Karakterim Palamut balığına evrildi.

Ogi

Üye
Katılım
28 May 2022
Mesajlar
220
Puanları
28
Merhabalar

Öncelikler yapılan emeklere saygım sonsuz ve herkesin oyunu nasıl şekilde oynadığı hakkında kimseye bir lafım yok bunu belirtmek istiyorum. Ama biraz benim kendi oyun tarzımdan bahsetmek istiyorum. Oyun ilk çıktığı zamanlar levelimi 65'e kastım ve bir kaç tur PVP attıktan sonra itemlenmem gerektiğini düşündüm. Warrior bir karakter oynadığım için yüksek leveli olan mobları keserek item düşürüp pay edilerek bir şekilde elime geçen parayla da pazardan yavaş yavaş item çekmeyi düşündüm. Fakat işler istediğim gibi gitmedi. Warrior ile solo farm deneyeyim dedim bilirsiniz ki o dönemlerde Mino meşhurdu en azından elime bir +5 +6 Mino yaparım bir süre idare eder dedim. Bu konuda da zorlandım ve zaten Warrior bir farm karakteri değil biliyorum diğer jobları da pek fazla oynamak istemiyordum. Daha sonrasında ne yapacağım diye düşünürken dedim ki crafta yöneleyim en azından kendi itemimi yaparım mob kesmekle uğraşmam dedim ve yöneldim.

Craft Hikayesi

Crafta ilk başladığım zamanlarda bir klanım mevcuttu bu zamanlarda ise arkadaşlarım sürekli mob farmına çağırıyordu bana mantıksız geldiği için gitme gereksinimi duymuyordum ki benim metaryal topladığım süreç aşırı eğlenceli geliyordu ve craftını yaparken de dinleniyordum ( Warrior oynayanlar potu nasıl su gibi içtiğini bilir ). Daha sonrasında craft ile ilgilenen 3 - 4 arkadaşla tanıştım oyun içerisinde ki onlarda bu yazıyı okuyorlarsa hepsine selam olsun :) onlarla beraber takılarak metaryal toplamaya başladık ve bu bize aşırı eğlenceli gelmeye başladı ve gerçekten sarmaya başlamıştı. Birbirimizle craft leveli yarışına girmiştik resmen fakat genellikle hepimiz ortalama aynı levellerdeydik acaba kim ilk önce 30'a ulaşır olayına girişip birbirimizi gazlamaya başladık. Daha sonrasında aramızda konuşarak neden bir craft clanı kurmuyoruz diyerek bir clan oluşturma kararı aldık. Kendi arkadaşlarımın bulunduğu clandan çıkarak crafta evrilmiş oldum. Oyun anlayışımı tamamiyle değiştirdim çünkü eğlenceli geliyordu. Yeni insanlarla tanışıp sohbet muhabbet ederek ve craftla ilgili bilgi aktarımı yapıyorduk. Aramızda toplanıp neden bir konuşma gerçekleştirerek neden insanları aynı çatı altında toplamayalım fikri ortaya atıldı. Craftla gerçekten uğraşan insanları discordda toplarız kim kaç level hangi meslekle uğraşıyor nasıl bir süreçten geçiyor neler yapıyor diye merak ediyorduk. Oyundan bir kaç kişiyle daha tanışarak onlarda aramıza katıldı. Amacımız craft topluluğu oluşturmaya doğru ilerliyordu ki öyle oldu. Tek bir kuralımız vardı hiç bir şekilde küfür bulunmayacak ve ikili münakaşaya girilmeyecek. Eğer clana gelmek istiyorsanız kimseyle küfürleşmeyeceksiniz herkes '' SOLO '' şekilde kendi levelini kasacak. Metaryal açısından birbirimize ne lazımsa takas yoluyla birbirimizin craft levelini atlatmamız hızlı olurdu nitekim öyle oldu. Tam işler istediğimiz gibi giderken Craft kapandı ( 18 Mayıs 2022 ). Bizde dedik ki craft kapalı olabilir toplamaya devam edelim sonuçta açılacak toplayıcılık açık herkes aynı performansını vererek toplamaya devam etti. Elimizde baya bir metaryal birikti. Bu sırada ise hala insanlar topluluğa katılmaya devam ediyordu. Clana gelenler oldu ki clana gelmek bile zorunlu olmayan bir ortamdı discord da yaklaşık 60 kişiye ulaşmış olduk ( Aralarında tedarikçilerde mevcut ). Her güncelleme geldiğin craft açılacak umuduyla beklerken ( 25.06. 2022 ) güncellemesiyle metaryallerler kaldırıldı. Düşüncemiz şu oldu metaryaller kalktıysa 1 - 2 güne açılır olarak düşündük. Discord'da toplanırken var mı bir bilgi sorularına son zamanlarda hep %80 miş %85 miş olarak cevap verdik. Yayınlar yapıldı takip ettik discord yayınına katıldık. Bilgiler aldık ki Burhan Bey'in emeğine sağlık gerçekten saatlerce oturup anlattı. Daha bilmediğimiz keşfetmediğimiz şeyler mevcut tabi ki onları kendimiz keşfedeceğiz diye heyecanlandık.

Velhasıl kelam şuan ne yapıyorsun diye soracak olursanız. Metaryaller kaldırıldığından beri tek yaptığım şey balık tutmak başka bir şey yok. Dungeon girebilirsin diyebilirsiniz. Ben ilk açıldığında dungeon girdim bana hitap etmediğini ve mantıksız olduğunu düşündüm ki bu bekleyiş süreci boyunca giren arkadaşlarım oldu. Aldığı droplar 2 hafta sonra 1 yada max 2 tane olduğu için girmeme kararını da aldığım kendimce isabet olmuş dedim.

Oyunun erken erişim süreci olduğunun farkındayım ve bilincindeyim. Fakat kullanıcılar yayınlarda artık işin mutfağında olan insanları görmek istiyordur '' Değerli kullanıcılar '' çünkü genel olarak belirtilen ve verilen cevaplar şu yönde oluyor ;
  • '' Arkadaşlar konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor en kısa sürece çözümlenecek. ''
  • '' Çalışmalarımız hala devam ediyor ilerleyen günlerde bilgisini vereceğiz. ''
  • '' Şuan onun için bir tarih veremem ''
  • '' Şuan erken erişim sürecindeyiz arkadaşlar. ''
  • '' Gelişmekte olan bir oyunuz ''
  • '' Şuanda gündemimizde böyle bir şey yok. Ama bazı şeyler planlanıyor ''

Tabi ki oyunculara ve kullanıcılara karşı bir şeyler açıklamak zorunda değilsiniz bunun farkındayım. Fakat oyun açılmadan önce çok güzel bir video vardı işin mutfağında olan ne zorlu şartlarla yapıldığına dair. En azından o insanları tek tek yayına çıkarıp yada bir video da toplayabilirseniz. İnsanların kafasında olan soru işaretleri biraz giderilmiş olacak diye düşünüyorum.

Son olarak şu klasik olarak nitelendirilen soruyu sorarak konuyu sonladırmak istiyorum. Craft için artık bir tarih verebilir misiniz ?

Hepinize okuduğunuz için teşekkür ederim. Konunun altında ikili tartışmaya girmezseniz sevinirim. Hepinize iyi forumlar ve iyi oyunlar. Geliştirici ekibe iyi çalışmalar.
 

platoon0x

Üye
Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
286
Puanları
63
kanka bunu kimse okumaz biraz daha kısasını yap paket yapıp eve götürelim
 

BenGeldim

Üye
Katılım
13 May 2021
Mesajlar
226
Puanları
43
7m e mage diz kanka acaip pk sı var. 62 lwl 7m lik mage herşeyi yapabiliyor. Uğraşma.
6x 8mp takı 1.5m 5x paper7 5m ye basarsın. Wooden staff 500k ....
 

Unbeatable

Üye
Katılım
18 Nis 2022
Mesajlar
292
Puanları
43
Kendi tahminimce cuma günü patch ile gelecek bu benim düşüncem
 

mrares

Üye
Katılım
17 Nis 2022
Mesajlar
557
Puanları
63
Hocam güzel anlatmışsın durumu eline sağlık. Bayramdan önce gelir dediler. Gelmezse bayram öncesinde rahat 1 ay daha bekleriz herhalde.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ogi

Aura

Üye
Katılım
18 Kas 2020
Mesajlar
98
Puanları
18
Craft topluluğu çok doğru bir topluluk değil, oyunun metasına ters.(Bunu ileride detaylı bir şekilde açıklamayı umuyorum)Tabi karakterini dizecekler için demiyorum ama hemen hemen hepsi öyle.

Yakın bir zaman da uzun bir yazı ele alıp kendi adıma büyük ihtimalle son noktayı koyacağım.
 

Barljix1912

Üye
Katılım
16 May 2022
Mesajlar
91
Puanları
33
karakterimde 4m param var 6vixenim var heavy plateler falan farm falan da atmıyorum, pk nadir çıkıyorum arada foruma bakıyorum bir gelişme olmuş mu diye bu kadar. Erken erişim diye diye kullanıldık tamamen, oyunu son sürüm çıkarsalardı bile gene aynı konulardan müzdarip olucaktık...
 

RionLi

Üye
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
184
Puanları
43
01.jpg
 

Bum

Üye
Katılım
7 Haz 2022
Mesajlar
111
Puanları
43
"Hafta içi balık tut > tuttuğun balıklar işine yaramasın > bir umut kastığın fishing levelın işe yarayacağını düşün kendini motive et > hafta sonu tuttuklarını pazarda sat > hafta içi balık tut" paradoksunda devam etmece.
 

mrares

Üye
Katılım
17 Nis 2022
Mesajlar
557
Puanları
63
3 ay olacak hala balıktayım craft kapandığından beri. 200k'dan fazla balık oldu 2 kişilik envanterlerimizde :D Açılana kadar balık devam.
 
  • Sesli Güldüm
Tepkiler: Ogi

Lolgamelol2

Üye
Katılım
20 Ara 2020
Mesajlar
454
Puanları
63
Gercekten oyunda yapacak bir şey yok gibi bende ara verdim ne zaman crafting ve etkinlikler aktif olursa o zaman oyuna tekrar döneceğim
 

onurbedirhan

Üye
Katılım
8 Haz 2022
Mesajlar
22
Puanları
3
Bu adamların anlamadığı bir şey var, kardeşim tonla insan bu oyuna para veriyor mu? Veriyor, girip zamanını harcıyor mu? Harcıyor. Yıl olmuş 2022, herhangi bir oyunda 1 haftadan fazla sürede bir sorunu fixleyemezseniz gülerler adama. Senin erken erişimde olman beni ilgilendirmiyor, sorunların beni ilgilendirmiyor, sabretmek zorunda değilim, anlayışla karşılamak zorunda da değilim, sen bana hizmet sunmak zorundasın, sunduğun hizmet karşılığı da para kazanıyorsun. Geçen gm'nin birisi çıkıp "hepiniz yazılımcısınız herhalde cv atın" tarzında bir cevap vermiş, gülüm madem yazılımcısın düzeltsenize şu oyunu? Hitap ettiğin kitle arasında yazılımcı ya da oyun yapımcısı yok sanıyorsun sanırım? Makro, drop ve f2p konusuna girmiyorum bile.. Köküne kadar dropları kısıp insanlardan oyunu keyifle oynamalarını bekliyorlar, kardeşim ben 1.5 aydır solo zindandan drop almadım drop. Para harcamak isteyen çekecek siteden gbsini basacak parayı itemini alacak ama diğer tarafta normal oyuncu leş drop oranlarıyla karakter geliştirmeye mi uğraşacak? Söylenecek çok şey var da gerek yok. Baştan aşağı amatörlük kokuyor.
 

beylerbeyi

Üye
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
4
Puanları
3
Merhabalar

Öncelikler yapılan emeklere saygım sonsuz ve herkesin oyunu nasıl şekilde oynadığı hakkında kimseye bir lafım yok bunu belirtmek istiyorum. Ama biraz benim kendi oyun tarzımdan bahsetmek istiyorum. Oyun ilk çıktığı zamanlar levelimi 65'e kastım ve bir kaç tur PVP attıktan sonra itemlenmem gerektiğini düşündüm. Warrior bir karakter oynadığım için yüksek leveli olan mobları keserek item düşürüp pay edilerek bir şekilde elime geçen parayla da pazardan yavaş yavaş item çekmeyi düşündüm. Fakat işler istediğim gibi gitmedi. Warrior ile solo farm deneyeyim dedim bilirsiniz ki o dönemlerde Mino meşhurdu en azından elime bir +5 +6 Mino yaparım bir süre idare eder dedim. Bu konuda da zorlandım ve zaten Warrior bir farm karakteri değil biliyorum diğer jobları da pek fazla oynamak istemiyordum. Daha sonrasında ne yapacağım diye düşünürken dedim ki crafta yöneleyim en azından kendi itemimi yaparım mob kesmekle uğraşmam dedim ve yöneldim.

Craft Hikayesi

Crafta ilk başladığım zamanlarda bir klanım mevcuttu bu zamanlarda ise arkadaşlarım sürekli mob farmına çağırıyordu bana mantıksız geldiği için gitme gereksinimi duymuyordum ki benim metaryal topladığım süreç aşırı eğlenceli geliyordu ve craftını yaparken de dinleniyordum ( Warrior oynayanlar potu nasıl su gibi içtiğini bilir ). Daha sonrasında craft ile ilgilenen 3 - 4 arkadaşla tanıştım oyun içerisinde ki onlarda bu yazıyı okuyorlarsa hepsine selam olsun :) onlarla beraber takılarak metaryal toplamaya başladık ve bu bize aşırı eğlenceli gelmeye başladı ve gerçekten sarmaya başlamıştı. Birbirimizle craft leveli yarışına girmiştik resmen fakat genellikle hepimiz ortalama aynı levellerdeydik acaba kim ilk önce 30'a ulaşır olayına girişip birbirimizi gazlamaya başladık. Daha sonrasında aramızda konuşarak neden bir craft clanı kurmuyoruz diyerek bir clan oluşturma kararı aldık. Kendi arkadaşlarımın bulunduğu clandan çıkarak crafta evrilmiş oldum. Oyun anlayışımı tamamiyle değiştirdim çünkü eğlenceli geliyordu. Yeni insanlarla tanışıp sohbet muhabbet ederek ve craftla ilgili bilgi aktarımı yapıyorduk. Aramızda toplanıp neden bir konuşma gerçekleştirerek neden insanları aynı çatı altında toplamayalım fikri ortaya atıldı. Craftla gerçekten uğraşan insanları discordda toplarız kim kaç level hangi meslekle uğraşıyor nasıl bir süreçten geçiyor neler yapıyor diye merak ediyorduk. Oyundan bir kaç kişiyle daha tanışarak onlarda aramıza katıldı. Amacımız craft topluluğu oluşturmaya doğru ilerliyordu ki öyle oldu. Tek bir kuralımız vardı hiç bir şekilde küfür bulunmayacak ve ikili münakaşaya girilmeyecek. Eğer clana gelmek istiyorsanız kimseyle küfürleşmeyeceksiniz herkes '' SOLO '' şekilde kendi levelini kasacak. Metaryal açısından birbirimize ne lazımsa takas yoluyla birbirimizin craft levelini atlatmamız hızlı olurdu nitekim öyle oldu. Tam işler istediğimiz gibi giderken Craft kapandı ( 18 Mayıs 2022 ). Bizde dedik ki craft kapalı olabilir toplamaya devam edelim sonuçta açılacak toplayıcılık açık herkes aynı performansını vererek toplamaya devam etti. Elimizde baya bir metaryal birikti. Bu sırada ise hala insanlar topluluğa katılmaya devam ediyordu. Clana gelenler oldu ki clana gelmek bile zorunlu olmayan bir ortamdı discord da yaklaşık 60 kişiye ulaşmış olduk ( Aralarında tedarikçilerde mevcut ). Her güncelleme geldiğin craft açılacak umuduyla beklerken ( 25.06. 2022 ) güncellemesiyle metaryallerler kaldırıldı. Düşüncemiz şu oldu metaryaller kalktıysa 1 - 2 güne açılır olarak düşündük. Discord'da toplanırken var mı bir bilgi sorularına son zamanlarda hep %80 miş %85 miş olarak cevap verdik. Yayınlar yapıldı takip ettik discord yayınına katıldık. Bilgiler aldık ki Burhan Bey'in emeğine sağlık gerçekten saatlerce oturup anlattı. Daha bilmediğimiz keşfetmediğimiz şeyler mevcut tabi ki onları kendimiz keşfedeceğiz diye heyecanlandık.

Velhasıl kelam şuan ne yapıyorsun diye soracak olursanız. Metaryaller kaldırıldığından beri tek yaptığım şey balık tutmak başka bir şey yok. Dungeon girebilirsin diyebilirsiniz. Ben ilk açıldığında dungeon girdim bana hitap etmediğini ve mantıksız olduğunu düşündüm ki bu bekleyiş süreci boyunca giren arkadaşlarım oldu. Aldığı droplar 2 hafta sonra 1 yada max 2 tane olduğu için girmeme kararını da aldığım kendimce isabet olmuş dedim.

Oyunun erken erişim süreci olduğunun farkındayım ve bilincindeyim. Fakat kullanıcılar yayınlarda artık işin mutfağında olan insanları görmek istiyordur '' Değerli kullanıcılar '' çünkü genel olarak belirtilen ve verilen cevaplar şu yönde oluyor ;

  • '' Arkadaşlar konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor en kısa sürece çözümlenecek. ''
  • '' Çalışmalarımız hala devam ediyor ilerleyen günlerde bilgisini vereceğiz. ''
  • '' Şuan onun için bir tarih veremem ''
  • '' Şuan erken erişim sürecindeyiz arkadaşlar. ''
  • '' Gelişmekte olan bir oyunuz ''
  • '' Şuanda gündemimizde böyle bir şey yok. Ama bazı şeyler planlanıyor ''

Tabi ki oyunculara ve kullanıcılara karşı bir şeyler açıklamak zorunda değilsiniz bunun farkındayım. Fakat oyun açılmadan önce çok güzel bir video vardı işin mutfağında olan ne zorlu şartlarla yapıldığına dair. En azından o insanları tek tek yayına çıkarıp yada bir video da toplayabilirseniz. İnsanların kafasında olan soru işaretleri biraz giderilmiş olacak diye düşünüyorum.

Son olarak şu klasik olarak nitelendirilen soruyu sorarak konuyu sonladırmak istiyorum. Craft için artık bir tarih verebilir misiniz ?

Hepinize okuduğunuz için teşekkür ederim. Konunun altında ikili tartışmaya girmezseniz sevinirim. Hepinize iyi forumlar ve iyi oyunlar. Geliştirici ekibe iyi çalışmalar.
Yazının tamamını okudum güzel bir planlama ile başlamışsınız tebrik ederim. Umarım Craft sistemi açılır yakında. Ben oyunu uzaktan takip ediyorum ve iyi gidiyor gibi görünüyor tabi içeriklerin artması ve solo oyuncuların arada ezilmemesi gerekiyor. Aylık ödeme sistemi olan bir oyun olarak başlamış olsaydı daha güzel olabilirdi. Zamanla malum oyuna benzemesi hepimizi üzer. Çoğu slot ve harita tamamen boş, farm alanlarında mafyalaşmış klan partiler milyarlık item olmazsa oynayamadığın ve çok büyük para vermeden o itemleri asla yapamadığın bir oyun olmasını istemiyorum. Hayırlısını bekleyelim ama iyi hissediyorum bence Türkiye'de çok büyük bir yapının kurulduğunu hissediyorum ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde binlerce yeni oyuncuyu kendisine çekecektir. Rise Online sadece bir pvp server değil her haritasında yaşayan bir ekosisteme sahip bir oyun olacaktır.
 

Ogi

Üye
Katılım
28 May 2022
Mesajlar
220
Puanları
28
"Hafta içi balık tut > tuttuğun balıklar işine yaramasın > bir umut kastığın fishing levelın işe yarayacağını düşün kendini motive et > hafta sonu tuttuklarını pazarda sat > hafta içi balık tut" paradoksunda devam etmece.
Paradokstan selamlar. Hala balıktayım izleyecek dizi stoğum azalmak üzere varsa bi dizi önerin alabilirim. (y)
 
  • Beğen
Tepkiler: Bum

Lynch

Üye
Katılım
17 Ara 2020
Mesajlar
64
Puanları
18
Fishing online olarak devam ediyorum hacim. Bence artık oyunu ciddiye almaya gerek yok premiumda almadım çıplak takılıyorum itemleri satmadım bankada duruyo belki diyorum zaten bowuda satamiyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Ogi

Benbu

Üye
Katılım
19 May 2022
Mesajlar
256
Puanları
43
Kanka bunu toplarken bitirmiştim zaten @mrares 'in tavisye ettiği diziye bakıcam :ROFLMAO:
Supernaturalı 4 defa bitirmiş biri olarak diyorum ki ilk 2 3 sezon bireysel korku filmi gibi eğer bırakmazsan bence izleyebileceğin cok az dizi bu sevıyede baglar ve sürükler
 
  • Beğen
Tepkiler: Ogi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt