Başka bir oyunu örnek göstermeye gerek yok. Oradaki hatalardan kurtulalım diyorum. Oradaki gibi mageler de ileride güçlerini kaybetmesin. Ancak server başında mageler de herkes gibi zor item kasabilsin.Arkadaşlar, girin diğer oyundaki tüm serverları gezin. Her serverda maksimum 3 veya 4 mage team oluyor gerisi okçu, asas, melee diye çeşitleniyor. Hatta bazı serverlarda o kadar bile mage ekip yok. Bunun gibi oyunlarda oyunu renklendirenler magelerdir. Magelerin damagelerinin daha normale döneceği zamanlar gelecek şuan çok fazla vuruyorlar çünkü kimsede resist yok. Şuan gidip üzerine 8 chitin set dizip takılarını milyarlık takılar da yapsan bu itemlerin resistleri olmadığı sürece bu hasarı yemeye devam edeceksiniz. Mage itemleri ucuz diyenler var, evet mage itemleri sadece burada değil tüm oyunlarda ucuzdur çünkü bu jobu oynayıp full item olmaya çalışan insan sayısı zaten çok az ve mage itemleri piyasada yayılmaya başladığında emin olun fiyatları düşük olan şeyler daha da düşecek sadece elit yani bosslardan düşen değerli mage itemleri gibi itemler bir nebze para edecek. Mageye bu kadar laf ediyorsunuz da asaslara neden hiçbir şey demiyorsunuz? İnt priestim 1 tane asas gelip kesecek neredeyse.
Keşke okuduğunu anlayabilsen.Şuan oyun içerisinde hiç bir resis işe yaramıyor isterseniz npc den resis tüpü alıp kendinizde deniye bilirsiniz hasar düşüşü olmayacaktır , magelerin server başında güçlü olması normal , hızlı leveling ve item yapmalarıda gayet normal , sunucularda herkesin mage olması mage teamların fazla olması op olduğu için ve hızlı olduğu için insanların tercihi buna niye engel olmaya çalışıyorsun anlamış değilim ? 4 parti adamın var birde alt clanın var bu alt clanlardan biride mage team gelip burda böyle gereksiz bir konu üzerinde durman yersiz mageler her zaman en hızlı np yi itemi levelingi kasan classlardır , biz 11 kişilik mele ile ilk 1,000,000,BP yi nasıl kastıyksak şuan bile bu şekilde mage pt lere direkt olarak kafa atıp aşağı çekebilyiorsak mele ekip ile , şuçu kendi ekibinde oyunculuğunda ara bence , bizlerde novadan 700 , 920 arası hasarlar yiyoruz , teklemeden 5000 metreden tek yiyoruz ama bunları bu şekilde sığ bir görüş ile dile getirmek yersiz , oyun başındasın hasar stat resis bunların hiç biri oturmamış 2 yıldır belki bi 2 yıl sonra oturur ozaman 500 600 hasar yediğindede mageye düşersin gerçi sen , böyle düşünmeye devam et
Bir çok mmorpg'de mage herzaman güçlü ve hasar bağımlısı dır dez avantajı ise aşırı kırılgan bir karakterdir , burdakinin aksine kendini savunmak için bile bir çok skili mevcuttur burada tek yapabildiği gate atmak veya kör atmakmı ???Keşke okuduğunu anlayabilsen.
Clanımda mage ekip olmasına rağmen bu konuyu açmış olmam zaten niyetimi ortaya koyarken burda bunu dile getirip beni suçlaman saçma olmuş. Ayrıca konumda damagelerle ilgili bir şikayetimin olmadığını da belirttim.
Magelerin server başında güçlü olması niye normal? Hızlı item yapmaları niye normal? Ben bunları sorguluyorum. Bu arada hızlı item yapmalarının sebebi alanla 5 slot ravenious kesmeleri olsa asla laf etmem. NPC'den item alıp basabilmeleri sebep.
Lütfen Rise Online'yi malum oyuna benzetmeye çalışmayın. Oradaki hataları ve sorunları da buraya taşıyorsunuz.
Her ne kadar ben sivriliyor olsam da oy oranlarından bunun boş bir tepki olmadığı açık. Beni hedef göstermenize gerek yok.Bir çok mmorpg'de mage herzaman güçlü ve hasar bağımlısı dır dez avantajı ise aşırı kırılgan bir karakterdir , burdakinin aksine kendini savunmak için bile bir çok skili mevcuttur burada tek yapabildiği gate atmak veya kör atmakmı ???
Merak etme ben örnek verirken diğer oynun ile kıyaslama yapmıyorum zaten - eğer yapsaydım orada şuan mageler ölü durumda 5 6 pt iç içe dolaşamadıkta sonra adam bile düşüremiyorlar - Kaldıki hala malum oyun malum oyun diyorsunuz , kendinizi kandırmayın Private Server Stat mantığı bile hasarı dengelemeye yetiryor çoğu sunucuda artık yeterki yapılmak istensin
Mage karakteri INT ; Stat'ı ile hasarı artırılan ve bununla beraber yüksek INT ve MP isteyen setleri bile giyse yinede hızlı şekilde ilerleyecekti Mage her mmorpg de böyledir
NPC den ister set alsın ister spotlardan düşürsün her zaman Mele den hızlı gelişir - Bu arada aksine PK yı canlandırmak yerine olağan ve sıkıcı bir hale getiriyor mageler herkes aynı tip , oyun içerisinde zaten genel bir kasma ve isim görememe sorunu mevcutken tipler biribrine bu kadar benzerken , PK yı baltalamalarına laf ederim sadece
Mageler madem bu kadar iyi güzel , refah bir karakter gir bir kere bile yardım almadan solo bir şekilde mage leveling yapmaya çalış , mage solo hiç birşey şu oyunda bunuda göz önüne al - bu bir takım oyunu konunu baltalamaya çalıştığım yok alphadan beri discordtada aynı şekilde magelere laf atıp duruyorsun buradaki bir çok insanda bunun farkında 2 yıldır düzeltilmeyen sistem e mage team olarak başlasaydınız buradaki insanlarda rahat ederdi hiç değilse
Ac mage oyna haci. 2 senedir ağlıyorsun. Çözüm basitHer ne kadar ben sivriliyor olsam da oy oranlarından bunun boş bir tepki olmadığı açık. Beni hedef göstermenize gerek yok.
dostum bazı yayıncıların ağlaya ağlaya yönlendirmeleri ile magelerin %20 e yakın damage i azaldı yada diger karakterlerin resistleri arttırıldı . bir paper magenin vurması lazım ama vurmuyor 7 kişilik mage ekibimle bir partiyi vurunca hepsinin düşmesi gerekirken düşmüyorsa burada sorun yönetimde . Paper her zaman fazla vurur tek yer bu durum yıllardır böyledir ve bunun amacıda budur , mageler toplu hareket eder tam party mage olmadan bir magenin pk da ezmesi mümkün değildir . kaldı ki mageler hiç bir zaman mele ekipten boss alamıyor bu durumlar çok can sıkıyor ve rise yayıncılarına bak çoğu mage team sadece boss için mele kasmaya başladı. Şimdi yazına ithafen nerede mage hakimiyeti ?Savaş alanlarında hem alan vurabilmesi hem de çok uzak rangelerden tekleyebilmesi ile mage clası ön plana çıkıyor.
Ancak sorun burada değil.
Sorun magelerin paper kıyafetleri npc'den alıp, kolayca + basıp, sonra da +7si droplanabilen bruch gibi bir silahla maximum damageyi çok kısa sürede çıkarabilmesidir.
Mele ekiplerin mage ekiplere karşı tutunabilmesi ve oyundan zevk alabilmesi için mage sınıfına kıyasla uzun süre farm yapması veya maddi fedekarlıkta bulunması gerekiyor.
Evet biliyorum bu konudan mageler rahatsız olacak ancak bence oyun içinde adalet olmalı.
Yani her class benzer emeği ve süreyi kullanarak benzer zamanlarda güçlenebilmeli.
Malum oyundan da farklı olması adına magelerin paper kıyafetlerinin NPC'den kaldırılarak, melelerin eliteleri vb gibi aynı zorlukta droplanması gerektiğini düşünüyorum.
Hemen gelecek bazı eleştirilere cevap;
Biz defansımızdan feragat ediyoruz diyenler için;
Aynı durumu meleler için hayal edin bakalım. 8 paper setle bir warrior veya rogue? Mage gibi alan vurabilen bir class ile warrior-rogue kıyaslanamaz. Sadece okçu rogueler ile kıyaslanabilir ki ona da okçu oynayanlar yorum yapsın dinleyelim.
warrior db siz 1300 vurulan mageye max hp si 2500 ken nasıl oluyoda mage hakımıyetı var full ıtemlı mage alan la 550 vuruyor bılmeden konusma kardeş mage damagesı dustu adamlar acıklama yaptı sen sacma sapan konu acmıssın zaten baska baska cvp verecek dıger arkadaslar sana cogu mage bıraktı oynamayı farm yapan yada oyuna ara veren cok konuya bakSavaş alanlarında hem alan vurabilmesi hem de çok uzak rangelerden tekleyebilmesi ile mage clası ön plana çıkıyor.
Ancak sorun burada değil.
Sorun magelerin paper kıyafetleri npc'den alıp, kolayca + basıp, sonra da +7si droplanabilen bruch gibi bir silahla maximum damageyi çok kısa sürede çıkarabilmesidir.
Mele ekiplerin mage ekiplere karşı tutunabilmesi ve oyundan zevk alabilmesi için mage sınıfına kıyasla uzun süre farm yapması veya maddi fedekarlıkta bulunması gerekiyor.
Evet biliyorum bu konudan mageler rahatsız olacak ancak bence oyun içinde adalet olmalı.
Yani her class benzer emeği ve süreyi kullanarak benzer zamanlarda güçlenebilmeli.
Malum oyundan da farklı olması adına magelerin paper kıyafetlerinin NPC'den kaldırılarak, melelerin eliteleri vb gibi aynı zorlukta droplanması gerektiğini düşünüyorum.
Hemen gelecek bazı eleştirilere cevap;
Biz defansımızdan feragat ediyoruz diyenler için;
Aynı durumu meleler için hayal edin bakalım. 8 paper setle bir warrior veya rogue? Mage gibi alan vurabilen bir class ile warrior-rogue kıyaslanamaz. Sadece okçu rogueler ile kıyaslanabilir ki ona da okçu oynayanlar yorum yapsın dinleyelim.
kardeş erken bekleyelim dıyosun 1 jobu yukseltıp diğer jobu bıtırıyosun expi dusurup solo oyuncuları kasamaz hale getırıyosun daha kotusu grafık ayarından bug oyun hata vermesı oyundan atması gıbı bırcok sebepten kullanıcıyı suclu buluyosun hata duseltmöek yerıne oyuncunun damagenın slotların vs dengesını bozan bı sıstem var sımdı oncelık duseltılmesı gereken neyse o duzeltılır pk bıtıyo yavastanSelamlar,
Arkadaşlar bu konuyu şu şekilde değerlendirin. Bu oyun/sunucu 1 aylık değil. Genel anlamda PvP mantığı yüksek olan oyunların ilk gelişim sürelerinde büyücü/mage playerların daha rahat olması gayet normaldir. Ancak ilerleyen safhalarda gelecek takı resistleri ile bu durumun önüne geçilecektir. Ayrıca mage ekip olarak oynamanın da belirli bir zevki mevcut buna karşılık mage ekibin içerine melee ekip olarak dalmanında ayrıca bir zevki varUnutmayalım; şu an oyunun çok erken aşamalarındayız, biraz daha sabırlı olmak gerekir diye düşünüyorum.
Sevgilerimle.
Tekrar selamlar,kardeş erken bekleyelim dıyosun 1 jobu yukseltıp diğer jobu bıtırıyosun expi dusurup solo oyuncuları kasamaz hale getırıyosun daha kotusu grafık ayarından bug oyun hata vermesı oyundan atması gıbı bırcok sebepten kullanıcıyı suclu buluyosun hata duseltmöek yerıne oyuncunun damagenın slotların vs dengesını bozan bı sıstem var sımdı oncelık duseltılmesı gereken neyse o duzeltılır pk bıtıyo yavastan