İşlemci yükü

umydn

Üye
ben yaptim ryzen la voltaj ayari ama pc yeniden acinca her defer yapmak mi gerek ayar
Evet. Her başlattığınızda aynı işlemi tekrarlamanız gerekiyor. Kalıcı olmasını istiyorsanız Bios üzerinden yapmanız gerekiyor ama bu kadar basit bir işlem değil. Detaylı bilgi sahibi değilseniz önermem.

Wolfphenombanlandi

Üye
Duzenledim yorumu cunku ekran goruntulerin apm acik kaydedilmemis grafik ayari .grafigi arttirisan fps duser islemcinde isinmaz

Son düzenleme:

Wolfphenombanlandi

Üye
Ayrica islemcin yuzde yuz yukde calismak zorunda degil 12 izlekli bi islemcinin her oyun 12 izleginide kullanacak diye bi olay yok .az izlek kullansa bile islemci o oyun icin tam performans sergiliyordur ama yuzde yuz tum izleklerin tam yuke cikmasina gerek yok

Wolfphenombanlandi

Üye
Senin pc de fps ni sinirlayan bi hata daha var .yuksek sicakliga cikan ve kasadan sicakligi atamadin halde o.c sevdasindan oncelikle vazgecmeni oneririm daha cok stabilite bozukluguna sebep olur .ondan sonra konfigrasyondaki hatalarini soylerim

umydn

Üye
Duzenledim yorumu cunku ekran goruntulerin apm acik kaydedilmemis grafik ayari .grafigi arttirisan fps duser islemcinde isinmaz
Konuyu dikkatli incelerseniz yöneticinin isteği doğrultusunda tekrardan oyun içi görüntüleri paylaştım. Alt kısımda Apm'nin açık olduğunu ve her türlü ayar dennemiş şekilde görsel paylaştığımı göreceksiniz.

1650 ile en yuksek grafikde o fps yi alamazsin kaydetmiyirsun buyuk ihtimal grafik ayarlarini
Linkteki konumu incelerseniz 1650 ile epic ayarlarda nasıl yüksek fps aldığımı görürsünüz.

Senin pc de fps ni sinirlayan bi hata daha var .yuksek sicakliga cikan ve kasadan sicakligi atamadin halde o.c sevdasindan oncelikle vazgecmeni oneririm daha cok stabilite bozukluguna sebep olur .ondan sonra konfigrasyondaki hatalarini soylerim
Bilgisayarımda bir hata yok. Kasamın hava sirkülasyonu çok iyi durumda. Overclock konusuna gelecek olursak normal kullanımda overclock yapmıyorum. Zaten overclocku bios üzerinden değil AMD'nin kendi programı üzerinden anlık kullanım şartlarına göre uyguluyorum. Stabilite bozukluğuna sebep olabilecek bir sebep yok. Konfigürasyon hataları mevcut olsaydı söylemenizi isterdim ama yok. Yine de teşekkür ederim. Düşünmeniz yeterli.

Ayrica islemcin yuzde yuz yukde calismak zorunda degil 12 izlekli bi islemcinin her oyun 12 izleginide kullanacak diye bi olay yok .az izlek kullansa bile islemci o oyun icin tam performans sergiliyordur ama yuzde yuz tum izleklerin tam yuke cikmasina gerek yok
İşlemcim %100 çalışmak zorunda değil zaten. Konuyu açmamdaki amaçta işlemcimin gereksiz yere oyundan dolayı %100 çalışmasıydı. :) Sanırım siz konuyu tam incelemeden yorum yaptınız. Tekrardan incelemenizi tavsiye ederim.

Wolfphenombanlandi

Üye
Konuyu dikkatli incelerseniz yöneticinin isteği doğrultusunda tekrardan oyun içi görüntüleri paylaştım. Alt kısımda Apm'nin açık olduğunu ve her türlü ayar dennemiş şekilde görsel paylaştığımı göreceksiniz.

Linkteki konumu incelerseniz 1650 ile epic ayarlarda nasıl yüksek fps aldığımı görürsünüz.

Bilgisayarımda bir hata yok. Kasamın hava sirkülasyonu çok iyi durumda. Overclock konusuna gelecek olursak normal kullanımda overclock yapmıyorum. Zaten overclocku bios üzerinden değil AMD'nin kendi programı üzerinden anlık kullanım şartlarına göre uyguluyorum. Stabilite bozukluğuna sebep olabilecek bir sebep yok. Konfigürasyon hataları mevcut olsaydı söylemenizi isterdim ama yok. Yine de teşekkür ederim. Düşünmeniz yeterli.

İşlemcim %100 çalışmak zorunda değil zaten. Konuyu açmamdaki amaçta işlemcimin gereksiz yere oyundan dolayı %100 çalışmasıydı. :) Sanırım siz konuyu tam incelemeden yorum yaptınız. Tekrardan incelemenizi tavsiye ederim.
Tamam duvara sharpening yaparak cok yuksek fpsler alabilirsin en yuksek ayar epic degil onun ustude var.ayrica aklima valoranda duvarin icine girip etrafda hic karakter olmadan su fps yi aliyorum diyen insanlar geldi aklima grafik kartini yuzde 99 calismadigi yerde islemcinin max alabilecegi fps yi alirsin 3060ti var sanki. fsr aciyorsun ya :) herkes usta olmus :) tam ekran acmadan detaylarin kaybini goruyorum resimlerde bende 5500xt 8gb var ozaman senin ekran karti benimkinden cok cok iyi yaw :) .100%rendering yap butun image sharpening yapan islemleri kapa max grafik ayarlarina getir townda kac fps aliyorsun bakalim yazdiklarimla anlatmak istedigimla anlamak istediklerin arasinda ucurum var.

Wolfphenombanlandi

Üye
Neyse sen fps limitlemeden 75fps ye sabitle yirtilma olur ama islemcin isinmaz .vysnc calismiyor muhtemelen . Ryzen master ve image sharpening islerinle urasma epicde yuksek fps alayim derken very low gbi grafikde oynarsin epic de .zaten 75hz monitorun var yuksek fps de islemcini isitma muhtemelen stok fan.

MiceS

Üye
Bendede i5 7400 işlemci GTX 1050 2gb ekran kartı var işlemciye çok yük biniyor. Yani bu sorun herkeste oluyor gibi ancak yayın açanlara bakıyorum. Onlarda benzer durumlar pek söz konusu değil bunun icin sabit bir ayarmi var ne yapıyorlar. Moderatör arkadaşlar konu hakkında net bir açıklama yaparlarsa çok güzel olacak

umydn

Üye
Tamam duvara sharpening yaparak cok yuksek fpsler alabilirsin en yuksek ayar epic degil onun ustude var.ayrica aklima valoranda duvarin icine girip etrafda hic karakter olmadan su fps yi aliyorum diyen insanlar geldi aklima grafik kartini yuzde 99 calismadigi yerde islemcinin max alabilecegi fps yi alirsin 3060ti var sanki. fsr aciyorsun ya :) herkes usta olmus :) tam ekran acmadan detaylarin kaybini goruyorum resimlerde bende 5500xt 8gb var ozaman senin ekran karti benimkinden cok cok iyi yaw :) .100%rendering yap butun image sharpening yapan islemleri kapa max grafik ayarlarina getir townda kac fps aliyorsun bakalim yazdiklarimla anlatmak istedigimla anlamak istediklerin arasinda ucurum var.
Hocam siz okuduğunuzu kendi istediğiniz gibi anlıyorsunuz :) Üstüne bir de ukala ukala cevaplar vererek benden senden bilgiliyim havasına giriyorsunuz. Tebrikler. Benden daha çok bilgi sahibisiniz. En yüksek ayar epic değilmiş :) Bu kadar uğraşıp görüntü ayarları ile ilgili rehber hazırlayan birisinin "ULTRA" ayarlardan haberdar olabileceği hiç aklınıza gelmiyor değil mi? :) Detayların kaybolmasını gördüğünüzü iletmişsiniz. Zaten amacımız aşırı yüksek detaylar ile yüksek fps almak olsa gider 3080 veya 6600 alırız :) Buradaki amaç elimde var olan grafik kartı ile görüntü kalitesinin en az kaybıyla birlikte yüksek fps almak. Hazırladığım rehberde "render" yerine FSR teknolojisini kullanmamızın hem görüntü kalitesi olarak hem performans olarak faydasını söylemiştim. Fakat siz anlamak yerine ısrarla kendi bilginizi öne çıkarıp karşınızdakini bilgisiz ilan etme peşindesiniz. Bana dediğiniz ayarları siz yapın 5500xt ile sizinde maks alacağınız fps 30 olur. Sanki bana 5500xt ile %100 render la 120 sabit fps alıyormuş gibi konuşuyorsunuz.

Neyse sen fps limitlemeden 75fps ye sabitle yirtilma olur ama islemcin isinmaz .vysnc calismiyor muhtemelen . Ryzen master ve image sharpening islerinle urasma epicde yuksek fps alayim derken very low gbi grafikde oynarsin epic de .zaten 75hz monitorun var yuksek fps de islemcini isitma muhtemelen stok fan.
Pardon bu yorumunuzu görünce anladım ki siz istediğiniz gibi anlamıyorsunuz. Direk anlama probleminiz var. Monitörüm 75hz olduğu için zaten 75'e sabitli fps'm. Fakat incelemek yerine boş boş yorum yapıyorsunuz :) Bilgi şovu yapacaksınız ya araya ingilizce kelimeler sıkıştırarak. İnsanlar sizi alkışlayacak voovvv ingiliccesi mükemmel. Ryzen master ve İmage sharpening teknolojileri ile de uğraşmaym :) Cidden komiksiniz. Bakın AMD firması size kullanabileceğin bir teknoloji sunuyor ama kullanma diyorsunuz yani öyle mi ? Üstüne bir de gerekli olmadığı yerlerde kullanmadığımı belirttiğim halde :) Heleki r5 3600 gibi bir işlemciye sahipken :) Nvidia ayarlarından İmage Sharpening (Görüntü Keskinleştirme) zaten kapalı. Keşke sahip olduğunuz tüm ingilizce kelimeleri şov yapmak için kullanmasaydınız. Üyeliği de sanırım benim için açtınız. Dur şu arkadaş bilgili birine benziyor ben ondan daha bilgili olduğumu ispatlayayım. Araya da 3-5 tane ingilicce kelime sıkıştırırım tamamdır. Sonra tüm forum beni konuşur diye düşündünüz herhalde :) Komiksiniz. Madem bilgilisiniz hazırlayın güzel bir rehber sadece bana değil herkese faydanız dokunsun. Görelim bakalım bir. Koskoca şirketlerin geliştirdiği insanların donanımlarının yetersiz kaldığı yerlerde görüntü kalitesinden mahrum kalmasın performans da olsun diye teknolojileri kullanma diyen birisinin teknoloji ile ilgilenmesi de beni hayrete düşürdü. Şimdi siz DLSS de açma dersiniz. Aman dikkat.

KAYBERENN

Üye
benim anlamadığım aynı ekran kartı bende var 16 gb ram var 3000 mhz işlemcim 4.1 ghz de çalısıyor 55 75 fpsler arası git gelim var sen nasıl 140 150 görüyorsun cözemedim ve sorun şu onu geçtim bende mesela epic hig low ver log medium yapayım fps değişmiyor yani bu başka bi sorun

umydn

Üye
benim anlamadığım aynı ekran kartı bende var 16 gb ram var 3000 mhz işlemcim 4.1 ghz de çalısıyor 55 75 fpsler arası git gelim var sen nasıl 140 150 görüyorsun cözemedim ve sorun şu onu geçtim bende mesela epic hig low ver log medium yapayım fps değişmiyor yani bu başka bi sorun
Konu içerisinde ben de ilk başta sizin gibi tüm ayarlarda aynı fpsi aldığımı söylemiştim. Daha sonra Nvidia ayarları içerisinden düzenlemeler yaparak yükselttim. O konunun linkini de bırakıyorum. Bire bir aynı ayarları yapıp fps değerlerine bakın. Eğer bir sorun olursa özelden mesaj atın gerekirse discord üzerinden gösteririm.

Wolfphenombanlandi

Üye
İslemci kullanimin fps yukseldikce yukselecek gorunurde bi sorunun yok.amacsiz bi konu oldugu icin amacina uygun cevap verdim.yuksek fpsnin sana faydasi olmayacagini vsyncin gecikme olusturacagini .fsr in da renderingi etkileyerek fps ni yukseltigini bildigini umdugum icin amacsiz bir konu oldugunu sorunuda nedenide bildigini farkedince dayanamadim kusurabakma

umydn

Üye
Monitörüm 75hz. Başka oyunlarda Vsync açtığımda FPS sınırı olmasa bile 75hz sabitliyor. Fakat burada sabitlemiyor.

Ayrıca İşlemci sıcaklığı ile ilgili çözümüm mevcut fakat kullanmak hoşuma gitmiyor. Çözümü konu içeriğine ekleyeceğim.
Konu içerisindeki 11. yorumu buraya ekliyorum. Yorum bana ait. Söylediğim sorunları ve çözümleri tekrar tekrar farklı cümleler kurarak araya ingilicce sıkıştırarak bana muhalefetlik yapıyorsunuz. Boş vaktiniz çok sanırım.

Wolfphenombanlandi

Üye
Vysnc aktif olmuyorsa ekran olcekleme tam ekran ayarlariyla oynayin .nvidia ayarlarinda olcekleme modunda degisikliker yapin vsync bazi modlarda calismayabilir .ingilizce terimlerin turkcesi daha az karsima ciktigi ve farkli kavramlarla karistigi icin soylemedim .vysnc i fsr da etkiliyor olabilir yada nvidia panelinden baska bi ayarda etkiliyor olabilir.

umydn

Üye
İslemci kullanimin fps yukseldikce yukselecek gorunurde bi sorunun yok.amacsiz bi konu oldugu icin amacina uygun cevap verdim.yuksek fpsnin sana faydasi olmayacagini vsyncin gecikme olusturacagini .fsr in da renderingi etkileyerek fps ni yukseltigini bildigini umdugum icin amacsiz bir konu oldugunu sorunuda nedenide bildigini farkedince dayanamadim kusurabakma
75 fps sabitlediğim de işlemci yükü sorunu yaşadığım için zaten konuyu açmıştım. Amaçsız dediğiniz konu sayesinde bir çok insanın sorununu çözdüm. Hatta bir youtuber arkadaş özellikle teşekkür ederek forum konumu paylaştı. Sırf çözüm sunduğum için. Amacına uygun verdiğiniz bir cevap yok maalesef. Tek yaptığınız gereksiz muhalefet. Fsr'nin amacı zaten en iyi render kalitesiyle en yüksek performansı vermek. Ayrıca işlemci yükü konusunun görüntü ayarlarıyla bir alakası olmadığını ve oyunun optimizasyonu ile alakalı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. En düşük ayarlarda veya en yüksek ayarlarda her türlü grafik ve fps ayarlarında işlemci devamlı olarak %100 yük altında çalışıyor. Sorunumuz bununla ilgili zaten. Fakat siz konudan bağımsız var olan bilginizi burada karşı tez üretmek için kullandığınız için konu içeriğini detaylı incelemeden direk ana kelimeleri baz alarak "dur ben bunların anlamını biliyorum şunlara biraz ders vereyim" dercesine yorum yapıyorsunuz. Kusura bakılacak bir durum yok. Altı üstü forumdan tartışıyoruz fakat sizin yazdıklarınızı okuyan insanlar yanlış yönlendirme yaptığımı düşünebilir. Zaten size karşı cevap vermemin tek sebebi de bu. Yoksa inanın daha okuduğunu anlamak istemeyen birisiyle tartışma içine girmek istemem. İyi oyunlar dilerim.

Wolfphenombanlandi

Üye
75 fps sabitlediğim de işlemci yükü sorunu yaşadığım için zaten konuyu açmıştım. Amaçsız dediğiniz konu sayesinde bir çok insanın sorununu çözdüm. Hatta bir youtuber arkadaş özellikle teşekkür ederek forum konumu paylaştı. Sırf çözüm sunduğum için. Amacına uygun verdiğiniz bir cevap yok maalesef. Tek yaptığınız gereksiz muhalefet. Fsr'nin amacı zaten en iyi render kalitesiyle en yüksek performansı vermek. Ayrıca işlemci yükü konusunun görüntü ayarlarıyla bir alakası olmadığını ve oyunun optimizasyonu ile alakalı olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. En düşük ayarlarda veya en yüksek ayarlarda her türlü grafik ve fps ayarlarında işlemci devamlı olarak %100 yük altında çalışıyor. Sorunumuz bununla ilgili zaten. Fakat siz konudan bağımsız var olan bilginizi burada karşı tez üretmek için kullandığınız için konu içeriğini detaylı incelemeden direk ana kelimeleri baz alarak "dur ben bunların anlamını biliyorum şunlara biraz ders vereyim" dercesine yorum yapıyorsunuz. Kusura bakılacak bir durum yok. Altı üstü forumdan tartışıyoruz fakat sizin yazdıklarınızı okuyan insanlar yanlış yönlendirme yaptığımı düşünebilir. Zaten size karşı cevap vermemin tek sebebi de bu. Yoksa inanın daha okuduğunu anlamak istemeyen birisiyle tartışma içine girmek istemem. İyi oyunlar dilerim.
Hah mualefet oldugum konuda bu grafik ayarlarini vysnc acmadan max yaparsan fps dusdukce islemciye binen yuk azalir 75hz monitorle istedigin grafikde oynayabilirsin.islemciye yuklenmezsenbdrop yemezsin.baskasinin sorunu farkli baskasina yardimin olmasi beni ilgilendirmiyor suan senin demek istedigine karsilik verdim .sakin olursan demek istedimi anlarsin

umydn

Üye
Hah mualefet oldugum konuda bu grafik ayarlarini vysnc acmadan max yaparsan fps dusdukce islemciye binen yuk azalir 75hz monitorle istedigin grafikde oynayabilirsin.islemciye yuklenmezsenbdrop yemezsin.baskasinin sorunu farkli baskasina yardimin olmasi beni ilgilendirmiyor suan senin demek istedigine karsilik verdim .sakin olursan demek istedimi anlarsin
Hocam senin anlama problemin var sanırım. Bak lütfen rica ediyorum. Benim söylemiş olduğun şeyleri söylememişim gibi algılayıp konuşma. Zaten 75hz monitörüm olduğu için işlemcime yük binmemesi adına sabit 75 fps'de kullandığımı 11. yorumda belirtmişim. Sen daha foruma üye olmadan ben senin söylediğin şeyin doğruluğunu belirtmişim. Daha neyin tartışmasını yapıyorsun benimle?

umydn

Üye
Ayrıca Epic ayarlarda oynadığını sanıp low ayarlarda oynarsın dedin ya :) Senin için oyuna girip aradaki farkı anlamana yardımcı olmak istedim.
Umarım FSR teknolojisinin mantığını anlarsın. Amacımız bu zaten. En az grafik kaybıyla en yüksek performansı almak. FSR kapalıyken Render'ı yükselttiğimde alamadığım fpsleri FSR teknolojisi sayesinde alabiliyorum.

Epic ayarlar

Very Low ayarlar

Wolfphenombanlandi

Üye
fps yi 75 e sabitledikden sonra kullanım 100 de 100 se oyunla alaksı yoktur net 1600af var bende 100 de 100 yüke ulaşmadım hiç

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt