Fps Problemi

hmcnyldrm

Yeni Üye
Merhabalar, Lenovo Ideapad Gaming 3 gaming laptop kullanıyorum. 16 GB Ram - Amd Ryzen 5 5600H - RTX 3060 ekran kartım var. Üst düzey oyunların hepsini ultra ayarlarda 60 FPS üzeri rahatça oynuyorum. Rise Online'ın optimizasyon problemlerinin devam ettiğini biliyorum fakat aldığım performans optimizasyon ile alakalı değil performans maalesef 60 FPS'i geçmiyor, aynı özelliklere sahip çoğu kullanıcının daha fazla FPS aldığını duydum. Neredeyse bütün çözümleri (oyun içi ayarlar, ekran kartım güncel, diğer driverlar güncel, dosyaları doğruladım vs.) denedim fakat sonuç aynı. Umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar, problemi saptar ve çözüme kavuştururuz.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• core temp.PNG
    core temp.PNG
    4.2 MB · Görüntüleme: 48
  • görv yön.PNG
    görv yön.PNG
    2.2 MB · Görüntüleme: 48
  • görve yön 2.PNG
    görve yön 2.PNG
    2.2 MB · Görüntüleme: 48

Otistik

Üye
Çözüm1
  • Güç Planı: Bilgisayarınızın güç planını "Yüksek Performans" olarak ayarlayın.
  • Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Oyun oynarken arka planda çalışan tüm gereksiz uygulamaları kapatın.
  • Windows Oyun Modu: Windows 10 kullanıyorsanız, oyun modunu açın.
  • Ekran Kartı Ayarları: NVIDIA Denetim Masası'ndan Rise Online için özel grafik ayarları oluşturabilirsiniz.
Çözüm 2
  • Grafik Kalitesi: Oyun içi grafik ayarlarını "Düşük" veya "Orta" seviyeye düşürün.
  • VSync: VSync'i devre dışı bırakın.
  • Gölgeleme: Gölgelendirme ayarlarını "Düşük" veya "Kapalı" olarak ayarlayın.
  • Dokular: Doku kalitesini "Düşük" veya "Orta" seviyeye düşürün.
  • Efektler: Parçacık efektlerini "Düşük" veya "Kapalı" olarak ayarlayın.
Çözüm 3
  • Bilgisayarınızın ısısını kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar performansı düşürebilir.
  • Bilgisayarınızdaki fanları temizleyin. Kirli fanlar hava akışını engeller ve ısınmaya neden olur.
  • Rise Online oyun dosyalarını doğrulayın.
  • Bilgisayarınızın BIOS'unu güncelleyin.
Belkide sorun lenovo bilgisayardadır.
  • Lenovo destek hattı ile iletişime geçebilirsiniz.

Paylaştığın görsellere ulaşamıyorum bu adımları denedikten sonra dönüş yapabilir misin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt