Öneri Gear Score Sistemi

CrystalMaidenDota

Üye
Bir çok modern mmo'da olan gear score sistemi güzel bir şekilde tasarlanıp oyuna gelmeli. Bu sistem hem etkinliklerde, hem pve'de, hem de pvp'de herkesin faydasına olucaktır.
Etkinlikte karşınıza gelen adamlarla item farkınız olmayacak, koordineli oynayan iyi oyunculardan oluşan takım kazanacak.
Çara eklediğiniz eşyaların pvpdeki etkisi abartılı olmayacağı için silah, zırh, takılardan gelen hasar yönetim tarafından arttırılabilir, aldığınız eşyaların moblara karşı etkisi de bundan dolayı artıcaktır.
Death valley gibi pvp/pve bölgelerinde 200 gear scorelu ve 400 gear scorelu bi adam karşılaştığında ap ve def farkı dengelenecek ve aradaki tek fark unique gibi silahlardan gelecek ufak bonuslar ve oyunculuk farkı olucak.
Narungard veya benzeri bir haritada da sürekli monu, boss tarzı etkinliklerle oyunculara içerik sağlanabilir ve bu alanda gear score dengelemesi yapılmaz. Güçlü olan güçlü kalır. Zayıf oyuncuların da zaten neredeyse tamamen pvp(bosslar hariç) olan bir alana girmesine gerek kalmaz.

Tabi bunların hiçbirini yapmayıp malum oyunun aynısını yeni grafiklerle yapmaya da çalışabilirsiniz. Ama benim isteğim artık modern mmorpg kategorisine geçmeniz.

VelvetNoir

Üye
Gear Score mantığı bencede gelmeli fakat world of warcraft gibi lider mmolarda bu tarz şeylere dikkat ediliyor. Wow'daki resiliance rating sistemi bu oyunada eklenebilir. P2w lik azalırken pvp'nin emek yönü artar.

CrystalMaidenDota

Üye
Şuanki para yatırıp slot basan elemanlar kolsuz, bu adamlar yavaş yavaş oyunu öğreniyorlar ve makrolar yazıyorlar. Bunların eli kolu tutmaya başladığında 1v1de %80e indiremicez. Adamda +8imperial set, dual +8 hatred, blue dragon 2xring 2xearring 1xpendant, elven belt var. Bu adamda sağlam makro olsa veya eli kolu tutsa 1v1de kime ölücek bu adam

VelvetNoir

Üye
Şuanki para yatırıp slot basan elemanlar kolsuz, bu adamlar yavaş yavaş oyunu öğreniyorlar ve makrolar yazıyorlar. Bunların eli kolu tutmaya başladığında 1v1de %80e indiremicez. Adamda +8imperial set, dual +8 hatred, blue dragon 2xring 2xearring 1xpendant, elven belt var. Bu adamda sağlam makro olsa veya eli kolu tutsa 1v1de kime ölücek bu adam
Maalesef öyle item olarak geri kalan çoğu oyuncu farma alınmıyor bile. Pk içinde çoğu ekip item şartı koyuyor. Zihinsel emek gerektirmeden sürekli aynı canavarı kesmek çok mantıksız. İnsanı robotlaştırıyor.

VelvetNoir

Üye
Daha önce konusu açılmış önerisi yapılmıştı. Dikkate alan olmadı.

Düşünceniz çok iyimser. Fakat gördüğünüz gibi hergün diğer oyuna daha fazla benziyoruz.
Hocam iyimser olmak zorundayım diğer oyuna benzedikçe dünyaya açılamayacak ve yurtdışında oyunu yeni deneyenler için alay konusu olacak. Sınırlı bir kitleye hitap etmeside büyük bir potansiyelin dışlanması demek. Diğer malum oyuna benzemek zaten oyunu yavaşça biterecek.

Alkoer

Üye
Hocam iyimser olmak zorundayım diğer oyuna benzedikçe dünyaya açılamayacak ve yurtdışında oyunu yeni deneyenler için alay konusu olacak. Sınırlı bir kitleye hitap etmeside büyük bir potansiyelin dışlanması demek. Diğer malum oyuna benzemek zaten oyunu yavaşça biterecek.
Dostum 90ların sonundan beri online oyun oynuyorum hiç bir oyunun forumunda bu kadar aktif olmadım.

Neden Rise online o zaman? Tabiki bende Türk oyunun dünya markası olmasını ve uzun yıllar kendini oynanabilir kılmasını istedim.

Fakat sonuç benim için hüsran oldu. Ancak diğer oyunda böyle şeyler olur derdim şimdi rise da oluyor bunlar.

Oyunun 70lv test edilip 65lv olarak çıkmasını eleştirdim, 70 için çok erken dediler. Şimdi bakıyorum 85lv cap gelmiş ve pot fiyatları %50 zamlanmış.

Haftalık görev yapmışlar adı üstünde haftalık ama 1 haftada bitmiyor :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt