Öneri İlk gözlemlerim ve önerilerim

ByBrky

Üye
Selamlar ROW ailesi;

İlk akşam ki izlenimlerim sonrasında geliştiriciler için bir yazı hazırlamak istedim. Stres testleri yapmak için oyunun bizlere açıldığının farkındayım fakat ne kadar çok geri dönüş gerçekleştirilirse o kadar daha hızlı ve iyi bir oyun hazırlanabileceği kanaatindeyim. Yazımda belirttiğim ve olması gereklidir diye vurguladığım noktalar şahsi fikrimdir diye belirtmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Biz KO değil ROW istiyoruz, diyerek gelecek arkadaşlarımız içinse şunu belirtmek istiyorum. Savaş mekaniği olarak KO benzeri bir yapı beklediği için -benim gibi- burada olan çok sayıda insan var.
Bu arada belirtmek isterim. Oyunu 1920/1080 çözünürlüğünde ve en yüksek ayarlarda oynuyorum.

Şimdi gelelim değerlendirmelerime.
1. Karakter oluşturuldu mu yoksa oluşturulmadı mı? Belli değil.
Oyuna girdim ve karakterimi hazırlayıp adını belirledim. Fakat bu isim kullanılıyor uyarısı aldım. Meğerse karakter oluşturulmuş. Yeni bir isim belirleyip tekrar denediğimde ise artık iki karaktere sahip olduğumu fark ettim. Başka bir zaman tekrar denediğimde yine benzer bir durumla karşılaştım. Bu sefer tek bir karakter oluşturdum fakat yine benzer bir şekilde karakteri oluşturdu mu oluşturmadı mı hiçbir belirti yoktu.

2. Kullanıcı arayüzü ayarlamaları.
2.1. HP-Mana barı hareket ettirilebilir hale getirilebilir ve boyutu bağımsız ayarlanabilir şekilde yapılabilir.

2.2. Eşyaların yazıları çok zor okunuyor. Arayüz boyutu arttırılsa bile büyümüyor. Yazıların biraz büyütülmesi gerekebilir ve arka plan şeffaflığında düzenlemeler yapılabilir.

2.3. Ekranımızın en altında sağ ve solda yer alan chat ve karakter bilgi pencerelerine yine benzer bir yazı boyutu düzenlemesi yapılabilir yada kullanıcının yapabileceği şekilde özellikler eklenebilir. Bu ekranların ayarlandıktan sonra kilitlenebilir hale getirilmesi çok kullanışlı bir düzenleme olur.
Yine buna bağlı olarak eklemek istediğim bir şey, karakter np kazandığında gelen bilgi yazıları sarı ve anlaşılabilirliği az. Bunun düzenlenmesi güzel olur.

2.4. Skill barının boyutu diğer arayüz bileşenlerine kıyasla çok büyük kalıyor. Diğerlerinin boyutunu büyütmeye çalıştığımız zaman skill barı neredeyse tüm ekranı kaplar hale geliyor. Bunun da düzenlenmesi yada kullanıcının kendi istediği şekilde düzenleyebilmesi gerektiğini düşünüyorum.

2.5. Chat ekranında öldüren hep mavi renk ile öldürülen ise hep kırmızı renk ile gösteriliyor. Bunun ırka göre düzenlenmesi anlaşılırlık açısından çok önemli olacaktır.

2.6. H tuşuna atanmış olan pencere ve alfa destek menüsü açıkken ESC tuşu bu pencereyi kapatmıyor. Bunun yerine ESC tuşuna atanmış olan ve gereksiz büyük olduğunu düşündüğüm menü çıkıyor. Bu durum düzeltilmeli. Belki ESC tuşuna atanmış olan menü kaldırılabilir bile.

2.7. ESC menüsünden karakter değiştirme butonu var fakat tıkladığınızda herhangi bir karakter gelmiyor ve oyundan çıkmanız gerekiyor.

2.8. Friend list kısmına arkadaş ekleniyor. Ancak oyundan çıkıp yeniden girince eklediğiniz kişi online olsa bile offline gözüküyor.

2.9. Bir eşyayı çöpe atmak istediğinizde ENTER tuşu ile onaylayamıyorsunuz. Bunun yerine yazı yazma aktif oluyor. Önemli bir şey değil belki ama düzenlenebilir.

2.10. Clan isimlerinin etrafındaki <> şekilleri kaldırılabilir. Yine önemsiz bir şey fakat bana göre düzenlenmeli.

3. Mouse orta tuşu ekranı 180 derece döndürmeye yarıyor fakat biraz yavaş. Bu işlemin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

4. Z tuşu ile en yakınımızdaki düşman karakteri seçebiliyoruz. Fakat düşmanı kovalarken yada düşmanla savaşırken anlamsız biçimde Z'den çıkıyor. Aynı şey moblar içinde geçerli.

5. X tuşu ile en yakınımızdaki parti üyesini seçebiliyoruz. Fakat R'ye bastığımızda karakterimiz ona doğru dönmüyor. Bunun düzeltilmesi gereken önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum.

6. Rogue sınıfını oynarken zaman zaman düşman seçili iken cure atamadım. Bunun sebebini anlamış değilim. Düşman seçili iken cure, lup, görünmezlik gibi yetenekleri kullanılırken karakter yüzünü seçili olan düşmana dönüyor. Bunun olmaması lazım. Benzer bir şey dost karakterler seçili iken görünmezlik ve lup basarken de gerçekleşiyor.

7. Yine rogue sınıfını oynarken zaman zaman görünmezlik, lup gibi yeteneklere tıklayıp karakteri yürüttüğüm zaman karakterin yürüdüğünü fakat yeteneklerinde olması gerektiği zamanda gerçekleştiğini fark ettim. Normal şartlarda yeteneğin iptal olması gerekir.

8. Mouse sağ tuşunda olan çift tıklama fonksiyonu doğru ayarlanmamış. Hızlı bir şekilde çift tıklama ile sağ tuşa alınmış yeteneğin yada potun kullanılması gerekiyor. Fakat ekranı oynatmak için sağ tuşa tıklayıp sağa sola hareket ettirdikten sonra tuşu bırakıp bir kez daha sağ tuşa bastığınızda doğrudan yeteneği yada potu kullanıyor. Bu da istemsiz kullanımlara yol açıyor.

9. Okçu sınıfını oynarken 3'lü 5'li diye tabir edilen kombonun düzgün çalışmadığını fark ettim. Hızlı yapmayı denediğimde hiç hasar vurmadı. Yavaş yapmayı denediğimde ise zaman zaman hasar vurmadığını fark ettim. Yine benzer bir olay asas sınıfını oynarken komboya başladığımda hiç hasar vurmadığımı fark ettim. Bunun üzerinde denemeler yapılması gerek. Bu maddeyi bir eleştiri değil gözlem olarak ele alabilirsiniz. Arena olmadığı için benimde deneyimleyecek fazla imkanım olmadı.

10. Oyuna girerken introdan sonra zaman zaman crash veriyor. Raporla ve yeniden başlat seçeneğine tıkladığım zaman yine intro giriyor ve ardından GAME INIT FAILED hatası ekrana çıkıyor. Oyunu tamamen kapatıp tekrar başlatınca düzeliyor. Fakat zaman zaman yeniden başlatmada bu hata meydana geliyor. Benzer bir biçimde AFK olarak oyunu açık bıraktığımda yine crash verdiğini gördüm.

Benim ilk gece ki deneyimlerimden not alarak aktarmak istediklerim bunlar. Kimisi incir çekirdeği kadar küçük kimisi de oldukça önemli olduğunu düşündüğüm konular. Umarım geliştiriciler için faydalı bir yazı olmuştur.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt