Öneri Irk dengesi

kylimcy

Üye
Bilindiği gibi protean ırkında olan bir çok kişi lunaskar ırkına geçti. Yarın da tam tersi olacak. Belki de belirli ırklarda ciddi yığılmalar oluşabilecek.

Buna çözüm olarak bir ırk %50 üzerinden belirlenen bir oranda (örn. %10) fazla olduğunda o ırka geçiş yapılmasının engellenmesi veya yeni gelecek oyuncuların o ırkı seçememesi sağlanmalı.

Örn;
Oyucuların %60'ı Protean ve %40'ı Lunaskar varsayalım.

Bu durumda yeni karakterlerin Lunaskar olarak açılma şartı olmalı veya protean ırkına geçiş yapılamamalı. (Tabiki farklı önlemler alınabilir)

Zamanla %59-41 veya 50-50'ye yakın bir denge sağlandığında otomatik olarak önlemler kaldırılabilir. Tekrar denge bozulunca otomatik olarak yeniden önlemler aktifleştirilebilir.

Bu sayede sadece bir ırk üzerinde yığılma önlenmiş olur.

Hatta bunların dışında web sitesi üzerinde belirli bir seviye üzerindeki (+25, +50 veya +60 lvl gibi.) ırk durumları paylaşılabilir. Sayı verilmesine bile gerek yok. İki tarafında ırkların logolarının bulunduğu bir gösterge ile hangi tarafa daha yakın ise o tarafın sayısının daha çok olduğu gösterilebilir.

NeyimLanBen

Üye
Aynen lunaskar çok var , eventlerde farkla kaybediyoruz , bı mücadele bile yok zevki hiç yok tabi , şuan protean pişmanlıktır:)

birol2003

Üye
az olan taraf çok olan tarafı kill yaptığında %50 fazla point alabilsin siz o zaman görün dengeyi :) win-win

firmada kazanır oyuncuda

jobulani

Üye
Lunaskar az mı çok mu bilinmez ama genel olarak kalifiye oyuncuları var. Protean'da ise daha çok eventlarda AFK bırakan, her şeyi milletten bekleyen hazırcı tayfa var. Ben de Protean oynuyorum, Lunaskar basma düşüncem de yok. Ama bir gerçek var ki çoğunlukla ezen taraf şu an için net Lunaskar.

kylimcy

Üye
Nasıl lunaskar çok var ya ? Yönetim çıksın bir açıklasın bakayım oyunun %65 i proteandır net.
Lunaskar az mı çok mu bilinmez ama genel olarak kalifiye oyuncuları var. Protean'da ise daha çok eventlarda AFK bırakan, her şeyi milletten bekleyen hazırcı tayfa var. Ben de Protean oynuyorum, Lunaskar basma düşüncem de yok. Ama bir gerçek var ki çoğunlukla ezen taraf şu an için net Lunaskar.

Sayı net olarak bilinmez ama kristali koru etkinliğine gördüğüm kadarıyla genel olarak lunaskar tarafında daha çok kişi katılıyor. Her ne kadar sağlıklı bir oran olmasa da buradan oranlama yapabiliriz aslında.

karizmatik137

Üye
Sayı net olarak bilinmez ama kristali koru etkinliğine gördüğüm kadarıyla genel olarak lunaskar tarafında daha çok kişi katılıyor. Her ne kadar sağlıklı bir oran olmasa da buradan oranlama yapabiliriz aslında.
Şöyle söylersek daha mantıklı olur ben iki ırktada oynamış biriyim. Lunaskarlar daha deneyimli Proteanlar genel anlamda kuru kalabalık.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt