Öneri Farm Mafyalarını Önlemek Mümkün mü?

Acalitos

Üye
Evet aklıma gelen durum şu şekilde malumunuz bunu ko da gördük abyss de katları kiralıyorlardı.
Malum mob'ların bulunduğu bölgelerde parsel parsel satışlar yapılıyordu.
Belki yine aynı sistem işler kim bilir ama en azından yavaşlatmak küçük bir engel koymak mümkün.
Peki nasıl olacak bu iş?

Benim fikrim bir karakterin günlük mob kesme limiti olmalı bu limit özellikle high lvl moblarda yada fazla coins değerli meteryal , esya atan farmı boş kalmayacak moblara uygulanacak günlük mob kesme limiti ile sağlanabilir x mobundan x karakterinin sayacı günlük yenilenecek bu limit tüm gün maksimim 4 yada 5 saate eş değer olacak yada mob sayısı ile kontrol edilecek. Her gün 4 saat yada 5 saat olabilir bu limit zaman üzerinden hesaplanırsa maymun iştahlı oyuna para yatırmış kişilerin her yerden para kazanmasını engellemekle birlikte oyunu hakkı ile oynamak isteyen oyuncular içinde bir nimet olabilir.X karakter X mobun arenasına girdiğinde ve mobdan bir tane kestiğinde süre başlar yada X karakteri X mobundan günde 1000 adet kesebilir ardından X karakterinin moba yaptığı ataklar X mobuna asla hasar veremez X karakteri X mobundan kesmemiş bir parti üyesi ile X mobunu kesemez gibi bu durum eğer üzezrine düşünülürse farm mafyalarının önüne geçilir.Koxp olayı sıkıntıya düşer bunu bir değerlendirin...

Tyrande

Üye
Malum oyunda böyle şeyler de mi yapılmış :D Ben oyunu bıraktığım zamanlar böyle şeyler yoktu vay be :D Bunun için herhangi bir engel koymaya gerek yok oyunda eşyalar rastgele moblardan değilde dungedon, raid tarzı yerlerde olur. Oyuncular buraya ister gurup ister solo olarak girecek şekilde yapılır. Atıyorum 100 kişi aynı anda aynı dg ye girse bile farklı zone'da olacağı için hiç kimse kimseyle karşılaşmaz. wowdaki dungedon mantığı işte. bu dg ler aynı şekilde haftalık veya zorluk seviyesine göre günlük olur. İsteyen girer farmlar. yani siz dg ye gurup olarak girdiğinizde sizden başka kimse olmayacak. tek girdiğinizde gene tek siz olacaksınız. Herkes kendi zindanına girecek. Tıpkı wow'daki gibi.

Ayrıca oyunda her türlü zorbalık ve bu tür şeyler için GM'ler her daim denetleme yapmalı tabiki.

Ben yokken neler dönmüş yahu :) Ben çoktan sunucuları kapatıp tarihin tozlu sayfaları arasına karışmışlardır sanıyordum hala oynayanları görünce bile şaşırmıştım. :D

Heywood

Üye
Üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Fikri geliştirmek adına eğer sınır olacaksa karaktere değil hesaba olmalı diye düşünüyorum.

Acalitos

Üye
Üzerine düşünülmesi gereken bir konu. Fikri geliştirmek adına eğer sınır olacaksa karaktere değil hesaba olmalı diye düşünüyorum.
hesaba yapılması çok acımasız olabilir bir sistemde açıklar olmalıdır açıklar oyun yapımcılarını ve oyun oynayan kitleyi her daim diri kılar...

Malum oyunda böyle şeyler de mi yapılmış :D Ben oyunu bıraktığım zamanlar böyle şeyler yoktu vay be :D Bunun için herhangi bir engel koymaya gerek yok oyunda eşyalar rastgele moblardan değilde dungedon, raid tarzı yerlerde olur. Oyuncular buraya ister gurup ister solo olarak girecek şekilde yapılır. Atıyorum 100 kişi aynı anda aynı dg ye girse bile farklı zone'da olacağı için hiç kimse kimseyle karşılaşmaz. wowdaki dungedon mantığı işte. bu dg ler aynı şekilde haftalık veya zorluk seviyesine göre günlük olur. İsteyen girer farmlar. yani siz dg ye gurup olarak girdiğinizde sizden başka kimse olmayacak. tek girdiğinizde gene tek siz olacaksınız. Herkes kendi zindanına girecek. Tıpkı wow'daki gibi.

Ayrıca oyunda her türlü zorbalık ve bu tür şeyler için GM'ler her daim denetleme yapmalı tabiki.

Ben yokken neler dönmüş yahu :) Ben çoktan sunucuları kapatıp tarihin tozlu sayfaları arasına karışmışlardır sanıyordum hala oynayanları görünce bile şaşırmıştım. :D
ah dostum ah en ti ti daha neler neler yaptı +9 +10 itemları ofisten satışlar heavenfire desteği daha neler neler...

Mrtico

Üye
Oyuna eğer dungeon ve görev sistemi gelecekse bu konunun sıkıntı olacağını sanmıyorum. Mob sınırlaması yerine bu tür dungeona sahip oyunlarda kişi sınırlaması oluyor en fazla 4 kişi girebiliyorsun dungeona. Ve oyunun çoğu top itemı buradan düşüyor o yüzden bu sistemin hem pazar mayfasının hem de farm mafyasının önünü keseceğini düşünüyorum. Wow ve esoda böyle mesela. Legendary top itemlar da 12 kişilik trial dediğimiz yüksek zorluk seviyeli dungeonlardan düşüyor.

Tyrande

Üye
Oyuna eğer dungeon ve görev sistemi gelecekse bu konunun sıkıntı olacağını sanmıyorum. Mob sınırlaması yerine bu tür dungeona sahip oyunlarda kişi sınırlaması oluyor en fazla 4 kişi girebiliyorsun dungeona. Ve oyunun çoğu top itemı buradan düşüyor o yüzden bu sistemin hem pazar mayfasının hem de farm mafyasının önünü keseceğini düşünüyorum. Wow ve esoda böyle mesela. Legendary top itemlar da 12 kişilik trial dediğimiz yüksek zorluk seviyeli dungeonlardan düşüyor.
Aynen öyle

huseyin35

Üye
Arkadaşların dediği gibi Dungeon bu olayı bitirir bahçe farmı gibi musluğun hep bir tarafa akma olayı biter. Oynayan herkes itemini kasabilir.

az768

Üye
Dungeon, görev tarzı şeyler olmalı. Farm illaki olur moblarda ancak buna hassas denge lazım. Harcadığın saat, gelecek farm birbirine değecek mi bunları çok dengeli ayarlamalılar. Yoksa bizim Türk milletine bu saat sınırı mob kesme sınırı sökmez. Adamlar 50 kişilik mafya timi gibiler. Clanda ki herkesin ID'si herkes te var. O çardan çıkar diğerine girerler böyle sınırlamalar bu sorunu çözmez. Daha farklı yada çok getirisi olmayan farmlar planlamalılar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt