KURALLAR Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
(A) Genel

1. Rise Online World resmi forumunun amacı, Rise Online World oyuncu topluluğunu, oyun içeriğine eklenen yeniliklerden haberdar etmek ve kullanıcılar arasındaki bilgi aktarımını sağlayabilmektir.
2. Rise Online World resmi forumuna üye olan tüm kullanıcılar, forum kurallarının en güncel halini okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılır.
3. Rise Online World yetkilileri, kullanıcılara herhangi bir haber vermeksizin kuralları düzenleme hakkına sahiptir.
4. Her kullanıcının sadece 1 (bir) tane hesap oluşturma hakkı vardır. Kullanıcının, birden fazla forum hesabı olduğu tespit edildiği halde, kullanıcının gerçek hesabı hariç tüm üyelikleri süresiz olarak forumdan uzaklaştırılacaktır. Süreli ceza alan oyuncuların bu süre zarfında ekstra bir hesap açmaları kesinlikle yasaktır, mevcut hesaplarının ceza süresinin bitmesini beklemeli ve hesapları açıldığında foruma bu hesapları ile devam etmelidirler. Bu madde ihlali tekrarlanırsa, kullanıcının gerçek hesabı dahil tüm hesapları süresiz olarak uzaklaştırılır.
5. Forum üzerinde ortak hesap kullanımı kesinlikle yasaktır. Gerektiğinde kullanıcıya uygulanan tüm ceza işlemlerinden hesap sahibi sorumludur.
6. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olarak görülen, yasaklanan ve yasal olmayan herhangi bir içeriğin paylaşılması kesinlikle yasaktır. Bu kuralı ihlal eden kullanıcı uyarı yapılmaksızın süresiz olarak uzaklaştırılacaktır.
7. Yazdığınız her mesajdan siz sorumlu olursunuz. Forum Yöneticileri (Admin/Mod Ekibi) bu konuda hiçbir sorumluluk üstlenmez. Forum kurallarına uymayan mesajlar uyarısız silinir.
8. Herhangi bir konu ya da mesajla ilgili öneri, şikayet ve diğer bildirimlerinizi, ilgili konunun bölüm moderatörüne " Raporla " butonunu kullanarak kolayca iletebilirsiniz. Diğer durumlar için moderatörlere özel mesaj yolu ile ulaşabilir ya da İletişim sayfasını kullanabilirsiniz. (Raporlama bölümünü gereksiz yere meşgul etmek yasaktır.)
9. Her kullanıcı kendi hesap güvenliğinden sorumludur.
10. Foruma yeni üyelik kaydı sırasında VPN vb. kullanmak yasaktır. VPN ile giriş olduğu tespit edildiği takdirde hesap Spam olarak işleme alınacaktır.
11. Forum yönetimi gerektiğinde üyelere karşı özel uyarı kullanarak ceza verme insiyatifine sahiptir.
Bu madde forum yönetimi tarafından keyfi ceza vermek için değildir. Forum huzurunu ve düzenini bozacak bir durum,söylem vs. olduğu takdirde buna dair verilecek cezaya dair bir forum kuralı henüz yoksa, özel uyarı ile ilgili üyeye ceza vererek forumdaki huzur ve düzeni sağlamak içindir.
12. Forum yönetimi şüpheli olarak düşündüğü (spam, reklam) hesapları uyarmadan ve/veya ceza puanı vermeden sınırsız olarak kapatma yetkisine sahiptir.

(B) Kullanıcı Davranışı

1. Herhangi birini veya birilerini, devlet ve devlet yöneticilerini, kuruluş ve kurumları küçük düşürecek veya zedeleyebilecek görsel, metin, ses kaydı, video, konu, mesaj, vb. içerikler oluşturmak kesinlikle yasaktır.
2. Rise Online World oyunu ve forum yetkililerinin; kullanıcı adını, ismini, profil görselini veya imzasını kullanarak taklit etmek veya taklit etme girişiminde bulunmak kesinlikle yasaktır.
3. Oyun veya forum yetkilisiymiş gibi davranışlarda bulunmak kesinlikle yasaktır.
4. Forum içerisinde, birini veya birilerini, rahatsız edecek özel mesajların yollanması kesinlikle yasaktır.
5. Kural ihlali durumlarını destekleyen kullanıcılar, kural ihlaline ortaklık etmiş olarak sayılır. Kural ihlaline ortaklık eden kullanıcılara, kurallar gereğince uygulanması gereken işlemler forum yetkilileri tarafından uygulanır.
6. Kanıtlı veya kanıtsız olarak, birini veya birilerini küçük düşürebilecek veya itibar(-lar)ını zedeleyebicek görsel, metin, ses kaydı, video, konu, mesaj, vb. içerikler oluşturmak kesinlikle yasaktır. Oyun ve forum üzerindeki oyuncular için şikayetlerinizi ilgili platformun destek bileti sistemini kullanarak yetkililere bildirin.

7. Başka bir siteden alıntı yapılmış ise mutlaka orijinal kaynağa ilişkin isim verilmelidir. Alıntı yapılan yerden izin almak gerekiyorsa gerekli izin alınmalıdır.
8. Forum içerisinde yanlış bilgi paylaşımı yasaktır. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış bilgi vermek o kullanıcıyı yanlış yönlendirecek ve konu hakkında yanlış bilgi sahibi olmasına sebep olacaktır.
9. Özel mesaj yolu ile başka bir kullanıcıya hakaret, küfür, nefret söylemi vb davranışlar uzaklaştırma sebebidir.


(C) Forum Kullanımı

1. Konu başlığı veya mesaj içeriğinde tamamen veya tamamına yakın büyük harf kullanmak, bağırmak anlamına geldiği için kullanılması yasaktır. Bu tür içerikler, forum yetkilileri tarafından silinebilir/düzenlenebilir.
2. Kullanıcı, yeni bir konu oluşturmadan önce benzer içeriğin olup olmadığını, forumun "Ara" özelliğini kullanarak kontrol etmelidir. Aynı içeriğe sahip konular uyarısız bir şekilde silinecektir.
3. Kullanıcı, yeni bir konu oluştururken, oluşturacağı konu içeriğine göre uygun kategori ve konu etiketini seçmelidir. Kategorisi veya etiketi uygun görülmeyen konular, yetkililer tarafından uygun kategoriye taşınabilir/düzenlenebilir.
4. Yeni bir konu oluştururken, konu başlığı, konu bütünlüğünü özetleyen bir ifade olması gerekmektedir. "Acil", "Yardım", "Hata", vb. gibi başlığa sahip konular, forum düzenini korumak amacıyla düzenlenebilir/silinebilir.
5. Kullanıcı, daha önce oluşturmuş olduğu aynı mesajı birden fazla farklı konuda paylaşamaz.
6. Forum yetkilileri tarafından izin alınmadan, kilitlenen bir konunun devamı niteliğinde yeni bir konu oluşturmak kesinlikle yasaktır.
7. Konuyu güncellemek (gündeme getirmek) amacıyla veya konu içeriği ile alakası olmayan "+1", "++", "süper", "güncel", "sadece ifade (emoji)" ve bunlar gibi mesajları içeren gönderiler uyarısız silinecektir. Teşekkür amaçlı gönderilen mesajlar bu maddeye tabi değildir.
8. Forum düzenini sağlamak amacıyla, bir konu içerisinde, bir kullanıcı kendi oluşturmuş olduğu mesajın altına yeni bir mesaj oluşturamaz. Eğer konu içerisinde atılan son mesaj, kullanıcının kendi mesajıysa ve mesajı üzerinde ekleme veya düzenleme yapmak istiyorsa "Mesaj Düzenle" özelliğini kullanmalıdır. Bu kuralı ihlal eden kullanıcıya ait mesaj(lar) düzenlenebilir/silinebilir.
9. Özel hayatın gizliliği kapsamında korunan, herhangi bir kullanıcıya ait kişisel ve özel bilgileri (telefon numarası, ses kaydı, görsel, özel mesaj, sosyal medya hesabı, vb.) paylaşmak, bununla beraber forum ve oyun yetkilileriyle birebir yapılan mesajlaşmaları, iletişime geçtiğiniz yetkili(ler) tarafından izin almadan paylaşmak kesinlikle yasaktır.
10. Oyun içeriğindeki hataları paylaşarak, diğer oyuncuların bu hatalardan faydalanmasını sağlamak veya tedirginlik oluşturmak amacıyla oluşturulan içerikler uyarısız silinecektir.
11. Forum içerisinde oluşturulan özel mesajların ekran görüntüsünü veya içeriğini, herkese açık (Rise Online World oyunu ve resmi iletişim kanallarındaki yetkililer hariç) bir şekilde, özel mesaj ile etkileşimde olan kullanıcıların rızası olmadan paylaşılması kesinlikle yasaktır.
12. Dil, din, ırk ve siyaset hakkında tartışma yapmak kesinlikle yasaktır. Bu tür içeriklere sahip konu ve mesajlar uyarı yapılmaksızın silinecektir.
13. Kullanıcının, profil (Profil fotoğrafı, banner, imza vb.), konu veya mesaj içeriğinde herhangi bir farklı platforma ait metin, görsel veya link bulundurması kesinlikle yasaktır.
14. Kullanıcının profil fotoğrafında veya forum üzerinde oluşturmuş olduğu herhangi bir içerikte (konu, mesaj, özel mesaj, imza, vb.) tehdit edici, müstehcen yazı/resim, reklam olabilecek görseller, bir başkasını rahatsız edecek görseller gibi öğeler bulunamaz.
15. Rise Online World oyunu ve Rokogame Studios adını karalamaya yönelik, aşağılayıcı ve gerçekliği olmayan söylemlerde bulunmak uzaklaştırma sebebidir.
16. Rise Online World oyununun veya forumunun herhangi bir yetkilisini itham altında bırakmak kesinlikle yasaktır.
17. Forum içerisinde Gold, Karakter, Eşya, NFT, vb. gibi ticari amaç güden ürünlerin satışının ve reklamının yapılması kesinlikle yasaktır.
18. Her kullanıcının 3 defa forum kullanıcı adı değiştirme hakkı bulunmaktadır.
19. Rise Online World resmi web siteleri dışında, kullanıcı güvenliğini tehlikeye sokan veya tehlikeye atabilecek linklerin paylaşılması yasaktır. Bu tür gönderiler forum yetkilileri tarafından silinebilir ve paylaşım yapan kullanıcıya cezai işlem uygulanabilir.
20. Birden fazla kullanıcının planlayarak aynı mesajı spam halinde göndermesi yasaktır.
21. Forum içerisindeki konularda veya mesajlarda herhangi bir illegal oyun ve yazılım içeriği paylaşmak, bu içeriklerin tanıtımını ve reklamını yapmak sorgusuz olarak forumdan uzaklaştırma sebebidir.
22. Konu ile alakası olmayan veya anlamsız olan iletilerin gönderimi yasaktır.
23. Oyunla ilgili bilgi amacı dışında link paylaşımı ve yönlendirme yasaktır. Bilgi amacı güden YouTube videoları paylaşılabilir.
24. Foruma üye olan herkes yukarıda belirtilmiş olan kuralları kabul etmiş sayılır.



(D) İhlaller, Ceza İşlemleri ve İtiraz

1. Yapılan ihlallere karşı uygulanacak ceza işlemleri için forum yetkilileri, forum kurallarını yorumlar ve uygular. Size uygulanan cezanın haksız olduğunu düşünüyorsanız, özel mesaj yoluyla bir forum yetkilisiyle iletişime geçerek, cezanıza itiraz edebilirsiniz.
2. Bir uzaklaştırma cezası verilirken, kullanıcının geçmişe dönük almış olduğu uyarılar baz alınabilir.

Son güncelleme: 22.06.2022
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Forum kurallarımız güncellenmiştir, herkes okumuş ve kabul etmiş sayılır.
 

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Katılım
21 Eki 2020
Mesajlar
1,274
Puanları
112
Foruma VPN kullanarak giriş yapan kullanıcılar için güncelleme ;

Rise Online World forum adresine VPN ile giriş yaparak birden farklı hesap oluşturup forum kurallarını ihlal ederek forumu kullandıkları tespit edilmiştir.
Buna istinaden Aynı IP adresi üzerinden '' Multi Hesap '' kullanımı yapan kullanıcıların açtıkları birden fazla hesap uzaklaştırılıp, hesaptan atılan tüm mesajlar silinecektir.

Forumu kullanırken VPN Kullanmanız farklı kişilerle aynı IP Adresini kullanmanızı sağlayabilir ve ceza alabilirsiniz lütfen dikkatli olun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt