İlk alpha deneyimimden gözlemlerim

Titanium

Üye
1) Z ye aldığımız yaratık veya düşman oyuncunun, kırmızı şerit ile komple etrafının işaretlenmesi hoş gözükmüyor. Seçtiğimizi anlamamız için düşmanın altında yuvarlak halka belirmesi yeterli, karakterin etrafını saran kırmızı şerit gerçekçi görüntüyü çok bozuyor.

2) Ekranı sağa veya sola çevirmek için imleci ekranın kenarlarına yapıştırdığımızda çok sıkıntı çıkıyor, ya dönmüyor ya dönüp takılı kalıyor. Ayrıca dönüş hızı da çok yavaş. Çözüm olarak resolutionı düşürmek gerekiyor, bunu yaptığımda problem düzeldi. Yani sağa sola hızlıca ekranı döndürebildim. Yüksek resolutionda bozuluyor.

3) Aynı şekilde farenin tekerleğine tıklayıp ekranı 180 derece döndürmek de çok yavaş. Daha seri bir şekilde 180 derece dönüşü tamamlaması lazım.

4) Karakterin hareketinde alışılamayan bir yapaylık var. Ayrıca ani yön değiştirmelerinde karakter sanki bir anda 1-2 adım ışınlanırmış gibi yön değiştiriyor. Örneğin; sağa giden karakteri bir anda tam aksi sola yönlendirirseniz, otomatik 2 adım solda buluyorsunuz karakteri. Muhtemelen karakterin koordinattaki reel konumu ile görsel konumunun uyuşmaması söz konusu.

5) Skill barda sağ tike aldığımız skill sürekli sağ tikten çıkıyor, yeniden sağ tike almak gerekiyor. Sebebini anlayamadım. Harita değiştirmelerde oluyor olabilir.

6) Benim ekran kartımla mı alakalı bir problem bilmiyorum ama (Radeon RX 570) grafikler gözüme aşırı bulanık gözüktü. Tüm cisimler npcler bulanık gözüküyor. Görüntü ayarlarını fullememe rağmen düzeltemedim. Bulanık derken, 2005 senesinde çıkmış bir oyunmuş gibi hava veriyor grafikler. Sorun bende mi genel mi anlamadım.

7) Alışık olduğumuz şekilde, sağ click basılı tutarak zoom in-out yapabilmeliyiz. Böyle temel kontrollerin değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Şimdilik dikkatimi çeken noktalar bunlar. İyi oyunlar, saygılar sevgiler :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt