Karakter Ekranında Aşırı Güç Tüketimi

shady19071907

Üye
Oyunun ALFA sürecinde olduğunun farkına varsak da, karakter ekranının % 100 GPU tüketmesi ve güç kullanımının çok yüksek olması bu ekranda optimizasyon sorunu olduğunu bizlere açıkça gösteriyor.

Oyuna daha giremediğimiz için oyun içi optimizasyon ile bu kısmı ayrı tutuyorum fakat % 100 CPU ile çalışan, ortalama 60 - 70 derece sıcaklığa ulaşan bir sistemde insanların sabah akşam bu oyunu oynaması, orta halli bilgisayarlar için imkansız hale gelecektir. ALFA sürecinde olduğumuz için bu tarz sıkıntılar olabilecektir, bazı sıkıntılar meydana gelecektir mutlaka fakat oyun içinde de karakter ekranı gibi % 100 CPU GPU kullanımı, fanların hızlı çalışması gibi sorunlar baş gösterirse birçokları için sorun teşkil edecektir. Sabah akşam online kalacağımız bu oyunda bu denli güç tüketimi çok düşündürücü.

Bu sorunu büyük ihtimalle oyun yönetimi biliyordur, farkındadır bundan hiç şüphem yok. Fakat karakterin koltukta oturduğu ekranda % 100 GPU tüketimi de çok düşündürücüdür.

TommyVercetti

Üye
Endişelerini paylaşıyorum, ama olay farklı bir biçimde de gerçekleşmiş olabilir. Sunucular açıldıktan sonra bir oyuncunun (karakterini ilk defa oluşturduğu zaman haricinde) karakter ekranında geçirebileceği maksimum süre 30 saniye. Bunun dışında genel olarak oyun içerisinde farklı haritalarda farklı şeyler yapıyor olacak. Bu sebeple optimizasyon çalışmalarında önceliği oyun için performansı iyileştirmeye yönelik çalışmalara vermiş olabilirler.

Heyecanla yarın akşamı bekliyoruz bakalım. Aslında bu konu hakkında bilgi sahibi bir moderatör kısa bir açıklama yapsa çok makbule geçer.

hzljoepr

Üye
İnşallah bu sorunu hallederler ya eğer oyun içerisinde de böyleyse düşünsene düşük sistemlere sahip oyuncular bu oyunu oynayamıyacak yüksek sistemlere sahip oyuncularda biraz bu noktaya takılıp üzülecekler şahsen karakteri açma ekranında %100 gpu ve %60 derece sıcaklıklara ulaşmak ne bileyim düzeltilmesi gereken bir konu.

shady19071907

Üye
Endişelerini paylaşıyorum, ama olay farklı bir biçimde de gerçekleşmiş olabilir. Sunucular açıldıktan sonra bir oyuncunun (karakterini ilk defa oluşturduğu zaman haricinde) karakter ekranında geçirebileceği maksimum süre 30 saniye. Bunun dışında genel olarak oyun içerisinde farklı haritalarda farklı şeyler yapıyor olacak. Bu sebeple optimizasyon çalışmalarında önceliği oyun için performansı iyileştirmeye yönelik çalışmalara vermiş olabilirler.

Heyecanla yarın akşamı bekliyoruz bakalım. Aslında bu konu hakkında bilgi sahibi bir moderatör kısa bir açıklama yapsa çok makbule geçer.
Çok büyük ihtimalle dediğiniz gibi karakter yapma kısmı optimizasyonuna dokunmamış olabilirler haliyle buradaki optimizasyon sıkıntısı aşılmamıştır. Oyun içi optimizasyon daha önemli tabi orası çok daha iyi olduktan sonra varsın % 100 GPU tüketsin karakter ekranında. Evet ufak bir açıklama herkesin içini rahatlatacaktır

shady19071907

Üye
İnşallah bu sorunu hallederler ya eğer oyun içerisinde de böyleyse düşünsene düşük sistemlere sahip oyuncular bu oyunu oynayamıyacak yüksek sistemlere sahip oyuncularda biraz bu noktaya takılıp üzülecekler şahsen karakteri açma ekranında %100 gpu ve %60 derece sıcaklıklara ulaşmak ne bileyim düzeltilmesi gereken bir konu.
ALFA süreci kısmında oyun tabi ki full optimizasyon beklentim olamaz fakat karakterin koltukta oturduğu kısımda % 100 GPU , fanlar hızla dönüyorsa uçak pervanesi gibi orada büyük bir optimizasyon sıkıntısı vardır demek oluyor

hzljoepr

Üye
ALFA süreci kısmında oyun tabi ki full optimizasyon beklentim olamaz fakat karakterin koltukta oturduğu kısımda % 100 GPU , fanlar hızla dönüyorsa uçak perfanesi gibi orada büyük bir optimizasyon sıkıntısı vardır demek oluyor
Eğer herkes de böyle oluyorsa sıkıntı. sanırım birçok kişi bu konuyla alakalı konu açmış herhalde herkes'de aynısı oluyor. Bence bunu oyuna girer girmez optimizasyon düzelir ise, bunu oyunda rapor sistemi ile yetkililere bildirin direkt olarak bi güncelleme yada karakter optimizasyonu ilke alakalı bir gelişme yapacaklarını düşünüyorum.

M E T E

Üye
Monster Tulpar Notebook 7-8 yıl önce aldım ki fiyatı 2500$ civarıydı. Sanırım oynayamayacağım oyunu. Az önce clienti indirdim kurdum oyunu açtım daha ID Pass ekranında fan aniden yüksek devir çalıştı ve saniyeler içinde felaket derecede ısındı laptop. PC Özellikleri;

i7-4710MQ intel işlemci
16 GB Ram
NVidia GTX 870M
Aynısını yaşadım bende farklı bir konuda belirttim durumu. Yıllardır bu bilgisayarı kullanıyorum her şeyi ile çok memnunum açmadığı yapmadığı iş oyun yok ama ilk defa böyle bir sıcaklık böyle bir fan sesi hem de daha oyuna girmeden gece gece korkuttu beni de

shady19071907

Üye
Aynısını yaşadım bende farklı bir konuda belirttim durumu. Yıllardır bu bilgisayarı kullanıyorum her şeyi ile çok memnunum açmadığı yapmadığı iş oyun yok ama ilk defa böyle bir sıcaklık böyle bir fan sesi hem de daha oyuna girmeden gece gece korkuttu beni de
Aslında giriş ve karakter ekranında birçoğu bu sorunu yaşamış. Oyun içi optimizasyonun daha iyi yapıldığını söylemişlerdi. Yarın oyun içi performansına bir bakıp o şekilde kanıya varmak daha doğru olur. Evet inanılmaz güç tüketimi ve fan çalışması yaptığı aşikar

ECT

Üye
Herkeste aynı sorun var yakında düzeltirilir herkes aynı konuyu açıyor.

hzljoepr

Üye
Oyunu açarken fanlar full döndü optimizasyonda sıkıntılar var bence hala
evet olabilir, bunu lütfen gözden kaçırmadan oyuna girdiğinizde, Oyun içerisinde Ticket'' bölümünden yöneticilere bildiriniz. Düzeltsinler daha doğrusu yakın zamanda düzeltirler diye umuyorum.

draz81forza

Üye
ALFA süreci kısmında oyun tabi ki full optimizasyon beklentim olamaz fakat karakterin koltukta oturduğu kısımda % 100 GPU , fanlar hızla dönüyorsa uçak pervanesi gibi orada büyük bir optimizasyon sıkıntısı vardır demek oluyor
hocam bana sorarsan senin yaşadığın duruma bağlı yani şöyle sen %100 gpu kullanımı ile karakter seçme menüsünde gayet yüksek fpsler alıyorsan sistemine göre 100fps 200-300 fps falan alıyorsan bu optimizasyon sorunu değildir bu her zaman senin gpu ve cpunu tam güçte kullanarak alabildiğin maksimum fpsi almanı sağlar buna örnek olarak ubisfot oyunlarını vereyim oyunların optimizasyonları leş gibi bana sorarsan ben gtx1060 i7 7700 ile watch dogs 2 oynama çalışırken ekran kartım %60 kullanılıyordu oyun hepsini kullanmıyor ve 60 fps in üstüne çıkmıyordu oyun neden çünkü optimizasyon leş. Rise a gelicek olursak ilk başta dediğim gibi %100 gpu kullanımı ile yüksek fps alıyorsan bu bir sorun değildir ya da böyle olmasını istemiyorsan ayarlara ekledilerse fps sınrıını aktifleştirebilirsin diyelim 200fps alıyorsun o ekrande gider 60 a sabitlersin gpu kullanımı büyük ölçüde düşer ama senin gpun %100 kullanılmasına rağmen ayarlardaki belirlediğin fpsi yani vsync açıksa ekranın hz değerine göre sınır koyar standart 60hz diyelim %100 kullanım ile 60fps alıyorsan o zaman optimizasyon sorunu vardır yani zaten artık günümüz oyunlarında yüksek sıcaklık denilen tabir 80-90 derece ben genelde oyun oynarken 60-70 derece arasında oynuyorum hem gpu hem de cpu yani abartılacak şeyler değil bunlar ama diğerlerininde dediği gibi adamlar muhtemelen oyun içi optimizasyona odaklanmıştır. Karakter seçme menüsünün optimizasyonunun çokda zor olduğunu sanmıyorum kısa sürede fixlenir mutlaka şahsen benim düşüncem bu yönde oyun indikten sonra sorunu bizzat bende deneyeceğim yazdığım şeylerde bir hata varsa bana bilderebilirsiniz ya da ben yanlış yazdıysam farkına vardığım zaman düzeltmeye çalışırım iyi forumlar

shady19071907

Üye
hocam bana sorarsan senin yaşadığın duruma bağlı yani şöyle sen %100 gpu kullanımı ile karakter seçme menüsünde gayet yüksek fpsler alıyorsan sistemine göre 100fps 200-300 fps falan alıyorsan bu optimizasyon sorunu değildir bu her zaman senin gpu ve cpunu tam güçte kullanarak alabildiğin maksimum fpsi almanı sağlar buna örnek olarak ubisfot oyunlarını vereyim oyunların optimizasyonları leş gibi bana sorarsan ben gtx1060 i7 7700 ile watch dogs 2 oynama çalışırken ekran kartım %60 kullanılıyordu oyun hepsini kullanmıyor ve 60 fps in üstüne çıkmıyordu oyun neden çünkü optimizasyon leş. Rise a gelicek olursak ilk başta dediğim gibi %100 gpu kullanımı ile yüksek fps alıyorsan bu bir sorun değildir ya da böyle olmasını istemiyorsan ayarlara ekledilerse fps sınrıını aktifleştirebilirsin diyelim 200fps alıyorsun o ekrande gider 60 a sabitlersin gpu kullanımı büyük ölçüde düşer ama senin gpun %100 kullanılmasına rağmen ayarlardaki belirlediğin fpsi yani vsync açıksa ekranın hz değerine göre sınır koyar standart 60hz diyelim %100 kullanım ile 60fps alıyorsan o zaman optimizasyon sorunu vardır yani zaten artık günümüz oyunlarında yüksek sıcaklık denilen tabir 80-90 derece ben genelde oyun oynarken 60-70 derece arasında oynuyorum hem gpu hem de cpu yani abartılacak şeyler değil bunlar ama diğerlerininde dediği gibi adamlar muhtemelen oyun içi optimizasyona odaklanmıştır. Karakter seçme menüsünün optimizasyonunun çokda zor olduğunu sanmıyorum kısa sürede fixlenir mutlaka şahsen benim düşüncem bu yönde oyun indikten sonra sorunu bizzat bende deneyeceğim yazdığım şeylerde bir hata varsa bana bilderebilirsiniz ya da ben yanlış yazdıysam farkına vardığım zaman düzeltmeye çalışırım iyi forumlar
Hocam öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Sadece ekleyeceğim, masaüstü ile laptop bir olmuyor yani ben laptop için konuşuyorum. Masaüstünde soğutucularla sıcaklığı çok rahat dengeleyebilirsin. Benim burada anlatmak istediğim durum şu, adam sadece koltukta oturuyor ve GPU, CPU kullanımı inanılmaz artıyor, fan uçak pervanesi gibi çalışıyor ve ister istemez bilgisayarı yoruyor. Bunu sadece adamın en son koltuğa oturduğu zaman ki yaşananları söylüyorum. % 100 GPU kullanımı performans anlamında kesinlikle katılıyoum iyi bir şeey ama burada anlatılmak istenen farklı bir olay. Herkesin pcsi çok süper olmadığı için bu gibi durumlar evet üst düzey PC'lerr de endişe yaratmaz ama orta halli pcler de özellikle oyun içinde çok sorun yaratabilir. Sabah akşam online olacağın bir oyunda, bu gibi şeyler performansı etkileyecektir. Sadece % 100 GPU diye düşünme CPU da yükseliyor. Haliyle bu performansı etkiler. Yoksa % 100 GPU gördüm kötü demiyorum

Smartz

Üye
Bazı arkadaşlar yazmış bende belirteyim bir oyun ekran kartınızı %100 kullanmasını sağlamalıdır ki kartın tam performansını anlasiniz. Ve karakter oluşturma ekrani gerçekten yüklü güç tuketiyordu ama blade and soul oyununda da ayni böyleydi tahminimce oyunda böyle olmaz

hzljoepr

Üye
Bazı arkadaşlar yazmış bende belirteyim bir oyun ekran kartınızı %100 kullanmasını sağlamalıdır ki kartın tam performansını anlasiniz. Ve karakter oluşturma ekrani gerçekten yüklü güç tuketiyordu ama blade and soul oyununda da ayni böyleydi tahminimce oyunda böyle olmaz
ama karakter oluşturma ekranının %100 Gpu çalıştırması beni biraz korkuttu şahsen.

Vintair

Üye
karakter oluşturma ekranında 2-3 kez crash yedim sonuncuyu tatto rengi seçerken crash aldım.
aynı zamanda kayıttaydım medya olarak ekledim. benim ekran kartına fazla yük binmiş olabilir.
ama yazılımcı arkadaşların bakmasında fayda var.
edit 1 : şimdi fark ettim 83 dereceyi görmüş :(
edit 2 : bütün ayarlar ultrada olduğu için ekran kartı karşılayamamış
rx 570 i5 10400f 16gb ram ve ssd var full+ full ayarlarda 82+ derece görüyorum karakter oluşturma ekranında ondan sonra puff..
ama bütün ayarları minimuma çekince 50-60 derece kalıyor

Ekli dosyalar

• 1.zip
    4.1 MB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

jest34

Üye
Lobide oyunu güzel göstermek için optimizasyon yapmamışlar oyun içinde daha rahat olacaktır.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt