İstek Güncelleme/Patch sorunu

testmaker

Üye
Bir çok kişinin yaşadığı henüz düzeltilememiş olan Patch sıkıntıları örnek vermek gerekirse Res sonrası oluşan yoğunluk beraberinde gelen sıkıntılardan bahsetmiyorum her hangi bir anda oyunu tekrar indirmek isteyen biri herhangi bir farklı platformda indirme yaparken çok daha yüksek hızlar alıyorken Rise Online Patchinde durum benzer olmuyor,kendimden örnek vermem gerekirse Steamde minimum 7 MB hız ile indirme yaparken Rise Online Güncellemesini 1.5MB Üstüne çıktığını görmedim bir çok kez ticket atıldı,discord üzerinden iletildi,çözüme ulaşmasını ümit ediyoruz.

i am not a king, i am not a god, i am..

testmaker

Üye
Network ekibi müdahale ediyor şu an. Kısa süre içerisinde düzelmiş olacak.
Genel anlamda var olan problemi kastetmiştim özellikle yoğunluk sırasında oluşan sorun değil yani burda asıl ulaştırılması gereken mesaj normal zamanda bile var olan internet hızımızın Rise Online Patchi sırasında pek önemi olmaması

DiabIo

Üye
Genel anlamda var olan problemi kastetmiştim özellikle yoğunluk sırasında oluşan sorun değil yani burda asıl ulaştırılması gereken mesaj normal zamanda bile var olan internet hızımızın Rise Online Patchi sırasında pek önemi olmaması
Steam sunucularının önünde konumlandırdığı network cihazlarının throughput değeri ve isp den aldığı hizmet ile alakalı hocam bu durum. Elma ile armut nasıl kıyaslanamazsa verdiğiniz RoW ve Steam ile uçtan uca kurduğunuz connection da kıyaslanamaz. Haklısınız oyuncuyu pek de ilgilendirmiyor gibi görünüyor bu durum ama kısaca tamamen bütçe ile alakalı yaşanan şey.

testmaker

Üye
Steam sunucularının önünde konumlandırdığı network cihazlarının throughput değeri ve isp den aldığı hizmet ile alakalı hocam bu durum. Elma ile armut nasıl kıyaslanamazsa verdiğiniz RoW ve Steam ile uçtan uca kurduğunuz connection da kıyaslanamaz. Haklısınız oyuncuyu pek de ilgilendirmiyor gibi görünüyor bu durum ama kısaca tamamen bütçe ile alakalı yaşanan şey.
Sadece steam değil ama burada onu örnek verdim herhangi bir platformda bu kadar düşük indirme hızına rastlamadım

DiabIo

Üye
Sadece steam değil ama burada onu örnek verdim herhangi bir platformda bu kadar düşük indirme hızına rastlamadım
Fark etmiyor hocam. Anlatmak istediğim örneğin sizin 20mbit/s download hızınız olsun. Benzer hızda 100 kişi aynı anda tam kapasite (20mbps ile) patch geçmek istediği durumda karşıda 2gbit/s karşılayabilecek throughputta bir cihaz ve yine aynı hızda upload değeri veren bir hat olması gerekir ki her birinize 20mbit/s hızında veri iletebilsin. Bunun farklı farklı lokasyonlardan istekleri karşılamak ya da yüksek hızlarda altyapı hizmetine sahip bir datacenterda daha güçlü cihazlar konumlandırmak gibi çözümleri elbette mevcut. Sonuç olarak konu bütçe ile alakalı ve projelik bir iş, anlatmak istediğim sadece buydu :)

testmaker

Üye
Fark etmiyor hocam. Anlatmak istediğim örneğin sizin 20mbit/s download hızınız olsun. Benzer hızda 100 kişi aynı anda tam kapasite (20mbps ile) patch geçmek istediği durumda karşıda 2gbit/s karşılayabilecek throughputta bir cihaz ve yine aynı hızda upload değeri veren bir hat olması gerekir ki her birinize 20mbit/s hızında veri iletebilsin. Bunun farklı farklı lokasyonlardan istekleri karşılamak ya da yüksek hızlarda altyapıya hizmetine sahip bir datacenterda daha güçlü cihazlar konumlandırmak gibi çözümleri elbette mevcut. Sonuç olarak konu bütçe ile alakalı ve projelik bir iş, anlatmak istediğim sadece buydu :)
Anladım teşekkürler açıklaman için :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt