Öneri Farklı Bir Takas Sistemi

GİL-GALAD

Üye
Oyuncular olarak en önem verdiğimiz konu oyun içi item satışı olmasın, para ile kimse kimsenin önüne geçip fahiş fiyatlardan item satışı olmasın, keyifli adil bir oyun olsun.
Bu isteğimizi Soulbond ve bazı itemlerin tradeye kapalı olması ile gerçekleştiriyoruz ancak bazı sıkıntılar da meydana geliyor.Örneğin bir oyuncu Asas karakteri var emekle dizilmiş güçlü itemleri var ve bu oyuncu mage oynamak istiyor, tekrardan mage itemleri toplamak oldukça zor olacaktır ancak şöyle bir sistem hem ticarete hem de bu tarz oyuncuların sıkıntısına çare olabilir;

Her önemli itemin takas için değer biçilmiş bir 'Trade Point''i olabilir. Öreğin +7 Asas imperial göğüslüğün Trade Poin'i ''150'', oyuncu bu göğüslüğü tradeye koyduğu zaman, ancak karşı taraf ta 150 point'e denk yada çok az üstünde veya çok az altında (140 veya 160) bir Trade Point'i bulunan itemi koyduğu zaman, Trade seçeneği etkinleşsin ve taraflar eşit değerdeki itemlerini takas edebilsin.

ikinci örneğimizde kişi +8 bir staff'a sahip ve bu staff'ın Trade Point'i 1000 diyelim.Oyuncu bu itemi Tradeye koyduğu zaman, karşıdaki kişi 1000 pointi doldurabilecek 150+150+150+150+150 5 parça Warrior imperial set ve bir adet +7 300 trade point'i olan bir sword koyduğu zaman trade opsiyonu yine etkinleşebilir böylece değer bakımından denkleştirilmiş itemler taraflarca takasa uygun hale gelir. Örnekler bu mantıkta çoğaltılabilir.

Burdaki önemli nokta şu; Bu Trade Point sadece +7 +8 gibi özel değerli itemlerde bulunacak yani eğer her itemin Trade Point'i olursa bu kötü niyetli kişiler tarafından +8 itemi almak için çöp itemleri doldurarak trade pointi karşılamaya çalışarak kullanılabilir oyüzden belli başlı itemlerin trade pointi olacak

Ve bu Trade Pointler çok iyi tasarlanmalı bir denge ve eşitlik kurulmalı.Trade Point sistemi para kazanmaktan çok item alışverişine can katmayı amaçlayan bir sistem.

Geliştirici ekibin düşünmesini rica ediyorum ve siz değerli forum üyelerinin düşüncelerini merak ediyorum

Hayırlı Forumlar.

Isildur

Üye
Çok mantıklı bir sistem, şuan söylediniz sistemin açığını arıyorum ama bulamadım eğer bir açığı yoksa çok iyi

serdar

Üye
Poe de böyle bir şey var,oyunda para yok sadece itemlerin değerleri var.NPC e bile satsan karşılığında item veriyor.

Isildur

Üye
Arkadaşlar şu sistemde bi açık var mı ben düşündüm bulamıyorum

ANGEL

Üye
Trade komple kapalı olursa bunlara gerek kalmaz dostum.
Sende okçudan sıkıldığında itemlerini action house koyarsın satılır,oradan gelen coinle action housedan mage itemini alırsın o kadar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt