Hiç MMORPG oynamamış arkadaşlarımız, lütfen oyunu karalamayı ve ağlamayı bırakınız.

ManWithNoName

Üye
Merhabalar

Özet geçmeye çalışacağım.

Forumda hızlıca bir tur atayım dedim de aman allahım :D Exp kasmaktan kanser oldum diyenler, makro serbest olsun diyenler, lvl kasmak istemiyorum diyenler... Arkadaşlar siz malum oyunda 83 char satın alıp alıp oynaya oynaya MMORPG ne demek unutmuşsunuz. 3 saatte charımı inci gibi dizeyim yılan gibi akayım isteyenler benzer mmorpg oyunların illegal vanilla sunucularında takılabilir.

Kitabı ortasından okumaya çalışıp bir şey anlamayınca neden sızlanıyorsunuz ? mmorpg tam olarak budur, gerekirse bir karakteri yıllarca oynarsın. Sesinize kulak vereni bulunca her detaya isyan etmeleriniz ne kadar çok oluyor, standart türk kafası...

Lütfen oynadığınız oyunun türünü doğru kavrayın.

İyi günler.

anil

Üye
Oynadığın MMORPG'ler hangileri? 2002 Kore yapımı, Türkiye'de bolca popüler olan dandik oyun hariç?

Ya da bu bahsettiğim oyun hariç, hangi yeni
ve populer MMORPG'de level kasmak adı altında günlerce onbinlerce mob kestiriliyor?

ManWithNoName

Üye
Oynadığın MMORPG'ler hangileri? 2002 Kore yapımı, Türkiye'de bolca popüler olan dandik oyun hariç?

ve populer MMORPG'de level kasmak adı altında günlerce onbinlerce mob kestiriliyor?
Büyük emeklerle uzun sürede kasıp benimsediğim bir karakterimin olması bana keyif veriyor. Son açıklanan torba yasalara bakıyorum da bu oyunu oynama zorunluluğu gelmedi anayasal olarak, saçma sapan sızlamaları bırakıp oynayanın da keyfine ket vurmasanız mı acaba ?

TheUprising

Üye
Şimdi uyumaya gidiyorum bu kafayla sana mmorpg nin - sandığnıın üzerine tek spot grind atılarak leveling olmadığını geldiğimde anlatıcam

MrLeO

Üye
Dostum bir bakıma haklısın ama eksik yerler var. Level kasmak tabi zor olmalı bence şuan bile fazlasıyla hızlı şimdiden son seviyeye ulaşan insanlar var.
Ama Oyunda sadece mob kesmek yerine yüzlerce görev zindan etkinlik vb aktivitelerle level kasılması gerekiyor. Sadece mob keserek level atlama sistemi hem çok eski hemde bir süre sonra insanlara bıkkınlık getiriyor.

Wolfphenombanlandi

Üye
öneri yapılan bütün konular kapanıp banlanıyor .eleştirye açık olmayı bırak yapıcı olmak bile sıkıntı

Silversierra

Üye

Başlıyım mı saymaya? BDO dan başlayalım istersen? 2 saatte max lvl olam gidem para basam item alam. EU Na de yeni yayınlanan Lost Arkta bile sadece lvl 50ye ulaşıp end game grinda başlamak 24 saatten fazla sürüyor görev serisini izleyerek ki o hiç birşey değil asıl iş ondan sonra başlıyor. O kadar hazıra alışmışsınız ki MMORPGnin mantığını tamamen unutmuşsunuz. iş max lvl olmak değil zevkine varın oynadığınız oyunun. 1 yıl sonra max level olsan ne olur? sen oyunu zevk için mi oynuyorsun yoksa reelde negatifte gezen egonu dijital ortamda şişirmek için mi? Kendine sorman gereken soru bu:D

Son düzenleme:

anil

Üye
Başlıyım mı saymaya? BDO dan başlayalım istersen? 2 saatte max lvl olam gidem para basam item alam. EU Na de yeni yayınlanan Lost Arkta bile sadece lvl 50ye ulaşıp end game grinda başlamak 24 saatten fazla sürüyor görev serisini izleyerek ki o hiç birşey değil asıl iş ondan sonra başlıyor. O kadar hazıra alışmışsınız ki MMORPGnin mantığını tamamen unutmuşsunuz. iş max lvl olmak değil zevkine varın oynadığınız oyunun. 1 yıl sonra max level olsan ne olur? sen oyunu zevk için mi oynuyorsun yoksa reelde negatifte gezen egonu dijital ortamda şişirmek için mi? Kendine sorman gereken soru bu:D

İki oyunda da son seviyeye gelmek kolay. Kendin açıklamışsın kendi ağzınla. Son seviyeye kolayca gelinir, sonra karakterini geliştirmek için mob, zindan, raid vs grindlersin. Peki bu oyundaki boyle mi? Hayır, sadece basit bir level almak için binlerce kez mob kesiyorsun.

Ayrıca verdiğin örnekler de çok iyi oyunlar değil. Avrupa yapımı, çok daha büyük bütçeli, çok daha iyi mmorpgler var :)

Aziz

Üye
Seviye önemsiz olmalı. Seviye basit bir işlemdir. Max 1 hafta içerisinde 3-4 saatlik bir süreçle son seviyeye ulaşıp, item, ach, title ya da varsa currency farmı yapmam gerekli. Benim MMO anlayışım bu malesef. Herkesin zevkleri ve renkleri farklıdır. Slotta oturup kasmak bazı kişilere güzel gelebilir. Bana güzel gelmiyor mesela. O yüzden kimseyi mutlu edemezsin.

Delucia

Üye
Bdo da 6 senelik charım var emek ne bilmiyor bunlar 62 63 e geçip kasında göreyim sizi 1 milyon mob kesiliyor heralde lvl almak için

dinopawcat

Üye
Merhabalar

Özet geçmeye çalışacağım.

Forumda hızlıca bir tur atayım dedim de aman allahım :D Exp kasmaktan kanser oldum diyenler, makro serbest olsun diyenler, lvl kasmak istemiyorum diyenler... Arkadaşlar siz malum oyunda 83 char satın alıp alıp oynaya oynaya MMORPG ne demek unutmuşsunuz. 3 saatte charımı inci gibi dizeyim yılan gibi akayım isteyenler benzer mmorpg oyunların illegal vanilla sunucularında takılabilir.

Kitabı ortasından okumaya çalışıp bir şey anlamayınca neden sızlanıyorsunuz ? mmorpg tam olarak budur, gerekirse bir karakteri yıllarca oynarsın. Sesinize kulak vereni bulunca her detaya isyan etmeleriniz ne kadar çok oluyor, standart türk kafası...

Lütfen oynadığınız oyunun türünü doğru kavrayın.

İyi günler.
oyunu karalamak ile yapıcı eleştiri arasındaki farkı analamak gerekir :) . tabi anlamak içinde iyi okuyup düşünüp analiz etmek gerekir. yazık okadar uzun bir metin yazdım saatlerimi alan. forumdan kaldırılmış ve belliki bana karşı bir yazıda bulunmuşsun rahatsız etmiş belliki. üzüldüm doğrusu halbuki ben faydali bir şey yapmıştım. oyuncuların rahatsız oldukları konuya değinip. nasıl geliştirebilinir anlamında bir fikir sunmuştum.

dinopawcat

Üye
Seviye önemsiz olmalı. Seviye basit bir işlemdir. Max 1 hafta içerisinde 3-4 saatlik bir süreçle son seviyeye ulaşıp, item, ach, title ya da varsa currency farmı yapmam gerekli. Benim MMO anlayışım bu malesef. Herkesin zevkleri ve renkleri farklıdır. Slotta oturup kasmak bazı kişilere güzel gelebilir. Bana güzel gelmiyor mesela. O yüzden kimseyi mutlu edemezsin.
katılıyorum seviye eskidendi o aylarca yıllarca exp kasmak. şimdi dünyanın tüm mmoprg oyunlarında kimse o hammallığı yapmaz. herkez bi an önce max lvl olup itemlere önem verir.

Delucia

Üye
Millet 10 günde 65 oldu sende dirensen 20 25 günde tam olursun bence ağlaklık yapıyorsunuz. Makro olayınada gelince millet lvl kasmak için değil farm yapıp para kasmak için oto genie ve makro istiyor

ByBrky

Üye
Sen BDO oynadığına emin misin? BDO'da level sınırı yok. İnsanlar tercih olarak genellikle 61 olduğunda kasmayı bırakıyor. Mob kesmek yerine yapabileceği tonla aktiviteye yöneliyor...

dinopawcat

Üye
Millet 10 günde 65 oldu sende dirensen 20 25 günde tam olursun bence ağlaklık yapıyorsunuz. Makro olayınada gelince millet lvl kasmak için değil farm yapıp para kasmak için oto genie ve makro istiyor
ağlaklık nedemek ?. mesele milletin 10 günde 65 lvl olması değil. mesele bukadar emek verilmiş bir oyunun eski nostalji lvl kasma dayatmasını dayatan sisteme karşı bir eleştiride bulunduk. tabiki öyle böyle herkez eninde sonunda max lvl olucaktır. ama sıkıcı şeylere emek vermek başka. keyif alıcağın şeylere emek vermek başka . misal dungeona girmişsin düşünsene . boss çok güçlü onu kesmeye nasıl zorlanıyorsunuz :). ve tak item atıyor giyiorsun atack artıyor def artıyor. nasıl hosuna gider. ona emek verelim diyorum. robot gibi zr2 zr3 degil . oto genie yada makro bunlar birr döngü. mesele oyun oynarken harcadığın efor yada vakti . lvlden çok daha güzel aktivitlere harcıyarak charini güclendirmek.

Delucia

Üye
Olsada yapsak elimizdeki malzemeye göre yorum yapıyorum bende

dinopawcat

Üye
Olsada yapsak elimizdeki malzemeye göre yorum yapıyorum bende
çoğunluk isterse . yönetim yapmak zorunda kalır olur neden olmasınki . takdir edersen oyunun motoru geliştirilmeye çok güzel açık. sadece sen ben ve bizim gibiler he deyecek . yöneticilerde mecburi getirmek zorunda kalıcaklardır :D profil resminde güzelmiş (y)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt