Laptoptan oynuyorum fps drop yeme nedenim ve bulduğum "ÇÖZÜM"

KENZOO

Üye
Arkadaşlar iş yerinde ve evde laptop üzerinden oyunumu oynuyorum iş yerindeki laptop um biraz daha düşük sistem özelliklerine sahip bir laptop var. İlk oyunu açtığım zamanlar her 5 saniyede 2 saniye süren drop yiyordum. Biraz uğraşım ve incelemelerim sonucunda oyunu açtığımda nedense işlemcinin %81 oranına sabit bir şekilde çalıştığını gördüm. Neden %100 performans çalışmadığını araştırdım ve güç yönetiminin gelişmiş güç ayarlarında pirizde iken işlemcinin sabitlendiğini gördüm. Duruma müdahale edip %100 yaptığım zaman oyunun akıcı dropsuz oynandığını gördüm. Yalnızca şöyle bir detay var bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar oyuna girdiğim zaman %81 e çektiğini gördüm bu nedenle her bilgisayarı açtığımda oyunu açtığımda oyun açık iken girip işlemciyi %100 e çekiyorum ve drop sorunum ortadan kalkıyor. Bu konu başkasınında çözümü olabilir bu nedenle yazdım. Herkese iyi oyunlar.

Müdahale etmeden önce oyuna girdiğimde işlemci sınırlaması

Oyuna girdikten sonra işlemciyi güç yönetimi gelişmiş ayarlardan %100 yaptıktan sonra

• Beğen
Tepkiler: Scl

TEESTA

Üye
Merhaba bilgi için çok teşekkür ederim.
Düşük sistem özelliklerine sahip dediğiniz laptop un rica etsem özelliklerini yazabilirmisiniz?
Bende de laptop var ama açarmı açmaz mı diye şüphelerim var. O nedenle soruyorum.

aykutbrt1

Üye
ben yaptım biraz düzeldi dosya konumunu aç orada power restore var oyuna girdğinde mapteyken yönetici olarak çalıştır bir kaç kez yönetici olarak çalıştır 2. olarak güç ayarlarına gel orada işlemci en düşük çalışma seceneini 5 yap en yükseği 100 yap 3. olarak işlemcinde boost varsa boostu kapat youtubeda vıdeoları var 4. olarak diski en iyi duruma getir var onu uygula 5. olarak Bu bilgisayar-Sağ tık-Özellikler-Gelişmiş Sistem ayarları-Performans-En iyi performans için ayarlayı sec onayla tamam de çık 6. olarak güç ayarlarından nhai performansı secmeyı unutma ama bunu sectıkten sonra o işlemci güç yönetimini 5 ve 100 yapmayı unutma sakın 7. olarak Windows ve ekran kartı güncellestırmelerının hepsini yap uzun sürse de yap erinme 8. olarak wındowsta grafik ayarlarında rise onlıne ve launcherını ekleyip en yüksek performansı secım onayla 9. olarak sistemde boş dosyaları uygulamarı kaldır sil windows+r ile temp,%temp% komutlarını yaazıp ayro ayrı ıcındekı tum dosyaları sil gelen uyarıya devam de yenıden dene cıkarsa usttekı tıkı işaretle atla de 10. olarak wındows baslarken acılan programları kapat gereksızlerı kapat ve wındows+r kombınasyonu ıle msconfig yaz enterla hizmetler kısmından gereksiz seylerın tıkını kaldır pcyı yenıden baslat ama arastır bunu kapatıp kapatmaman gereken seylerı arastır 11. olarak arama kısmına bu bılgısayar-c veya hangı dısk varsa üzerlerine sağ tık yapıp alttakı iki tiki de kaldır ve hemen üstünde olan diski temızle kısmında dıskı temızle karsına neler sılınecegıne daır bı kısım gelıcek hepsını sec ve temızlet 12. olarak pc de drıver boost veya hızlandırma uygulamarı varsa hepsını kaldır!!! 13. olarak oyun acıkken choreme acma hıc bırsey acık kalmasın arkada kastırıyor baya şimdilik belki bunlar bir nebze cozum olabılır dene derim ama hala tabı drop yıyorum kamerayı cevırırken vs vs

KENZOO

Üye
Merhaba bilgi için çok teşekkür ederim.
Düşük sistem özelliklerine sahip dediğiniz laptop un rica etsem özelliklerini yazabilirmisiniz?
Bende de laptop var ama açarmı açmaz mı diye şüphelerim var. O nedenle soruyorum.

Merhaba i5 5. Nesil
8gb RAM
Nvdia gtx 920m
Ofis laptopu gaming laptop değil

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt