İtem Dengesizliği.

Burtto

Üye
: Oyunda esya dengesizligi ve değersizliği var
+7 elite ile +7 imperial arasinda nerdeyse fark yok. Ki imperiale ulasmak elite gore çok zor olmasina rağmen. mesela warrior imperial kolluk 10 str 72 def veriyor- elite ise +10 str 64 def veriyor arada sadece 8 def fark var saçma. en azından bi 20 def fark olması gerekirdi veya +3 fazla str bonusu olması gerekirdi şimdi bu itemleri neden oyuncular almaya çalışsınki:
7 hatred blade çoğu unique dagger den daha iyi. böyle olmamalıydı mesela dagger of balance savunma bonuslu def silahı diyodu Burhan bey madem öyle hatred le aynı atak ama defans ve hp de versin o silah ozaman rağbet olur silaha.
İnsanlar item yapma ihtiyacı duymuyor,yapanda pişman oluyor
+1 epic itemler çoğu +1 unique itemden daha değerli xd
Onlarca oyuncuyu mutlu etmek icin yüzlerce oyuncu üzülüyor
Esya dengelemelerini yapan arkadaslar oyuncu psikolojisini çözememiş, insanlar degerli esya yaptigi zaman o esyanin altindakilerle hemen hemen ayni vurmamaları lazim, arasinda belirli bir fark olmasi lazım
Brawlers pendantimi +1 yapim diyorum 2 str artiyor +0 dan :) ve bu itemin tanesi 12 gb :D

gün geçtikçe bu tür şikayetlerin giderek arttığını görüyorum umarım düzenleme getirirler kısa zamanda eşyalara.
Oyuncularla yönetim aynı kafada değil bu konuda.

Zafer1991

Üye
Bu seferde itemini +4 +5 yapanlar sevinicek yeni başlayanlar free bp olcak bu saatten sonra yeni takılar gelir bu dediğin olur yoksa dediklerin sadece item depolayan pazar farmerlara yarar birde itemlerini +4 +5 yapanlara yarar bu hatanın telafisi gelmeyen end game itemlerle sağlanır sonuc itibari ile end game olmadı oyun bırak end game olmayı official olmadı daha anlıycan yazdıkların pek bişi ifade etmiyor bu saatten sonra gelcek item ve yeniliklere bakmak lazım

PistoleroTR

Üye
Dv bazı kişilerin tekelinde ve tüm bossları kesip unique itemleri bazı kesimler toplarken kimse gelişim beklemesin. Malesef ki oyunun adaletsizliği burada başlıyor. Örnein 60 lvl bir oyuncuyla 85 lvl bir oyuncuyu aynı haritada git farm at git pk at diye karşı karşıya getiriyorsunuz. Siz hiç 85 lvl kesen 60 70 lvl oyuncu gördünüz mü? Bence görmediniz göremezsiniz. Dv ye eklenen yeni slotlardan kıyamet gibi sc ler düşüyor. Buda orayı tek elinde tutanların ekmeğine yağ sürmüş durumda. Zaten asasların çiftliği gibi bir nevi. Ver allah ver. Hadi iyi oyunlar.

HereComesTheB00M

Yeni Üye
Buarada konuyu açan arkadaşın hakkı var ve eksik söylemiş. Oyunun esas problemi job yada item değil esas sorun U harfine bastığınızda orada yazan Fiziksel Hasar rakamının oyun içi damagelere etki etmemesi. Misal warrior için söylüyorum , kendi içimizde yaptığımız testlerde 4000 atack gücüne sahip bir warrior ile 3100-3200 atack gücüne sahip warriorun 3. bir kişiye damage hasar testi yaptığımızda aralarında sadece 100 dmg fark oynamakta , e haliyle atağı düşük olan kişi sevinmekte. Ancak bu sorun oyunun tüm eko sistemine zarar verecektir insanlar fark ettikçe. Çünkü itemlarını güçlendirme isteği kalamayacak kimsede ve oyun içinde hiç birşey satılmamaya başlanıcak , oyuncular içinde karakterini güçlendirme isteği hiç kalmayacak , çünkü gerçekten gerek yok güçlendirmeye. Bu sorun ancak oyunun temel hasar çarpanlarını düzelterek düzelicek birşey. Bakın tekrar söylüyorum sorun jobsal yada itemsal fark değil , sorun oradaki yazan atack powerın rakamı kaç olursa olsun ortalama herkesle aynı vurması. Bu yazdıklarım tüm joblar için geçerlidir. Mage de aynı rogue de aynı warriorda priestte aynı. Bu olay pay to win değil arkadaşlar, farm ile hatred +7 sini +8 yapan bir arkadaş o kadar emek verip yükselttiğini varsayın adam o kadar uğraşmış alıyor takıyor ve hasar sadece 50 artıyor düşünün o kişinin yaşadığı hayal kırıklığını. Umarım bu sorunun farkına varılır ve düzeltilir. Yerli oyunumuzun daha iyi yerlere gelmesini temenni ederim.

N3v3N

Üye
Buarada konuyu açan arkadaşın hakkı var ve eksik söylemiş. Oyunun esas problemi job yada item değil esas sorun U harfine bastığınızda orada yazan Fiziksel Hasar rakamının oyun içi damagelere etki etmemesi. Misal warrior için söylüyorum , kendi içimizde yaptığımız testlerde 4000 atack gücüne sahip bir warrior ile 3100-3200 atack gücüne sahip warriorun 3. bir kişiye damage hasar testi yaptığımızda aralarında sadece 100 dmg fark oynamakta , e haliyle atağı düşük olan kişi sevinmekte. Ancak bu sorun oyunun tüm eko sistemine zarar verecektir insanlar fark ettikçe. Çünkü itemlarını güçlendirme isteği kalamayacak kimsede ve oyun içinde hiç birşey satılmamaya başlanıcak , oyuncular içinde karakterini güçlendirme isteği hiç kalmayacak , çünkü gerçekten gerek yok güçlendirmeye. Bu sorun ancak oyunun temel hasar çarpanlarını düzelterek düzelicek birşey. Bakın tekrar söylüyorum sorun jobsal yada itemsal fark değil , sorun oradaki yazan atack powerın rakamı kaç olursa olsun ortalama herkesle aynı vurması. Bu yazdıklarım tüm joblar için geçerlidir. Mage de aynı rogue de aynı warriorda priestte aynı. Bu olay pay to win değil arkadaşlar, farm ile hatred +7 sini +8 yapan bir arkadaş o kadar emek verip yükselttiğini varsayın adam o kadar uğraşmış alıyor takıyor ve hasar sadece 50 artıyor düşünün o kişinin yaşadığı hayal kırıklığını. Umarım bu sorunun farkına varılır ve düzeltilir. Yerli oyunumuzun daha iyi yerlere gelmesini temenni ederim.

Bahsettiğin ataklar arasında %25 fiziksel hasar farkı oluşması gerekir. Bu fiziksel hasar farkida oyunda çalışıyor. Fakat çoğu kişi vurulan skildeki true damageyi ve silahın verdiği elemental hasari hesaba katmiyor.

Örnekle açıklamak gerekirse;
Warrior 85 atak skilinin %400 vurduğu yazmakta fakat burada yazım eksiği var.
%400+150 true damage vurmakta.
Bu skille vurduğun zaman fiziksel hasarına göre %400 vurursun. Üzerine 150 true damage ve silahın elemental hasarının bir kısmı eklenir. Elemental hasarda rakip resistance önemli. Skill carpanindan etkilenmez. R de elemental hasar kaç vuruyorsa skile de o eklenir.

Özetle %400 fiziksel hasar+ 150 true damage + elemental hasar ile Total hasarı buluyoruz.

Elemental hasarımizin 50 vurduğunu varsaydigimizda eger 1200 vuruyorsak rakibe bunun 50 si elemental hasar 150 true damage derken bizim fiziksel hasarimiz 1000 olmuş oluyor.
%25 fiziksel atak artışı yaptığımızda ise 1200 değilde 1000 üzerinden artış olur.
Yani 1250+ 150 true damage + 50 elemental.hasar vururuz. Toplamda 1450 vurmuş oluruz.

Çoğu kişi bu hesaplamayı gördüğü hasar üzerinden yapıyor. 1200 vuruyorum %30 hasarim artarsa; 1560 vurmam gerekir diye düşünüyor. 1450 vurunca da bug var diyorlar... halbuki bug değil isin mantığı burada.

Son düzenleme:

HereComesTheB00M

Yeni Üye
Hadi dieylim vuruyor o zmn 4000 atack ile 3000 atack arasında neden fark oluşmuyor? Oluşuyorsada neden fix 100 sadece artış sağlamakta ? %25 hesabınıza göre o carpanı yine vermiyor. 1k apli kfark icin kac tane item + manız ve silah uplamanız gerekiyor ? sizin hesabınıza görede worth değil benim düşüncem.

Son düzenleme:

fstab

Üye
geçen yayında denemişlerdi marlende 3400 ap var asas olarak arkadsında 2560 ap var spikede aynı adama sadece 150 -200 arası rng bir fark oynuyor, 2560 ap den 3400 ap ye cıkmak için ise en az 200.000 üzeri bir masraf yapmak gerekiyor ve karsılıgı 150 -200 fazla vurması zaten bunlar ortaya cıktıkca kimse item yapmamaya başlayacaktır ki başladı bile şahsen bende itemlerimi suan düsürmeye calısıyorum cünkü gerek yok
bu arada ek bilgi olarak defansdada aynı şekilde bir kıstılama mevcut belli bir defden sonrası tam olarak etki etmiyor yani mesela 1000 def ile 1500 def arası carpan olarak cok etki ederken 1500 def ile 2000 def arası o kadar etki etmiyor

N3v3N

Üye
geçen yayında denemişlerdi marlende 3400 ap var asas olarak arkadsında 2560 ap var spikede aynı adama sadece 150 -200 arası rng bir fark oynuyor, 2560 ap den 3400 ap ye cıkmak için ise en az 200.000 üzeri bir masraf yapmak gerekiyor ve karsılıgı 150 -200 fazla vurması zaten bunlar ortaya cıktıkca kimse item yapmamaya başlayacaktır ki başladı bile şahsen bende itemlerimi suan düsürmeye calısıyorum cünkü gerek yok
bu arada ek bilgi olarak defansdada aynı şekilde bir kıstılama mevcut belli bir defden sonrası tam olarak etki etmiyor yani mesela 1000 def ile 1500 def arası carpan olarak cok etki ederken 1500 def ile 2000 def arası o kadar etki etmiyor

Assaslardaki skilleri denemedim. True damage var mı yok mu bilmiyorum. Warrior skilleri üzerinden yorum yaptım. Warrior skilinin bu şekilde vurduğunu uzun testler sonucunda buldum. Mesela warrriorun %300 true damage skili 600 true damage +R hasarı vuruyor. Skillerde yazanlarla hasarlar çok farklı. Assas oyuncusu olmuş olsaydim uzun uzun test ederdim...

En basitinden assaslarin elemental hasarları warriorlarin 2 katı seklinde fakat bu hasara nasil yansıyor test etmek lazım...

N3v3N

Üye
Hadi dieylim vuruyor o zmn 4000 atack ile 3000 atack arasında neden fark oluşmuyor? Oluşuyorsada neden fix 100 sadece artış sağlamakta ? %25 hesabınıza göre o carpanı yine vermiyor. 1k apli kfark icin kac tane item + manız ve silah uplamanız gerekiyor ? sizin hesabınıza görede worth değil benim düşüncem.

Cardaki AP degisimlerini, R hasarlari, skill hasarları paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabilirim.

HereComesTheB00M

Yeni Üye
Charımdaki AP : 3904 - Silah overseer+8
Damageler
Priest : 650-850 arası
Warrior: 850-1150 (%7 warrior atak veren runler var )
Rogue : 900-1100 arası (warlord +2 setim var pendant hariç)

Arkadaşımın charı AP : 3100 Silah war sytch +8
Damageler Charda Knight set var
Priest: 750-780 arası
Warrior : 750-1000 arası
Rogue: 850-950 arası

Son düzenleme:

N3v3N

Üye
Charımdaki AP : 3904 - Silah overseer+8
Damageler
Priest : 650-850 arası
Warrior: 850-1150 (%7 warrior atak veren runler var )
Rogue : 900-1100 arası (warlord +2 setim var pendant hariç)

Arkadaşımın charı AP : 3100 Silah war sytch +8
Damageler Charda Knight set var
Priest: 750-780 arası
Warrior : 750-1000 arası
Rogue: 850-950 arası
Silahlar farklı olduğu için ikili karşılaştırma yapabilmek için test etmek gerekir. Onun yerine 3900 ap nizi 3100 e düşecek şekilde azaltın. Kaç vurdugunuza bakın. Düşüş oranıyla eşit şekilde daha az vuracaksiniz.

HereComesTheB00M

Yeni Üye
Silahlar farklı olduğu için ikili karşılaştırma yapabilmek için test etmek gerekir. Onun yerine 3900 ap nizi 3100 e düşecek şekilde azaltın. Kaç vurdugunuza bakın. Düşüş oranıyla eşit şekilde daha az vuracaksiniz.1 hafta öncesine kadar war sycth +8 dim bende inan çok bi değişiklik yok hocam dmglerde yine böyleydi hatta AP em 3765 civarıydı o sekildede

fstab

Üye
Assaslardaki skilleri denemedim. True damage var mı yok mu bilmiyorum. Warrior skilleri üzerinden yorum yaptım. Warrior skilinin bu şekilde vurduğunu uzun testler sonucunda buldum. Mesela warrriorun %300 true damage skili 600 true damage +R hasarı vuruyor. Skillerde yazanlarla hasarlar çok farklı. Assas oyuncusu olmuş olsaydim uzun uzun test ederdim...

En basitinden assaslarin elemental hasarları warriorlarin 2 katı seklinde fakat bu hasara nasil yansıyor test etmek lazım...
anlıyorum benim demek istediğim yüksek aplerde yansıyan damage farkı cok farklı oluyor sadece warriorda olan bir şey değil, mesela 2000 ap ile 2500 ap arasında gözle görülür bir fark varken bu fark 2500 ila 3000 arasında aynı oranda gitmiyor, bu yüksek apleri yapmak için harcanan emek daha çok olmasına rağmen bir tutarsızlık var

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt