Mage skilleri hakkında Statlar hakkında acil çözüm !.

ProOceaN

Üye
1- sorun
alan skillerinin çaplarının artırılması

1-örnek
alan skillerini efekleri kafalarında patlamalarına ragmen çapından dolayı damage işlemiyor

1-öneri
alan skillerinin damageleri düşük suan 600 700 arası vuruyor bu damageleri göz önüne alarak alan çaplarında artış yapılması lazımdır bu damageler flame mage için geçerlidir
lighting ice gibi mageler 500-600 kadar düşmektedir haritanın büyüklügü ve tüm karakterlerin dash kullandıgını göz ününde bulundurursak suanki çapın 2 katı olsa ancak işlev görür gibi hissediyorum

2-sorun
mage staff damage flame magelerde damageler çok iyi olmasada idare eder seviyede 480-550 arasında bir damage atıyor fakat bu damageler ice ve lighting magelerde 300-350 kadar düşüyor ve ice ile lighting magelerin staff skillerinde kitleme ve dondurma animasyonu uygulaması aşırı zor gibi gözüküyor

2-örnek
okcuların ice ve lightnig skillerinin tutma oranı çok daha yüksek gibi gözüküyor fakat denedigim 2 sınıftada okcuya nazaran ice ve lighting tutma olasılıgı daha düşük

2- öneri
ice ve lighting magelerin oynana bilir kılınması için damage ve efektiflik anlamında güçlenmesi lazım.

3-sorun
ice ve lighting magelerin takipli tekli skillerinin damage vurmaması ve damage düşüklügü tekli skillerin damageleri 500-600 arası

2-örnek
okcularda 1 skill elden çıktıktan sonra hangi range giderse gitsin takip edip hedefi vurdugu görülürken magelerde takipli skillerin hemen hemen hepsi hasar vermiyor

3-öneri
damagelerin yükseltilmesi ve gerekli sorunu giderilmesi güzel olacaktır.

Şimdi gelelim asıl konumuza (Stat point dengesizligi)(Rezalet)

Mage ve priestlerde 2 oyunda bu saçma şey görüldü malüm oyunda ve sizinde bu hatayı yapmanızı beklemezdim bu sorun aynı zamanda.

ilk öncelikle örnekler ile başlayalım.

Rogue
Güç aldığı point: DEX
Kıyafet ve silah gereksinimleri: DEX-HP

Warrior
Güç aldığı point: STR
Kıyafet ve silah gereksinimleri: STR-HP

buraya kadar bir sorun ve sıkıntı yok degilmi gelelim madur 2 karakter priest ve mage sınıflarına.

Mage
Güç aldığı point:MP-HP
Kıyafet ve silah gereksinimleri: İNT-MP
not:%75 İNT olarak pointler isteniyor

Priest
Güç Aldıgı point:HP-STR
Kıyafet ve silah gereksinimleri: İNT-STR
not:%75 İNT olarak pointler isteniyor

Umararım yetkili kişiler tarafından incelenerek gerekli işlemler en kısa süre içerisinde yapılır

Lütfen yazım hatalarına takılmayınız ve Okcu Warrior Priest gibi Joblarınında sorunları olabilir ilk olarak mage jobunu denedigim için gördüklerimi yazdım İyi forumlar.

Assassin

Üye
Priest nasıl str istiyor. Battlepriest yapıcaksan int düşük kiyafetler giymen gerek

cango53

Üye
Mage karakterlerin normalde mantıken istediği MP ve İNT dir HP Keyfi verilen bir stattır. Açıklamasına gelecek olursak mage ler bu konuya priestlerde dahil kullandıkları skiller fazla mana tüketimi gerektirir. Varsayalımki senin dediğin gibi oyuna bir rework gelse oyundan int statını kaldırmaları gerekir çünkü hiç bir anlam ifade etmez. Oyun Bir rol yapma oyunu anlayabilir kendimize yedirebilirsek gerçek hayat gibi düşünebilirsin priestlerin fazla atak uğruna definden vazgeçip str ve hp vermeleri paper giyinmeleri aynı şekilde magelerinde deffden vazgeçip atak için hp ve mp ye yüklenmeleri. Umarım açıklayıcı olmustur.

ProOceaN

Üye
Mage karakterlerin normalde mantıken istediği MP ve İNT dir HP Keyfi verilen bir stattır. Açıklamasına gelecek olursak mage ler bu konuya priestlerde dahil kullandıkları skiller fazla mana tüketimi gerektirir. Varsayalımki senin dediğin gibi oyuna bir rework gelse oyundan int statını kaldırmaları gerekir çünkü hiç bir anlam ifade etmez. Oyun Bir rol yapma oyunu anlayabilir kendimize yedirebilirsek gerçek hayat gibi düşünebilirsin priestlerin fazla atak uğruna definden vazgeçip str ve hp vermeleri paper giyinmeleri aynı şekilde magelerinde deffden vazgeçip atak için hp ve mp ye yüklenmeleri. Umarım açıklayıcı olmustur.
dostum int statını özelligi mana ve resistas point armasını saglar ve bir magede öncelik mp iken tüm itemlerin int odaklı olması dogal birşeymi sence int statına karınca kararınca biraz verile bilir mananı yükseltmek için fakat konuyu asıl yönünden farkılı yerlere çekmeye çalışıyorsanız orası ayrı

anil

Üye
Bana kalırsa stat sistemi baştan yanlış. Direkt malum oyundaki sistem yerine ESO'daki üçlü stat sistemi alınsaydı çok daha iyi olurdu. 255 stat point ve aynı dağıtım şekliyle hiçbir özgünlük olmuyor ve yıllardır devam eden tartışmalar bir kez daha başlıyor.

Makinakimya

Üye
Belki de bu sorunların en önemlisi, mage alan skillerinin damage atamaması. Kastettiğim şey damage in yüksekliği değil. 2-3 partiye vurmanıza ragmen yalnızca 2 kişiye damage atabiliyorsunuz. Mage sınıfının bu şartlar altında oynanması gerçekten çok güç.

Ellerinize sağlık.

anil

Üye
Bence stat sistemi gayet iyi mesela magede verdiğin int kadar giyebileceğin kıyafetler değişiyor. Ben iyi kaçarım priestim iyidir diyorsan full mp, giymek istediğin armor kadar int geri kalanı hp veririsin misal böyledir sistem ama ben kolay ölmek istemiyorum diyorsan shellleri giyebilecek kadar int veririsin 70 lvl olduğumuz için stat sıkıntısı çıkıyor ilerde lvl sınırı arttırılınca bunlar çözülür.
Bunun yerine kıyafetler stat gereksinimi duymasa ama statlar daha efektif şekilde degistirilse? Örneğin Int statini neden kimse kullanmak istemiyor, daha faydalı hale getirilemez mi?

cango53

Üye
Açıkcası anladığını zannetmiyorum

TheKRZM

Üye
Arkadaşım mage için güç aldığı point'e HP-MP demişsin ama bu senin KO haricinde bir oyun oynamadığını ve bu oyunda tamamen KO özelliklerini aradığını gösterir. Mageler MP ve İNT statlarından güçlerini alırlar ve HP nerdeyse keyfi bir stattır. Oyun içinde bu konuda eksikler olabilir belki ama ileride daha da stabil bir hale getirilecektir. Olayı şu şekilde özetleyebiliriz. Ataker priestler STR-HP verip defanstan ve hp'den vazgeçerek atak oynamaya karar verir. MP mageler Defanstan vazgeçerek Paper Kıyafet fiyer ve MP-HP statlarında Düşük def - Yüksek hasar'ı kabul eder. Sen bunlardan hangisini kabul edeceğini seçip ona göre devam et lütfen.

ProOceaN

Üye
Arkadaşım mage için güç aldığı point'e HP-MP demişsin ama bu senin KO haricinde bir oyun oynamadığını ve bu oyunda tamamen KO özelliklerini aradığını gösterir. Mageler MP ve İNT statlarından güçlerini alırlar ve HP nerdeyse keyfi bir stattır. Oyun içinde bu konuda eksikler olabilir belki ama ileride daha da stabil bir hale getirilecektir. Olayı şu şekilde özetleyebiliriz. Ataker priestler STR-HP verip defanstan ve hp'den vazgeçerek atak oynamaya karar verir. MP mageler Defanstan vazgeçerek Paper Kıyafet fiyer ve MP-HP statlarında Düşük def - Yüksek hasar'ı kabul eder. Sen bunlardan hangisini kabul edeceğini seçip ona göre devam et lütfen.
çok güzel izah etmişsin dostum fakat benimki degil senin tabirin tam bir ko tabiri olmuş hp keyfi bir stat can veriyorsa int denden zorunlu bir stat oldugunu neye dayanarak söylediginiz hiçbir şekilde anlıyamıyorum :( ben konuyu yeterince açıklayıcı yazdıgımı düşünüyorum bu konuya asas ve warrior oynayan arkadaşlardan bu denli tepkiler alacagımın farkındaydım yorumların için saol

cango53

Üye
manyak oluruz bakın anlatamayız :D

Siyah34

Üye
Doruluk payı var lakin alan skilleri damagesinin artması sıkıntı olur. Kabaca bakarsak 7 kişilik bir Mage topluluğu 600 vursa 4200 olur zaten herkesin ortalama canı 3000 - 4000 oldunu hesaba katarsak suanlik iyi durumda gibi ama ben bir solo Mage yaptım dün çok işlevsiz kaldım Staff vurmuyor Light de terleme skilleri adama ulaşamıyorum.

Siyah34

Üye
Doruluk payı var lakin alan skilleri damagesinin artması sıkıntı olur. Kabaca bakarsak 7 kişilik bir Mage topluluğu 600 vursa 4200 olur zaten herkesin ortalama canı 3000 - 4000 oldunu hesaba katarsak suanlik iyi durumda gibi ama ben bir solo Mage yaptım dün çok işlevsiz kaldım Staff vurmuyor Light de terleme skilleri adama ulaşamıyorum.

Assassin

Üye
kanka alan vurmuyor işte sıkıntı orda bir tekli skiller adama ulaşmıyor teknik problemler var magede

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt