Kutuda drop neye göre çıkıyor?

BenGeldim

Üye
Mob spawn olduğundamı kutusundaki drop belli oluyor?
Yoksa kesince kutu çıkıyor, kutuya tıklayacağım her zaman diliminde farklı bir dropmu atabiliyor?
Yada Kesen charla falanmı alakası var?
Random u Hangi şartlara bağlı?

SandraB

Üye
Mob spawn olduğundamı kutusundaki drop belli oluyor?
Yoksa kesince kutu çıkıyor, kutuya tıklayacağım her zaman diliminde farklı bir dropmu atabiliyor?
Yada Kesen charla falanmı alakası var?
Random u Hangi şartlara bağlı?
bunun icin yazılan kod a ihtiyaç var onuda burdan paylasacak halleri yok

Digna Nyx

Üye
Bence de random ile ilgili kod anlatılmaz da, bir çok etkene bağlı olduğuna eminim.
O gün girilen ve kesilen mob sayısı özellikle büyük bir etken diye düşünüyorum.

Babalarınbabası

Üye
Şu çok mühim:
Mesela her mob kesişinde mi siz drop oranı çalkalıyorsunuz? yoksa kestiğiniz mob sayısı ile veya serverda düşen günlük droba göre değerlendirilir?

BenGeldim

Üye
bunun icin yazılan kod a ihtiyaç var onuda burdan paylasacak halleri yok
Kod isteyenmi var aga neye bağlı diyorum. Drop çıkma ihtimali neye bağlı olarak yada nelere bağlı? Çok basit bir soru. Zamanamı bağlı? mob sayısına göre oran artıyormu? Yoksa mobda sabit kesince çıkacak item mob spawn olduğunda bellimi direk? Yada karakterle mi alakalı hangilerine bağlı kodla ne alakamız var ?

Lady

Üye
Kod isteyenmi var aga neye bağlı diyorum. Drop çıkma ihtimali neye bağlı olarak yada nelere bağlı? Çok basit bir soru. Zamanamı bağlı? mob sayısına göre oran artıyormu? Yoksa mobda sabit kesince çıkacak item mob spawn olduğunda bellimi direk? Yada karakterle mi alakalı hangilerine bağlı kodla ne alakamız var ?
Böyle bir soruya cevap vereceklerini ciddi olarak düşündünüz mü? Bununla ilgili açıklama yapsalar herkes aynı yolu uygulayarak farm yapar. Oyunu belli bir alana kısıtlamış olursunuz. Ben bu soruyu buraya yazarken ciddi olarak düşünmediğinizi farz ediyorum ve size iyi farmlar diyorum.

SandraB

Üye
şaka mısın kaynak kodunu görücez ki etkenleri bilelim :D
bunları belirleyen o yazılan kodlar nası belirleniyo sanıyosun :D
gm gelip mi ayarlıyo sanıyon sen :D bugün bu moba şu drobu yerleştireyim artık kim bulursa xd

Digna Nyx

Üye
şaka mısın kaynak kodunu görücez ki etkenleri bilelim :D
bunları belirleyen o yazılan kodlar nası belirleniyo sanıyosun :D
gm gelip mi ayarlıyo sanıyon sen :D bugün bu moba şu drobu yerleştireyim artık kim bulursa xd
Arkadaşın dediği şey şu "Ben koddan anlamam. Kod sormuyorum o yüzden. Kod da neymiş? Anlamak zorunda da değilim. Ben sadece bu droplar neye göre geliyor onu soruyorum. Bir kullanıcı kılavuzu yok mu? Game play guide vs yok mu? Ben bunun açıklamasını istiyorum sizden. Kod vs demiyorum, rehber tarzında sorularıma cevap bulabileceğim bir şey istiyorum." ...

SandraB

Üye
Arkadaşın dediği şey şu "Ben koddan anlamam. Kod sormuyorum o yüzden. Kod da neymiş? Anlamak zorunda da değilim. Ben sadece bu droplar neye göre geliyor onu soruyorum. Bir kullanıcı kılavuzu yok mu? Game play guide vs yok mu? Ben bunun açıklamasını istiyorum sizden. Kod vs demiyorum, rehber tarzında sorularıma cevap bulabileceğim bir şey istiyorum." ...
hocam tamamda yetkililer harici kim ne derse yalan söylüyodur o kodu görüp etkenleri if, else kodlarını bilenler ancak cevaplayabilir onlarında böyle birşey yapacagını sanmam.

Digna Nyx

Üye
hocam tamamda yetkililer harici kim ne derse yalan söylüyodur o kodu görüp etkenleri if, else kodlarını bilenler ancak cevaplayabilir onlarında böyle birşey yapacagını sanmam.
Bir yazılım geliştiricisi olarak dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Yine de foruma konu açıp böyle bir şeyi soran kişi, kod sormuyordur, illaki yetkili birinden bir rehber açıklaması bekliyordur.

RajBhera

Üye
Arkadaşlar bu tür oyunlarda kutu kişiye joba clana yada herhangi bir şekilde özelleştirilerek açılmaz. Herhangi bir canavarın atacağı droplar Databasede o Moba tanımlıdır zaten ve hangi olasılıkta hangi drobu atacağıda tanımlıdır ancak olasılık dediğimiz kavram işte anlık birşey şans diye tabir ettiğimiz kavramdır İşin aslı Şudur.

Sistem 1 ve 10000 Rakamı üzerinden çalışır.

1 - %0.01 e tekabül eder
10 - %0.1
100 - %1
1000 %10
10000 %100 e

Şimdi birlikte moba itemimizi koyalım mobun adı Cylops olsun mesela

1.Kutucuk Coins- Altın Direk database e tanımlanır kod kısmında ise ortalama olarak yazan miktarın +-%2 şeklinde random olarak verir
2.Kutucuk %50 oran ile Butcher Cleaver olsun Oranı
3.Kutucuk %10 oran ile spike olsun
4.Kutucuk %1 oran ile hand axe mino olsun

Şimdi herhangi bir kişi bu tanımlanan cylops mobunu kestiğinde otomatik olarak şu çevrimler olacak.

1.Kutuda coins işlemi yapılacak

2.Kutucuk için zar atılacak 1 ile 10000 Arasında eğer bu zar 5000 in üstüyse Cleaver drobunu alamayız ama 5000 in altıysa drob elimizde
3.Kutucuk için tekrar zar atılcak 1 ile 10000 arasında eğer zar 1000 in üstüyse spike drobunu alamayız ama 1000 in altıysa drob elimizde
4.Kutucuk için tekrar zar atılcak 1 ile 10000 arasında eğer zar 100 ün üstüyse mino drobunu alamayız ama 100 ün altıysa drob elimizde.

işte arkadaşlar sistem bu şekilde çalışıyor peki biz buna müdehale edebilirmiyiz diye düşünüyor yada soruyorsunuz hayır arkadaşlar bu atılan zar rakamına hiç bir şekilde müdehale edemiyorsunuz çünkü server taraflı çalışıyor o ve o anki serverın işlemcisinin dıdısının dıdısı saniyesinde işlem yapıyor cart curt işte

SandraB

Üye
Bir yazılım geliştiricisi olarak dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Yine de foruma konu açıp böyle bir şeyi soran kişi, kod sormuyordur, illaki yetkili birinden bir rehber açıklaması bekliyordur.
yani avutulmak istiyor :D random desek yine inanmayacak bunun bi açığı yolu olmalı diyecek :D taktik istiyor illa kötü alışmış :D

harmony

Üye
Ben oyun kodlarında ItemGenerator gibi bir fonksiyon olduğunu düşünüyorum ve bu fonksiyonun birden fazla koşulu olabilir. Mesela a itemi elde edilmek istendiğinde, sunucudaki toplam a item sayısı ile ilişkili olabilir. Bunun gibi birden fazla örnek olması muhtemeldir.

Yazılım departmanı dışında bu bilgilerin bilindiğini de sanmıyorum. Bu bilgiyi paylaşsalar bile kötüye kullanımının olması muhtemel değil çünkü üzerinde değişiklik yapma veya başkasından saklama gibi bir durum söz konusu olamaz. Ne yaptığının bilincinde yapmaya çalışırsın o kadar.

Sercio

Üye
Sanırım belli drop listeleri var A B C gibi, çok katmanlı bir sistem olmalı. Örneğin epic item içeren C listesi çok nadir zaman aralığında veya belli bir mob öldürme sayısında aktif oluyor sanırım.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt