Öneri Grafikler ve Parti Gösterge Ekranı Hk.

gokhanez

Üye
Görüştüğüm birkaç oyuncuda da benzer fikirler olduğundan dolayı bu postu açma ihtiyacı duydum.

Öncelikle oyunu oynarken görüş mesafesi çok uzak. Uygun bir min. görüş mesafesi olmak şartı ile görüş mesafesini manuel ayarlayabileceğimiz bir özellik getirilebilir.

Mümkün olursa grafik ayarlarında seçeneklerin artması da ekran kartı iyi olmayanlar için faydalı olabilir. (Gölge kapatma, skill efektleri kapatma vb.)

Özellikle parti gösterge ekranı priestler için çok fazla göz yoruyor. Açık veya parlak renkli bir alan üzerine geldiğinde neredeyse hiçbir şey seçilmiyor. Uzun ismi olan oyuncuların isimleri de HP sayısı ile hafif bir çakışma yapıyor. Konuştuğum kişiler ile birlikte bizim ortak düşüncemiz parti gösterge ekranının zemin rengi olarak saydam gri yapılması, yazı fontunun değişmesi, yazı boyutunun biraz daha büyütülmesi. Hatta HP ve MP barlarının mavi ve kırmızı renkleri biraz daha düzenlenebilir ve seçeneklerde seçim imkanı sunulabilir alternatif pt ekranı şeklinde.

Tabiki sadece fikirlerimizi sunuyoruz. Bu konuda gerekli görülürse uygun olan ne ise yapımcıların kararıdır.

Darktower

Üye
Benzer bir şeyi sağ alttaki eşya, exp vb. düşen şeyleri gösteren arayüz için söyleyeceğim. Zaman 2000'ler değil. Bilgisayarlar 10 tane renk falan desteklemiyor. O göz yoran kırmızı, yeşil ve mavi renkler falan, daha açık ve göz yormayan tonlarla değişmeli. Bu arada hepsinde bu sorun yok. Ama bazı renkler çok göz yorucu. Çoğu yazı dibine girip dikkatli bakmadan okunmuyor bile. Yazı fontlarında da değişiklik ya da büyütme şart.

Screenshot_13.png

Ayrıca envanter kısmının arka planı, Chromium tarayıcılar ya da Windows 10/11'un aktif olarak kullandığı, şu gri tonlamaya döndürülebilir. İtem kenarlarına da hafif bir çerçeve eklenirse güzel duracaktır. Koyu temada çok siyah ya da maviye çalan şeyler göz yoruyor. Uzun vadede Windows işletim sistemine uygun bir arka plan daha iyi olacaktır. Bu tarz renk seçimlerinde, işletim sistemlerini örnek almanızı öneririm. Alıştıkları ortamı bozmamak ayrıca faydalı olacaktır.

Screenshot_15.png

Aşağıdaki gri tonlama ya da forumun temasındaki tonlama aşırı uygun.

Screenshot_14.png

Aziz

Üye
UI konusunda çok değişiklik olacaktır mutlaka. Kapalı beta ve alfa tarafında render distance ayarlama vardı. Ancak onu daha sonra önerilerde bulunduk. Kaldırıp grafik ayarlarının içerisine koydular. Şu an ultrada render distance biraz daha iyi çalışıyor. Biraz daha uzağı gösteriyor. Ancak herkeste ultra da oynayamayabiliyor. Uzaktaki objeler shadow olarak gösterilip daha sonra obje olarak gösterilse daha iyi olur. Elyon tarafında böyleydi. Shadow gelirdi sonra obje gelirdi. Düşük sistemli oyuncular daha rahat ediyordu. En azından karşıda bir şey var diyebiliyorlardı. Ancak shadow tarafında bir sıkıntı var mı şu an bilmiyorum. Mutlaka gelişecektir.

JaxSui

J
Bir de özellikle benim isteğim z ye alınan mobun etrafındaki kırmızı çemberi çok zor görüyorum. Bu opsiyonel olmalı rengi ve tipi değişmeli. Ayrıca tüm yazıların boyutları da değişebilmeli opsiyonel olmalı. Ben gözlerimden rahatsızım ve 1 saatten fazla ekrana bakamıyorum.

Aziz

Üye
Bir de özellikle benim isteğim z ye alınan mobun etrafındaki kırmızı çemberi çok zor görüyorum. Bu opsiyonel olmalı rengi ve tipi değişmeli. Ayrıca tüm yazıların boyutları da değişebilmeli opsiyonel olmalı. Ben gözlerimden rahatsızım ve 1 saatten fazla ekrana bakamıyorum.
Bunu kesin olarak oyun içi tickettan bildirin. Mutlaka geliştirirler bu konu da. Ancak burada havada kalabilir. Oyun içerisinden öneri bölümünden yazın.

JaxSui

J
Bunu kesin olarak oyun içi tickettan bildirin. Mutlaka geliştirirler bu konu da. Ancak burada havada kalabilir. Oyun içerisinden öneri bölümünden yazın.
Ben bu isteğimi Alfa2'den beri yazıyorum ama hala sıra gelmedi. Sanırım sıra gelmedi yani. Z'ye basıyorum ama hangi mob geldi z ye bilmiyorum mesela.

JaxSui

J
Tekrar konu açmak istemedim. Bu tip sorunlar bende çok oluyor. Bunun nedeni nedir ? High ayarlarda oyunuyorum ama onun bir sonucu olduğunu düşünmüyorum. Özellikle mage oynarken geri geri lure yaparken bu yırtılmaları( bu tabiri mi kullanırlar bilmiyorum da) çok görüyorum.. @Marduk

Ekli dosyalar

• Zemin kötü.jpg
    Zemin kötü.jpg
    496.8 KB · Görüntüleme: 58

BoozeR

Üye
Çok doğru priestler için zulüm oluyor party barı. Kör olucaz milletin buff bitti mi bitmedi mi görmek için

RickSancheZz

Üye
parti bölümü gerçenten sıkıntılı acilen fontun büyütülmesi ve renklerin düzenlenmesi gerekli.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt