Ben daha kullanamadım o skili ama eğer dediğin gibiyse hakikatten çok verimsiz. Portal demek, diğer bütün dış etkenlerden sıyrılmış vaziyette açılır ve herhangi bir obje veya karakter buna engel olamaz. Şunu da belirteyim daha int priler yok ortalıkta. Herkes bp. Yavaş yavaş güzel int priler magelere destek olup ayak uyduracaktır. Oyunun tüm yapısı oturup pk odaklı güncellemeler geldiğinde tat vermeye başlayacaktır diye umut ediyorumStafflardan Bir tanesi sadece güzel Oda luna's Lr yanma(parlama) Efekti mükemmel ama bunu Ne ice'a ne Fire'a yapmışlar bu çok üzücü.
Onun dışında söylediğin herşeye katılıyorum serverın en itemli mage ekibinin bir oyuncusu olarak bunu söylüyorum GATE atmak istemiyorum fakat mele ekiplerle kolay kolay kapışamıyoruz town atmak zorunda bırakıyor beni oyun. Bunun sebebini şöyle açıklarım adamları kesebilmemin tek sebebi metoara alınamayan heal yani 5k canlı mage yatmıyorsa 7k canlı wariror ölüyorsa ben burada prieste suçu atarım. Ki mele ekiplere çok güzel mobilty geldi oysa mageye gelen Lr 75 skili hiç efektif değil.
Efektif olmayışının Castlenen bir skill hani buna itiraz etti diyelim mele ekipler castlenmeden skill atmak saçma değil mi dediler peki tamam castleyelim castledikten sonra 5 saniye de beklemek gerekiyor ondan sonra seni oraya ışınlıyor ve anladığım kadarı ile skill kodlarında yerinden haraket ettiriyor eğer önünde bi engel varsa bu engele mage takılıyor yani önümde görünmez bi assas gidiceğim tam hizamda durursa ben bu assasa takılırım ve ışınlanamam. Ki skilin üstünde yazan portal mantığına tamamen aykırı bir skill. Yani ya castlemeyelim yada 5 saniye beklemeyelim ki ben castleyip koşup o rangeye gidebiliyorum portal daha kapanmadan.
Yani suan kullanan bir mage veya mele gördüğünü sanmıyorum o yüzden tamamen işlevsiz olduğunu anlayabilirsinBen daha kullanamadım o skili ama eğer dediğin gibiyse hakikatten çok verimsiz. Portal demek, diğer bütün dış etkenlerden sıyrılmış vaziyette açılır ve herhangi bir obje veya karakter buna engel olamaz. Şunu da belirteyim daha int priler yok ortalıkta. Herkes bp. Yavaş yavaş güzel int priler magelere destek olup ayak uyduracaktır. Oyunun tüm yapısı oturup pk odaklı güncellemeler geldiğinde tat vermeye başlayacaktır diye umut ediyorumYoksa şuan ki konjektürde zevk alınası bir pk imkansız. Tabi şahsi görüşüm ve mage açısından söylüyorum.
Valla inan onun için çabalıyoruz 8 elit set yapmaya çalısıyoruz ama 400 500 vuran staff skili ile bu biraz imansız ki ek olarak sunuda söyliyim bu damageeyi Luna's Fire +7 ile vuruyorum yani serverdaki en fazla AP si olan staff la biraz komik ne yazık ki..Ya ben mage oynamak istiyorum fakat melee mage oynamak istiyorum. Oyuna eklenen itemlerin bazıları staff skillerini ve yakın vuruş yeteneklerini güçlendirseydi sadece çok güzel olurdu.
problemli skill çok, mage için biraz item yapsalar iyi olacak, denge politikasıyla item yapılmış belli ki, 10 stat hakkı verilmiş, mp veriorsan hp den kıs, hp veriyorsan mp den kısmak gibi zorunlu kılmışlar. Mage içinde damage farkını oluşturacak itemler gerekiyorValla inan onun için çabalıyoruz 8 elit set yapmaya çalısıyoruz ama 400 500 vuran staff skili ile bu biraz imansız ki ek olarak sunuda söyliyim bu damageeyi Luna's Fire +7 ile vuruyorum yani serverdaki en fazla AP si olan staff la biraz komik ne yazık ki
Öyle deme ya okçu kardeşlerimizin söylediğine göre biz 1k vuruyormuşuz tekleme ile ki en fazla itemli mage olarak ben tekleme skili ile daha 1k vurduğumu görmedim ama öyle vuruyormuşuz nedense söylentiye göre de bize okçular 600 vuruyormuş torlu nedense ben daha dün gece torlu 1k yiyordum ki benim defansım 770 yani 2 parça +7 imperial, 2 parça +8 elder, 1 parça +8 elit göğüslük var bana torlu 1k vuran okçu paper setli magelere torlu kaç vurur merak ediyorum. 65 capten beri söylüyoruz staff skilleri vurmuyor diye daha ona hiç bir şey yapılmadı. İtemsiz bir mage teame Allah sabır ve kolaylıklar versin.Skiller cok dengesiz fr68 skili drain skilinden az vuruyor staf skilleri mana farkina gore damage farki cok az yaratiklarda fr ve ice damage farki yari yariya fark var (iki staffla yaratiklarda denedim) magenin hatasi cok ama sadece exp kastigim icin pk da eksigi nedir bilemem. Degismesi gereken cok sey var mesela priestte kasiyorum skill agaci cok dengesiz diye dusunuyorum asas kasmayi zaten biraktim solo pk seven birisi oldugum halde orta halli asas ile mage kesmeden oteye gidemedim surekli aglayan bp arkadaslar iki uc skilde kesiyor asasi ama oyunun ilk evreleri oldugu icin fazlada takilmamak lazim oyunda item basmadaki dengesizlik sorunu daha buyuk
Tamamen haklısın reis, bir de üstüne craft takıları var ki onlar 40 fire resistance %10 mage jobuna karşı defans veriyor, bunun üstüne longevitiy belt takıldığında 500 damage vuracağız herhalde, master 15 çöp, lr 75 çöp, fire ve ice 75 el kaldırmadan atması lazım kaçarken o da yarı iyi yarı kötü, takılara gelirsek ultra ender bulunan chaos set ile %5 warior sınıfına fazla vurma damagesı dışında hiç bir takı yok, unuqie staf takmak istese HP den vermek zorunda, itemlerden int isteme yerine HP isteme gelse hem piyasa canlanır hem de mage jobu item arayışına girer. Diğer oyundan bulunan üzerinde düşünülmeyen sorunlar bu oyunda çözülse daha iyi olurdu.Öyle deme ya okçu kardeşlerimizin söylediğine göre biz 1k vuruyormuşuz tekleme ile ki en fazla itemli mage olarak ben tekleme skili ile daha 1k vurduğumu görmedim ama öyle vuruyormuşuz nedense söylentiye göre de bize okçular 600 vuruyormuş torlu nedense ben daha dün gece torlu 1k yiyordum ki benim defansım 770 yani 2 parça +7 imperial, 2 parça +8 elder, 1 parça +8 elit göğüslük var bana torlu 1k vuran okçu paper setli magelere torlu kaç vurur merak ediyorum. 65 capten beri söylüyoruz staff skilleri vurmuyor diye daha ona hiç bir şey yapılmadı. İtemsiz bir mage teame Allah sabır ve kolaylıklar versin.
Konuyu biraz daha uzatmak istedim yayıncı bir okçu arkadaşla konuştuk full + full itemli bir warriora full + full itemli bir okçunun 1k itemsiz bir okçunun ise 850 vurmasını bekliyorlarmış aradaki damage farkı 150 yani orta halli bir okçu bu mantıkla 925 vursun istiyorlar o zaman item dengesi böyle olmaya devam edecek gibi duruyor yani boşuna gidip uniq set çekmişiz ki en başından beri savunduğum bir konu madem item dangeleri böyle olacak insanlar neden zaman veya para harcayıp uniq iç takıları toplamaya onlar için para biriktirmeye çalışıyorlar bilmiyorum. Savunduğum tek bir konu var uniq ile epic epic ilede rare itemlerin arasındaki farkların açılması gerekiyor benim gözümde diğer türlü mantıksız bir hal alıyor oyun açıkçası.
Söylenen diğer konuya göre bize teleport skili gelmiş ve kullanıyormuşuz. Ben gerçekten 1 tana mage teamden veya mele teamden LR 75 skilini biz çok aktif ve efektif kullanıyoruz diye burada yorumlara yazı yazmasını yada master 15 skili çok efektif demesini bekliyorum.
Gelelim Master 15 skiline.. Bu skili kullana bilmek için bir yere pusmak gerekiyor bana göre diğer türlü biraz sağlam bir game play ister ve 10(tam emin değilim max 15 tir) saniye olan master 15 skili olduğun yere castleyerek bırakıyorsun içinden çıkarsan onun etkisi geçiyor ama geri dönüp içine girersen özelliği tekrar aktif oluyor şimdi bu mantıkta 2 tane kullanım şekli var ya pusacaksın adamların geldiğini anlayacaksın castleyeceksin yerde kaldığı süre boyunca adamların gelmesini bekleyeceksin ki efektif olarak kullanabilesin. Yada adamları görüceksin basıcaksın üstlerine koşucaksın adamlar sana koşunca geri koşup o noktada durup nova meteor atacaksın bu dediğimde şöyle bir sorun var castlerken gökyüzüne bildiğin 6 kişiden ışık çıkacak öyle böyle değil ama bildiğin "SA BİZ BU SKİLİ BASTIK BİLGİNİZE DİYE" alttan yazı geçse aynı mantık adamlarda karşındaki adamlar da aferdersiniz ama salak olacak dur bunlar bu skili bastı ama biz gidelim üstlerine diyecek Mage atak kırması atmayacaklar yada attılar diyelim priest hemen cure alacak ve sen o noktanın içinde girip adamların olduğu yere ki bu kafanda olabilir nova atacaksın VE BUNLARIN HEPSİNİ 10(max 15) SANİYE İÇİNDE YAPACAKSIN.
Tekrar söylüyorum bu 2 skili biz çok efektif kullanıyoruz diyen 1 tane mage ekibi lütfen bu konunun altına yorum atsın ve oyundaki nickini yazsın oyundaki nicki yazmadan yazacağınız hiç bir yorum benim için geçerlilik sağlamaz.
Herkese iyi oyunlar.
Aslında hem katılıyorum hem katılmıyorum bu yazdıklarına diyebilirim. Bana göre zaten tek bir mage team sağlam bir mele teami 70 60 a düşürememeli ki şuan düşüremiyoruz ama şöylede bir gerçek var şuan için bu senaryo değiştirilebilir sadece suan için ileride kale savaşları vb durumlar gelirse 70 60 a warrior ekiplerin gerçekten düşmemesi gerekir onlar bizim ön hattımız okcular ve assaslar mage teami korumaları gerekir mage teamde mele ekibin kafasını rahatlatması gerekir genel savaş mantığını bakacak olursak bu tabi benim fikrim. Yani bu senaryolar ileride belki yaşanır suan sadece DV pk sı döndüğü için bu kadar sorun yaşanıyor ileride kale savaşları(CSW) gibi bir etkinlik gelirse klan olarak bunun bu sefer sıkıntılarını çekeriz diye düşünüyorum. Yani ben tek bir job mükemmel olsun istemiyorum evet mageyim ve mage ekibim var ki serverdaki en itemli mage ekip bence bizdedir diye düşünüyorum yavaş yavaş +8 elder +8 elit +7 veya +8 imp denemeleri yapan bir mage ekibiz ama 65 stafının işlevsizliğinden dolayı ben mele ekibi kafa tutamıyorum 60 70 atıp içime staff oynayamıyorum adam bana 770 defanslı bir mageye 700 800 wuruyorken ben max 400 vuruyorum 65 stafı ile.Tamamen haklısın reis, bir de üstüne craft takıları var ki onlar 40 fire resistance %10 mage jobuna karşı defans veriyor, bunun üstüne longevitiy belt takıldığında 500 damage vuracağız herhalde, master 15 çöp, lr 75 çöp, fire ve ice 75 el kaldırmadan atması lazım kaçarken o da yarı iyi yarı kötü, takılara gelirsek ultra ender bulunan chaos set ile %5 warior sınıfına fazla vurma damagesı dışında hiç bir takı yok, unuqie staf takmak istese HP den vermek zorunda, itemlerden int isteme yerine HP isteme gelse hem piyasa canlanır hem de mage jobu item arayışına girer. Diğer oyundan bulunan üzerinde düşünülmeyen sorunlar bu oyunda çözülse daha iyi olurdu.
Her ne kadar warriorler için magelere karşı koruma varsa (özellikle longevitiy belt) mageler içinde sword ve dagger defanslı item çıkmalı, veya magenin atağını güçlendirecek itemler olmalı, tırnağına kadar mp olan bir mage vurabileceği maximum damage ile 6-7 bu türden mage meleeye vurduğunda kaldırmalı ortadan, bakıyoruz ki imkansız, bir de üstüne yetmezmiş gibi craft ile üretilen willpower takısı, %10 damage defansı ve 40 fr resistansı verior, longede taksa 70 fr resistans passive sikillerle birlilkte wariorüe 500 damage vurucak. Yok melee okçu önden gitsin savaşsın onlar savaşırken biz arkadan vuralım bu seneryolar çok karşılaşılan seneryolar değil, 7 adet meteeor indiğinde (defans warrior ve int priest hariç) zıng diye düşmeli. Warrior de asasda olduğu gibi mage içinde canından fedakarlık etmeden en iyi stafları takabilmeli, shell giymek istiyorsa magenin inte verme mantığı kalkmalı, adam zaten 1 vs 1 de savaşamıyor bir de defansı kırılıyor.Aslında hem katılıyorum hem katılmıyorum bu yazdıklarına diyebilirim. Bana göre zaten tek bir mage team sağlam bir mele teami 70 60 a düşürememeli ki şuan düşüremiyoruz ama şöylede bir gerçek var şuan için bu senaryo değiştirilebilir sadece suan için ileride kale savaşları vb durumlar gelirse 70 60 a warrior ekiplerin gerçekten düşmemesi gerekir onlar bizim ön hattımız okcular ve assaslar mage teami korumaları gerekir mage teamde mele ekibin kafasını rahatlatması gerekir genel savaş mantığını bakacak olursak bu tabi benim fikrim. Yani bu senaryolar ileride belki yaşanır suan sadece DV pk sı döndüğü için bu kadar sorun yaşanıyor ileride kale savaşları(CSW) gibi bir etkinlik gelirse klan olarak bunun bu sefer sıkıntılarını çekeriz diye düşünüyorum. Yani ben tek bir job mükemmel olsun istemiyorum evet mageyim ve mage ekibim var ki serverdaki en itemli mage ekip bence bizdedir diye düşünüyorum yavaş yavaş +8 elder +8 elit +7 veya +8 imp denemeleri yapan bir mage ekibiz ama 65 stafının işlevsizliğinden dolayı ben mele ekibi kafa tutamıyorum 60 70 atıp içime staff oynayamıyorum adam bana 770 defanslı bir mageye 700 800 wuruyorken ben max 400 vuruyorum 65 stafı ile.
Tekrar söylüyorum defansı yüksek olan bir mage ekiple staff ile ben warriorlara kafa tutabilmeliyim yani burada oyun isim tutmaya dönmeli z den tara z den oynaya deyilde warriorlar nasıl isim tutup kapışıyorlarsa benimde isim tutup onlara staff girebilmeliyim en az 65 satfın 600 vurması gerekiyor çünkü ben Luna's +7 kullanıyorum bakın branch değil necro değil sage değil 107 atack powerı olan bir oyun sonu staffı kullanıyorum ve vurduğu staff damagesi gerçekten komedi. Hiç bir mele ekip beni kesinlikle yanlış anlamasın 70 60 nova ma ölmesinler çiftlesem bile ölmesin kabul ama ben adamlara staff ile senmisin kafa atan diyip ona staffa girebilmeliyim bunu yapamıyorum yoksa geri kalan 75 skilleri castlensin sorun değil yeter ki ben ayakta durabiliyim. Warriorun ekstra özelli kafa kafaya oynamada des atması des atıp çıkabilir bende öyle bir olay yok mage bi arkadasım anca beni oynatabilir des atanı teklemeye kalkabilirim warrior ekip benim elimi düşürebilir vb senaryolar var işin içinde.
Yani ben ağlamaya çalışmıyorum ama gerçekten 40 staffı 380 vuruyorken 65 stafının 400 vurması yani şaka gibi geliyor..
Burada assas ekipler ise 2 asssas 1 mageyi çok rahat düşürmeli ama onların ekibinde 1 db priest 1 tp mage 6 assas olmalı bu mantıkta 2 - 2 - 2 ayrılıp benim 3 magemi alır bende 3 mage kalır 3 mageylede assasları düşürememeliyim ki suan zaten bu senaryo çalışıyor tor atıldığında 2 assas gelip beni çiziyor ki kesinlikle çizmeli torsuz bile 2 assas beni almalı..
Neyse konu böyle uzar ileride belki bu tarz işler olur ama suan için elimizde bu var bununla devam edelim yeni bir oyun anlıyorum fakat 4 ay önce attığım ticketların discortdan yazdığım konuların büyük bir kısmında iyileştirme olmayınca insan ister istemez dert yanıyor.. NFT kostüm dedik soru cevapta yazdık bunu ilgilenicem konuyu takip edicem sanada bildiricem dendi üstünden geçen zamanı söylüyorum 1 ay 2 gün yani NFT kostüm abi bu 15.000 roco ya alınan NFT kostüm NFT mantığına aykırı işler yapılıyor dava açsam kazanırım verdiği hizmet çalışmıyor diye ee onlada uğraşmıyorum aile fertlerimde avukat olmasına rağmen ama bizide biraz ciddiye alsınlar yani kral benim derdim o.. İnan bana attığım ticketları ve mesajları görsen ve çözülen şeyleri görsen şok olursun.
herkes defans olursa kime kimseyi düşüremez, atak lazım bir mage nadir itemlerle 1.8k ya yakın damageye ulaşabilmeli@Pemila hocam mage aslında kapalı betada böyle değildi. Biz arkadaşla hardcore mage oynuyorduk, günde 16 saat legendary rune kasıp paper kıyafetlere full magic power 15 rune getirip full atak build yapmıştık. Mage aynı warrior gibi rogue gibi ne kadar item yaparsan, magic powerını ne kadar artırırsan doğru orantıda damagesi artıyordu.
Ortalama başlangıç itemi olan bir mage nova-meteorla 600-700 vururken biz full item 2500 vurduğumuz bile oluyodu. Böyle olunca 2-3 mage 8 kişilik ptyi düşürüyordu rahatça.
Officiale geçtiğimizde metanın bu şekilde olmaması için damageleri inanılmaz kısmışlar, magelerin tam pt oynadığını hesap edip min-max damage aralığını ona göre belirlemişler. Bence damagelerin bu şekilde olması çok da mantıksız değil. Ancak en elit unique takılarda gözle görünür bir damage artışı olmadığı için bu takıların özellikleri biraz daha hp/resist ya da anti def verecek şekilde güncellenmeli. Madem extreme damage artışları olmaması uygun görülmüş, o zaman ben item yapıyorsam charım kolay ölmemeli.
Forumu izliyorum genel olarak kendi çıkarlarına göre konuşuyorsun hep.herkes defans olursa kime kimseyi düşüremez, atak lazım bir mage nadir itemlerle 1.8k ya yakın damageye ulaşabilmeli
Buna katılmıyorum bende 1.8k damage çok fazla bir damage 6 x 1800 = 10.800 yani oldu olacak çiftleyerek 3 mele ekibi 70 70 60 la düşürelim buna katılmıyorum açıkçası.herkes defans olursa kime kimseyi düşüremez, atak lazım bir mage nadir itemlerle 1.8k ya yakın damageye ulaşabilmeli
Yani max takılara ulaştım diyebilirim 3 parça +8 elder(2mp 1hp), 1 parça(göğüslük) +8 Elit(Hp), 1 parça +7 imperial kafalık MP.. 5 Parça chaos set + longe .. +7 Lunas fire itemlerine sahibim 255 + 103 Mp var ve en itemsiz warriora 1450(MF'li) damage suana kadar gördüm.Forumu izliyorum genel olarak kendi çıkarlarına göre konuşuyorsun hep.
Şimdi konu hakkında konuşmak gerekirse , mage takılarına da dedikleri gibi anti def bonusları gelmesi gerekiyor hemfikirim.
Fakat şu damage mevzularını çok erken konuşuyoruz. Takılara ulaşılsın tam anlamı ile PK atılsın eksiklikler ve fazlalıklar göz önüne alınarak tam denge sağlanacaktır. Çok aceleci davranıp yönetimi riske sokmaya gerek yok. Eğer bu dedikleriniz gerçekleşirde mageler aşırı etkisiz kalırsa haklı olarak magelerin atağı tabiki de artmalı.
Şuan için temel sorunun kimse farkında değil ama PK çok hızlı dönüyor. Bir tık daha kapışma süresi uzamalı sanırım 75 Cap bile yetmeyecek gibi ya da bir güncelleme ile tüm jobların canları arttırılmalı ve ya kıyafetlere set bonus eklenmeli.
Bir diğer sorun ise haritanın ne kadar büyük olduğunu söyleseniz de haritanın küçük olması PK'nın yayılmaması bunlara bir etken bunları herkesin tarafsız olarak kabul etmesi ve desteklemesi gerektiğini düşünüyorum