macroyla exp kasmak serbestmidir , yasak mıdır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OminousBowwerZ

Üye
önceli̇kle arkadaşlar ticket sistemiyle reportlanmiştir umarim geregi yapilir..

beni̇m tüm oyun yonetimine genel bir sorum var..

bu oyunda ? macroyla exp kasmak serbest mi̇di̇r ? yoksa yasakmidir ? bunu net bi̇r şekilde açiklamanizi temenni ediyorum.

eğer serbest i̇se bi̇zde regular clani olarak bir slot belirleyip macroya birakacağiz

ozaman oyundaki macroyu reportla sistemi ne anlami kalacak

bu mantiksiz.

bi̇z regular clan oyunculari olarak bu durumdan rahatsiziz eli̇yle emegiyle kasana eyvallah ama macro koyup slota biraktiklari zaman

bi̇z mageler i̇çi̇n problem oluyor 3 lü 4lü slotu 2 li̇ şeklinde kesmek zorunda kaliyoruz bu arkadaşlar yüzünden

emeğe saygi......

OminousBowwerZ

Üye
Report ettiğiniz bir görüntüyü insanlar ile paylaşmanız etik olmayabilir.
neden etik değil ? Herkes görsün şeffaf şekilde.

Ve bunlar sadece 1 party sadece bu vıdeodakilerle sınırlı değil şuan macroyla malesef çok kasan kişiler var ve bence bunun önüne geçilmesi için genel tartışma ya açılmalı konular.

Papoy

Üye
oyunda saçma bir şekilde 3lü 5li ok 10 metreden bütün oklar vuruyor adam z 5li ok ile akşama kadar slot kesiyor okların hepsi damage vuruyor sağa sola gitse bile

Kiba

Üye
bence gayet etik bir şey sonuçta oyunda yasak olan birşeyi adamlar göstere göstere kullanıyor.

KENZOO

Üye
Macro num cezası var net bir şekilde söylüyorlar zaten 3. Tekrarlamada sınırsız ban oluyor sanırım öyle bir sistemi var

LocustAviru

Üye
hangi slot a bakarsan bak gidersen git macro %100 Z Ban yetersiz Cezaların Ağırlaştırılması gerekiyor

TrPaPiQ

Üye
Hiç slot gezmedikleri acık ve net,her slot böyle...

grow

Üye
Bence oyunun adını değiştirelim oyunculara soralım Makro online güzel isim bence çokta yaratıcı ilgi çekici

Baykahraman

Üye
önceli̇kle arkadaşlar ticket sistemiyle reportlanmiştir umarim geregi yapilir..

beni̇m tüm oyun yonetimine genel bir sorum var..

bu oyunda ? macroyla exp kasmak serbest mi̇di̇r ? yoksa yasakmidir ? bunu net bi̇r şekilde açiklamanizi temenni ediyorum.

eğer serbest i̇se bi̇zde regular clani olarak bir slot belirleyip macroya birakacağiz

ozaman oyundaki macroyu reportla sistemi ne anlami kalacak

bu mantiksiz.

bi̇z regular clan oyunculari olarak bu durumdan rahatsiziz eli̇yle emegiyle kasana eyvallah ama macro koyup slota biraktiklari zaman

bi̇z mageler i̇çi̇n problem oluyor 3 lü 4lü slotu 2 li̇ şeklinde kesmek zorunda kaliyoruz bu arkadaşlar yüzünden

emeğe saygi......
Lunaskarda şöyle bi dolaşmaya çıksan serverda okçu kalmaz öyle diyim ben sana . Öyle çok yani

glaurung

Üye
Tüm slotlar makroculara teslim edilmiş. Yönetim sadece izliyor. Kaldır kardeşim Z tuşunu bu kadar zor mu ya? CZ'de aktif yap ya da sadece. Bir tane tuş ya ne kadar zor kaldırması?

ogztech

Üye
yönetim bu konuda susuyor yetkililer mesajları siliyor oyun ici macro dolu

ogztech

Üye
Modlar da asılsız idda diye siliyor konuları
şimdi eleştirimi yapalım yapıyoruz zaten sövelim mi ?

nurus207

Üye
ya millet elle kastığımız slota gelip macro bırakıyor ve pişkin pişkin bize küfür ediyor,burada etik tartışması yapılıyor.
bu oyunun sonu macroya olan göz kapama olacak sanırım.

risepriest

Üye
Makro Online - Rise Offline

Balık baştan kokar dedikleri bu olsa gerek. PVP serverdan öteye gidemeyecek bu gidişle...

emreerdgn9

Üye
Orclar okçularda harpyler magelerde deru ve apostlar melelerde neyi düşünüyorsunuz tartışıyorsunuz anlamıyorum bende magelerin terörizme varan luresinden memnun degilim tüm mapı lurelicekler ellerinden gelse nowa onlinemi bura...

mkurtuluss

Üye
Report ediyorsun adamın ekranına bildirim kod geliyor girmezse ceza puanı alıyor. Eğer öyle olmasa herkes uyuz olduğunu kavga ettiğini klanca reportlar banlatir. Adam PC basında olduğu sürece sıkıntı yok sende slot kapata biliyorsan kapat

AlperIXI

Üye
Oyun henüz erken erişimde olduğu için oyunda exp kasmak haricinde yapacak bir aktivite yok. Görevlerin son derece etkisiz olmasından dolayı insanlar slotta kasılmaya mahkum bir şekilde oynuyorlar. Malum görevlerde alınan exp düşük olduğu için pot israfından başka bir halta yaramıyor.
Hergün bu oyunu oynayıp, karakterini geliştirmek isteyen bir insan, hergün 3 4 saat boyunca aynı mobu, aynı haritada, aynı karakterle kesmekten haliyle sıkılıyor. Bu da insanları afk bir şekilde exp kasmaya itiyor. Çünkü slotta exp kasmak zevkli bir şey değil. Hergün saatlerce aynı şeyi yapmaktan keyif alan varsa o başka, ben genel kanıdan bahsediyorum.

Yani oyunda karakterini geliştirmek, en üst levele bir an önce varmak için, yapılabilecek tek şey olan slot dönmeyi insanlar mecburen yaptıklarından dolayı macro kullanıyorlar.
İnsanların oyunda "geride kalmamalıyım, bir an önce exp kasıp czde farmlamalıyım" düşüncesi var. Sonuçta bu bir rekabet oyunu olduğundan son derece normal bir düşünce bence. Macro her ne kadar illegal bir mekanizma olsa da, oyundaki içerik yetersizliği bir süre sonra oyunu monoton bir hale getirdiğinden parti olarak macro kullanan arkadaşlar ortaya çıkıyor.

Kimse yanlış anlamasın ben macroyu savunmuyorum. Bir kural varsa ona uyulmalıdır. Ancak oyunda tek illegal aktivite macro ile exp kasmak ise bu da oyunun genel olarak legal olduğunu gösterir diye düşünüyorum. İnsanların macro kullanmasını engellemek için birçok yöntem mevcut. Yanlıs biliyorsam eğer rise online'da da captcha uygulaması olacak heralde. Ancak macroyu engellemek ile birlikte oyunda içerik olarak, hem solo oyuncu için hem ekip olarak oynayan oyuncular için bir şeyler getirilmeli. Exp kasmanın alternatif yolları olmalı. Bu şekilde çağ gerisinde kalmış exp kasma sistemi yavan kalıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt