilerini küçük düşürebilecek veya itibar(-lar)ını zedeleyebicek görsel, metin, ses kaydı, video, konu, mesaj, vb. içerikler oluşturmak kesinlikle yasaktır. Oyun ve forum üzerindeki oyuncular için şikayetlerinizi ilgili platformun destek bileti sistemini kullanarak yetkililere bildirin.
Dikkat ederseniz, -küçük düşürmek- -itibar zedelemek- yani itibar suikastinden bahsediyor. Şimdi size bunların akademik anlamda tez çalışmalarını da kapsayarak türevlerini burada dilerseniz paylaşabilirim tam olarak neyi ifade ediyor.
Benim paylaşımım bu tanımlara girmemektedir. Nedenini ve alt metnini açıklamıştım. Dilerseniz tekrar ve tekrar yine daha basit ve yalın şekliyle açıklamaktan keyfi duyarım.
Derseniz ki, aslında o kuralda eklenilmeyi unutulan bir ya da bir kaç detay daha var, bu sizin açtığınız konuyu da kapsayıcı niteliktedir. O zaman da şöyle yanıt vermek gerekir. Forum kurallarını büyük bir titizlikle oluşturan yetkili arkadaşın, ilgili maddeye giderek eklenti yapması ve mevcut kurallar bütününü güncellemesi gerekmektedir. O zamana kadar benim açtığım konunun haksız ve tutarsız aynı zamanda kurallar bütünlüğüne aykırı bir durumu söz konusu değildir.
Bu bölümle ilgili not tekrar not düşmem gerekirse. Daha önceki sözlerimde dile getirdiğim üzere, bu etkinlikleri sabote eden, bir şekilde ben kutu alıyorum nasıl olsa mantalitesiyle hareket edenlerin ayıklanıp temizlenip, normalde etkinliğe faydası olacak insanların etkinliğe giriş yapabilmelerinin önü açılsa, benim açtığım konunun getireceği ses ile (Ümit ediyorum) bir kaç kişi ceza alsa, kulaktan kulağa bu yayılsa, tahminim ve içgüdülerim bir daha böyle bir şeyin yaşanmayacağı yönündedir.
Anlamadığın kısım ben fotoğraftaki arkadaşı savunmuyorum büyük ihtimalle afk arkadaş AMA nekadar haklı olursan ol oyuncularla ilgili kötüleyebilecek post açman forum kurallarına aykırı.
Benim anlamadığım kısım siz o arkadaşı savunuyorsunuz diye bir bölüm değil. Böyle bir çıkarımım geçmiş yazışmalarımda varsa, lütfen bana kaynak vererek paylaşabilir misiniz? Bknz. burada belirttiğiniz üzere siz beni bu arkadaşı savunmakla suçladınız gibi.
Size ayrıntılı şekilde kendi tasavvur ettiğim ideamı büyük bir netlikle anlatmama rağmen, siz zevk için karşıt görüş sürdürmeye devam etme niyetindeyseniz, merak etmeyin, her yazacağınız fikriniz- keyfiyetten olacağı için, benim onları yanıtlayarak, size mutabık cevaplar vereceğimden hiç şüpheniz olmasın.
Sen kendini tabi ki ispatlayabilirsin afk değilken sana afk kalıyorsun diyende yok ama yarın ksleştiğim biri benim fotomu Zbam etkinlikte afk kaldı diye buraya post açarsa basit bir fotoğrafla, kendimi bu yalana karşı neden savunmak zorunda olayım ki ben zamanımı buna harcamak istemem açıkçası.
Size, bu konuyla ilgili gerekli gördüğüm açıklamayı yaptığım halde, yine dönüp dolaşıp benzer tartışmanın öbeğine beni dahil ediyor oluşunuz çok manidar. Ama olsun size yine sıkılmadan bu konudaki gelişime açık daha doğrusu geliştirilmiş yanıtımı tekrardan paylaşayım.
"Sabit bir görsel, tatmin edici bir sonuca varma aşamasında, engel çıkarmaya daha yatkın pozitif bir sürecin hizmetkârı ise, hiç üşenmeden bu tarz durumları, telefonumun kamerasından, bir dakikalara varacak şekilde daha anlaşılır da çekebilirim. Bir siteye ya da Youtube'a yükleyebilirim. Nasıl bu daha inandırıcı olur mu ?"
Dediğin saçma değil keşke forumda bir Kara Liste oluşturabilsek ama sende farkındasındır ki suistimal edilmeye çok açık bu yüzden forumda bu şekilde konular açılması yasak olabilir ve yeterince mantıklı bir sebep.
Zamanınızı benim konumun geçersizliği veya işlevsizliği üzerine harcamak yerine, nasıl daha faydalı ve fonksiyonel yapabiliriz uğruna harcamış olsaydınız ne ben kendimi bu kadar ayrıntılı anlatmak durumunda kalırdım ne de siz çözüm olacağınız yerde sorun olurdunuz.
Saygılarımla