Kartopu etkisi

Namesizz

Üye
Oyunda herkes fiyatların düşmesinden dolayı dert yanmış.
Pekala neden düşüyor buna oyuncuyu piyasayı iteleyen şey ney.
Söylüyorum size
POLİTİKA
Evet aynen uygulanan politikadan dolayı böyle ve bu kartopu etkisiyle birlikte öıp gibi büyüyor.
Detaylı bakalım.
1-İtem düşürmek zor lakin her yerde farmlayan insan var bu yüzden drop pazarda çoğalıyor.Bunda bir sorun yok lakin diğet yazacaklarımdan dolayı buda bu düşüşte etkili olacak.

2-Kutular geldi ve bu kutular drop olarak oyuna baya item sokuyor.Buda çok büyük sorun depil ama kartopu etkisi birikiyor.

3-Pazarda ks pazar bakmadan 5 m lik item 1 saatte 3 m ye ks ile inebilir.Herkese açık olması bence fiyasko.Bu baya etkili kartopunun kralı.

4-İtemlerin görev itemlerinden pek farkı yok
Örnk: okcu 20 m ye golden bow alıp görev+ görev okcu ile takılıp 2 okla işini görüyor.
Priest için için cursef blade var 50-60 m hasarı 10-20 fark ediyor o yüzden sadece görev itemleri ile devam ediyolar
Warrior bilmiyorum.
Mage 2 m lik staff.
Oyunun %80-90 böyle asas içinde dual +8 spike demeden geçmiyim.
Buda itemlerin fiyatını baya baya etkiliyor.

5-İtemlerin kilitlenmesi
Elinizde +7 wixen olsun Gidip +8 bluewing bastınız.Yada +7 sarı renk wixenden iyi ok bastınız giyermisiniz.Bana göre hayır.Ben +7 de giymem +6 yeterde.Diyelim bastınız ne olcak +7 wixenr çöpmü olcak.Eed çöp.
Bakın para kazanmayı geçtim chara daha üst item almanı engelliyor elindeki item.
Ev satın alacak kişi ev alırken evi beğenir lakin eşyalarım buraya göre değil diye ev tutmaz yada satın almaz.Durum bundan ibaret eşya baki olduğundan yeni ev alamıyoruz.
Bunun itemlerin düşmesi ile alakası ne derseniz.
Adam kiliylenmesin diye +6 ile dolasıyor.Diyelim kilitli +7 si var 8 denemiyor .Diyelim +7 facelinteri var kilitli diye +7 golden snake ile uğrasmıyor.Büyük etki.

sorunlar bunlar brolar ama çözüm suanda yok ve çalışmada yok.Oyunu oyun olduğu için oynanırsa çok önemsenmez lakin sunuda bilsin oyun yöneyimi oyunu oyun olduğu için oynanmadığı için oyun iyi yerlere geldi.Oyunu oyun olduğu için oynayın denilirse.ufak bir topluluk kalır geriye.

omertaa

Üye
Ben 2 hafta önce demiştimki bu soulbond olayına çok kişi ağlıcak, o zaman beni taşlamışlardı forumda.Şuan bakıyorum hergün soulbond dan dolayı ağlamalar başlamış.Forumdaki +7 cursed le takılan bp ler istemiyordu şimdi arc 7 fln alınca onlarda ağlıyor :D

birol2003

Üye
Şu ticaret olayından vazgesek, al-sat olayını bıraksak, itemler herkesin erişebileceği tarz olsa, bazı silah ve takılar pazarda bile yok web sitelerinde TL ile satıyorlar, alan varki oralarda ilanlar halen güncel görünüyor. Oyunu 1 aydan biraz fazladır oynuyorum, almam gereken silah ve takıların daha yanından bile geçemiyorum, burada bencillik yapıp düşmesinin iyi olacağı fikrindeyim bakarsın denk gelir alırız işimize yarayan bir şeyler, yoksa row broker tayfası gb düşmesin, item fiyatları düşmesin, droplar şöyle olsun böyle olsun çığırtkanlıkları ile ortalığı karıştırmaya devam edecekler.

omertaa

Üye
Şu ticaret olayından vazgesek, al-sat olayını bıraksak, itemler herkesin erişebileceği tarz olsa, bazı silah ve takılar pazarda bile yok web sitelerinde TL ile satıyorlar, alan varki oralarda ilanlar halen güncel görünüyor. Oyunu 1 aydan biraz fazladır oynuyorum, almam gereken silah ve takıların daha yanından bile geçemiyorum, burada bencillik yapıp düşmesinin iyi olacağı fikrindeyim bakarsın denk gelir alırız işimize yarayan bir şeyler, yoksa row broker tayfası gb düşmesin, item fiyatları düşmesin, droplar şöyle olsun böyle olsun çığırtkanlıkları ile ortalığı karıştırmaya devam edecekler.
soulbond sistemi olmasa hocam herkes piyasada istediği itemi alır satar, 1 char +7 epic item alıyor sonsuza kadar onda kalıyor , satamıyor. Suan soulbond sadece pazarcıların işine geliyor.

SecreD

Üye
Kesinlikle katılıyorum.Zevk almak için oynuyorum ve oynamanızı tavsiye ediyorum.Burayı bi ekmek kapısı gibi görmeyi bırakın.Kendi elimde de soulbond item var gayet memnunum.Emek verdim zaman harcadım 3 kere yaktım ve sonunda istediğim seviyeye getirip taktım.Bu dediklerimi yaparken de Market harici ne gb'ye ne de iteme para vermeden yaptım.

Zewix

Üye
Ben oyunu 2 aydır solo olarak oynayarak emeğim ile ortalama 12 gb kadar bir para yaptım fakat 2-3 ay sonra kullanmayacağımı düşündüğüm +7 bir iteme 10gb gibi bir para vermek beni çok düşündürüyor.Verdiğim emekten dolayı olsa gerek.Ya soulbounda bir çözüm gelmeli ya da itemlerin fiyatı ulaşmayı kolaylaştırılacak şekilde düşürülmeli.İkisi birbirine zıt gibi görünen öneriler fakat ikisi de çözüm bence :) İtemi elimize takarken düşündürmeyecek bir çözüm bekliyorum.

cebraaa

Üye
Kesinlikle katılıyorum.Zevk almak için oynuyorum ve oynamanızı tavsiye ediyorum.Burayı bi ekmek kapısı gibi görmeyi bırakın.Kendi elimde de soulbond item var gayet memnunum.Emek verdim zaman harcadım 3 kere yaktım ve sonunda istediğim seviyeye getirip taktım.Bu dediklerimi yaparken de Market harici ne gb'ye ne de iteme para vermeden yaptım.
kimisi farm yaparak para kasar , kimisi upgradeyle kimisi pazar ile bu şahısa ait bir seçim.

Olay şu ya eline +7 arch takan adam +7 earth basayımda takayım diye zorlamıyor ,
bu yüzdende pazar inanılmaz durgun oluyor vede satılmayan itemlerin sürekli olarak fiyatı düşüyor.
Fiyatlar düştükçede +1 fiyatlarıda düşüyor vede farm anlamsızlaşmaya başlıyor.
Farm ile çarını dizmek isteyen adamda diyor ki '' ulen 8 kişiyiz war scy düşse böl 8 e diyo Alt+f4 ü atıyor yani :D ''.
Olay bundan ibaret aslında soulbond u 1 ay gibi birşey yapsalar bu sorun ortadan kalkacak :)))

Bir soulbond olayı , oyuncuların farm yapmalarını bile kötü etkiliyor anlışılacağı üzere.
Bir matematik lazım yani. Burası bir dünya , cenovarlar , ırklar , bosslar var. Ekolojiyi bozacak küçük birşey herşeyi alt üst edebiliyor.

birol2003

Üye
iki ayrı oyundan hatırlıyorum (Aion ve Elyon) çıkış yılları arasında 10 yıldan fazla zaman farkı vardır bu oyunların ayrıca Archeage bu üç oyunda da sahip olunabilecek tüm end game itemler bound tur, ya pk puanlarınla, ya tokenlerle yada kademe kademe kendin craftlarsın ama karaktere özeldir satamazsın. diğer pazar itemlerinin hepsi sen ana silahını yapana kadar ara itemlerdir.

Tengrikut

Üye
yüksek seviyedeki eşyayı yüksek seviyedeki mob'a ekleyip bir kesiminin tekeline bırakılmaması hoşuma gidiyor.

HeaveN

Üye
+7 item kitlenmesi saçma geliyo +8 kitlensin diyelim +7 ne varki kitleniyo ? +8 tüm itemler 1 sene kitlenebilir mantikli gelmiyob+7 kitlenmesi

omertaa

Üye
iki ayrı oyundan hatırlıyorum (Aion ve Elyon) çıkış yılları arasında 10 yıldan fazla zaman farkı vardır bu oyunların ayrıca Archeage bu üç oyunda da sahip olunabilecek tüm end game itemler bound tur, ya pk puanlarınla, ya tokenlerle yada kademe kademe kendin craftlarsın ama karaktere özeldir satamazsın. diğer pazar itemlerinin hepsi sen ana silahını yapana kadar ara itemlerdir.
aion da savaşlardan kastıgın madalyalar ile item alınır bunlarda subay itemleridir kardeş , konsept olarak verdigin örnegin alakası yok .

omertaa

Üye
Czde gördüğüm mage secred sensen allah aşkına üstünde paper set var ,elinde maks 4*5 gb lik bir staff (oda maksimum diyorum). Gelmişsin burada elit itemi olan adamlara fikir veriyon. Alsana bi 10k item karakterine sonra yorum yap.

birol2003

Üye
aion da savaşlardan kastıgın madalyalar ile item alınır bunlarda subay itemleridir kardeş , konsept olarak verdigin örnegin alakası yok .
yok usta medal ile alınan değil honor point ile alınan pvp giysi,silah ve takılarından bahsediyordum

SecreD

Üye
Czde gördüğüm mage secred sensen allah aşkına üstünde paper set var ,elinde maks 4*5 gb lik bir staff (oda maksimum diyorum). Gelmişsin burada elit itemi olan adamlara fikir veriyon. Alsana bi 10k item karakterine sonra yorum yap.
Üzerimde elder set var kankam elimde uniq staff ve epik takılarım var.Gözümde tl değerleri yok.Çünkü oyun olduğu için oynuyorum :) ve keyif alıyorum.Herhangi bi maddi beklentim yok oyundan.

baran006

Üye
soulbound özelliğini kaldırıp görev itemlerini ( silahlarını ) nerflerse yönetim bak gör piyasa nasıl canlanıyo

Enternasyonal

Üye
Ne alaka ticareti kapanınca kutuları gene kırıcaklar gene piyasaya item giricek.
Girsin item fiyatlari bir şekilde rayına oturur benim bahsettiğim yamyamlarin rise a girem etkinlikten kutu alam 5 m e satam çıkam olayının ortadan kaldırılması herkes oyundaki etkinlikten kazandığını kendisi kırsın

MaRaKeSH

Üye
Girsin item fiyatlari bir şekilde rayına oturur benim bahsettiğim yamyamlarin rise a girem etkinlikten kutu alam 5 m e satam çıkam olayının ortadan kaldırılması herkes oyundaki etkinlikten kazandığını kendisi kırsın

satması ile kırması arasında ne gibi bir fark var hocam

Jacques

Üye
Haklı tarafıda var hocam da bu tutumu ben pek doğru bulmuyorum kutu için girenler girmesin, dungeon için girenler girmesin, pazarcılar girmesin, farmerlar girmesin kim oynuyacak bu oyunu 20k 30k basıp full item dizen dayılardan başka kimse kalmıyor oyunda bu şekilde. Adam farm yapıp siteye mi satıyor satsın arkadaş bende pkda onu kesiyorum o adam olmasa bende olmayacağım belki de bu böyle bi zincirleme.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt