İşlemciler Yanıyor!!

OkanMercan

Üye
Merhaba arkadaşlar ;

2023 yılında olmamiza rağmen hala eski kafada pazar sistemi devam etmekte .

20m alti ah de item satilmama olayinin acilen kalkmasi gerekiyor farm atıyoruz ve cogu item 20m lik bir piyasa altina sahip mecbur normal pazar kurmak zorundasin . Dorion 1 okadar kalabalikki islemci yuzde 80 le çalışıyor . Bütün gece bilgisayar acik kaliyor .

Hayir oyun kalabalık gözüksün muhabbeti var anlamadim ki cok mu zor bu sistemi oturtmak .
Bu sıcaklarda bari bize acimiyorsaniz bilgisayarlara aciyin

Teşekkürler iyi forumlar

JaxSui

J
Gece pazara koyacağın zaman launcherdeki low performance (row) var, o seçenek ile oyuna girip ayarlardan very low'a alabilirsin. Bir nebze düşürür işlemciyi.

RickSancheZz

Üye
haklı isyan, ah alt limit olayına baştan beri karşıydık, hiç faydasını görmedik,

Dorion 1 kalabalığına gelince, oyunculardaki dorion 1 ısrarını anlayamıyorum, zaten 1 e girip pazar gezen yok, ah den bakılıyor nerede en ucuzsa oradan almaya gidiyor, kur pazarını 2 ye 3 e 4 e , zaten alıcı adam actiondan bakıp yanına yine gelecek

OkanMercan

Üye
haklı isyan, ah alt limit olayına baştan beri karşıydık, hiç faydasını görmedik,

Dorion 1 kalabalığına gelince, oyunculardaki dorion 1 ısrarını anlayamıyorum, zaten 1 e girip pazar gezen yok, ah den bakılıyor nerede en ucuzsa oradan almaya gidiyor, kur pazarını 2 ye 3 e 4 e , zaten alıcı adam actiondan bakıp yanına yine gelecek
Kral kanal degistiriken crash veya acilmama sorunu yüzünden bu dorion1 sevdasına

gamion596

Üye
Yıl olmuş 2023 hala pazar için pc yi açık tutmak gerekliliği level kasma zorluğu falan oyunun çok fazla hatası var bence oyun fazla ko dan esinleniyor keşke ko yerine wow dan esinlense o zaman böyle sıkıntılar olmaz ko zaten türkiye dışında pek tutan oyun değil hala o kitleye oynamak bilmiyorum zaten oradan alabileceği oyuncuyu aldı daha özgüvenli bir şekilde global oyunculara yönelik olsa böyle hatalar olmadan çünkü Ben Wow da oynadım Heroic derecede raid yaptım en minimum o yüzden o topluluğa da hakimim oradaki random bir oyuncuya diyeceksin 85 level olmak için aylarca pc açık kalacak oyun kendi kendine oynayacak item düşünce sınır var sınır altındaysa saatlarce pazarda afk kalacaksın falan asla kabul etmezler ki sadece bu sıkıntı değil böyle çok fazla var en barizi bence manayı oyunun kendi satması ve oyun kendi satmak için pazara sınır koyması, level kasmak için row süresini oyun almak zorunda olmamız falan.
Kısaca oyun ben globale açılacağım diyorsa ko'nun da yaptığı hataları old school oyun tarzından kurtulması gerektiği yoksa kısa ömürlü çok fazla mmorpg oldu piyasada

wonz

Yeni Üye
Geçici çözüm : giriş ekranında low performans sonrası oyun ayarlarında,

Tüm grafikler : Çok Düşük
Ekran Çözünürlüğü: 1024x768
Ekran Modu : Pencere

Yaptıktan sonra işlemci yükü epey azalıyor. Özellikle exp döneminde bu şekilde kullandım sıfır sıkıntı.

Crafter DendroctonuS

Üye

insanımızın o seviyeye gelmesi 2050 yılını bulur kanka o erdemliğe ulaşamayız kısa sürede :D

FlamingRed

Üye
Bilgisayar mühendisiyim. Render bilgisayarım var, ara ara beni bile oyundan atıyor. 64 lük frekansları oldukça iyi bir ram olmasına rağmen, yine şişiyor. Bazen arka planda 2-3 tane gta 5 acık gibi sesler cıkıyor hayvandan.

Lady

Üye
Oyun yapmak kolay değil arkadaşlar. Biraz zaman verin. Şöyle 5 sene sonra falan tam sürüm geldikten sonra gümbür gümbür olacak oyun. (!) :giggle:

Not: Bazı arkadaşlar yanlış anlamış yanlış anlaşılmadan dolayı kusura bakmayın. Düzenleme yapıldı.

Son düzenleme:

berktun

Üye
Madem kalabalık görünsün fantezileri var vice merchant geri gelsin. Kapalı betada olan şey şuan yok saçmalık.
Pazar kurup pc açık bırakmayı o kadar gereksiz buluyorumki 5 sayfa bankam doldu ahye koyulamayam çer çöp itemlerle.
Ah limitinin kalkması lazım. Zaten saçma bir şekilde 2023 yılında görevlerle değil grind yöntemiyle kasılan bir oyun yapmışlar row asistansız kasılmıyor bari şu pazar sistemi düzelsin.

here1am1

Üye
AH alt limitin mantığını bende çok anlayamıyorum. Var heralde özel bir sebebi

RainOfFire

Üye
Ya yazılımsal logların çoğalmasından dolayı sorun çıkıyor ya da dorionun kalabalık gösterme sevdası.
İnanın yazılımsal log dediğiniz datanın okadar oyuncunun aynı haritada toplanmasına kıyasla deve de kulak kalır.

Ben 30 fps oynuyorum 4k. İşlemciyi daha az yoruyor. 1080p bile olsa 30 fps işlemciyi daha az kullanıyor. Yaz aylarında biraz dikkat etmek gerek

Zogguko

Üye
en son beta da oynamıştım. denemek için tekrar indirirken bi forumu gezeyim dedim, offline pazar beta da vardı şimdi kalktı mı ? :D
knight gibi bot hesaplarla mı online sayısı kasılıyor amaç nedir ?
edit: ayrıca bazı arkadaşların yorumu üzerine söylüyorum, 2 yıl geçmiş hala basit şeyler için zamanla diyorlar :D ne olsun istiyorsunuz 2043 de hala knight oyuncularının bir şeylerin fixlenmesini dilendiği gibi bir yer mi ? ben çoktan bırakıp tekrar dönmüş biriyim mesela gördüğüm şey oyun daha iyiye gideceğine oyunda olan önemli bir şeyin iptal edildiği ve hala performans sorunları crash yazanlar vs.
edit2: karakter oluştururken bir kaç bugdan biri sayesinde istediğim gibi olmadı, zaten çoğu şey kapatılmış. ona rağmen buglu neyse, düzeltmek için önce düzeltme sonra karakter silmeye bastım baktım çalışmıyor.. araştırdım ki karakter silme diye bir şey yokmuş ve forumda gm yorumunda karakter silmenin açılmayacağını söylemiş. hani yıllardır insanların tepki gösterdiği basit şeyler bu oyunda çözülecekti ? 2 yıl sonra daha kötüye gidip knighta benzemiş. siz ne saçma bahane uydurdunuz bunun için ? oyuncuların verdiği 50 çeşit farklı güvenlik önerisine cevap var mı ?
+ exp bonus sadece pahalı olan premiumda var ve tl ile ucuz olcak türk geliştiriciler dedikleri oyunun premium fiyatı 464tl. dolar kurundan dolayı zam yapıyoruz diye de açıklama var. para yetmiyor çünkü oyuncunuz yok, oyuncu olmadığı için sürümden kazanamıyorsunuz. acaba sebebi ne ki niye oynamıyorlar ? yine iş başka bir şeye dönmüş..

2 yıl sonra geldim ve gördüğüm büyük bir hayal kırıklığı.

Son düzenleme:

N3v3N

Üye
Ryzen 1600 işlemcim vardı. FPS kötü diye 5600 aldım. FPS artışı gözle görülür şekilde arttı fakat son güncellemelerden sonra FPS yine düşmeye başladı. 30-40 FPS le pk atmak can sıkıcı. Monu/thunder vakti 15fps lerde geziyoz. Kim nereden geliyor ona bile bakamiyoruz o kasmada. Yeri geliyor 10 FPS goruyorum :s

RainOfFire

Üye
en son beta da oynamıştım. denemek için tekrar indirirken bi forumu gezeyim dedim, offline pazar beta da vardı şimdi kalktı mı ? :D
knight gibi bot hesaplarla mı online sayısı kasılıyor amaç nedir ?
edit: ayrıca bazı arkadaşların yorumu üzerine söylüyorum, 2 yıl geçmiş hala basit şeyler için zamanla diyorlar :D ne olsun istiyorsunuz 2043 de hala knight oyuncularının bir şeylerin fixlenmesini dilendiği gibi bir yer mi ? ben çoktan bırakıp tekrar dönmüş biriyim mesela gördüğüm şey oyun daha iyiye gideceğine oyunda olan önemli bir şeyin iptal edildiği ve hala performans sorunları crash yazanlar vs.
edit2: karakter oluştururken bir kaç bugdan biri sayesinde istediğim gibi olmadı, zaten çoğu şey kapatılmış. ona rağmen buglu neyse, düzeltmek için önce düzeltme sonra karakter silmeye bastım baktım çalışmıyor.. araştırdım ki karakter silme diye bir şey yokmuş ve forumda gm yorumunda karakter silmenin açılmayacağını söylemiş. hani yıllardır insanların tepki gösterdiği basit şeyler bu oyunda çözülecekti ? 2 yıl sonra daha kötüye gidip knighta benzemiş. siz ne saçma bahane uydurdunuz bunun için ? oyuncuların verdiği 50 çeşit farklı güvenlik önerisine cevap var mı ?
+ exp bonus sadece pahalı olan premiumda var ve tl ile ucuz olcak türk geliştiriciler dedikleri oyunun premium fiyatı 464tl. dolar kurundan dolayı zam yapıyoruz diye de açıklama var. para yetmiyor çünkü oyuncunuz yok, oyuncu olmadığı için sürümden kazanamıyorsunuz. acaba sebebi ne ki niye oynamıyorlar ? yine iş başka bir şeye dönmüş..

2 yıl sonra geldim ve gördüğüm büyük bir hayal kırıklığı.
Yönetimin eleştirlecek çok yönü var, eksiklikler çok fazla. asıl düzeltmeleri gereken şeylerin yerine lvl cap yeni zindan takı upgrade i rün vs sürekli içerik ilaveleri oluyor. Temeli düzgün atılmayan inşaata benzetiyorum.
Yakın zamanda performans için bir güncelleme geldi, bir kaç silahın keskinliği azaltıldı daha yumuşak parlama efektleri oldu. Bazı silahlarda daha güzel olurken vixen hatred blade gibi silahlardaki parlama efekti malesef sınıfta kaldı. Üstelik pertormans olarak çok ta fark eden bişey olmamış görünüyor. Zırhların parlama efektleri ile ilgili çalışma yapmaları gerekiyor ancak henüz yapılmadı.

Offline pazar - auction house olarak mevcut, eşya koymak için 20m sınır var, sayılabilir eşyalarda deri pot vs gibi bir sınır yok. Buradaki sorun 20m eşya fiyat alt sınırı. Piyasayı oynayan oyuncu sayısı az olduğu için ks ciler mahvetmiş durumda. Talep az olduğu için Farm attığın eşyanın değeri GB fiyatı sabit olmasına rağmen sürekli düşüyor buna bir çözüm üretilmiş değil hem oyuncular hem de yönetim tarafından. Durum böyle olunca knight tarzı tezgah şeklinde pazarların sayısı artıyor. Bununla birlikte gereksiz bir kalabalık oluşmakta ve sunucu üstünde ekstra yük teşkil ediyor.

Premium ve Cash fiyatları konusunda ise size çok katılmıyorum, ülkedeki enflasyon bir çok şeye sebep oldu. Cash ve premium zammı yerinde bir karar.

Ek olarak oyun içi tecrübeleriniz nedir betada oynamamış birisi olarak bunları değerlendirebilir misiniz? Forum genelde ağlama duvarı olarak kullanıldığı için forumda yazılan şikayetleri de pek kaale almıyorlar. Bu konu çok suistimal edildi. Bu yüzden sınıflar arası eşitsizlik mevzusu halen devam etmekte.

Zogguko

Üye
Yönetimin eleştirlecek çok yönü var, eksiklikler çok fazla. asıl düzeltmeleri gereken şeylerin yerine lvl cap yeni zindan takı upgrade i rün vs sürekli içerik ilaveleri oluyor. Temeli düzgün atılmayan inşaata benzetiyorum.
Yakın zamanda performans için bir güncelleme geldi, bir kaç silahın keskinliği azaltıldı daha yumuşak parlama efektleri oldu. Bazı silahlarda daha güzel olurken vixen hatred blade gibi silahlardaki parlama efekti malesef sınıfta kaldı. Üstelik pertormans olarak çok ta fark eden bişey olmamış görünüyor. Zırhların parlama efektleri ile ilgili çalışma yapmaları gerekiyor ancak henüz yapılmadı.

Offline pazar - auction house olarak mevcut, eşya koymak için 20m sınır var, sayılabilir eşyalarda deri pot vs gibi bir sınır yok. Buradaki sorun 20m eşya fiyat alt sınırı. Piyasayı oynayan oyuncu sayısı az olduğu için ks ciler mahvetmiş durumda. Talep az olduğu için Farm attığın eşyanın değeri GB fiyatı sabit olmasına rağmen sürekli düşüyor buna bir çözüm üretilmiş değil hem oyuncular hem de yönetim tarafından. Durum böyle olunca knight tarzı tezgah şeklinde pazarların sayısı artıyor. Bununla birlikte gereksiz bir kalabalık oluşmakta ve sunucu üstünde ekstra yük teşkil ediyor.

Premium ve Cash fiyatları konusunda ise size çok katılmıyorum, ülkedeki enflasyon bir çok şeye sebep oldu. Cash ve premium zammı yerinde bir karar.

Ek olarak oyun içi tecrübeleriniz nedir betada oynamamış birisi olarak bunları değerlendirebilir misiniz? Forum genelde ağlama duvarı olarak kullanıldığı için forumda yazılan şikayetleri de pek kaale almıyorlar. Bu konu çok suistimal edildi. Bu yüzden sınıflar arası eşitsizlik mevzusu halen devam etmekte.
ağlama duvarı olmasının sebebi oyunun ağlancak halde olması.
betada normal pazarı offline olarak kurabiliyorduk yerimize peri gibi bir şey bırakıp gidiyorduk. karakter silebiliyorduk. ne oldu oyun ileri gidecekken geri mi gitti ?
çok basit bazı detaylar karakter silme gelmeyeceği söylenmiş, neden ? knight online da yıllardır şikayet edilen bir şey mesela neden düzeltilip getirilmiyor ? bahane uydurmak kolay. bunlar hani 1 günde çözülecekti. koreye ilettik izin vermiyor denmeyecekti hızlı çözümler, kullanıcıların istediği şeyler vs..
fiyatlandırma düzgün yapılırsa yerinde zam kabul edilir, fakat 464tl sadece premiuma verip ekstra bir şeyler almaya kalktığınızda normal olmaz. paranın hakkını verse yine eyv. imzada oyun hesabım ref, ben yine başlar çok daha fazlasını harcardım ama burada yapılan oynayanı sağalım mantığı. yıllardır aynısı knight da yapılıyor. hani globale açılıp sürümden kazanma olayına ne oldu, ucuz olacak olayı ne oldu? elder scrolls online tek tip premium yabancı oyun 129tl steam kesintisi ile beraber. 85lvle yükseltip exp bonusunu pahalı olana koyuyorsanız exp için aynı hesaba gelecek mecbur alıcaklar
benim beta da hatırladıklarım söylenenler bunlardı, şuan bakıyorum her şey başka. adalet heykeli dikmişlerdi oyun daha açılmadan hani nerde ? hırsızlara oyunun yüzü diye destek vermişler.
özetle atılan her adım yanlış, mesela 85lvl olayı yine knight kopya hatası. yıllardır knight da reb10 reb15 istemiyoruz oyunu düzeltin diyorlar, burada da daha buglarını çözmeden yenilik diye getirdikleri 85 mi ? para derdine düşmüşler. tekrar söylüyorum sebebi düzgün adım atmadıkları için oyuncu çekememeleri sonuç olarak yeterli oyuncu olmayınca para kazanamamaları.. mesela ben başlamak için geldim ama geri dönüyorum niye ? forumda gördüğüm gelip geri dönenler ve cevap olarak kötü başlama diyenler. başka bir oyunu hatırlattı değil mi ?

Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt