İstek Gpu-Cpu-Ram oranlarını düşürme (Oyunun arka planda çalışması)

ibrhmzkn94

Üye
Oyunda pazar kurunca, balık tutarken ve bu gibi aktiviteler sırasında çok yüksek cpu-gpu-ram harcıyor, buna yönelik bir çalışma var mı bilmiyorum fakat oyunun arka planda çalışmasını sağlicak bir güncelleme gelirse çok iyi olur diye düşünüyorum, buna benzer örnek oyunlar var. bkz: Black Desert Online.

Örneğin ben bir grafikerim ve balık tutarken bir yandan photoshop veya illustrator gibi ağır programlardan çalışma yapmam gerekiyor ve bu programları açınca cpu-gpu kullanımları %100'e çıkıyor ve ram kullanımı %70'i geçiyor bu konuda bir çalışma yapılırsa çoğu PVE oyuncusu memnun olacaktır.

BelaOkuyan

Üye
grafik kartında bu ayarlar var. oyun arka plandayken 30 fps e düşürebilirsin.

BelaOkuyan

Üye
Hocam ben fps limitinden bahsetmiyorum, oyun kapalı gibi neredeyse hiç sistem tüketmiyor görev çubuğunda bile görünmüyor benim söylediğim sistemde.
anladım hocam benim dediğimde baya rahatlatıyor. oyun arka palana düşünce 30 fps ile çalışıyor

Colman

Üye
Gpu ve Cpu kullanımı gerçekten çok yüksek, rise onlinden daha güçlü grafikli oyunlar oynadığım bilgisayarımda rise online oynarken pc nin zorlandığını hissediyorum

IFIRTINAI

Üye
ayarlar > görüntü > ekran yüzdesi 50 (min) > windowed > çözünürlük 1024 768 > keskinlik 0 >profil very low > fps 30

ben bu ayarları yaptıgımda oyun işlemci %15 ekran kartı %15 düzeyinde çalışıyor. ryzen 5 2600 işlemci , 1050 2 gb ekran kartım var :D Tabi bu ayarları 5-10 dk afk kalacakken yapmıyorum, pazar kurup uzun süre oyuna bakmadığımda yapıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt