Mafyacılık Yapan Yayıncıları Cimer ve Vergi Dairesine Şikayet Ediyorum

anartonya

Üye
Mafyalık taslayan ve slotlara çöküp insanları oyundan soğutan yayıncıları tüm isimleri linkleri ile ve güzel açıklayıcı bir metin ile cimer ve vergi dairesine kazanç bildirmemekten şikayet ediyorum...
Bence şirketlerinizi açıp resmi olmaya ufaktan başlayın çünkü çoğunuzu şikayet ettim. İnsanlara saygı duymayı öğrenin.

Emsal kararı malum oyunda şikayet ettiğim bir kaç yayıncının ciddi para cezası almalarından örnek alabilirsiniz :)

İletilen Konu Başlıkları
1- Yayın yaparak para kazanma, bağış alma ve vergilendirmeme.
2- Oyun üzerinden item, oyun parası satıp para kazanma ve bildirmeme.
3- Youtube kanalları olanların buradan aldığı google adsense paralarını bildirmeme ve kaçırma.
4- Çark çevirenlerin kumara yönlendirme ve bunu legal göstermeye çalışmaları.
5- Oyunda dini ve ahlaki değerlere hakaretin meşru kılınmaya çalışılması.

Son düzenleme:

anartonya

Üye
:) Arkandayım ama olaya bakış açın bir tuhaf geldi bana . cimer falan türk ceza kanunu :p oyun içerisinde daha güçlü olup gidip onun olduğu tüm yerde onun ekranının ortasında bir moba vursan sanki amacına daha çok ulaşır gibisin ayrıca hepimiz bu oyunda bir pixel iz :) bir resim bir sanal obje
bunu her yayıncıya yapmıyorum ki. milletin slotlarına çöküp sonra yönetim arkamda diyip slotu 5gb ye sana salar korurum gibi mafyacılık oynayanlar. Bu rahatlıktan para kazananlar madem bu kadar rahatlar bir de bunu vergi dairesine açıklasınlar... Oyun dışında o yayınlardan kazandıklarını da açıklarlar artık.

Sertoskii

Üye
Mafyalık taslayan ve slotlara çöküp insanları oyundan soğutan yayıncıları tüm isimleri linkleri ile ve güzel açıklayıcı bir metin ile cimer ve vergi dairesine kazanç bildirmemekten şikayet ediyorum...
Bence şirketlerinizi açıp resmi olmaya ufaktan başlayın çünkü çoğunuzu şikayet ettim. İnsanlara saygı duymayı öğrenin.

Emsal kararı malum oyunda şikayet ettiğim bir kaç yayıncının ciddi para cezası almalarından örnek alabilirsiniz :)

İletilen Konu Başlıkları
3- Youtube kanalları olanların buradan aldığı google adsense paralarını bildirmeme ve kaçırma.
Aga seni üzmek istemezdim ama maalesef kayda değer bir şikayet değil;

1- Vergilendirip vergilendirmediğini sen bilemezsin bunları kimse de söylemek zorunda değil ayrıca zaten vergilendirmez ise devlet bir şekilde ulaşır. (Yani seni ilgilendirmez)
2- Belki bunun hakkında bir şeyler yapılabilir ama buda yıllardır olan bir şey ve çözümü illaki vardır.
3- Adsense paralarını bildirmeme ve kaçırma değil, Youtube ve Google sözleşmelerince bunu yayın-videolarında bildirmeleri yasak olduğuna dair anlaşmaları vardır. 5 bin kişilik kanalında vardır 10 bin kişilik de. ( Ve maalesef ki yine seni ilgilendirmez)
4- Çark sistemi vs çekiliş mantığı anladığım kadarıyla veya zar atma mantığı gibi fakat ne yazık ki sen çevirsen ve sana çok güzel para gelse sesin çıkmaz :D
5- Bunda da gerekli işlemler yapılabilir.

Yani açıkçası kimse bu şikayetini ciddiye almaz.

anartonya

Üye
Aga seni üzmek istemezdim ama maalesef kayda değer bir şikayet değil;

1- Vergilendirip vergilendirmediğini sen bilemezsin bunları kimse de söylemek zorunda değil ayrıca zaten vergilendirmez ise devlet bir şekilde ulaşır. (Yani seni ilgilendirmez)
2- Belki bunun hakkında bir şeyler yapılabilir ama buda yıllardır olan bir şey ve çözümü illaki vardır.
3- Adsense paralarını bildirmeme ve kaçırma değil, Youtube ve Google sözleşmelerince bunu yayın-videolarında bildirmeleri yasak olduğuna dair anlaşmaları vardır. 5 bin kişilik kanalında vardır 10 bin kişilik de. ( Ve maalesef ki yine seni ilgilendirmez)
4- Çark sistemi vs çekiliş mantığı anladığım kadarıyla veya zar atma mantığı gibi fakat ne yazık ki sen çevirsen ve sana çok güzel para gelse sesin çıkmaz :D
5- Bunda da gerekli işlemler yapılabilir.

Yani açıkçası kimse bu şikayetini ciddiye almaz.

istersen geçen sene malum oyunda aynısını yapıp şikayet ettiğim 2 kişinin biri 27.000 TL diğeri 11.000 TL nasıl vergi cezası aldıklarını sana belgeleri ile gönderirim :)

Cimer ve vergi dairesi senin dediğin şekilde çalışmaz. Bir kişi kazanç sağlıyor ise bildirmek ve resmileştirmek zorundadır. Eğer yapmazsa birisi şikayet ettiğinde ve yakalandığında daha yüksek ceza öder.
Eğer şikayet eden adını gizli tutmazsa verilen cezadan devlet şikayet eden kişiye para ödülü verir.
Devletin para kazanıpta bildirmeyenleri şikayet edilmeleri için yarattıkları sistem var. Beni öyle bir ilgilendirir ki hatta buna karşı ödül bile alırım.
Sistemi araştır ben 2 tane yaptım ve sonuç aldım haberin olsun :)
Sonrada Buradaki PDF yi oku ve durumla ilgili bilgilen. Çünkü benim işim vergi ile :)

Screenshot_3.jpg
41.jpg

Sertoskii

Üye
istersen geçen sene malum oyunda aynısını yapıp şikayet ettiğim 2 kişinin biri 27.000 TL diğeri 11.000 TL nasıl vergi cezası aldıklarını sana belgeleri ile gönderirim :)

Cimer ve vergi dairesi senin dediğin şekilde çalışmaz. Bir kişi kazanç sağlıyor ise bildirmek ve resmileştirmek zorundadır. Eğer yapmazsa birisi şikayet ettiğinde ve yakalandığında daha yüksek ceza öder.
Eğer şikayet eden adını gizli tutmazsa verilen cezadan devlet şikayet eden kişiye para ödülü verir.
Devletin para kazanıpta bildirmeyenleri şikayet edilmeleri için yarattıkları sistem var. Beni öyle bir ilgilendirir ki hatta buna karşı ödül bile alırım.
Sistemi araştır ben 2 tane yaptım ve sonuç aldım haberin olsun :)
Sonrada Buradaki PDF yi oku ve durumla ilgili bilgilen. Çünkü benim işim vergi ile :)

Ekli dosyayı görüntüle 6751
Dediğin olayın farkındayım zaten fakat yıllardır sorgusuz sualsiz zaten bunu yapıyorlar hani demek istediğim şey şu ki bir şey olmuş olsaydı zaten bu insanlar bu söylediklerinizi yapmaya devam etmezdi. Benim desteklediğim kısmı iste devlete hesap vermek zorunda evet ama sana bana ona buna değil.

anartonya

Üye
Dediğin olayın farkındayım zaten fakat yıllardır sorgusuz sualsiz zaten bunu yapıyorlar hani demek istediğim şey şu ki bir şey olmuş olsaydı zaten bu insanlar bu söylediklerinizi yapmaya devam etmezdi. Benim desteklediğim kısmı iste devlete hesap vermek zorunda evet ama sana bana ona buna değil.
Elimde yaptığım ve dümdüz sonuç aldığım 2 şikayet var zaten :) Devlet şikayet yolunu da açmış. Emin ol bir kaç aya görürsün sonuçları bu konuda güncellerim :)

Sertoskii

Üye
Elimde yaptığım ve dümdüz sonuç aldığım 2 şikayet var zaten :) Devlet şikayet yolunu da açmış. Emin ol bir kaç aya görürsün sonuçları bu konuda güncellerim :)
Valla görmek isterim öyle bir durum varsa bende şikayet ederim yani çok ilgilenilmiyor diye düşünüyordum açıkçası.

tekpak

Üye
ahahaha işsize bak cimere şikayet ediyomuş. saçma salak şeylerle meşgul etme polisleri. maddeye bak dini değerlere hakareti meşrulaştırıyomuş, taksiciler mi yapıyor bunu xD

git kendine adam gibi hobi filan bul. tipe bak ya

anartonya

Üye
ahahaha işsize bak cimere şikayet ediyomuş. saçma salak şeylerle meşgul etme polisleri. maddeye bak dini değerlere hakareti meşrulaştırıyomuş, taksiciler mi yapıyor bunu xD

git kendine adam gibi hobi filan bul. tipe bak ya
1. Cimer polis karakolu değil :)
2. Taksiciler yapıyor demedim bazı yayıncılar bunu çok normal olarak konuşuyorlar istediğim gibi ederim diye.
3. Daha önce şikayet ettiklerim ceza aldı, bunlarda vergi cezası alacaklar :)
4. En güzel hobim haddini bilmeyenleri böyle cezalarla karşı karşıya bırakmak :)

anartonya

Üye
Şikayetlerimizden 1 tanesi incelemeye alınmış. Geri dönüşü alındı teşekkürler :) mafyacılık oynamaya devam edin..

Nart

Üye
Şikayetlerimizden 1 tanesi incelemeye alınmış. Geri dönüşü alındı teşekkürler :) mafyacılık oynamaya devam edin..
Merhaba. Tabi ki her vatandaş şikayet etme hakkını kullanabilir ancak asılsız ihbar durumunda tarafınıza karşı dava açılabileceğini de bilmeniz gerekir.

Maalesef bir çok vatandaşımız bu hususu bilmiyor. Böylelikle bilgi vermiş olayım. İyi forumlar :)

anartonya

Üye
Merhaba. Tabi ki her vatandaş şikayet etme hakkını kullanabilir ancak asılsız ihbar durumunda tarafınıza karşı dava açılabileceğini de bilmeniz gerekir.

Maalesef bir çok vatandaşımız bu hususu bilmiyor. Böylelikle bilgi vermiş olayım. İyi forumlar :)
Tabiki de bu konuda bilgim var. Asılsız ihbarlarda şikayet edende sıkıntı yaşar ama benim gönderdiklerimin hepsi alenen bu işi yapan kişiler ve normal yayınında olan insanlar değil. Bunlar insanlara mafyacılık oynamaya çalışan kişiler :)

TheHandOfGod

Üye

İletilen Konu Başlıkları
tamamen destekliyorum. hatta nasıl yapıldığını açıklayıcı bir şekilde anlatırsan diğer kişilerde destek olabilir ve daha hızlı sonuç alınabilir.

PENCHE

Üye
O yayincilara sponsor olan sitelerden alisveris yapmamayi da tercih edebilirsiniz :)

okancanx

Üye
Merhaba,

Güzel düşünmüşsün ancak oyun içerisinde user olarak oyun oynayan birinin x sitelerden gelir elde etmesiyle gelir vergisi ödenir diye bir kanun yok yani diyeceğim şu ki cimerin yapabileceği bir şey yok bununla ilgili bir yasa tasarası gelirse belki ozaman olur yani boşa kürek çekiyorsun.

Sadece olanı söyledim ama sana hak veriyorum hukuken birşey yapamasakta oyun yetkilileri buna bir çözüm bulmalı :)

Sasquatch

Üye
Aldığım bağışla alakalı geçmişte 3600 TL ceza odemistin evime gelen polis memurları Ciner uzerinden şikayet edildigimi kamu davasına döndüğünü söylemişti. Arkadaşın uyguladığı taktik düzgün bir dille yazılırsa işe yarıyor olabilir. Not mufyacilik hiç yapmadım ilk aldığım bagisti bildirmem gerekiyormuş herhangi bir yayın platformu üzerinden 1 TL bile kazansan kazancını vergilendirmek gerekiyormus

VictoryLoves

Üye
Küfür, Hakaret veya vergi sorumluluğu çoğu arkadaşımızın farkında olmadan yaptığı şeyler, ne yazık ki çoğu dostumuz yaptığı şeyleri sıradan bulsa da, duyarlı birisinin İhbarı/şikayeti sonrası uzaktan küçük görünen ancak işin içine girildiğin de bin pişman eden şeyleri yaşatabiliyor.
Duyarlı ve bilinçli vatandaşlar görmek güzel.

Sasquatch

Üye
Küfür, Hakaret veya vergi sorumluluğu çoğu arkadaşımızın farkında olmadan yaptığı şeyler, ne yazık ki çoğu dostumuz yaptığı şeyleri sıradan bulsa da, duyarlı birisinin İhbarı/şikayeti sonrası uzaktan küçük görünen ancak işin içine girildiğin de bin pişman eden şeyleri yaşatabiliyor.
Duyarlı ve bilinçli vatandaşlar görmek güzel.
Katılıyorum 2020 senesinde attığım bir twetten ötürü sabah 5de evimden alındım. Yüksek ihtimal para cezası yiyeceğim. Bazı küçük şeyler mide bulandiriyor.

HeaveN

Üye
yayıncılara fazla yüz vermeyin senin benim üstünden geçinen kişiler bizde yayıncıyız kanalımız var bu işle uğraşıyoruz içerik üreticisiyim ama bazı yayıncılar havada kendisi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt