Macro hakkında

Pitou

Üye
Oyundaki karakterlerin seri basılan yetenekleri oyunu olumsuz etkilemekte. Oyuncular aşağıda belirttiğim bu yetenekleri macro ile kullanarak diğer kullanıcılara karşı üstünlük kuruyorlar. Bence sorun oyuncuların macro kullanmasında değil. Bu yetenekler seri atılabilir hale getirildiği için insanların aklına direkt macroyu getiriyor. Oyun sizi buna itiyor. Neden oyuncular sürekli aynı yetenekleri spamlayarak oyun oynuyor? Seri kullanılan saldırı yetenekleri ile ilgili ciddi bir çalışma yapılmalı sürekli 0.5 saniyede bir aynı yeteneği kullanmak oyunu dahada basitleştiriyor illegal yazılımlarada sürüklüyor.

Priest : Massive impact(0.5sn) , Superior impact (0.5sn)
Mage : 65.seviye staff yetenekleri (0.5sn)
Warrior: Smite ve Juggernaut yetenekleri (0.5sn)
Asas : Minor sacrifice (0.5sn)

platoon0x

Üye
açık alfada kullanılan bir makro tespit yazılımları vardı zaten, açık betada veya officialde bunu geliştirerek tekrardan kullanıma sunacaklarını söylemişlerdi, kapalı betada %90 optimizasyon ve oyun içi içerik çalışmaları yapıldığı için makro konusu biraz dışarıda kaldı. ama şuanki haliyle kalmayacak bundan emin olabilirsin

Pitou

Üye
açık alfada kullanılan bir makro tespit yazılımları vardı zaten, açık betada veya officialde bunu geliştirerek tekrardan kullanıma sunacaklarını söylemişlerdi, kapalı betada %90 optimizasyon ve oyun içi içerik çalışmaları yapıldığı için makro konusu biraz dışarıda kaldı. ama şuanki haliyle kalmayacak bundan emin olabilirsin
Sorun 0.5 saniyede kullanılan yeteneklerde bunlar düzenlenirse macroyu oyuncuların tercih edeceğini sanmıyorum etsede fazla işine yaramayacak. Birden fazla yeteneğin kullanımıyla oluşturulan combo sistemi lazım oyuna. Sürekli aynı yeteneği kullanmak ne kadar doğru?

wolfphenom

Üye
full makro denedim hic yakalanmadim deliksiz isliyor donanimsal makroyu yakalayacak sistem yok oyunda tek cozum oyunun mekanigini degistirmek hic bi oyunda donanimsal makroya cozum yok :)

bu arada bekleme suresini arttirmak nasil cozum olabiljrki makro 10ms de basiyorsa potu skili yada minoru 10ms kacirabilir :) bekleme suresi degistirmek cozum degil :) nafile kac mmorpg denedim hepsinde makro denedim donanimsal makroyu hicbiri yakalayamadi sadece en cok begenilen mmorpglerde makroya gerek duymadim ise yaramiyordu onlarda bu yuzde en cok begenilen mmorglersaygilar sevgiler oyunculara ve rise ekibine

huseyin35

Üye
adamlarda öyle bir at gözlüğü var ki ms artırılınca makro ona göre ayarlanabilir diyor. Kanka oyunun kitlesi malesef çok zayıf. Hatta oyun yazılımcılarına para ödeyen kurucuları da çok zayıf. Hayal güçleri 0. Adama combo deyince aklına tek bir şey geliyor bağlı skilleri anlatamazsın bunlara ya da duruma göre kullanılabilecek yapay zekanın etkisiz kalacağı birden fazla skill ve hangi sıralamada kullanacağına göre fark yaratabilecek bir sistemi de getirebileceklerini anlatamazsın.

şimdi bu para babaları demiş ki "abi sen bi oyun yaz knightın aynısı olsun skiller falan adam isimlerini değiştir tabi ehühühühü" yazılımcıların da bence gözleri yaşlıdır. Adam kendi hayal gücüne inanmıyor daha iyisini yapamayacaklarına eminler o yüzden kopya çekiyorlar. Ben ilk başlard 100'lerce mmo'dan en beğendiğim özelliklerin oyuna eklenmesi konusunda 10'larca konu açtım. pet, merkez pazar, crafting, item stat olayı, skiller, zindanlar vs vs ama maalesef bir süre sonra dedim ki kendi kendime bu bir pvp server takıl çık çok da kasma kitle belli oyun kurucu belli bir şey olmaz fazla bunlardan maalesef :)

royalknight34

Üye
Mouse üzerine yazılan örn. (G300s vb.) mouse'lerde yazılan combo makroların tespit edilmesi imkansız diye biliyorum.

wolfphenom

Üye
yok la para ko cularda guzel bisi bence hic yoktan bizimkilerin paralarini cinliler baska projelere harciyor. para rise ekibine gitsinde baska oyun yapsinlar bize yarasin

EaGLe*

Üye
Mouse üzerine yazılan örn. (G300s vb.) mouse'lerde yazılan combo makroların tespit edilmesi imkansız diye biliyorum.
Bazı yeni tip yazılım algoritmaları ile maco tespiti yapılabiliyor. Yöntem tuş basma yada uygulama kontrolu deilde sürekli aynı milisaniye de aynı tuş sırasını kullanma log kontrolu şeklinde. macro yazdığınızda yada kayıt yaptığınızda alt satırda onun kodu oluşur ve aynı loop sürekli tekrar eder. düzenli loop döngüsü log ile kontrol edilebilir. sonuçta kimse aynı milisaniye ile aynı tuş sırasını el ile kullanamaz.

wolfphenom

Üye
Bazı yeni tip yazılım algoritmaları ile maco tespiti yapılabiliyor. Yöntem tuş basma yada uygulama kontrolu deilde sürekli aynı milisaniye de aynı tuş sırasını kullanma log kontrolu şeklinde. macro yazdığınızda yada kayıt yaptığınızda alt satırda onun kodu oluşur ve aynı loop sürekli tekrar eder. düzenli loop döngüsü log ile kontrol edilebilir. sonuçta kimse aynı milisaniye ile aynı tuş sırasını el ile kullanamaz.
birincisi kimsenin baglanti gecikme suresi sabit degil sunucuya sabit sureli sinyal gidemez diyelim oyuna yerlesik yapildi bu sistem oyunun genel performansini etkiler. oyun ici gecikme de degisecek bunu ozel izin gerektiren ekipmandan cikan sinyali anlik algilayan bi yazilim lazim oyle bi dunya yok valoranttaki gibi sistem baslangicinda baslayacak bi yazilim.bununla ugrasana kadar oyunun mekanigini degistirmeleri daha kolay bunun farkindalar :) sirf ko hayranlarina oyun yapildigindan vazgecemiyorlar ve ko hayranlarida bunun icin hala inat ediyor :)

wolfphenom

Üye
makro cozulemez ve oyun mekanigini degistirmek oyunu 7/24 gm ile kontrol etmekden daha ucuz ve net cozum :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt