Mage karakterlerinin genel sorunsalları..

Pemila

Üye
Öncelikle herkese iyi oyunlar-farmlar. Rise Online açıldığından bu yana mage karakterle oynuyorum bir çok değişik item sahibi olduk ve denedik. Bu itemleri deneyerek bir çok bana göre hata ve saçmalıklarla karşı karşıya geldim.

1. Konu staff skillerinin vurduğu damage. Fire 40 Fire Breath Skili ile Fire 65 Wand of Fire arasında 15 lvl fark olsada aralarında neredeyse hiç bir fark yok bunun la ilgili videoyu çekip konuyu paylaştıkran sonra paylaşıcam fakat mage oynayan arkadaşlar bilir ki bu 2 skill arasında öyle ciddi bir fark yok ama buna rağmen gereksiz mana harcıyor.

Videolu kanıt : Göreceğiniz üzere staff skilleri arasında damage farkı çok ama çok minimal.

2. Konu Mystic set ve chaos setler ile alakalı denemesini yaptığımız bir konu. Uzun zamandır 75 gelmeden öncede denemelerini yaptık bu konu hakkında ticket açtık 75 geldiğinde düzelicek denildi fakat bir gelişme hala yok bu konuyla ilgili. 3 Parça mystic 2 parça chaos ile 5 parça mystick arasında 20 - 30 damage fark oynuyor ve aynı zamanda 3 parça mystic 2 parca chaos ile 5 parça chaos arasında da 20-30 damage fark oynuyor. Bundan yola çıkarak videoda da göreceğiniz üzere Full 5 parça mystic set ile 5 parça chaos set arasındaki damage farkı 40 - 50 arası bi damage farkı stat dengeleri aynı olmasına rağmen bu setlerin 50 fire damage gibi bir extra özelliği mevcut chaos setin fakat faydası tartışılır. Uniq bir set ile Epic bir setin arasında bu kadar düşük fark Epic Uniq kavramına bence aykırı. Setlerden gelen bonuslara bakarsak. 3 Parça Mystic 2 Parça Chaos suan en çok tercih edilen build haline gelmiş bulunmakta bunun sebeplerindne bir tanesi chaos pendantın yani Amulet of Chaos iteminin piyasa çok az sayıda olması gibi gözüksede bununla hiç bir alakası yok 20 - 30 damage için verilecek para veya harcanacak zaman değil. Setten aldığın bonus Chaos settte %10 warriorlara karşı fazla vurmak fakat 3 parça mystic 2 parça chaos takarsanda bu zaten %7 oluyor. %3 lük bir kayıp gene kayıp değil olarak görüyorum. İlerde artan damagerde bu %3 lük fark belki fark yaratabilir ama suan benim gözümde yaratmıyor.

Videolu kanıtı : Damage Test

3. Bir konu kişisel bir konu NFT kostüm 15.000 Roco'ya sattılan ve Türkiyenin ilk ve tek NFT oyunu diye tanıtım yapan bu oyunda bu kadar başarısız bir NFT ben daha önce dünya piyasasında görmedim suan hali hazırda aktif olarak NFT oyunlarla ilgilenen birisi olarak bunu söylüyorum. Başarısız dememin 1. sebei NFT kostümden gelen Yaratıklara karşı %10 Atak ve %10 Defans çalışmıyordu 75 lwl gelmeden önce bununla ilgili bir ticket attık discord üzerinden yetkililere bildirdik fakat bu 2 özellik hala çalışmıyor. Bunun yanı sıra 75 lwlin gelmesiyle birlikte %10 Exp bonusuda çalışmıyor diye bilirim çünkü max ex sınırına ulaştığımızı düşünüyoruz ki bu kostümün bence Nasıl Exp sclerde ayrı tutuluyorsa bu NFT kostümünde Ayrı tutulmasını ben beklerdim. Çalışan tekşey %10 coin fazla alıyorsun onun dışındaki hiç bir özellik 75 lwlla birlikte hala çalışmıyor.

Buna ek olarak NFT pelerinlere ise hiç bir şey basılamaması da işin cabası.

Video Kanıt 75 Lvl cap öncesi : Dark Warlord Kostüm Test (75 Lwl gelmesiyle birlikte düzeltildi derse yönetim kanıtlı videosunu bir kere ben onlardan görmek isterim :).. )

4. Olarak İntten gelen Resistance konusu bu sanırım priestlerinden genel bir sorunu son testlerini bunun yapmadım 75 lwldan önce çalışmayışının testini yapmıştım 75 geldikten sonra henüz testini yapmadım fakat 1. konu ile 4. konun yani staff skill damage testinin ve bu resistance testini bu akşam yapıp konuya ekleyeceğim. Neyse gelelim resistance konusuna şimdi bir çok assas veya warriorun yayınlarda ee kardeşin maradondan alınan seti kullanıyorsunuz hala dediğini biliyorum magelere karşı defanslarınız az o yüzden çok damage yiyorsunuz diyorsunuz kesinlikle haklısınız fakat sorun şuradaki intten gelen resistance çalışmazsa o setleri değiştirmek neredeyse imkansıza yakın gözüküyor. Bunun sebebi mage pk larda karşımıza int oynamayan bir mage ekibi gelirse onları düşürme şansımız neredeyse olmaz kısacası yatalak oluruz 5.5k ları gören canlar var magelerde int oynayan magelerde ise bu 4.3k lara yakın arada çok ciddi bir hp kaybı var fakat bu farkı biz resistance ile kapatamıyoruz.

Düzenleme : İntten gelen resistance videosunu çekerken 75 te intten gelen resistance çalışıyor bunu fark ettik 75 te bu düzeltilmiş teşekkür ederiz.

Aklıma gelen başlıca sorunlar şuan için bunlar. Videoları en kısa zamanda paylaşıcam.

Dip Not : 75 te gelen skillerden özellikle master 15 ve LR 75 Skillerinden bahsetmek dahi istemiyorum :)

Son düzenleme:

GizliPriest

Üye
Arkadaşlar oyunda şuan inanilmaz dengesizlik var uniq set ile mytic set arasında hiç bir fark yok. Ap ve def farklı da çok belirgin bir etken değil. Oyunda şuan için tek etken HP. Canı çok olan kazanır HP2WIN :)

_GooDDmG_

Üye
Chaos takıların bence ayarlanması gerekli, epic itemle uniq item arasında bukadar az fark olması bir hatadır bu hataları umarım kısa zamanda düzeltirler. Sonuçta oyun rekabetçi bir yapıya sahip, bu tür hatalar oyuncuların emeklerini boşa çıkarıyor ve rakabeti önlüyor,

Alkoer

Üye
Zevkle okudum. Çok güzel anlatmışsınız

Ben oyundaki rare itemlerden başlayarak tüm itemlerin genel olarak buff alması gerektiğini söyledim hep. Buna ek olarakta dediğiniz gibi bir üst seviye itemin hissedilir fark yaratması gerekiyor.

Archantos

Üye

Ben oyundaki rare itemlerden başlayarak tüm itemlerin genel olarak buff alması gerektiğini söyledim hep. Buna ek olarakta dediğiniz gibi bir üst seviye itemin hissedilir fark yaratması gerekiyor.
Bunla alakalı çalışmaya başlamış @Justice sanırım kısa zamanda düzenlemeler gelecek hatta tüm itemlerin +8 seviyelerini paylaşacak tablo olarak

Pemila

Üye
Bunla alakalı çalışmaya başlamış @Justice sanırım kısa zamanda düzenlemeler gelecek hatta tüm itemlerin +8 seviyelerini paylaşacak tablo olarak
Bunun bilgisini nereden öğrendin acaba? Bizlerle de o konu linkini paylaşabilirmisin acaba.

10 mp farkta 150 damage oynaması lazım
Orasını ben bilemem :)

Teşekkürler.

Yani 2. konuda bahsettiğim gibi chaos set yani Uniq set yapmak gerçekten akıl işi değil 3 parça mystic 2 parça Chaos aldığında 5 parça uniq setli adamla aynı oluyorsun 30-40 damage gerçekten değersiz bir damage bana göre.

priesttt

Üye
Bunun bilgisini nereden öğrendin acaba? Bizlerle de o konu linkini paylaşabilirmisin acaba.

Orasını ben bilemem :)

Teşekkürler.

Yani 2. konuda bahsettiğim gibi chaos set yani Uniq set yapmak gerçekten akıl işi değil 3 parça mystic 2 parça Chaos aldığında 5 parça uniq setli adamla aynı oluyorsun 30-40 damage gerçekten değersiz bir damage bana göre.
oyunda olunabilecek max 255 (+ Maximum bonus mp) şeklinde dizilim yaptığında kaç vuruyor meteeorla

hakan1811

Üye
+1 olarak da magenin yakın mesafe tekleme skill animasyonu çok uzun. Ne manası kaldı benim hasar yiyip yine aynı damageyi yine aynı hızda atmamın? Yakın mesafe teklemelerin hızlı atılması gerekir. Solo dungeonlarda mageler kan ağlıyor desek yeridir....

Witch_King

Üye
Öncelikle böyle bir çalışma yapıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Herkes bu itemlere sahip değil ve bir çok insan almaya değer mi diye sorarken siz zaten güzel şekilde deneyerek cevaplamış oldunuz. Bahsettiğin sorunların hepsinde haklısın. Ve bunlardan çok daha fazlası var. Hatta bir arkadaş buna değinmiş yukarıda skill animasyonları rezalet seviyede. Özellikle zehir ve yakından atan skilin normal skillerden çok daha seri bir animasyona sahip olması gerekirken hepsi aynı şuan. Solo zindanlar mageler için eziyet. Herhangi bir mobu kesmek eziyet. Melee partylere bile almıyorlar mageleri çünkü adamlar haklı. Mob damageleri yerlerde ve skill animasyonları uzun olduğu için seri damage çıkaramıyorsun. Mageler bir skill atana kadar melee sınıflar r combo ile nerdeyse 3 skill vuruyor ve mageye göre en az 2 kat damage ile. Tek başarabildiğimiz alanla harpy kesmek. ''Ama sizde 50 tane harpyi aynı anda gesiosunuz agaa'' diye hemen saçma sapan düşünce yapısıyla birileri çıkıp bunu söyleyerek savunmaya geçiyor melee classları. Dediğin gibi staff vuruşlarıda rezalet. Ben hiç pk girmiyorum. Çünkü bu argümanlarla zevk alamıyorum. Mageye şuan sadece novalarla vurup kaçarak oynatmayı dayatıyorlar. Ben neden mage olarak vs atamıyorum? Çünkü def yerlerde. Çünkü staf vuruşu yerlerde. Hp yerlerde. Bak bu bahsettiğin itemler özellikle chaos olanlar ciddi paralar. Ben bu itemleri taktığım zaman karakterde çok bariz bir güçlenme olmalı. Hem def hem hp ama özellikle damage konusunda. Maleesef bu da yok. Oyun bence şuan pk atılacak seviyede değil. He tabi atarsın ama ben şahsen keyif alamıyorum. Buff veya nerf gelmesi gereken onlarca parametre var. Bu arada aklıma geldi stafflar filanda rezalet. Özelliklerinden bahsetmeyeceğim hiç. Görüntü olarak hepsi zayıf kuru bir sopadan ibaret. Daha görkemli hacimli stafflar olmalılardı.

Pemila

Üye
oyunda olunabilecek max 255 (+ Maximum bonus mp) şeklinde dizilim yaptığında kaç vuruyor meteeorla
255 + (118) olsa gerek buna 5 daha ekleye bilirsin ama 8 elder set yada elit set gibi bir item çekmen gerekir. +7 lunas + full chaos setle suan kadar En fazla damage yiyen adama 1450 damage gördüm + MF vardı üstünde bu damageyi atarken. Şunu söylemek isterim Oyundaki en yüksek mage itemlerine sahip 4 kişiden 1i siyim.

priesttt

Üye
255 + (118) olsa gerek buna 5 daha ekleye bilirsin ama 8 elder set yada elit set gibi bir item çekmen gerekir. +7 lunas + full chaos setle suan kadar En fazla damage yiyen adama 1450 damage gördüm + MF vardı üstünde bu damageyi atarken. Şunu söylemek isterim Oyundaki en yüksek mage itemlerine sahip 4 kişiden 1i siyim.
stafın atak damagesi meteoor damagesine bir etkisi varmı yoksa sadece MP stat pointtemi bağlı

Pemila

Üye
Silahlardan bahsediyor ben Uniq ve Epic iç takılardan bahsediyorum.

2. konuda bahsettiğim şeyi tekrar okumanı ve videoyu izlemeni isterim ve arasındaki damage farkı normal mi değil mi yani diyecek başka bir şeyim yok açıkçası silaha güncelleme gelmesi benim için pek etken değil. Gene meleyi bi güzellik bekliyor anlaşılan :) Oysa chaos sete gelen son güncellemede mana burn geldi %2 ve bunu 3 parça giydiğinde alabiliyorsun sadece bak tekrar söylüyorum %2 serverda suan sadece yada kesin bildiğim 4(daha fazlasıda olabilir) amulet of chaos itemine sahip adam var. Buna dayanarak daha demin @priesttt arkadasın sorduğu soruya max damage cevabı verdim 1450 %2 si 29 mana burn 100 adam toplansak amulet of chaoslu anca 3k mana çekeriz. Ki bu arada staff skili dışında mana burn çalışmıyor zaten yani konuyu ben yukarıda kısa tuttum fakat söyleyeceğim daha çok şey çıkar mage ile ilgili :)

Pemila

Üye
Öncelikle böyle bir çalışma yapıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Herkes bu itemlere sahip değil ve bir çok insan almaya değer mi diye sorarken siz zaten güzel şekilde deneyerek cevaplamış oldunuz. Bahsettiğin sorunların hepsinde haklısın. Ve bunlardan çok daha fazlası var. Hatta bir arkadaş buna değinmiş yukarıda skill animasyonları rezalet seviyede. Özellikle zehir ve yakından atan skilin normal skillerden çok daha seri bir animasyona sahip olması gerekirken hepsi aynı şuan. Solo zindanlar mageler için eziyet. Herhangi bir mobu kesmek eziyet. Melee partylere bile almıyorlar mageleri çünkü adamlar haklı. Mob damageleri yerlerde ve skill animasyonları uzun olduğu için seri damage çıkaramıyorsun. Mageler bir skill atana kadar melee sınıflar r combo ile nerdeyse 3 skill vuruyor ve mageye göre en az 2 kat damage ile. Tek başarabildiğimiz alanla harpy kesmek. ''Ama sizde 50 tane harpyi aynı anda gesiosunuz agaa'' diye hemen saçma sapan düşünce yapısıyla birileri çıkıp bunu söyleyerek savunmaya geçiyor melee classları. Dediğin gibi staff vuruşlarıda rezalet. Ben hiç pk girmiyorum. Çünkü bu argümanlarla zevk alamıyorum. Mageye şuan sadece novalarla vurup kaçarak oynatmayı dayatıyorlar. Ben neden mage olarak vs atamıyorum? Çünkü def yerlerde. Çünkü staf vuruşu yerlerde. Hp yerlerde. Bak bu bahsettiğin itemler özellikle chaos olanlar ciddi paralar. Ben bu itemleri taktığım zaman karakterde çok bariz bir güçlenme olmalı. Hem def hem hp ama özellikle damage konusunda. Maleesef bu da yok. Oyun bence şuan pk atılacak seviyede değil. He tabi atarsın ama ben şahsen keyif alamıyorum. Buff veya nerf gelmesi gereken onlarca parametre var. Bu arada aklıma geldi stafflar filanda rezalet. Özelliklerinden bahsetmeyeceğim hiç. Görüntü olarak hepsi zayıf kuru bir sopadan ibaret. Daha görkemli hacimli stafflar olmalılardı.
Stafflardan Bir tanesi sadece güzel Oda luna's Lr yanma(parlama) Efekti mükemmel ama bunu Ne ice'a ne Fire'a yapmışlar bu çok üzücü.

Onun dışında söylediğin herşeye katılıyorum serverın en itemli mage ekibinin bir oyuncusu olarak bunu söylüyorum GATE atmak istemiyorum fakat mele ekiplerle kolay kolay kapışamıyoruz town atmak zorunda bırakıyor beni oyun. Bunun sebebini şöyle açıklarım adamları kesebilmemin tek sebebi metoara alınamayan heal yani 5k canlı mage yatmıyorsa 7k canlı wariror ölüyorsa ben burada prieste suçu atarım. Ki mele ekiplere çok güzel mobilty geldi oysa mageye gelen Lr 75 skili hiç efektif değil.

Efektif olmayışının Castlenen bir skill hani buna itiraz etti diyelim mele ekipler castlenmeden skill atmak saçma değil mi dediler peki tamam castleyelim castledikten sonra 5 saniye de beklemek gerekiyor ondan sonra seni oraya ışınlıyor ve anladığım kadarı ile skill kodlarında yerinden haraket ettiriyor eğer önünde bi engel varsa bu engele mage takılıyor yani önümde görünmez bi assas gidiceğim tam hizamda durursa ben bu assasa takılırım ve ışınlanamam. Ki skilin üstünde yazan portal mantığına tamamen aykırı bir skill. Yani ya castlemeyelim yada 5 saniye beklemeyelim ki ben castleyip koşup o rangeye gidebiliyorum portal daha kapanmadan.

Pemila

Üye
bi test videosu olsa tatlı olurdu kral, ne kadar etkisi var
Bunun için bi video hazırlamaya çalışırım fakat kendi görüşüm arenada attığın damage ile dv de attığın damageler bir değil bana göre 65 te buna yemin edebilirim ama ispat edemem. Bu gün humana geçme planımız var eğer geçersek geçmeden önce arena damagesinin testinide yapıcam geçmeden o sırada senin dediğin videoyuda çekerim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt