Her start'a bastığınızda bilgisayar ayarlarınıza müdahele ediliyor.

xeinz

Üye
Her start'a bastığınızda bilgisayarınızın güç ayarlarına müdahele ediliyor.

Siz her ne kadar bilgisayarınıza kendi ayarlarınızı yapsanız dahi oyunu açtığınızda sizin kendi ayarlarınızı hiçe sayıp "BENİM İSTEDİĞİM ŞEKİLDE OLACAK AYARLARIN,BİLGİSAYARIN BENİM" dercesine client bilgisayarınıza müdahele edip bütün güç ayarlarınızı değiştiriyor. (benim keşfettiğim sadece güç ayarı,belki başka müdaheleleride vardır,bilmiyorum.)
Bu müdahelenin amacı bilgisayarınızın ayarlarını MAKSİMUM PERFORMANS'a çıkartmak.

Peki bu müdahelenin asıl amacı ne?
Tabi ki oyunun optimizasyonun kötü olması. Ne yazık ki performanslı bir oyun deneyimini sunamadıklarından dolayı sizin bilgisayarınıza müdahele edip bilgisayardaki güç ayarlarını en üst seviyeye çıkartıp bu açık kapatılmaya çalışılıyor.

Bu kabul edilemez,tehlikeli ve asla etik olmayan bir davranıştır.

Neden TEHLİKELİ?
Bir çok kullanıcı (özellikle laptop kullanıcıları) bilgisayarındaki ısınma sorunlarından muzdarip (bu kişilerden bir taneside benim ve bu durumu farketmeme de sebep olan budur). Yüksek performans = Yüksek sıcaklık demektir. Yüksek sıcaklık bilgisayarın en büyük düşmanıdır.

Eminim bir çocuğunuz 90 - 100 arası sıcaklıkları görüyorsunuzdur bu oyunu oynarken. Ben sıcaklığı engellemek için bilgisayarımın güç ayarlarını buna göre optimize edip,performansdan feragat edip bilgisayarımın zarar görmesini engelliyorum. Peki bu müdaheleyle bugün sizin veya benim bilgisayarıma herhangi bir şekilde zarar geldiğinde bunun sorumluluğunu alabilecekler mi? Kabul edecekler mi?

Neden ETİK değil?
Çünkü sizin onayınıza ihtiyaç duyulmuyor. Evet sizin onayınızı almadan her oyunu çalıştırdığınızda bilgisayarınıza müdahele ediliyor. ben her oyuna girdiğim de tekrar tekrar aynı güç ayarlarını yapmak zorunda kalıyorum. Eğer bir program sizin ayarlarınıza müdahele edecekse;
"Bak kardeşim sen beni çalıştırıyorsun ama ben bilgisayarına bunları yapıcam haberin olsun, onaylıyor musun?" diyerek bizden onay alması gerekir. sizin haberiniz olmadan böyle bir şey nasıl yapılabilir? sorumluluk alıyorlar mı bu konuda?

Bu durumun ayrı bir program olarak bize iletilip "isterseniz yapabilirsiniz" şeklinde, yani bir seçenek olarak sunulması gerekir.

Bu durumdan çıkartılacak sonuçlar nelerdir?

Benim aklıma iki ana madde geliyor
1- Oyunu optimize edene kadar,böyle bir şeye başvurmuşlar. (ki tamamen yanlış)
Ya da
2- Artık oyunu daha fazla optimize edemiyorlar ve sizden medet umuyorlar.

Bu dediğimi en basit şekilde; bilgisayarınızın güç seçeneklerinden, işlemci performansını(işlemci güç yönetimi -> en yüksek işlemci durumu) %100den %99'a çektikten sonra oyuna girerek deneyebilirsiniz. Tekrar %100 olduğunu göreceksiniz.

Saygılarımla...

Gultter

Üye
Oyunun erken erişimde olması ve discord sunucularından yapılacak listesi iletmeleri fakat neden yapamadıklarını belirtmelerini göz önünde bulundurarak mı bunları yazdın yoksa ufak sistem bilgin ile insanların akıllarına saçma düşüncelerini mi sokmaya çalışıyorsun ?

xeinz

Üye
Oyunun erken erişimde olması ve discord sunucularından yapılacak listesi iletmeleri fakat neden yapamadıklarını belirtmelerini göz önünde bulundurarak mı bunları yazdın yoksa ufak sistem bilgin ile insanların akıllarına saçma düşüncelerini mi sokmaya çalışıyorsun ?
oyunun erken erişimde olması bu durumun nesini açıkladığını anlamadım. yapılacaklar listesinde benim açtığım konuyla ilgili bir şey varsa iletirsen sevinirim. insanların aklına saçma düşünce sokmuyorum, olan bir şeyi ve bu durumdaki düşüncelerimi söylüyorum.

Delucia

Üye
Bu sorunları savunanlar çok komik yahu amaaaaa bu erken erişim ;D

Gultter

Üye
oyunun erken erişimde olması bu durumun nesini açıkladığını anlamadım. yapılacaklar listesinde benim açtığım konuyla ilgili bir şey varsa iletirsen sevinirim. insanların aklına saçma düşünce sokmuyorum, olan bir şeyi ve bu durumdaki düşüncelerimi söylüyorum.
1. Erken erişim oyunu erken sürümünde oynayarak geliştirme sürecine aktif olarak katılabileceğin ve ekibe geri bildirimler hata raporları verebileceğin bir alandır senin dönüşlerin sayesinde Oyun değişir gelişir. Şuan ekip bu oyunun tamamlandığını ve artık yapılacak bir şey kalmadığını iletmiyor.
2. DC sunucusu : https://discord.gg/cWGqTz3v sunucudaki mesaj bağlantısı : https://discord.com/channels/627608377668796427/744344127352864808/968150559607631912
3. Kullandığın uygulama senin kabul etmediğin hiçbir şeyi yapmıyor. Bu Senin işlemcinin yeterince güçlü olmamasından ve bilgisayarının ''Senin isteğin üzerine'' Oyunu düzgün çalıştırabilmesi için yaptığı bir işlem.

xeinz

Üye
1. Erken erişim oyunu erken sürümünde oynayarak geliştirme sürecine aktif olarak katılabileceğin ve ekibe geri bildirimler hata raporları verebileceğin bir alandır senin dönüşlerin sayesinde Oyun değişir gelişir. Şuan ekip bu oyunun tamamlandığını ve artık yapılacak bir şey kalmadığını iletmiyor.
2. DC sunucusu : https://discord.gg/cWGqTz3v sunucudaki mesaj bağlantısı : https://discord.com/channels/627608377668796427/744344127352864808/968150559607631912
3. Kullandığın uygulama senin kabul etmediğin hiçbir şeyi yapmıyor. Bu Senin işlemcinin yeterince güçlü olmamasından ve bilgisayarının ''Senin isteğin üzerine'' Oyunu düzgün çalıştırabilmesi için yaptığı bir işlem.
1. Ben de öyle bir şey iletmiyorum oraya iki madde halinde düşüncelerimi belirttim birisini hiçe sayıp tek madde üzerinden konuşmak ne kadar doğru senin takdirin.
2. Dc sunucusunda aktif olarak bulunuyorum ve bu gönderdiğin link yazdığım hiçbir şeye ne yazık ki açıklık getirmiyor.
3. Seninde kullandığın uygulamanın ana klasörüne gidersen "POWER -RESTORE.cmd" komut dosyasını görebilir ve o devasa sistem bilgin ile bilgisayarımın kendisinin yaptığı bir şey değil,bu komut dosyasının bilerek oraya yerleştirildiğini ve çalıştırıldığını farkedebilirsin.

İlgin için teşekkürler.

Gultter

Üye
1. Ben de öyle bir şey iletmiyorum oraya iki madde halinde düşüncelerimi belirttim birisini hiçe sayıp tek madde üzerinden konuşmak ne kadar doğru senin takdirin.
2. Dc sunucusunda aktif olarak bulunuyorum ve bu gönderdiğin link yazdığım hiçbir şeye ne yazık ki açıklık getirmiyor.
3. Seninde kullandığın uygulamanın ana klasörüne gidersen "POWER -RESTORE.cmd" komut dosyasını görebilir ve o devasa sistem bilgin ile bilgisayarımın kendisinin yaptığı bir şey değil,bu komut dosyasının bilerek oraya yerleştirildiğini ve çalıştırıldığını farkedebilirsin.

İlgin için teşekkürler.
https://www.vatanbilgisayar.com/int...esil-3-20ghz-30mb-onbellek-10nm-islemcie.html Bak bu benim işlemcim bende kısıyorum işlemci gücünü 89 derece sabitti mecburi düşürdüm ısıyı
Stok soğutucu ile Bu işlemciyi kullanıyorsan bu senin hatan.

Delucia

Üye
Bnm laptop ım da i7 11. Nesil var sistemi düşürmezsem 95 derece

xeinz

Üye
Tuhaf ama new world de böyle idi alıştım artk
İşlemciye yük bindiren oyunların yüksek sıcaklıklarda çalışması çok olağandışı değil özellikle laptoplarda. RISE içinde geçerli bu. belkide ilerleyen zamanlarda düzelticekler optimize edebilirlerse. Burada asıl mesele senin yaptığın "işlemci kısma" ayarını kendi kendisine oyunun değiştirmesi ve tekrar maksimuma çıkartması.

therepower

Üye
Yorumda boş yapan arkadaşlar olmuş bilgisayarınızın ayarlarına bu şekilde izinsiz bir müdahale bilişim suçudur. Yetkili tüm birimlere oyun süresince bilgisayarımda yapılan işlemlerin logunu göndereceğim. Umarım yüklü bir para cezası alarak bunun etik olmadığını öğrenirler.

Laptop kullanıcıları Turbo modunu kullanmaktan kaçınır ancak bu oyun izinsiz şekilde bunu açarak bilgisayarın ömrünü kısaltıyor ve zarar veriyor.

xeinz

Üye
Yorumda boş yapan arkadaşlar olmuş bilgisayarınızın ayarlarına bu şekilde izinsiz bir müdahale bilişim suçudur. Yetkili tüm birimlere oyun süresince bilgisayarımda yapılan işlemlerin logunu göndereceğim. Umarım yüklü bir para cezası alarak bunun etik olmadığını öğrenirler.

Laptop kullanıcıları Turbo modunu kullanmaktan kaçınır ancak bu oyun izinsiz şekilde bunu açarak bilgisayarın ömrünü kısaltıyor ve zarar veriyor.
Tamamen katılıyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt