Öneri Macro kullanımı

Kushiel

Üye
Merhaba ben macro kullanan bir oyuncuyum neden kullanıyorum kasılmak için. Bu macroyu ws lerde minor atmak için kullanmalarına bende karşıyım. Ama çarımızı kasılmaya bırakamayacak mıyız. Ben zaten arkadaşlarımla muhabbet ederek elle kasarak pve yapıyorum slot kesiyorum. Ben günlerce saatlerce elle kasacaksam bu oyunu oynamam çünkü bir çoğumuz çalışan işi gücü olan insanlarız. Şimdi birileri gelip diyecek bot falan olmasın her türlüsüne karşıyız onlarada saygım var ama benim saatlerce kasılmaya vaktim yok. Akşamları 2 saat Lol CS GO falan oynar keyfime bakarım.

Kushiel

Üye
Not: Eğer bunların hiç birisi olmayacaksa yeni görev dizaynları zindanlar v.s getirmelisiniz insanları kasılmaktan keyif alsın kimse slotlarda saatlerce z2rr yapmaktan keyif almaz.

Pitou

Üye
O zaman lol ve cs go oyna keyfine bak. Makro canın çekerse de malum oyuna girersin. Orda açarsın genieni makronu hasret giderirsin. Taksi sistemi de varmis bak. Otobus taksi metrobüs tren yuvarlanip gidersiniz o bataklikta hep birlikte.
Adam istediğini oynar buna sen karar veremezsin. Böyle düşüncesini dile getiren insanlara sataşmayı bırakın artık.

IIIHEROOOO

Üye
makronun pk da bile olsa öyle malum oyundaki gibi bi bariz üstünlük farkı olmayacak ki rise da makroya ihtiyaç yok gibi bişey kullananda sadece pve de az da olsa el yorgunluğunu önler ondada zaten sabit slotta takılmaca yok sürekli görevden göreve 10 15 mobta bir slot değiştiriyoruz

JoesXs

Üye
officalde macroya ihtiyac duymayacaksınız dediğiniz gibi zindanlar eklenecektir dungeonlar var görev hikayeleri akıcı ve sürükleyici olacaktır oyunda şuan test amaçlı macroya izin veriliyor lakin officalde izin verilirse pet + macro olduğunda kazanç elde etmek isteyip dukkan acan insanlar oluşacağı fikrindeyim

iyi oyunlar saygılarımla..

AHMET

Üye
Arkadaş haklı oyun akmıyor kazık gib dikilip aynı skile basıp duruyorsun, skillerin ve oynanışın komple revize eeilmesi gerekiyor, abartılı efekt ve görseller istemiyor kimse ekibin kısıtlı olduğunun farkındayız.
Mageler aynı levelda aynı skilin değişik görüntüdeki halini atıyor, upgrade kısmı rune geldi diye çeşitlenmiyor malesef çok sıradan.
Basit değişikliklerle insanların kendi skillerini dizayn edebileceği bir skill ağacı bile yaratabilirsiniz.
Oyunun felsefik kısmına elinizi bile değmemişsiniz. Mantık kısıtlı imkanlarla yapılan 20 sene önceki deneme oyunlar gibi.
Anında bu konu ile ilgili adım atın.
Rpg kısmı hikaye atmosfer ve mantıktan oluşur.deli dana gibi mobdan moba koşuluyor oyunda.

tatar889

Üye
bende katiliyorum arkadasa eger mob kesilerek kasilacaksa makro serbest olsun yada dungeon sistemi ile solo player kasabilsin.

anil

Üye
Macroya karşıyız,
Ama Dungeon, görevle ilerleme ve solo oynanışa varız : )

Hezer

Üye
Inkedmacrolu adam lazım_LI.jpg

Üzücü :(

MysayName

Üye
Merhaba ben macro kullanan bir oyuncuyum neden kullanıyorum kasılmak için. Bu macroyu ws lerde minor atmak için kullanmalarına bende karşıyım. Ama çarımızı kasılmaya bırakamayacak mıyız. Ben zaten arkadaşlarımla muhabbet ederek elle kasarak pve yapıyorum slot kesiyorum. Ben günlerce saatlerce elle kasacaksam bu oyunu oynamam çünkü bir çoğumuz çalışan işi gücü olan insanlarız. Şimdi birileri gelip diyecek bot falan olmasın her türlüsüne karşıyız onlarada saygım var ama benim saatlerce kasılmaya vaktim yok. Akşamları 2 saat Lol CS GO falan oynar keyfime bakarım.
Kardeşim macro ve genie istiyorsan malum oyuna geri dön. Hatta kendini yorma 1000 tl ye char satın al. Zamanı yokmuşmuşta bilmem ne :) Emek olmadan yemek olmayacağını hayat öğretir inşallah sana! Oyunu oyunluktan çıkaran sizin zihniyetiniz mealsef :(

GastroGavad

Üye
ozamn git keyfine bak , mmo oyunları yoğun emek gerektiren oyunlardır çünkü adı üstün de rol playing yapıyorsun sen o karaktersin , yani sen kendini geliştirmek için otomatik bir sisteme bağlayacaksan bu işi bırak çünkü gerçekler öyle işlemiyor. Ben keriz miyim saatleri mi harcayım ?? ben de oto bot gelirse oynamam çünkü p2w ile adam önüme geçecekse ben niye emek harcayım, p2w olmayan mmo da emek harcarım bu kadar basit
Çok istiyorsan pwp ye git malum oyunun para da vermezsin emek de harcamazsın düm düz 2 el atar çıkarsın

draz81forza

Üye
Not: Eğer bunların hiç birisi olmayacaksa yeni görev dizaynları zindanlar v.s getirmelisiniz insanları kasılmaktan keyif alsın kimse slotlarda saatlerce z2rr yapmaktan keyif almaz
dostum dediklerinin yarısına katılıyorum yarısına katılmıyorum. Bende gün içerisinde en fazle 4-5 saat ayırabiliyorum oyunlara fakat makroya kesinlikle karşıyım sen elle kasan adama ne cevap vereceksin ? Kul hakkına girmiş olmuyor musun hocam ? Rise yönetiminin dediğine göre gün içerisinde oyuna az vakit ayırabilen oyuncular için günlük görevler olucak dendi bu günlük görev herkes için olucağı için o görevleri yapan bir sürü oyuncu olucaktır zaten onları serice yaparsın geriye 1 saatin kalır farmını yaparsın çok da geride kalmazsın günlük görevlerin expleri baya iyi derecede olucak demişlerdi ayrıca dungeon sistemi falanda çok iyi olur dediğin gibi vakti az olan girer şansını dener item düşürebilirse ne mutlu ona , yandanda exp verirsin oyuncuya sonra diğer günlük işlerine geçer. gün içerisinde senden fazla oynayan oyuncu tabi sana fark atıcak ama az vakit ayıran oyuncularında aşırı geride kalmaması için bu günlük görevler olucak dendi. Normal farm atarken bende gidip sürekli z bas skill at pot bas bunlarla uğraşmayı bende sevmiyorum ciddi derecede el yoruyor ama oyun şuan alfada belki ileride ufak değişiklikler getirilebilir sonuçta oyun malum oyunun kopyası olmayacakya ileride combat sistemide değişir biraz şuan bana sorarsan piyasada öyle oyunlar var ki combat sistemleri aşırı iyi malum oyunun combat sistemi bana kalırsa leş. Rise Online ın da zamanla ben değişikliklere gideceğini düşünüyorum oyun keyifli hale gelicektir diye umuyorum aksi takdirde ben de robot gibi farm atmaktan haz almıyorum ama elbet düzenlemeler ile oyun daha akıcı ve zevkli hale gelicektir diye düşünmekteyim. Ufaktan bahsetmek istiyorum diğer oyunların combat sistemi hakkında yani şuan riseda git slota z bas skillerini at potunu at sonraki skill ağacına geç f1 f2 falan hep el yoruyor çok katılıyorrum ve bir sürü skill var yani ben daha zevkli ve daha az el yoran bir sisteme geçilmesini destekliyorum örnek olarak bdonun combat sistemi yani çok daha zevkli el alışınca her skill elinin altında oluyor sürekli f1 f2 f3 basmak zorunda olmuyorsun fakat klavyede yapıcalak fonskiyonlar biraz az olabileceğinden şimdiki gibi milyon skill yerine daha düzenli skiller gelebilir klavyedeki fonskiyonlara örnek vericek olursak aynı anda shift + lmb basılabilir shift + rmb , s + lmb + rmb , shift + lmb + rmb , s +rmb , w + lmb , w + rmb , shift + q , shift + f , e , shift f gibi yani bunlara anında elinle basablrsiniz ve inanın bana verdiği zevk çok daha iyi şimdi de bana " kardeşim biz sana bıraksak sen oyunu kökten değiştirirsin " diyeceksiniz haklısınız herkes sevdiği oyundan şeyler görmek istiyo rise da sonuçta bir türk oyunu ve herkes gelişmesini istiyor neyse lafı çok uzattım özet geçecek olursak makroya karşıyım her türlüsüne ama robot gibide farm atmak istemez kimse oyun officiala geçtikten sonra çok büyük yeniliklere gidecektir zamanla farm bile çok yorucu olmadan zevkli hale gelir diye düşünüyorum farm atmaya vakti olmayanda günlük zindanını ve görevlerini yapar zevkine bakar iyi forumlar.

https://bdocodex.com/us/skillbuilder/ şu linkten herhangi bir classa tıklayıp classların skillerini bir inceler msiniiz yani bana kalırsa rise online gibi yeni bir mmorpgnin bu tür skill mekaniklerine sahp olması gerekiyor official açıldıktan 2-3 ay sonra böyle bir değişikliğe gitmesi daha iyi olabilir malum oyununcombat sistemi falan aşırı sıkıyor insanı artık yani bu rise online o oyunu oynayan adamlara yeni pc bile aldırdı combat sistemini değiştirip bizlere çok daha iyi bir hizmet sunabilir diye düşünüyorum ilk başta herkes malum oyuna alıştığından bu önerime karşı çıkabilir fakat skill sisteminin değişşmesi gerektiği kanaatindeyim şaka maka macro konusundan nerelere geldim yazmaya başlayınca biraz boş yapabiliyorum :d

Son düzenleme:

emre7295

Üye
normal açılışta macro gördüğüm anda quit atarım ve birdahada bakmam malum oyundan hiçbir farkı kalmaz her slota okçular wariorlar oturur ve sabaha kadar çıkmaz gb satarlar malum oyuna dönüşür bu kadar emek bir macro kullanımı ile yazık olur eğer yönetim bir macro ile bu kadar emeği çöpe atmak isterlerse buyursun atsınlar genie ve macro kullanmak isteyen malum oyuna gidebilir burda insan gibi oyun oynamak istiyoruz

McihanM

Üye
Bu oyunda oyuncu zihniyetinin değişeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu oyunun diğer oyuna göre artıları PUS büyük ihitmal daha ucuz olacak (Oyunda PUS olmayacak deniyor ama bilmiyorum sadece kozmetik ürünler satılacakmış) diğer konu ise oyuncularını dinleyen sorunlarını çözen daha iyi bir yönetim olacak. Oyuncular açısından çok bir değişim beklemeyin yani parayı veren düdüğü çalacak yine.

Vision

Senior Moderatör
Merhaba,

Alfa aşamasında herhangi bir ceza sistemi bulunmuyor ve denetleme yapılmıyor. Açık beta ve official sürümde makroya denk gelmeyeceksiniz.

emre7295

Üye
Bu oyunda oyuncu zihniyetinin değişeceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu oyunun diğer oyuna göre artıları PUS büyük ihitmal daha ucuz olacak (Oyunda PUS olmayacak deniyor ama bilmiyorum sadece kozmetik ürünler satılacakmış) diğer konu ise oyuncularını dinleyen sorunlarını çözen daha iyi bir yönetim olacak. Oyuncular açısından çok bir değişim beklemeyin yani parayı veren düdüğü çalacak yine.
Bunca yıllık emek ile oyun yapıyorlar elbette para kazanmak isteyecekler bu çok normal pus'a karşı değilim Karşı olduğumuz illegal programlar(macro koxp vb) ile adaletsizce emek hırsızlığı eğer macroya izin verilirse oyuncu kalitesi düşer oyunu para kazanma amacıyla oynayanlar doluşur elbette bir oyun kimsenin bakış açısını zihniyetini değiştiremez ancak sen macroya koxpa izin vermezsen bu tipteki zihniyette insanlarda malum oyunda kalır ve buraya gelmezler

tatar889

Üye
ya skilleri makro yapimina uygunsuz hale getirin yada makroyu serbest birakin derim cunku insan dogasi bu kolay olan varken zor olani tercih etmez oyun gelistirmekteki altin kural insan dogasi ile catismamaktir insan dogasi ile catisirsan kaybedecegin bir savasa girersin makro istenmiyorsa skiller ayarlansin ve makro yapimina izin vermesin eger skiller makroya ayarlanabiliyorsa o zaman makro legal desinler ki insanlari illegal programlara itmesin mesela asasin healing skilinde bu olay yapilmis demekki yapila biliyor oyun makroya izin vermeyecekse eger makro yapimini cokzor hale getirmeli tambellik edip makro yasak yakalarsak banlariz derseniz o zaman insanlar bir yolunu bulup yine makroyu yapacaktir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt