Karakterler arası denge sorunu

murolity

Üye
yazdıklarına kısmen katılıyorum warior ve meleler elite set giydiğinden dolayı res leri diğer claslara göre daha iyi durumda. 75 cap le birlikte meta mele ekipe daha fazla şans verdi ki zaten olması gereken de buydu ama bu şu demek değil mageler olmasın tabiiki olacak ama magelere biraz haksızlık edilsede aslında olması gereken de buydu kardeşim. Akıllı olan mage ekipler mele falan dinlemiyor kim ne dersin strateji değiştireceksin o kadar yoksa mage güçsüz falan dedğil ekiple
Magelere biraz haksızlık mı ? Hangi biraz ? Yemediği nerf kalmadı herkesin aynı iteminde def var mage de yok. Priestin bile onlarca eline takacağı item varken mage de mp staf yok. Herkesin atağı 2 kat artarken magenin meteoru novadan 50 fazla vuruyor. Saymakla bitmez bunlar ancak işte melee olduğunuz için hepiniz bilerek susuyorsunuz. Düşünsene adam yukarıda mage alan vuruyor diyor hani eleştiri yapacak sırf muhalefet yapacak diye bunu yazıyor. Yazık vallahi yazık. Mageler nerf yemeye başladığında bir çoğu oyunu bıraktı. Bir kısmı okçu oldu bir kısmı da duruyor. O duran kısım yakında salacak demedi demeyin. Sonra hepiniz sıralamaya girersiniz bp kasarak.

Larcade

Üye
Çok uzun zamandır karakterler arası sorunlar mevcut ancak bu konu ile ilgili düzünlemeler yeteri kadar yapılamadı. Bir çok melee oyuncusu sw mage ye döndü deyip ortalığı karıştırdıkça mageler kötürüm bırakıldı. Ne kadar nerf yediğini tekrar tekrar yazmaya gerek yok. 75 lvl ile birlikte melee oyuncunların atakları yarı yarıya artarken mageler yine düşünülmemiş. Örneğin 65 lvl de warriorlar 800 damage vururken şuan 1600 damage vuruyor. Roguler 1400 damage vururken şuan 2400 damage vuruyor. Warrior'a güçlenme getirilmiş bastığında defansı azalıyor ancak elemantal dayanaklığında herhangi bir azalma olmuyor. Doğal olarak mage den atak yetiğinde herhangi bir dezavantajı yok. Warrior Rogue yada Priest takılarında mageden korunma varken mage takılarında herhangi bir kılıç balta bıçak vb korunma yok. İtemler tasarlanmış Mp Dex Str Hp hepsi 10 veriyor Ancak warrior rogue ve priestte defans koruma varken mage de yok. Çok saçma bir hal almaya başlıyor bu tür eksiklikler. Mage ye yeni alan skili gelmiş meteor diye nova ile arasındaki damage farkılı 50 :D Şaka filan değil yaratıklara ve oyunculara 50 damege farkla vuruyor. 68 Skill i gelmiş ama 50 - 52 ve 56 dan daha az vuruyor :D Şimdi herkese yarı yarıya atak arttırıp mage yi kötürüm bırakmanızın amacı ney ? Elbette mage ye yarı yarıya atak artmasın ancak ezilmesinde. Geliştirmeleri neye göre yapıyorsunuz ? Bir planlamanız var mı ? Bir test ekibiniz var mı ? Meteor ve Nova farkını denediniz mi ? Warrior ve Rogue de denemeler yaptınız mı ? Oyun artık magenin mageyi düşüremediği noktaya geldi. Şimdi her zamanki gibi erken erişim filan denilecek ama değil. Planlama ekibiniz maalesef gerekli planlamaları yapamıyor. Yapılanlar test edilmeden sunucuya aktarılıyor ve müdahale gelene kadar insanlar kanser oluyor. Umarım denge sorununa çözüm bulursunuz.
Ağzına sağlık bu konuya net bir cevap ekliyoruz

Blue

Üye
Nerede yazmışız 4 mage bir party i düşürsün ü ? Anlatmak istediğimiz çok farklı şeyler ama sen melee olduğun için inatla anlamak istemiyorsun. Ne demek istediğimizi biliyorsunuz hepiniz ancak denge geldiğinde mage ye 2 tane vuramayacığınızdan korkuyorsunuz. Tüm korkunuz bu. Yoksa işinize geldiğini anlayabiliyorsunuz. Alıştınız tabi mage ye 2 k vurmaya mageleri havada kesmeye. Senin 10 lvl de atağın 2 kat artıyorsa mageninde artmalı.
Niye siz ağlaya ağlaya okçuyu yavaşlatırken neden korktunuz da yaptınız?

murolity

Üye
Niye siz ağlaya ağlaya okçuyu yavaşlatırken neden korktunuz da yaptınız?
Sen aylarca ağladın mage escape kapatılsın mage damage düşsün mageler çok güçlü bla bla bizde dedik ki rogue damege yediğinde normal dash hızında koşmaya başlasın. Ne güzel dünya 500 metreden atak yap kimse yakalayamasın. Azaltılması yeterli değil bence damage yediğinde normal dash hızında olması yeterli. Şimdi seninkiler ağlama değil de bizimkiler mi ağlama oluyor ?

Bogateg

Üye
Dün akşam Royal claninin mage pt pk sini izledim , adamlar içinden geçiyor serverin , bence sizde izleyerek taktik gelistirebilirsiniz

Blue

Üye
Sen aylarca ağladın mage escape kapatılsın mage damage düşsün mageler çok güçlü bla bla bizde dedik ki rogue damege yediğinde normal dash hızında koşmaya başlasın. Ne güzel dünya 500 metreden atak yap kimse yakalayamasın. Azaltılması yeterli değil bence damage yediğinde normal dash hızında olması yeterli. Şimdi seninkiler ağlama değil de bizimkiler mi ağlama oluyor ?
Biz karakter dezavantajlı olduğu için-asla hasar vurmuyor okçu- kaçarak oynamak zorundayız. Ama siz oynamayı bilmiyorsunuz ve istiyorsunuz ki vurduğunuz düşsün, dokunduğunuz ölsün. Hangi oyunda hasar alsa bile 0,5 saniyede kaçabilme mekaniği var ki bu oyunda olsun? Çok iyi dünya ya nova at düşen düştü hemen escape at kimse görmesin bile hangi magenin vurduğunu. Ağladığınız karakter 400 vuruyor 400 :D Yarım pota bile denk gelmiyor hala yok yavaşlasın yok hızı düşsün. Yıllarca mage oynadım,oynattım şu serverda mage oynayıp hasarlardan vs. şikayet eden net bir şekilde oyunu bilmiyordur. Tepeye oynayan mage teamler niye ağlamıyor da her gece dvye çıkıp rankı kapatıyor acaba? Belki de siz toplanmaya çalışan 3-5 low grade magesinizdir de iş yaptıramıyorsunuzdur.

birol2003

Üye
Warrior ve Rogue iki stata puan veriyor ve oyundaki tüm silah giysi v.b. aksesuarları herhangi bir feragat görmeden giyebiliyorken neden Mage ve Priest karakterleri 3 tip stat vererek, giysi veya silahları takabilmek için feragatta bulunmak zorunda, bu özelliği neden diğer oyundan copy-paste yapıldı, dengesizlik ve haksızlık buradan başlamıyormu ?

DeadLegion

Üye
Warrior ve Rogue iki stata puan veriyor ve oyundaki tüm silah giysi v.b. aksesuarları herhangi bir feragat görmeden giyebiliyorken neden Mage ve Priest karakterleri 3 tip stat vererek, giysi veya silahları takabilmek için feragatta bulunmak zorunda, bu özelliği neden diğer oyundan copy-paste yapıldı, dengesizlik ve haksızlık buradan başlamıyormu ?
Aynen kardesim asil sorun burda basliyor. Mageler sadece mp ve hp stata vermeli priestler de sadece int ve hp statina puan vermeli ki asil denge saglansin. Ayrica oyundaki damage turu de ikiye ayrilmali meleeler ve okcular nasil ki defansa gore fiziksel hasar vururyorsa mageler de resiste gore buyu hasari vurmali ve uya bastigimizda atak kisminda sadece fiziksel hasar gorunmemeli. Burda fiziksel hasar ve buyu hasari ayrimi yapilarak mageler guclu bir staff taktiginda buyu hasari artisini gorebilmelidir. Bunun disinda forumda gordugum kadariyla melee oynayanlar saniyor ki mageler guclu. Mageler tek basina yeterli damage vuramadiklari icin parti halinde geziyorlar. Ben sahsen carini dizip solo pkya cikan mage gormedim. Magelerin tekli skillerinin de casting suresi cok uzun ve bunu azaltacak herhangi bir stat bulunmuyor malesef.

Blue

Üye
Onlar da 2 stat vererek giyiyor hocam. HP'ye vermek tamamen keyfi.

murolity

Üye
Biz karakter dezavantajlı olduğu için-asla hasar vurmuyor okçu- kaçarak oynamak zorundayız. Ama siz oynamayı bilmiyorsunuz ve istiyorsunuz ki vurduğunuz düşsün, dokunduğunuz ölsün. Hangi oyunda hasar alsa bile 0,5 saniyede kaçabilme mekaniği var ki bu oyunda olsun? Çok iyi dünya ya nova at düşen düştü hemen escape at kimse görmesin bile hangi magenin vurduğunu. Ağladığınız karakter 400 vuruyor 400 :D Yarım pota bile denk gelmiyor hala yok yavaşlasın yok hızı düşsün. Yıllarca mage oynadım,oynattım şu serverda mage oynayıp hasarlardan vs. şikayet eden net bir şekilde oyunu bilmiyordur. Tepeye oynayan mage teamler niye ağlamıyor da her gece dvye çıkıp rankı kapatıyor acaba? Belki de siz toplanmaya çalışan 3-5 low grade magesinizdir de iş yaptıramıyorsunuzdur.
65 lvl okçu karakterim var üstü +7 fp ve elinde epik ok var takıları dex 9 ve benim vurduğum damage 520 ile 680 aralığında. Sen diyorsun ki 400 vuruyoruz. Oyun açıldığı günden beri oynuyorum ben daha 500 den az damage yemedim okçudan. Dengeden bahsediyoruz konumuzda zaten o ama olayları çarpıtıyorsun. Şimdi sen 65 lvl den 75 lvl e kadar dex vermesende atağın artıyor ancak magenin artmıyor. Sen hem atak hem hp arttırırken ben sadece hp arttırabiliyorum. Bana verilen tekleme skili öncek skillerden daha az damage atıyor. Bana verilen meteor nova dan 50 damage fazla vuruyor. Eeee nerede denge ? Hepimiz aynı epik takıyı takıyoruz sana verdiği defans ile bana verdiği defans aynı değil. Nerede denge ? Hani kendinizi o kadar iyi sanıyorsunuz ki her gelen geçeni oynamayı bilmiyor sanıyorsunuz. 59 lvl ile 83 savaşında onlarca warder kesmişliğim vardır ve eşi benzeride yoktur. özelden mesaj atta göstereyim ss leri sana. Escape atacağım tabi o zaman sende rush basma. Benim karakterin böyle bir özelliği var ve kullanmak en doğal hakkım. Mage stafı 350 damage vuruyor ne yapayım seni mi kesmeye çalışayım ? Hp benden fazla resistin benden fazla defansın benden fazla atağın benden fazla. Çocuk gibisiniz yok onu basma yok onu atma. Söyleyeyim iyi player isen buyur gel ws atalım kim low tüm forum görsün.

DeadLegion

Üye
Onlar da 2 stat vererek giyiyor hocam. HP'ye vermek tamamen keyfi.
Hpye vermek keyfi mi? Hp olmadan cik bakalim dvye dvyi gectim iki mob kesmeye calis bakalim. Hp bu oyunda her jobun olmazsa olmaz tek stati. Madem ki hp keyfi warriorlar str fulleyince neden dex yerine hpye veriyor ya da rogueler neden dexi fulleyince strye vermek yerine hpye veriyor?

birol2003

Üye
Hpye vermek keyfi mi? Hp olmadan cik bakalim dvye dvyi gectim iki mob kesmeye calis bakalim. Hp bu oyunda her jobun olmazsa olmaz tek stati. Madem ki hp keyfi warriorlar str fulleyince neden dex yerine hpye veriyor ya da rogueler neden dexi fulleyince strye vermek yerine hpye veriyor?
Birde atak artıran stat değilde diğerine abanmayı zorunlu kılsalar, herkes kendine göre ölçüp biçiyor, assas silah tutmak için hp yi fullemek zorunda kalsa yada warrior.

Blue

Üye
65 lvl okçu karakterim var üstü +7 fp ve elinde epik ok var takıları dex 9 ve benim vurduğum damage 520 ile 680 aralığında. Sen diyorsun ki 400 vuruyoruz. Oyun açıldığı günden beri oynuyorum ben daha 500 den az damage yemedim okçudan. Dengeden bahsediyoruz konumuzda zaten o ama olayları çarpıtıyorsun. Şimdi sen 65 lvl den 75 lvl e kadar dex vermesende atağın artıyor ancak magenin artmıyor. Sen hem atak hem hp arttırırken ben sadece hp arttırabiliyorum. Bana verilen tekleme skili öncek skillerden daha az damage atıyor. Bana verilen meteor nova dan 50 damage fazla vuruyor. Eeee nerede denge ? Hepimiz aynı epik takıyı takıyoruz sana verdiği defans ile bana verdiği defans aynı değil. Nerede denge ? Hani kendinizi o kadar iyi sanıyorsunuz ki her gelen geçeni oynamayı bilmiyor sanıyorsunuz. 59 lvl ile 83 savaşında onlarca warder kesmişliğim vardır ve eşi benzeride yoktur. özelden mesaj atta göstereyim ss leri sana. Escape atacağım tabi o zaman sende rush basma. Benim karakterin böyle bir özelliği var ve kullanmak en doğal hakkım. Mage stafı 350 damage vuruyor ne yapayım seni mi kesmeye çalışayım ? Hp benden fazla resistin benden fazla defansın benden fazla atağın benden fazla. Çocuk gibisiniz yok onu basma yok onu atma. Söyleyeyim iyi player isen buyur gel ws atalım kim low tüm forum görsün.
Hahaha :D Peki ben neden full takı set full 7 chitin 7 hs ile senin attıgın dmgi atamıyorum acaba ya ? Yoksa sen üfürüyor musun? :D Gayette low grade playersin kardeşim şu an bile rankı mage teamler kapatmış durumda. Oyun bana skill vermiş kullanırım diyen adam okçuya verilen skiller için ağlıyor bu da ayrı bir muamma :D :D Hahahha :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt