Öneri Ks'nin önüne geçilmesi için bir öneri

saintx

Üye
Anlayacağın dilde konuşayım ;
ilk önce ne istediğini sonra neyi sorduğunu sonra kullandığın cümlelerin anlamlarını bil iletişim diyalog kurmaya çalış. MMORPG konusunda istersen anlayacağın dilde a1 ingilizce yada a1 türkçe olarak mı bilgilerimi paylaşayım ?
Ben bariz bir sorundan bahsederken sen neden bahsediyorsun acaba hiçbir fikrim yok neyse cok sevdiğim bi düşünür demiş ki :
"Do not argue with a fool. He will drag you down to his level and beat you with experience."
He cano sen haklısın he.

cango53

Üye
Ben bariz bir sorundan bahsederken sen neden bahsediyorsun acaba hiçbir fikrim yok neyse cok sevdiğim bi düşünür demiş ki :
"Do not argue with a fool. He will drag you down to his level and beat you with experience."
He cano sen haklısın he.
" Bilgisiz bir kimse savaş davuluna benzer sesi çok içi boştur. " demiş atalar ne kadar doğru söylemiş. Sizi tokmağınızla baş başa bırakıyorum.

SaFeN

Üye
Sıkıntı KS yapıyorlar çözüm bulun değil yanlış anlaşıldı herhalde. KS yaparsın, toplanır slot alırsın bu senin tercihin ama benim söylemeye çalıştığım şey şu; o kadar kolay ki bu KS ile can sıkmak bir party ile beraber 20k exp geliyorken ben tek başıma KS ile 15k alıyorum başka bi partiden. Bunun dengesizlik olduğunu düşünüyorum. KS nin exp kasma yolu olarak görülmeye başlamaması için söylüyorum. Oyunun doğasında var, güçlü ol vs. diyorsun ama şunu anlamıyorsun bunun güçle alakası yok işte. Dediğim gibi 40-45 level iken +50 lerin olduğu bi partiye KS atınca büyük miktarda explerini alıyordum. Bunun düzenlenip ayarlanması gerekiyor.

Shikato

Üye
1- Hangi oyun sorusuna vereceğim cevap her mmorpg oyunda bu bir metadır sadece bu oyunun değil ki bu oyunda kendini mmorpg sınıfında yaymak istemektedir. Oyun ne kadar eski olmasa da yeni olsada kendini bulundurduğu sınıf kendine has bir doğayı barındırır. Metanın adıda güçlü ol herkesi yen birinci ol anlamı taşıyabilir bunu genişletebilirsiniz.
2- Neye göre yanlış kime göre yanlış ? Size tavsiyem biraz MMORPG nin anlamını öğrenmenizi tavsiye ederim.
3- Doğayı oluşturan oyunun yapımcısının editörlerinin oyununu sokmak istediği sınıfa göre şekil alır. Buna '' META '' Yada '' DOĞA '' denir.
4- Oyunun Amacı bu değilmi zaten güçlü ol herkesten güçlü ol herkese sözünü geçir kral ol karşı konulamaz ol yoksa rol yapmanın anlamı ne bir iş oluşta iyi olamadıktan sonra oyun içerisindede çaresizce sürünmeyi tercih ediyorsanız sizin tercihiniz birşey diyemem.
Dostum günümüz mmorpg dahil çoğu oyunlar da ks mantığı yoktur. Kaç tane mmorpg oynadın bilmiyorum ama benim oynadığım çoğu oyunda yok 22 yıldır mmorpg oynuyorum sadece bir oyuna bağlı kalmadan bir çok oyun da bu mevzu çoktan rafa kalktı bu oyunda olması doğal ama bu oyun için rekabeti tetikliyor. Günümüz oyunların da ise ks kavramını slot vs si ile çöze bilen oyunlar var

montana255

Üye
Dostum günümüz mmorpg dahil çoğu oyunlar da ks mantığı yoktur. Kaç tane mmorpg oynadın bilmiyorum ama benim oynadığım çoğu oyunda yok 22 yıldır mmorpg oynuyorum sadece bir oyuna bağlı kalmadan bir çok oyun da bu mevzu çoktan rafa kalktı bu oyunda olması doğal ama bu oyun için rekabeti tetikliyor. Günümüz oyunların da ise ks kavramını slot vs si ile çöze bilen oyunlar var
Çoğu oyunda görevler yetiyor level için fakat içinde bulunduğumuz durumda bu mevcut değil :/

Shikato

Üye
Çoğu oyunda görevler yetiyor level için fakat içinde bulunduğumuz durumda bu mevcut değil :/
Haklısın dostum zaten bulunduğumuz oyuna yaptığım yorum ''bu oyun için rekabet tetikliyor'' kısmı idi. Ayrıca arkadaşın her mmorpg metadır dediği için ona cevap vermek istedim bu konuda tabi ki herkesin fikri kendine saklı illa bir birini ikna edecek iken kırmak çok saçma. Herkesin bilgisi kendi cehaletinde saklı aslında bu yüzden cehalet de değil tam bilgi ile yola çıkalım. Ayrıca herkes her şeyi bilmek zorunda de değil yorum yapacağı konuyu araştırarak yazmalıdır.

saintx

Üye
Yok hocam yönetimin işide cok zor :
Konuyu acan arkadaş gayet mantıklı bişeyi dile getirmiş 8 kisilik partyde olacagına cık ks at daha cok kasıyorsun bu işte bi terslik var diyor ki haklıda ama bi '' herşey mükemmel herşey cok iyi yaşasın rise'' yalakası gelip gayet mantıklı konuda insanın sinirini bozuyor belkide yönetim ekibi 'nin bile var olan sorunu gözden kacırmasına sebep oluyor.

SaFeN

Üye
Yok hocam yönetimin işide cok zor :
Konuyu acan arkadaş gayet mantıklı bişeyi dile getirmiş 8 kisilik partyde olacagına cık ks at daha cok kasıyorsun bu işte bi terslik var diyor ki haklıda ama bi '' herşey mükemmel herşey cok iyi yaşasın rise'' yalakası gelip gayet mantıklı konuda insanın sinirini bozuyor belkide yönetim ekibi 'nin bile var olan sorunu gözden kacırmasına sebep oluyor.
Aynen ben de onu belirtmek istedim. Uzun vadede user kaybına sebep olacaktır bu mevzu. Şuan exp kasmak daha kolay üstelik. Zorlaştığı zaman insanlar daha fazla vakit ayırmak zorunda kalacaklar, bunun için en azından ks yapanların işini biraz daha zorlaştırıp elde ettikleri gelir dengelenirse insanlar bu şekilde ks atmaktan vazgeçer. Alabiliyorlarsa alırlar slotu diğer parti de saatlerce devam etmez bu işe. 40 lvl biri kendi lvline uygun moblarda kasar böyle gelip 60 lvlli partilere sıkıntı yaratmaz.

montana255

Üye
Aynen ben de onu belirtmek istedim. Uzun vadede user kaybına sebep olacaktır bu mevzu. Şuan exp kasmak daha kolay üstelik. Zorlaştığı zaman insanlar daha fazla vakit ayırmak zorunda kalacaklar, bunun için en azından ks yapanların işini biraz daha zorlaştırıp elde ettikleri gelir dengelenirse insanlar bu şekilde ks atmaktan vazgeçer. Alabiliyorlarsa alırlar slotu diğer parti de saatlerce devam etmez bu işe. 40 lvl biri kendi lvline uygun moblarda kasar böyle gelip 60 lvlli partilere sıkıntı yaratmaz.
Slotlarda birbirine ks atan herkesin leveli 55-63 arası dostum, bence etrafındaki insanların levellerine bir kez daha bakmalısın.

SaFeN

Üye
Slotlarda birbirine ks atan herkesin leveli 55-63 arası dostum, bence etrafındaki insanların levellerine bir kez daha bakmalısın.
Başıma geldiği için söylüyorum 40 lvl adam gelip apostle slotunda ks atmaya çalışıyordu. 55 değil 50 bile olmadan gelen bir çok user var bence sen bir daha bak.

Tengro

Üye
Ksnin önüne geçinilecek iki kolay çözüm var ve bunlar;

1- Bir mobun ölümünden gelen experienceın kutu gibi sadece ve sadece 1 takıma gitmesi

2- slot sayısının arttırılması yeni açılmış bir server/oyunda gele ki bu oyun görülmüş en büyük grind fest ise sadece 3 apostle(soothsayer veya oracle) skotu tabi ki yetersiz kalır.

bunlar haricinde ne yaparsanız yapın etkisiz kalır. Herkesin de bildiği gibi Türk online oyun toplumu en kanser ve en kötü toplumlardan biridir. Her şekilde griefing olur bu önlemler alınmadan.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt