Galia Protean Aleyhinde Irk Dengesizliği

Celestine

Yeni Üye
Merhaba Rise Online ekibi ve oyuncular,

Oyunun tam sürümü çıktığından beridir aktif olarak oynayan bir oyuncuyum. Çok bariz bir ırk dengesizliğinden bahsetmek istiyorum.

Lunaskar Tarafında: Etkinliğe Girememe Sorunu

Ben de Lunaskar tarafında Mage olarak yaklaşık 4000+ gear score ile oynuyordum.
Bir süre sonra önce sabah sonra da akşam infernoya çekmemeye başladı ve ben de kendimce bir anket yaptım.
Death Valley'de, Dorion'da bulabildiğim magelere kaç Gear Score'a ve hangi itemlere sahip olduğunu ve etkinliğe girip giremediğini sordum. 2-3 ay önce yaptığım anketten çıkardığım sonuca göre Lunaskar'da bir mage olarak infernoya girmek istiyorsanız en az 70-80GB'lik iteme sahip olmanız gerekiyor.
Yani yaklaşık olarak 30.000+ Lira'dan bahsediyoruz. Bir oyunun bir etkinliğine girebilmek için oyuna 30.000 Lira yatırmak ne kadar mantıklı?

Protean Tarafında: Sürekli Mağlubiyet Sorunu

Bu yüzden ırk değiştirerek Protean tarafına geçtim.
Ancak burada da tam tersi bir problem ortaya çıktı:
Protean tarafında etkinliğe girmek kolay olsa da, neredeyse hiç kazanılamıyor.
Gerçekçi bir oran vermek gerekirse, oynadığım 10 oyunun 9’unu kaybettik ve bu yaklaşık olarak 1 aydır bu şekilde.
Çoğu zaman henüz orta alandaki boss’a bile ulaşamadan Lunaskar tarafı boss’u kesip oyunu bitiriyor.
Yani Lunaskar tarafında güçlü oyuncuların yoğunluğu, Protean tarafında ise katılım açığı oluşmuş durumda.
Ve bu durum sadece etkinliklerde değil, Death Valley'de de baş göstermekte.

Uzun vadede bu durum ırklar arası dengesizliği daha da artırabilir çünkü güçlü oyuncular kazanan tarafa geçmeye devam edecek ve kaybeden taraf iyice zayıflayacaktır.

Kısaca özetlemek gerekirse:

Lunaskar tarafı çok güçlü ama etkinliğe giremiyor,
Protean tarafı ise etkinliğe girebiliyor ama kazanamıyor.
Bu durum uzun vadede oyunun dengesini olumsuz etkileyebilir.

Çözüm önerileri:
Tekrardan karma sistemine dönülebilir. Fakat bu tamamen karma olmak kaydıyla. Yani arta kalan lunaskarlar kendi aralarında değil, bütün herkes GS'ye göre karma takım oluşturmalı. Örneğin: Lunaskar'daki en yüksek GS'ye sahip 1 warrior 1 priest 1 mage 1 asas ile Protean'daki en yüksek GS'ye sahip 1 warrior 1 priest 1 mage 1 asas takım olmalı ve karşısına da aynı bu düzende bir takım gelmeli. Bu sayede Lunaskar'dan Protean'a geçmek isteyen oyuncular, etkinlikleri kazanamam endişesi yaşamaz.
Eskiden ırkı dengelemek için Lunaskardan Proteana geçiş için scroll ve skill recovery fiyatı bir süreliğine kaldırılabilir veya indirime gidilebilir. Veya protean'a geçenlere ödül gibi bir şeyler verilebilir.
Death Valley'de iki tarafın aldığı kill sayısı karşılaştırılarak az kill alınan tarafa +NP bonus getirilebilir ve bu günlük olarak değişebilir.
Multi hesaplara gelen cezalar ağırlaştırılmalı ve sadece multi olduğu tespit edilen karakterlerden ziyade o bilgisayardan girilen bütün karakterler etkinlenmelidir. Bu sayede özellikle protean ırkından katılım azalacaktır ve giremeyen lunaskar sayısı artacağından ırk değişim hızı artacaktır.

#Bu önerilerin bazıları veya hepsi mantıksız olabilir. Sıradan bir oyuncu olarak aklıma gelenler bunlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt