Gali̇a Sunucusunda Rowdayken Garanti̇li̇ Bi̇lgi̇sayarıma Ne Oldu?

Arifbircan

Yeni Üye
Her gün olduğu gibi 70 level okçu karakterimi h4 overseer partiye koydum exp ve farm aynı anda kasmaya çalışırken bi anda ksye gelen bir grup oldu. Bütün parti 60 skillerini koyduk kutular bizdeydi. Gece vakti ne olduysa bilgisayarım kapanmıştı ve açılmıyordu. Aldığım yere götürdüğümde ise sorunu halen çözemediklerini ne olduğunu anlayamadıklarını ancak işlemcinin hasar görmüş olabileceğini söylüyorlardı. Anlamadığım şey sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarda en düşük çözünürlük ve ayarlarda bilgisayarım nasıl zarar görebiliyor?

CTU

Üye
Bu konunun altına yüzlerce ihtimal paylaşılabilir, günlerdir açık bırakıp yüklenme oranlarından temizliğine kadar değişir. Görev yöneticisinden bakıyor muydun işlemci kullanımının oranlarına? % kaç oranında kaç ısıda çalışıyordu mesela bilgin var mı?

Arifbircan

Yeni Üye
Ben oyun mu oynamalıyım hesap mı yapmalıyım? Anlayamadım doğrusu?

CTU

Üye

Bir şey hesabı yapmana gerek yok, Rise online için geçerli bir durum değil bu. Yeterli bir bilgisayara sahip değilsindir, darboğaza sokmuşsundur cihazını bu yüzden zarar vermişsindir. Tabi ki de kendi malının kullanımına dikkat ediceksin, 1GB ram isteyen benzer oyunlar gibi değil malesef. Gelip evinde test etmelerini mi beklerdin senin bilgisayarın yeterli mi değil mi diye?

Arifbircan

Yeni Üye
Tabii ki sizi anlıyorum ancak sistem gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyorum. Gaming laptop

RomeoS

Yeni Üye
benim laptop da gaming laptop ve gerçekten sadece rise oynarken bazen reset bile atıyor kendi kendine anlamadım. Baldur Gates 3 bile oynuyorum sıfır sorunla..

Arifbircan

Yeni Üye
Ayrıca arkadaşımın pc’snde yaşanan başka bir durum. Sistem gereksinimlerinde 8gb ramin yeterli olacağı yazıyor. 8gb ramli pcde ramin yetersiz olduğunu hdd veya ssd kullanarak sanal bellek oluşturması gerektiğini söylüyorsunuz. Oyuna bu şekilde giriyor.

Arifbircan

Yeni Üye
Şuanda bana garanti veren şirket oyunun içine girip bu durumu bile araştıracaklarını söylediler. Umarım güzel sonuç alırız.

CTU

Üye
Şuanda bana garanti veren şirket oyunun içine girip bu durumu bile araştıracaklarını söylediler. Umarım güzel sonuç alırız.

Oyunun içine girip bu durumu araştıracağı konusunda garanti veren şirkete ödeme yapıyorsan eğer biran önce paranı kurtar :)

1996patron

Yeni Üye
Dostum bilgisayarının garantili olması sistem gereksinimleri bunların hiçbirinin önemi yok seni de keklemişler muhtemelen bilgisayarının özellikle anakartında bir sorun olabilir. Sen kalkıp bu oyunda böyle oldu diyince sana ne diyecekler biliyor musun :) garanti kapsamı dışında :)) Elektronik aletler her an arıza verebilir bilemezsin ben 3 ayda 2 anakart değiştirdiğimi biliyorum ellerine boşuna koz vermişsin bence

veyselislm

Yeni Üye
Sorun tamamen rise onlineda , bu oyun ilk açıldığından beri oynarım hala bazı şeyleri çözebilmiş değiller.Diğer oyunları ultra 2k oynayatan bilgisayarım bunda nerdeyse çökecek duruma geliyor :)

Meapr

Moderator
Tabii ki sizi anlıyorum ancak sistem gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyorum. Gaming laptop
Merhaba, bazı gaming laptoplarda buna gerek yokken bazılarındaysa soğutucuyu elle açmak gerekebiliyor. Belki de çok aşırı ısınmadan dolayı termal macun kurumuş olabilir ve yeterli soğutma sağlanamadığından kapanmış olabilir. Burada etki eden birçok faktör söz konusu olabileceğinden mütevellit, tek bir sebep olarak oyundan kaynaklı olduğunu söylemek imkansıza yakındır. Soğutucunuz çalışıyor muydu? Cpu - Gpu kullanım değerleriniz hangi seviyelerdeydi?

osmangaziforum

Üye
ben bilgisayara Msı After burner bile kurdum . ekran kartını daha serin tutmak için fanın hız değerlerini el ile ayarladım . tavsiyedir mutlaka yapınız

SELOXER

Üye
Benim Gaming laptobuda fişten çektiğimde rise açıksa direk kapatıyor kendisini

YUZDEELLI

Üye
Benim 3 bin liralık laptopuma bir şey olmuyoda senin son model adı gaming bilgisayarın mı bozuluyor.bozulduysa yenisini versinler napalım yani senin ne kabahatin var he sen ekran yüzdesini köklediysen orasını bilemem seversiniz siz bişeyleri köküne kadar açmayı :D gaming diiiil mi dayııııı kökleeeeeee :D

GorrTheGodButcher

Üye
oyun oynamanı sağlayan bilgisayarına iyi bakmalısın diyor arkadaş. Bunun için hesap yapman gerekiyorsa hesap yapman, temizlik yapman gerekiyorsa temizlik yapman gerek. Burada ks yapanların bilgisayarına bir şey yapmış olabileceği ihtimalini vurguluyorsun alttan alttan, bu ihtimalden önce bilgisayarına iyi bakıp bakmadığını soruyor insanlar da, bunda bir sorun yok.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt