İşlemci Kullanımı

jAnnes

Yeni Üye
Hata ve Çözümleri bölümüne konu açamadığım için buraya açıyorum.
Güncel bir bilgisayara sahibim Piyasada akla gelebilecek bir çok oyunu yüksek grafiklerde veya en önemlisi güzel performanslarda oynayabilirken yeni başladığımız oyununuzda inanılmaz kötü bir performans alıyorum
Amacım kötülemek değil oyunu keyif alarak oynuyorum ama malum ülke şartlarında binbir emekle aldığım bilgisayarımıda hurdaya çıkarmak istemiyorum.

Nvidia 3080 ekran kartına ve 12. nesil intel işlemciye sahibim. Tüm ayarları mediuma çektiğim halde aldığım maksimum fps 70.
fpsde derdim değil ama 2 saatlik oyun süresi sonrasında odayı bile ısıtacak kadar işlemcim yoruluyor ve tüm fanlar çalışıyor
bunun için destek bileti açtığımda 30 saniye sonra otomatik bir mesaj geldi.
eğer şunu şunu yaparsan işlemcin yorulmaz diyen varsada yazabilir.

Kenshin

Üye
Merhaba,

Tüm Windows ve sürücülerin güncel olduğunu varsayıyorum. Benim gözlemlediğim kadarıyla 4 çekirdekli işlemcilerde (nesil fark etmez) sistemi biraz daha yoruyor. Ryzen gibi 6 çekirdekli işlemcilerde gayet stabil ve rahat çalışıyor. Aşağıda benim oyunun çalışma esnasında ekran görüntüsünü aldığım görev yöneticisi var. Aslında sizin sisteminiz de gayet iyi görünüyor fakat laptop kullanıyorsanız sistem bir süre sonra watt değerini düşürüyor ve performansı kısıyor olabilir.

1687075071178.png

jAnnes

Yeni Üye
Merhaba,

Tüm Windows ve sürücülerin güncel olduğunu varsayıyorum. Benim gözlemlediğim kadarıyla 4 çekirdekli işlemcilerde (nesil fark etmez) sistemi biraz daha yoruyor. Ryzen gibi 6 çekirdekli işlemcilerde gayet stabil ve rahat çalışıyor. Aşağıda benim oyunun çalışma esnasında ekran görüntüsünü aldığım görev yöneticisi var. Aslında sizin sisteminiz de gayet iyi görünüyor fakat laptop kullanıyorsanız sistem bir süre sonra watt değerini düşürüyor ve performansı kısıyor olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 13711
tüm sürücülerim güncel ve laptop kullanmıyorum
bu sorunu yöneticiler ne kadar ciddiye alıyor bilmiyorum fakat bugün partimdeki insalara sorduğumda sırf şu işlemci sorunundan dolayı zamanında bir sürü insanın oyunu bıraktığını duydum gerçekten büyük bir durum bu

proabraham1

Yeni Üye
Merhaba,

Ekli dosyayı görüntüle 13711
Ryzen 5 1600 af da %50 %60 dan aşağıya inmiyor.Gta 5 gibi ağır oyunlarda bile bukdr yemiyordu.

DUR4CELL

Üye
Ryzen 7 7800x3d aldım sabah deneyeceğim (5600x) kullanıyordum. Fps büyük dert.

DUR4CELL

Üye
Mrakla

Merakla bekliyorum. Özellikle aksamlari monu saatinde kaç FPS görüyor?
Geldim denemek için oyunda sorun yaşıyorum giremedim malesef. Ticket falan attım bakıcaklar buraya yazcam değerleri. Başka oyunlarda denedim müthiş bi performans var ortada. Oyun için şuan bunun bi tık üstü yok bende sabırsızlanıyorum. :)

DUR4CELL

Üye
@N3v3N ara ara fps droplar olsada 250FPS rahat görüyor. 2-3 parti mage ve meleler kapışırken 60'a kadar düştü ama genel olarak fps muazzam. Gece 2den sonra ki PK'da 200 altına drop girince düşüyor. Oyundan genel olarak sorun var anlık takılmalar mevcut şuan ki patchte. [max 460 gördüm. :)]

N3v3N

Üye
Çok iyimis. Bende birkaç ay önce b350 plus, ryzen 1600lu sistemimde sadece işlemci değişikliği yaptım. 5600e geçtim. Eski anakrt olmasına rağmen performans epey arttı fakat son zamanlarda özellik mönü saatlerinde 15-20 fpsleri görmeye başladı. Muhtemelen seneye herşeyi yenileyip x3d serisi işlemcilere geçiş yaparım :)

DUR4CELL

Üye
Çok iyimis. Bende birkaç ay önce b350 plus, ryzen 1600lu sistemimde sadece işlemci değişikliği yaptım. 5600e geçtim. Eski anakrt olmasına rağmen performans epey arttı fakat son zamanlarda özellik mönü saatlerinde 15-20 fpsleri görmeye başladı. Muhtemelen seneye herşeyi yenileyip x3d serisi işlemcilere geçiş yaparım :)
5600xten geçiş yaptım muazzam değerler :)

jAnnes

Yeni Üye
başka oyunlar için sistem yükseltebilirsin ama rise için değmez çünkü sorun bizlerin sistemi değil oyunun işlemci yükü sorunu var
benim sistemim yukarda yazdığım gibi bu oyunun 10 katı oyunlarda sorunsuz sıkıntısız rise da rezalet durumda
arkadaşta 3060 var i7 12. nesil var hareket edemiyor neredeyse oyunda 3 saat sonra ısınınca

Kenshin

Üye
Herkese Merhaba,

Donanımlar ile ilgili tekrar bilgilendirme yapmak istiyorum;
Kağıt üzerinde yazan marka ve modeller kendi başına performans için yeterli değildir.
Konuyu şöyle örneklendirebilirim; RTX3060 Laptop ekran kartı tam performans verebilmesi için 140W güç tüketmesi gerekli. Fakat maalesef birçok laptop satıcısı sisteminde bu ekran kartını kullanmasına rağmen düşük güç tüketimi koyarak mesela 80W gibi direk %50 ye varan bir performans düşüklüğü yaratıyor. Siz burada RTX3060 kullandığınızı sanıyorsunuz fakat hiç de öyle olmuyor.
Günümüzde artık ekran kartları tek bir güç tüketimi yerine maksimum ve minimum aralığında bir tüketim ile sistemlere ekleniyor. Böyle olunca da ucuz ya da f/p ürünü olarak gördüğünüz sistemler ister istemez bu sorunları barındırıyor.
Sizler de sistemlerinizde güç tüketim değerlerine bakarak aynı donanıma sahip fakat farklı performanslar veren sistemler olduğunu görebilirsiniz.

jAnnes

Yeni Üye
Herkese Merhaba,

Donanımlar ile ilgili tekrar bilgilendirme yapmak istiyorum;
Kağıt üzerinde yazan marka ve modeller kendi başına performans için yeterli değildir.
Konuyu şöyle örneklendirebilirim; RTX3060 Laptop ekran kartı tam performans verebilmesi için 140W güç tüketmesi gerekli. Fakat maalesef birçok laptop satıcısı sisteminde bu ekran kartını kullanmasına rağmen düşük güç tüketimi koyarak mesela 80W gibi direk %50 ye varan bir performans düşüklüğü yaratıyor. Siz burada RTX3060 kullandığınızı sanıyorsunuz fakat hiç de öyle olmuyor.
Günümüzde artık ekran kartları tek bir güç tüketimi yerine maksimum ve minimum aralığında bir tüketim ile sistemlere ekleniyor. Böyle olunca da ucuz ya da f/p ürünü olarak gördüğünüz sistemler ister istemez bu sorunları barındırıyor.
Sizler de sistemlerinizde güç tüketim değerlerine bakarak aynı donanıma sahip fakat farklı performanslar veren sistemler olduğunu görebilirsiniz.
ben veya bahsettiğim hiç bir arkadaşım laptop kullanmıyoruz sorun bu :)
hadi diyelim kasalarda sorun var e biz bu pcler ile çok çok grafikli oyunlar oynadık
malesef şu an rise online oyunumuzda cpu tabanlı bir problem var 1 oyuncu belki sizin için birşey ifade etmez ama benim oyunu oynayan bir arkadaşım sırf işlemciyi hurdaya çıkarmak istemiyorum diyerek oyunu bıraktı benim bir arkadaşım oyunu bırakmış oldu

SonJnoW

Üye
yazın pc ler patlayabilir valla dikkat edin ciddi sölüyorum inanılmaz ısınıyo kışın bi sıkıntı olmuyordu

JohnPlane

Üye
7700x var bende 200 civarı fps 45 derece de falan ama tabi voltaj ve ince ayarlar yaptım

DUR4CELL

Üye
Bu oyunda ciddi problem olduğunu biliyoruz. En iyisinide alsanız 450fps de görseniz 50fps değerini illaki biyerlerde göreceksiniz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt