Öneri Genel Olarak Önerilerim

Sercan

Üye
Merhaba ,

Önerilerim şu şekilde.

1 - Knight Online daki pazar sisteminin zerresini örnek almayın , oyunu ticarete dönüştüren insanları görmek istemiyoruz buna ek olarak oyuncu açısındanda A itemini toplıyım sonra 5 katı fiyata satıyım zihniyeti burda çalışmasın , bunu yapmak için genel olarak item kasma ve + basma odaklı bir yapım yerine aktivite odaklı insanların yetenekleriyle ayrışabiliceği bir ortam sunulması gerekiyor , World Of Warcraft a bakabilirsiniz bu noktada , orda en kral itemi bile elde etmeniz zor değil top oyuncuda.

2 - Item ların görüntüsünü değiştirme seçeneği olsun , örneğin 80 level bir zırh , statları herşeyi okey lakin görüntüsünü beğenmiyorsunuz 70 level daki zırhın görüntüsünde olsun istiyorsunuz , bu sisteme "Transmog" deniyor ve günümüzde birçok yapımda mevcut , bir itemi başka bir itemin görüntüsüne çevirme . tabi bunu yapabilmek için görüntüsüne çeviriceğiniz iteminde sizde daha önceden olmuş olması gerekiyor.

2.1 - Item upgrade başarısız olursa +0 a düşsün kaybolma vs. gibi bir durum olmasın , kaybolma vs.. olayları yine 10-15 yıl önceki virus yapımlardaki gelenekler , upgrade limiti +10 olabilir veya daha düşük artışlarla biraz daha fazla bölen olabilir , +15 gibi , +5 ten sonra parlamaya başlar parlama oranı artarak ve değişerek devam eder , Silkroad taki parlama sistemine bakabilirsiniz ki bu grafik motoruyla alasının alasını yapabilirsiniz , rebirth vs.. gibi gereksiz saçma sistemlerden uzak durmanız tavsiye edilir.

3 - Karakterde vuruş hissiyatı , vurma animasyonu ve skiller , koşma/yürüme ve kalıp zayıf yani genel olarak bir hissiyat sorunu var size geri dönüş vermiyor , fizikler üstüne ciddi mesai harcanması gerekiyor ve karakterler biraz ufak kalıp olarak , vitaminsiz havası var. :)

4 - Class lar arası denge açısından da Knight Online dan tamamen uzak durun , o kadar rezilki Knight Online kelimelerle ifade etmek mümkün değil , tüm class lar teke tekte birbirini indirebilicek yapıda olsun yani Warrior Online veya Rogue Online olmasın.

5 - Gördüğüm kadarıyla özellikle PVP haritası Knight Online ile çok benzeşiyor farklı harita tasarımları tercih etmeniz tavsiye edilir fresh lik açısından zaten insanlar yıllardır bu haritalarda oynuyor.

6 - Yapımı EXP kasma vs.. gibi bıktırıcı şeyler üstüne kurmayın , otomatik kasma vs. gibi sistemler kesinlikle olmasın , EXP kasma olsun lakin tadında olsun , görev odaklı olsun , slotta günlerce duran karakterler olmasın bunun devri millattan önce bilinmeyen bir tarihte geçti , yapım PVP si , aktiviteleri vs.. ile öne çıksın , karakteri botlar değil oyuncular oynar bu bağlamda yaşıyan bir dünya olur.

7 - Pelerin clanla alakalı olmasın , bireysel olarakta oyuncular pelerin alabilsin , clan logosu vs.. okey lakin pelerin için clan gereksinimi çok saçma hiçbir yapımda kullanılmayan şeyler günümüzde ek olarak clanında pelerini olabilir lakin isteğe bağlı kullanırsınız , bazı aktivitelerde zorunluda olabilir.

8 - Store fiyatları TR oyuncularına özel olsun , artık üyelik açarken TC Kimlik vs. ağır doğrulamalar yapılır teyit açısından , IP ve kredi kartı olarakta kontrol edilir , bunun nedeni eşitliğin korunması , 1 USD = 7.5 TL şuan , yabancı bir oyuncu ortalığı yıkar , her ne kadar Store un dengeleri pek bozmıycağı belirtilsede adam bütün güzel şeyleri alırken TR oyuncuları 40 yılda bir birşey alıp genel olarak kenardan izlemesin.

9 - Premium olmasın , zorunlu aylık ödeme sistemi olabilir premium yerine (örneğin 29 - 30 TL) zira premium dengeleri bozan tam bir saçmalık , aylık ödeme sisteminin artıları => ortam seviyesini korumak , içerik zenginliğini korumak , gereksiz spam hesaplardan kurtulmak ve firmaya düzenli bir akış sağlamak , bu noktada Store fiyatlarının ciddi oranda aşağıya çekilmesi gerekir.

10 - EXP booster bilmemne booster olmasın bunlar dengeleri bozan çok sıkıntılı şeyler , özel günlerde çeşitli artışlar yapılabilir süreli olarak.(Yılbaşı vs..)

11 - NTT Game isimli firma ve genel olarak çalışanları ile aynı ortamda bile bulunmayın , GM lerinizi Mod larınızı yapıma ve oyunculuğa saygı duyan , düzgün karakteri ve aklı selim olan insanlardan oluşturun.

İyi Günler - Başarılar..

Son düzenleme:

cetinmurat

Üye
8 numaraya imzamı atarım gerçekten yabancılar store'dan istediğini rahatça alırken bizler zar zor almak istemiyoruz... bu kouyu düşündüklerini umut ediyorum.

iyi forumlar

bekirdemirr92

Üye
1 de bahsettiğin çok doğru. Daha önce guild wars 2 oynadım. En kral itemi bile emek veren herkes yapabiliyor oyuncular arasındaki denge çok iyi.

2 ve 2.1 e de kesinlikle katılıyorum. Upgrade yaparken istemin yanıp kaybolması çok sıkıntılı bir durum. O kadar uğraşıyorsun bi item elde ediyorsun o da Upgrade yaparken yanıyor çok saçma. 2.1 de bahsettiğin şey guild wars 2 de var çok güzel bi özellik bu oyunda da olabilir.

Tyrande

Üye
Bende katılıyorum. Daha öncede benzer şeyleri yazmıştım burada. Transmog olayı bence de hoş olur ama wowdaki gibi eski raidleri solo farmlayarak çok basit bir şekilde elde edilmesi gibi olmamalı. Kos koca lich king’e tek atıyoruz şuan bunlar scenario adventure olarak gurup halinde elde edilebilen eşyalar olabilir. Bu tarz itemlar özel bir katagoride olabilir. Yani sadece buradan kazanılan itemler ile kendi itemlerimizi transmog yaparız falan. Yani wowdaki item sistemi aynen uygulanması çok zor orada işleyen bir lore var belli aralıklarla yeni raid ekleniyor yeni dungedon ekleniyor itemlerin statları artıyor. Burada böyle bi sistem olacağını pek sanmıyorum. bunlar ciddi yatırım ister. Tabi haliyle eski itemler de çöp oluyor. Bu oyunun bütçesi onu şuan karşılar mı emin değilim.

ücretlendirme konusunda söylediklerinize katılıyorum.

bigHead

Üye
Diğer maddelerede katılıyorum ama 7 numara cidden çok güzel bir fikir kozmetik olarak bu markette satılabilir. Başka önerilerin varsa okumaktan keyif duyarım

sherlockholmes

Üye
9'a kesinlikle katılıyorum. MMORPG leri bitiren şey Pay2Win dir.

Her zaman belirttiğim gibi bir kez daha belirtiyorum.
Arkadaşın dediği "Subscription" modeline ek Kozmetik sistemi LoL'den alınmalı ve Bonus barındırmamalıdır.
Kozmetikleri çeşitlendirmek, özelleştirmek, özel günlere göre çıkarmak tamamen sizin ekibinizin üzerinde.
Ayrıca gereksiz bir şekilde yeni sunucu açmak yerine "Sezon Sistemi" getirilerek oyuncular rejenere edilirken rekabet ve heyecan tekrardan başlatılabilir.

İyi çalışmalar.

Nart

Rise Online World Content Creator
1, 7 ve 8 e özellikle katılıyorum.

1 deki olay olmazsa eğer Rise Online da ruh bağı çözülmüş olan eşyalar normal değerinin yanı sıra ekstra bir de ruh bağı çözme eşyasının değerinin de eklenmiş hali olacağından malum oyunla kıyaslayınca eşyaların daha pahalı olması mutemel. O yüzden eşyaların alt ve üst limiti oyun tarafından belirlenebilir bir sistem olursa bazı eşyalara binlerce TL verilmesinin önüne geçilmiş olur.

7. harika bir öneri. Zaten muhtemelen skin sistemi ön planda olacağından böyle şeyler düşünüyorlardır.

8. ise Burhan beyin bir açıklamasında yurt dışına özel fiyatlama olacağından bahsetmişti.

lMrYusuFl

Üye
Oyundaki eşyaların belli bir pazar değeri aralığı olmalı ve o fiyatın altında veya üstünde satılmamalı... Ancak trade sistemi olması nedeniyle bu eşyaların tradeden alımı satımı konusunda da bi çözüm bulunması gerekebilir daha yüksek veya az fiyattan satılmaması için...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt