Giriş Sistemli Pc sahipleri Olarak Beklemeli miyiz ?

greendaybeykoz

Üye
Giriş sistemliler olarak oynamak için beklemeli miyiz yoksa o gün asla gelmiyecek mi ?
Bu arada 45 ile 70 arasında high da fps alabiliyorum lakin anlık fps düşüşü çok oluyor özellikle haritada gezinirken ve evet nvme ssd sahibi biri olarak bu durum canımı sıkıyor ve oyunu oynayamıyorum.

levge

Üye
Geliştiriciler nasıl bir yol izler bilmiyorum ama motor kaynaklı bu sorunların düzelmesi güç.

levge

Üye
levge Hshot attın umut var icraat yok gibi :(
Bu stresli bir konu aslında, Unreal engine mmo projelerinde başarılı olmadığı önceki ürünlerinden aşikar tabiki unreal sürekli gelişen bir motor ilerde bunu çözebilir gibi.
Ayrıntı olarak kesin çözüm unreal engine üzerinde oyun bazlı geliştirme yapmak olabilir ama açık kaynak kodlu bir ürün olmadığı için şuan epic ne verirse geliştirici onu kullanmak zorunda kısa vadede bu motor ile bu tarz sorunlar sürecektir. Uzun vadede unreal engine 5 sürümünde çözümler olabilir. Çok uzun bir vade ama :)

Edit: Unreal 5 yayın tarihi Nisan 2022 bu yüzden çok uzun vade

DRAGONMAN

Üye
Aynen problemleri üst sürüm versiyon motorda çözebilirler ama dediğin gibi netice olarak çok geniş zaman isteyebilir

greendaybeykoz

Üye
unreal engine 4 ile yapılmış ve oynanan gayet iyi oyunlar var ve bazı oyunlar 4 ile yapılmadığı halde 4'e geçen mmorpg i bile var.

bysinbin

Üye
Bu stresli bir konu aslında, Unreal engine mmo projelerinde başarılı olmadığı önceki ürünlerinden aşikar tabiki unreal sürekli gelişen bir motor ilerde bunu çözebilir gibi.
Ayrıntı olarak kesin çözüm unreal engine üzerinde oyun bazlı geliştirme yapmak olabilir ama açık kaynak kodlu bir ürün olmadığı için şuan epic ne verirse geliştirici onu kullanmak zorunda kısa vadede bu motor ile bu tarz sorunlar sürecektir. Uzun vadede unreal engine 5 sürümünde çözümler olabilir. Çok uzun bir vade ama :)

Edit: Unreal 5 yayın tarihi Nisan 2022 bu yüzden çok uzun vade
lineage 2 ue 2 ile yapıldı
MIR4 ue4 ile yapıldı
blade & soul ue4 e update edildi

hatırladıklarım

sorun motor değil geliştiriciler

MadBeasT

Üye
Sorun en başta sizin bilgisayarlarınız ve ülke ekonomisi 5000 TL'ye bilgisayar almanız o bilgisayarın iyi bilgisayar olduğu anlamına gelmiyor. Güncel giriş seviyesi ekran kartları bile asgari ücretin çok üstünde... Gtx 1050ti, r5 3600 ve16gb ramla gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Bu bileşenler size pahalı gelebilir ama ne işlemcim ne de ekran kartım son nesil değil ve üst seviye bileşenler de değil. Mesela ekran kartım 5 yıllık ve o zamanın giriş seviyesi ekran kartı...

Son düzenleme:

musileno

Üye
Sorun en başta sizin bilgisayarlarınız ve ülke ekonomisi 5000 TL'ye bilgisayar almanız o bilgisayarın iyi bilgisayar olduğu anlamına gelmiyor. Güncel giriş seviyesi ekran kartları bile asgari ücretin çok üstünde... Gtx 1050, r5 3600 ve16gb ramla gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Bu bileşenler size pahalı gelebilir ama ne işlemcim ne de ekran kartım son nesil değil ve üst seviye bileşenler de değil. Mesela ekran kartım 5 yıllık ve o zamanın giriş seviyesi ekran kartı...
Ekran kartın ne

levge

Üye
lineage 2 ue 2 ile yapıldı
MIR4 ue4 ile yapıldı
blade & soul ue4 e update edildi

hatırladıklarım

sorun motor değil geliştiriciler
Geliştirici etkisi her zaman var.
Deneyimleri, unreal tecrübeleri, windows tecrübeleri, bellek yönetimi vs vs çok detaylı şeyler var.

Söz konusu oyunların gelişitiricileri epic ile işbirliği yapıp motor üzerinden özel destek almış olabilir.
Sonuçta epic bu işten para kazandığı için ticari olarak destek verdiğini ve motorun gelişime açık olduğunu söylüyor, açık kaynak şeklinde değil evet ama kendi açıklamalarına göre bu seçenekler mevcut.

Demek istediğim tüm bu olayın kısa zamanda çözülemeyeceğidir.

Sorun en başta sizin bilgisayarlarınız ve ülke ekonomisi 5000 TL'ye bilgisayar almanız o bilgisayarın iyi bilgisayar olduğu anlamına gelmiyor. Güncel giriş seviyesi ekran kartları bile asgari ücretin çok üstünde... Gtx 1050ti, r5 3600 ve16gb ramla gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Bu bileşenler size pahalı gelebilir ama ne işlemcim ne de ekran kartım son nesil değil ve üst seviye bileşenler de değil. Mesela ekran kartım 5 yıllık ve o zamanın giriş seviyesi ekran kartı...

Dediğine katılmak istesemde oyun bize the witcher kalitesi vermiyor söz konusu kalite 2000 yılındaki kalite ekran kartım kötü değil max alıp baktığımda gördüğüm ile minimum arasında fark yok kaplama kaliteleri zaten düşük.

Giriş seviyesi ekran kartı ile bf5 oynamaya çalışmıyoruz sonuçta.

Bu yüzden görüşüne katılmıyorum.

greendaybeykoz

Üye
İşlemcin 3.nesil ryzenların orta segmenti,ramin gayet mmorpg oyunlar için yeterli,ekran kartın döneminin girişi olan 1050 nin geliştirilmiş versiyonu "ti" kullanılan parametreler değişiklik göstersede parametrelere bağlı farkedecek şekilde birinde 120 alıyosan "ti" ile 135 fps gibi değerlere oyundan oyuna da farkedecek şekilde değişiklik gösterir yani sen aslında günümüz sistemleri için değil lakin bu oyun için bir orta segmentsin.
Ayrıca ben high tada very low da da aynı sıkıntıyı yaşıyorsam bir problem vardır.
Kısacası,sana sisteminle iyi oyunlar.

FEROBERTOTV

Üye
Sadece bu oyun için değil ileriye yönelikte oyunlar oynayabilmek adına giriş seviyesi sistemleri bi tık upgrade etmekte fayda var dostum . Tabi güncel kur , dolar vsvs sorunları aşabilirsek :)

Toxic

Üye
Giriş sistemliler olarak oynamak için beklemeli miyiz yoksa o gün asla gelmiyecek mi ?
Bu arada 45 ile 70 arasında high da fps alabiliyorum lakin anlık fps düşüşü çok oluyor özellikle haritada gezinirken ve evet nvme ssd sahibi biri olarak bu durum canımı sıkıyor ve oyunu oynayamıyorum.
Full very low ayarlarda AMD Ryzen3200G sistemim ile 15-28 arası fps alıyorum :) Size hiç anlam veremiyorum

greendaybeykoz

Üye
Oyunun kendi dosyasındaki power dosyasını çalıştırın, bende sorun düzeldi.
Full very low ayarlarda AMD Ryzen3200G sistemim ile 15-28 arası fps alıyorum :) Size hiç anlam veremiyorum
MMORPG oyunları geçelim normal bir oyunu 15 ile 28 fps ile oynadını yani oyun oynadını sadece zannedersin.

Toxic

Üye
Oyunun kendi dosyasındaki power dosyasını çalıştırın, bende sorun düzeldi.

MMORPG oyunları geçelim normal bir oyunu 15 ile 28 fps ile oynadını yani oyun oynadını sadece zannedersin.
İşte düşün ben 15 - 28 fps arası oyun deneyimim ile sıfır ağlayıp zırlama ile burada ki bir çok oyuncunun önündeyim hem de sıfır tl para desteği ile ( premium içinde mi diye soranın gözünü morartırım ).

Benim zan ettiğim yerde bir çok kişiden daha ileride olmam onların zırladığının kanıtı bile olsa ne yazık ki kabul etmek yerine bahane üretecekler değil mi :D HA HA HA umarım hep böyle olurlar hiç değişmezler

rucukutu76

Üye
Yüksek seviye pc var orjinal windows hiçbir sıkıntı yok pc de hiçbir pvp serverda yada uskoda hata almıyorum. Ama bu oyunda her gate geçişlerinde direk masaüstüne dönüyorum. Yani pc sahibi olsanda cinnet geçirirsin gibi . Şimdi burda senin pc de sıkıntı var diyeceklere şimdiden söylüyorum dc de 10-12 kişi var hepsi aynı sorunu yaşıyor.

bysinbin

Üye
burada sorun yüksek fps almak değil yüksek fps alsa bile 10cm ötenin bulanık görünmesi bu bir optimizasyon değildir bu bir öldürmedir ki ben en üst düzeyde açıyorum ama low dan o kadar da farkı yok

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt