Güncellme Takvimi

efeali

Üye
Merhaba,
Benim sorum/ talebim daha çok teknik bir detay ve öneri.
*Sunucu güncellemeleri ve gelecek yamaların tarihleri ile ilgili.
Güncelleme saati için planlama size ait. Saat önerisi veya tavsiyesi yapmıyorum, yapamam da.
Yama tarihleri belli değil, yama duyurusu 30 dk önce yapılıyor.
Sunucu güncellemelerini 30dk-2saat öncesinden haber veriyorsunuz.
05:00 saati civarında yapılan sunucu güncellemesini 03-04 civarında yapıyorsunuz .Hot-fix için olanlar hariç o konuda bir şey yapamayacağınızın farkındayım.
Bu güncellemelerden nasıl ekibiniz ve diğer paydaşlarınıın önceden haber oluyorsa biz oyuncuların da karar verilince haberi olması taraftarıyım.
Örneğin kredi kartı işlemleriniz var. Bankanın veya entegrasyon sağlayan aracı kuruluşun api-servis üzerindeki değişikliği size 30dk öncesinden haber verdiğini düşünün. Aynı duruma biz oyun içerisinde maruz kalıyoruz.

*Patch notları eksiklikleri
-Priest 61 yeteneği değişimi. Yama notlarında bilgi yoktu.
-Ruh bağı değişimi. Yama notlarında eski basılan eşyalar için bilgi yoktu, oyuncular eksi eşyalar içinde kalktı zannedip eşyaları üzerine giydi.
-Zehir hasarı güncellemesi. Okçuların bu konudan etkilenmesi-hasar düşmesi.

Kendimde yazılımcıyım, yaptığınız iş çok değerli ve saygı duyuyorum. Değerli bir ekibiniz var, birkaçı ile daha önceden çalışma imkanım da oldu Ancak verdiğiniz emeğin bu şekilde değersiz görülmesine ve insanlar tarafından küçümsenmesine izin vermeyin. Kendiniz yapacağınız değişikliklerle bu işi değerli kılmalısınız.
Haddim olmayarak çalışma düzeniniz ve iş yapış tarzınızla ilgili öneride bulunuyorum belki ama dışarıdan görünen veya bize yansıması bu.

Üst kısım yönetim için yazdığım bir yazı.
Siz oyuncularında bu durumdaki düşüncelerini merak ediyorum. Bu durum sadece beni mi rahatsız ediyor.
Dediğim gibi ben o saatte mi güncelleme olur. Şu saatte bunu mu yaptınız. Yamada neden bunlar var demiyorum. İstediğim her şeyin bir plana programa bağlı olması.

BEARFACT

Yönetici
Game Master
Merhaba,

Güncelleme için belli günler ve saatler olması gerektiğine sonuna kadar katıldığımı bilmenizi isterim. Ancak şu an içinde olduğumuz süreçte maalesef tam anlamıyla bunu gerçekleştiremiyoruz, başlarda direkt olarak bunu denedik ancak aksamalar olduğu zaman verilen sözler tutulamamış gözüyle bakılıyor ve çok kötü bir izlenim oluşuyor. Oyunla uzaktan-yakından alakası olmayan kişiler sizlerin moralini ekstra bozuyor, bize bir eksi ya da artı katkısı olamaz bu kişilerin sadece sizleri kötü etkiliyor.

Şu an için belirli günlerde yapamıyoruz, güncel önemli sorunları çözebilmek için farklı saatlerde anlık bakıma alabiliyoruz, bunun içinde genelde gece geç saatler tercih ediliyor oyuncuları minimum düzeyde etkilemesi için. Kısa zaman içerisinde önemli sorunları geçip daha stabil hale geleceğiz, o zaman güncellemelerin de gün ve saatleri belli olacak.

CarLiDo

Üye
Her hafta tek bir günde yapılabilir tüm güncellemeler. Herhangi bir değişeceği zaman ama apar topar güncelleme yapmak çok doğru gelmiyor. güncelleme yaması hazırsa bile, önceden belirlenen günde güncelleme yapılabilir. Çok istisnai buglar olmadığı sürece, herkes ne zaman güncelleme geleceğini bilir, peşine de yama notlar detaylı bir şekilde paylaşılır.

Yama notlarınız çok genel geçer. Daha nitelikli ve spesifik detaylar verilmeli.

efeali

Üye
Bu sürecin ilk etapta standart olmasına da gerek yok. Her cuma şunu yapın her çarşamba bu olsun şeklinde değildi benim önerim. İlerdeki süreçlerde dediğiniz gibi olacaktır. Ancak gün bağımsız 05:00 te olan güncellemenin kararı 04:00 te alınmıyordur diye düşünüyorum. Eğer alınıyorsa zaten bu büyük bir problem sizin için, haklısınız.
En azından bu aldığınız kararları daha erken süreçte bize bildirmeniz. Erteleme illaki elinizde olmayan sebepten olabilir ama şu anki yürüttüğünüz süreç yanlış.
Cevap verip ilgilendiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

levbom

Üye
ya allah aşkına okcuları 0layında rahatlayın arkadaş. bu neymiş ya okcu zaten damage vuramıyorki daha ne kadar düşecek damageleri.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt