Gerçekten Oyundan Soğuttunuz Crafterları

Crafter DendroctonuS

Üye
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar ,

Rise online world erken erişim olarak açılmasından 2 ay sonra oyuna başladım ve benim oyuna başlamamı cezbeden tek şey craft sisteminin anlatılmış olmasıydı .Bakın arkadaşlar anlatılmış olması diyorum buna dikkat edelim.

Velhasıl kelam oyuna kaydolduk kastık levelimizi crafta başladık. Keşke başlamaz olsaydık. Şimdi gelelim keşke dedirten sebeplere ;

1- 1 kişiye ait birden fazla karakter ile toplama yapılmaktadır , keza slotlarda da para kasılıp karakterler zindan farmı için herkese satılmaktadır. Buna yönetimin verebildiği tek cevap multi hesap yasak bir den fazla hesap serbest denilmektedir. Bana göre ikisi arasında pek fark olmamakla beraber bu şekilde verdiğiniz cevapla ve buna bir çözüm bulamayışınızla daha çok oyuncu kaybedeceksiniz.

2- Craft materyallerinin toplamasını yapan arkadaşlara bir liste yayınladınız ,bu listede her materyalin respawn süresi var ve bende bu listeye bakarak hareket ettim herkes gibi toplamamı ona göre yapmaya devam ediyorum.Ama problem ne biliyor musunuz sevgili rise online yönetimi bir kişi 5 karakterle topluyor ben ve benim gibiler tek topluyor bu durumda bu adamla ben ve benim gibiler nasıl yarışabiliriz hiç düşündünüz mü ? Hiç yormayın kendinizi ben cevap vereyim : HAYIR. Ben boş yere kürek çekerken adam kıtaları keşfediyor. Buna da bir çözüm bulamıyorsunuz ve daha çok oyuncu kaybedeceksiniz hatta craft olayını komple kaldıracaksınız bu gidişle emin olmaya giderek daha da yaklaşıyorum bu konuda.

3-Craft olayını size özetleyim sayın yönetim , ben ve benim gibiler emek ederek kasıyor daha sonra sizin deyiminizle çoklu hesap ama bize göre multihesap olan arkadaşlarımız bu birden fazla hesapla kastığı paralarda hani 1.madde de bahsettiğim karakterleri sayesinde bu kastığımız karakterleri alarak hiç daha ömrü hayatında bu işe emek vermemişler materyal satın alıp para kazanıyor. Şimdi izleyen yönetici varsa içinden geçirecek satmasın o zaman o arkadaşımız diyecek ama satma sebebi sizsiniz oturun bir düşünün bence neden satıyorlar o kadar emek edip diye bir sorun kendi kendinize.

4- Şunu diyen arkadaşlar olacak bu videoyu izlerken içimizde : ya kardeşim şunda haklısın bunda haksızsın ama klan binaları geliyor bunda da bize siz yardım edeceksiniz size bağlı olacak bu iş diyebilirsiniz ama bu durumun da özeti şu arkadaşlar ; satılan craft hesaplarından dolayı her klanda 1 hesap bilemedin 2-3 hesap bu işi rahatça çözecek sebebi de emek veren arkadaşlarımızın yönetimin ilgisizliği ve saydığım sebeplerden dolayı bu işi bırakıp hesaplarını satmasından kaynaklıdır.

5-banka sayfa sayısı aşırı derecede yetersiz olmasından dolayı hiç bir yere hiç bir materyal sığdıramıyoruz ve bunu defalarca dile getirdik hem crafterlar olsun hem farmcılar olsun ama siz ne yaptınız sayfa sayısını arttıracağınıza ilk olarak çanta genişletmesi getirdiniz bunun craftera bir faydası yok işi tersten yapmanında mantığı yok bana göre.

6-Mesleklerdeki ve toplayıcılıklardaki exp miktarlarının gerçekten düzensizliği mevcut bunun acilen ayarlanması lazım.

7-Simyacılık nedir ? simyacılık aşırı geniş bir alana hitap eder.Ama Alchemy mesleğine bakıyorum bomboş 3 tane pot var hp , mp , rejuvanation pot , diğer 2 uyku potu kullanılmıyor zaten kişi kendine kullanıyor ancak o da toplama yapmak için. Cooking mesleğinde olan exp arttırıcı , para arttırıcı vb. üretimler alchemy mesleğine eklenebilir. Ya da 30 ekstra str , dex ,int , hp statları veren iksirler eklenebilir. battle points arttıran iksir eklenebilir bunun gibi bir çok şeyi daha sayabilirim ama maalesef atıl bırakılmış bir meslek. tanımı ile içeriği bir mıknatısın iki kutbu kadar zıt durumdadır.

8- Arkeoloji mesleği , çoklu hesap kullanımı ve saatlerin belli olmasından dolayı yapılamamaktadır. Tekelleşme ve mafyalaşma mevcuttur. Bunun haricinde 20 level ile 30 level excavation site içinden çıkan taşlar son derece anlamsız derecede orantısız ayarlanmıştır. Ayrıca haddar bölgesinde 10 level olması mantıksızdır. Ama 10 level yerine 20-30 level olsa da sonuç değiştirmeyecektir çünkü çoklu hesaplardan dolayı mafyalaşma ve tekelleşme mevcuttur. Bunu zaten yasal olarak kabul ettiğiniz için çözemeyeceğinize göre bu mesleği siz resmi sunucuya da geçseniz maksimum 2 kişi tamamlamış olacak ve geri kalanlarda tekelleşme ve çoklu hesap düzeninde cebine paraları doldurmaya devam edecektir.

9-Madem 10 leveller haddar da var o zaman alanları arttıralım copper ore corn vs gibi 1. seviye materyalleri de haddar ekleyip eğlenceyi arttıralım onu da yapmazsınız ona da eminim. Gülerek geçiyorum

10-Tekelleşme ve mafyalaşma sadece craft sisteminde yok haddar bosslarını sürekli kesek tek klan var sebebi de şu her şey de olduğu gibi bunda da saatlerin belli başlı olması. Ha şimdi dersiniz yok kardeşim ne alaka sapmalar var sürelerde evet var 3 dk aşağı 5 dk yukarı sapma var o kadar.

11-Hadi biz crafterlar ve farmcılar PK atalım dedik diyelim PK da durum ne ? PK da durum şu saati belli olan bir orta monument var tam o saatte ve dakika da pk aşırı hararetli onun harici az biraz pk dönüyor ve zevk vermiyor.bir parantez açalım monu saati harici genelde asaslar farmer ve crafter kesmekle uğraşıyor. Burda altını çizmemiz gerekir bakın asaslar diyorum sadece.

12-Gel gelelim zindanlara : solo zindan giren kaldı mı bilmiyorum ama ben aylarca uğraştım hiç drop atmadı aylardır da girmiyorum tam bir zaman kaybı. Grup zindana gelelim ; orda da bana göre şöyle bir sistem var bloodspiller’dan drop alan olursa sonraki bosslardan da drop alan oluyor ama atmaz ise diğer bosslardan birinin drop alma olasılığı var ama aşırı derecede düşük. Buna inanmayan arkadaşlarımız varsa 30 gün yani 1 ay boyunca grup zindana her girdiğinde bunu aklına getirsin. Yani kısaca aylarca item alamayan bir çok insan var. Bunun için bilet gönderdiğimizde tek savunmanız RNG sistemi ama maşallah bakıyoruz bir zindandan 1 epik 1 unique aynı anda alanlar mı dersin 2 unique aynı anda alanlar mı dersin gırla adam var :D ya da dikkat ediyorum bazı kişiler her hafta bir drop alıyor. hadi onu da geçtim çoklu hesaptan o kadar çok giren var ki unique item fiyatları yakında 1m olacak bu gidişle

13- Grup zindanda inci muhabbeti var o ayrı bir vakit kaybı ne gerek var buna kaldırın bunu artık. daha fazla inci takan playerda drop rate artmıyor ya da tam tersi hiç takmayanda azalmıyor aksine vakit kaybı o bölüm zaten drop alan sayısı düşük genele bakıldığında.
14- Yeni gelen premium ve eski premiumda küçük ufacık minicik bir pozitif yarar harici crafta dair hiç bir şey yok.

15-Crafterlara dair hiç bir etkinlik yok.

16-NFT binekli yarışa girmenin mantığı yok.

17- Ayrıca olarak RNG diyip diyipte yılbaşı etkinliğinin elle çekilmesi de ayrı bir olaydı kendi kendine çelişmek gibi bir şey :D Madem adil olsun diye elle çektiniz adil olsun diye RNG sistemi de gökten inmedi ya içinde ufak değişimler yapılabilir bence bunu yazılımcı arkadaşlar daha iyi anlar.

Evet arkadaşlar bu ve bunun gibi daha bir sürü sebepten dolayı ben şahsen meslek kasmayı bıraktım sadece topladıklarımı satarak paraya çeviriyorum artık oyunun hiç bir anlamı kalmamış bulunuyor. Çünkü yönetim tarafından tek bir çözüm göremedim. Tek bir etkinlik dahi yapılmadı biz crafterlara. Ne kadar bilet atıp sorunlarımızı dile getirsekte yönetim hep bildiğini yaptı. Tıpkı bir ton sorun varken hala etkinlik peşinde koşmaları gibi :) Hala dv haritası ve bir çok harita çöküyor , lag var vs vs.

Şimdiden dinleyen herkese teşekkür ederim umarım bu saydığım maddelerden ilk 3 tanesi düzelirse oyunda bir çok şey kesinlikle düzelecektir. İtem fiyatları dahil. Ama ama aması var tabiki rise online yönetiminin sürekli :) Sebep daha erken erişim aşamasındayız arkadaşlar :D evet bizde erken erişimden çıkmak için size yardım etmeye çalışıyoruz ama siz dinlememeye devam edin :) Burdan justice Burhan Bey’e selam olsun dediklerimi duyarsa gerçekten biraz bu ilk 3 madde üzerine kafa yorsun isterim.

Lady

Üye
Bu oyunun bu şekilde olmasının en büyük etkeni, bir sürü sitede oyunun parasının satılmasıdır. Bunun için yetkililer hiç bir önlem almadılar. Ee ne oldu? Oyun oyun olmaktan çıktı, para kazanma mecrasına döndü. Her yer TL kasma karakterleri dolu. Oyunu oyun olduğu için oynayan kişi sayısı az.
Bu yüzden şahsi fikrim hak ettiği başarıya ulaşması çok zor olacaktır.
Üzülüyorum ülkemizin böyle güzel yerlere gelebilecek bir oyununun bu şekilde ilerlemesine. Ko gibi uzun yıllar da sürebilir ama böyle devam ettiği sürece kimse bu yapılan şeyden oyun diye bahsetmeyecek. Üzücü ama sadece büyük paraların döndüğü bir oluşum olarak konuşulacaktır.

Crafter DendroctonuS

Üye
Bu oyunun bu şekilde olmasının en büyük etkeni, bir sürü sitede oyunun parasının satılmasıdır. Bunun için yetkililer hiç bir önlem almadılar. Ee ne oldu? Oyun oyun olmaktan çıktı, para kazanma mecrasına döndü. Her yer TL kasma karakterleri dolu. Oyunu oyun olduğu için oynayan kişi sayısı az.
Üzülüyorum ülkemizin böyle güzel yerlere gelebilecek bir oyununun bu şekilde ilerlemesine. Ko gibi uzun yıllar da sürebilir ama böyle devam ettiği sürece kimse bu yapılan şeyden oyun diye bahsetmeyecek. Üzücü ama sadece büyük paraların döndüğü bir oluşum olarak konuşulacaktır.
evet kesinlikle bu da doğru tespit

begonvil

Üye
Öncelikle Çok Haklısınız Ne Yazdıysanız Sonuna Kadar Katılıyorum Benimde Şikayetçi Olduğum Konu Arkeoloji Kasarken Peşime Takılıp İnatla Taciz Eden 4-5 Char Var Başka Malzemede Toplasam Masuzdan Peşimden Ayrılmıyorlar Bildiğin Taciz Edip Oyundan Sogutuyorlar Bu Oyunda Oyunu Oynayan Eşlerimiz Annelerimiz Kuzenlermiz Kadınlar Var Ve Rahatsız Olduklarını Dile Getiriyorlar Ama Yinede İnatla Hiç Birşey Toplamadan Başında Bekliyor Ve Saatlerce Hangi Campa Gidersen Git Geliyor İnatla Başında Bekliyor Ben rahatız Olmuyorum Ama Rahatız Olanlar Var Bunlardan

Bum

Üye
Gene bir ton sorun düzeltilmeden yenilik işine giriştiler. Mevcut sorunları hatırlattıkça görmezden gelip öncelikli işler var deniyor, dedikleri öncelikli işler ise hep kendilerine maksimum parayı kazandıracak şeyler. Aylarca farmcılara zulüm çektirdiler sonra ekstra bag satmak için hadi ağlamayın çöp item diye inventorynizi hızlıca dolduran bişiler getirdik dediler. Bir sonraki yenilik ise ne tesadüftür ki row asistan, repair hammer, pre pot, exp bonus basılabilecek skinler ve yeni premium sattıracak "85 level cap". Kısaca sonucunda oyuna para getirisi olmayacak işler hep listenin en altlarında ve asla yerleri değişmiyor, önlerine yeni süper para kazandıracak işler ekleniyor. Geçmiş aylardaki yayın ve soru-cevaplarda diğer oyundaki gibi yeni premium gelecek mi diye sorulduğunda sevgili Tarkan Bey @SunRise "biz paragöz bir oyun değiliz arkadaşlar, yeni bir premium düşüncemiz yok olsaydı paragöz olurduk" diye 3-4 kez cevapladığını bir ben hatırlamıyorumdur herhalde. İşin özeti artık gelir beklentinizin olmadığı sorunları da çözün.

Öncelikle Çok Haklısınız Ne Yazdıysanız Sonuna Kadar Katılıyorum Benimde Şikayetçi Olduğum Konu Arkeoloji Kasarken Peşime Takılıp İnatla Taciz Eden 4-5 Char Var Başka Malzemede Toplasam Masuzdan Peşimden Ayrılmıyorlar Bildiğin Taciz Edip Oyundan Sogutuyorlar Bu Oyunda Oyunu Oynayan Eşlerimiz Annelerimiz Kuzenlermiz Kadınlar Var Ve Rahatsız Olduklarını Dile Getiriyorlar Ama Yinede İnatla Hiç Birşey Toplamadan Başında Bekliyor Ve Saatlerce Hangi Campa Gidersen Git Geliyor İnatla Başında Bekliyor Ben rahatız Olmuyorum Ama Rahatız Olanlar Var Bunlardan
Oyunun kuralları içerisinde "taciz" bir suç değilmiş yani istediğiniz kişiyi oyun içerisinde rahatsız edip tacize varacak müdahelelerde bulunabilirsiniz. Yayıncı değil normal oyuncu iseniz bu durumda hiçbir şekilde ucubelere cezai işlem uygulanmıyor. En kısa vakitte tacizin de cezalarının kurallara eklenmesi dileği ile.

Asasker

Üye
Craft yapama farm yapama pk zaten yapama ee neden oynuyoruz sevdiğimizden ama cekilmez bir hal aldı farm yapmak imkansız tum cop slotlarına abidik gubidik klan acıp cokmusler 1 kişi 8 pc ile car acıp kasıyor bizde elle ugrasıyoruz yazık ki ne yazık

RoXriTe

Üye
Craft yapama farm yapama pk zaten yapama ee neden oynuyoruz sevdiğimizden ama cekilmez bir hal aldı farm yapmak imkansız tum cop slotlarına abidik gubidik klan acıp cokmusler 1 kişi 8 pc ile car acıp kasıyor bizde elle ugrasıyoruz yazık ki ne yazık
8 bilgisayar değil sunucu kiralayıp sunucu üzerinden sanal bilgisayarlar ile yapıyorlar onu. Güvenlik programı olmasına rağmen yapabiliyorlar ve müdahele eden yok. Sanal bilgisayarlarda ip ler aynı gider son numaralar farklı olur aslında ip takip ederek engellenebilir ama kimse oralı bile değil. Onların oyundan çıkması istenmiyor onlar giderse oyun biter korkusundalar.

Burtto

Üye
oyun parası sitelerde alıp satılmasın bak gör oyuncu kalıyormu oyunda:D

Lady

Üye
oyun parası sitelerde alıp satılmasın bak gör oyuncu kalıyormu oyunda:D
Sizin istediğiniz bu zaten. İşinize gelen bu. Oyuncu kalır merak etme. Oyun oynamak isteyen kalır. Ruhsuz gibi farm atıp gb satanlar da kaybolup giderler.

Burtto

Üye
Sizin istediğiniz bu zaten. İşinize gelen bu. Oyuncu kalır merak etme. Oyun oynamak isteyen kalır. Ruhsuz gibi farm atıp gb satanlar da kaybolup giderler.
tm işte sadece oyun oynamak için oynayan sayısı çok az türkiyede özelliklede mmorpg kitlesi olarak. ticaret mantığı olmasa bu oyunlarda ne oyunlar var piyasada brom.

Crafter DendroctonuS

Üye
anlamıyor yönetim serbestmiş 10-15 karakter multihesaptan ne farkı var diyorum çok fark var diyorlar CMYLMZ gösterisi gibi :D

KenyaliAtlet

Üye
Oynamazsın olur biter.

Bu kitle ile bir yere varılmaz.

2.5 aydan beri oyuna girmiyorum yokluğunu da hissetmiyorum.

osmangaziforum

Üye
Şimdi reis kendince haklısın tabi de . Şöyle bir teklifte buluna bilirsin oyun yönetivilerine . 2 Tane server olsun biri zaten hali hazırdaki sunucu Arvad . Bir diğer sunucu da hiç bir şeyin TRADE edilemediği senin ve senin gibi düşünenler in istediği gibi olsun . İsteyen Tradesiz sunucuda takılır isteyen trade li sunucu da . en güzeli iki tarafıda üzmemek bence adil olanda bu :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt