SdnssAteist
Üye

CPU GPU Yüksek değerler de çalışması gerekiyormuş Sizce eski ayarlara dönmeli miyim
Bazı kullanıcıların yazdıklarının aksine oyunlarda grafik kartının %100 kullanılması herşeyin yolunda olduğunu ve ekran kartının yeterince beslendiğini ve tam perfomansı ile kullanıldığını gösterir. Oyun esnasında CPU ve GPU kullanımının yüksek olması normaldir haliyle yapılan işlem yükü normal kullanıma göre daha fazladır. Bahse konu donanımların silikonları uzun süre yüksek kapasitede çalışmaya dayanabilecek kapasitede üretilir. Sıcaklık değerlerini aşırı yüksek olmadığı sürece ki bazı ekran kartlarında 70-75 dereceler makul kabul edilebilir %100 kullanılması kötü değil iyi birşeydir.
Oyun oynarken sıkıntı yaşamıyorsanız bir problem yok. Lakin Youtube platformunda dolaşan bir video içeriğinde grafik kartı ayarlarında fpsi 40 değerine sabitleyin falan diyordu grafik kartı %100 kullanılmayacak diye fps düşürmek çok mantıklı değil. Dediğim gibi %100 kullanılıyor olması tam beslendiği ve herşeyin yolunda olduğunu gösterir ki ekran kartının %100 çalışmadığı durumlar işlemcinin ekran kartına dar boğazı olarak nitelendirilir ve istenmeyen bir durumdur.Ekli dosyayı görüntüle 2928bu ayarlar Grafıkle ilgili yaptığım ayarlar bunların dışında başka ayar yapmadım sonra cpu gpu değeri düştü fan hızı sakinleşti.
Oyunda sorun yaşamıyorum benim merak ettiğim konu bu ayarlar işlemci ve ekran kartına zararı var mı yok mu bunu öğrenmek istiyorumOyun oynarken sıkıntı yaşamıyorsanız bir problem yok. Lakin Youtube platformunda dolaşan bir video içeriğinde grafik kartı ayarlarında fpsi 40 değerine sabitleyin falan diyordu grafik kartı %100 kullanılmayacak diye fps düşürmek çok mantıklı değil. Dediğim gibi %100 kullanılıyor olması tam beslendiği ve herşeyin yolunda olduğunu gösterir ki ekran kartının %100 çalışmadığı durumlar işlemcinin ekran kartına dar boğazı olarak nitelendirilir ve istenmeyen bir durumdur.
Bir zararı olmaz hocam eğer sizin için bir problem teşkil etmiyor ve istediğiniz gibi oyun oynayabiliyorsanız problem yok.Oyunda sorun yaşamıyorum benim merak ettiğim konu bu ayarlar işlemci ve ekran kartına zararı var mı yok mu bunu öğrenmek istiyorum
teşekkürler dostumBir zararı olmaz hocam eğer sizin için bir problem teşkil etmiyor ve istediğiniz gibi oyun oynayabiliyorsanız problem yok.
Rica ederim. İyi oyunlar.teşekkürler dostum
doku süzmeyi yüksek performans yaparsan daha iyi olur o videoda yanlis bilgilendirme yapmis videoyu çekenEkli dosyayı görüntüle 2928bu ayarlar Grafıkle ilgili yaptığım ayarlar bunların dışında başka ayar yapmadım sonra cpu gpu değeri düştü fan hızı sakinleşti.