Malesef Rise Online

hasanalp

Üye
Pandemiyi fırsata çevirmeyi beceremedi. 1 sene önce ilk tanıtım yayınlandı sanırım ve yıl içerisinde çıkacak dendi. Fakat sürecin bu kadar uzaması tanıtımı ilk gördüğümüzde ne kadar sevinip, heveslendiysek bir o kadar da hayal kırıklığı ve heves kaybına sebebiyet verdi. Artık Rise Online'nin, bahsedildiği gibi 2-3 sene önce başlanmış bir proje değil, tanıtımından sonra gördükleri ilgiyle hazırlanmaya başlanmış bir proje olduğunu düşünüyorum.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Ne düşünürsek düşünelim durum ortada evet çok bekledik evet çok üzüldük fakat ortada yapılan bir oyun ve ilerleyen bir süreç var beklemeden karar vermemek lazım

XDarkShadoWX

Üye
Ben tanıtımının çok erken yapıldığını defalarca beyan ettim aslında tanıtım şuan olsa ALPHA testlerine 15 gün ara ile verilse süper olurdu

BySavas

Üye
14 aydır bekliyorum :) çıksada zaten oynuyamıcağım bilgisayarım kötü :)

Mykocu

Üye
benimde pc kaldırmıyo ya ilerde yenisini alcaz yada light yapılcak. Ama size katılmıyorum arkadaşlar beceremedi gibi bişey diyemeyiz. gerekli zamanı ve çabayı ayırdılar mı acaba? bu konu hakkında ne düşündüğünüz önemli. benim için ise önemli olan yetenekleri var mı her konuda ve açılsa bile iyileştirme yapılabilir mi her konuda. bence ekip yeterli zaten şikayetler belli 1-2 skıntılı konu var diğerleri iyi zaten.

CAZBEM

Üye
Pandemiyi fırsata çevirmeyi beceremedi. 1 sene önce ilk tanıtım yayınlandı sanırım ve yıl içerisinde çıkacak dendi. Fakat sürecin bu kadar uzaması tanıtımı ilk gördüğümüzde ne kadar sevinip, heveslendiysek bir o kadar da hayal kırıklığı ve heves kaybına sebebiyet verdi. Artık Rise Online'nin, bahsedildiği gibi 2-3 sene önce başlanmış bir proje değil, tanıtımından sonra gördükleri ilgiyle hazırlanmaya başlanmış bir proje olduğunu düşünüyorum.
Bence iyiki erken tanıtım verilmiş iyiki bekliyorum birden gelse bu kadar çok sevemeyevilirdim.

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhaba,

* Ashes of Creation; 2016 yılının Şubat ayında geliştirilmeye başlandı, 2016 Aralık'ta oyun ve proje duyuruldu. 2017'de Kickstarter CF ile 3 milyon dolardan fazla fon toplandı. 80 kişiden fazla geliştirici çalışıyor. Şu an alfa aşamasındalar.

* New World, Apple'dan sonra dünyanın en değerli markası Amazon (Amazon Game Studios) tarafından geliştiriliyor. İlk kez 2016 TwitchCon'da duyuruldu. 2021 Ağustos'ta piyasaya sürmeyi planlıyorlar.

Örnekleri arttırmaya gerek yok. Görüldüğü üzere; Rise Online World ekibinin ilk oyun projesi olmasına rağmen duyurulması için 3 yıla yakın bir zaman beklendi. İlkler her zaman zordur. Şu anki potansiyelimizle başlamış olsak bu aşamaya 2 yıldan daha kısa bir sürede gelebilirdik. Hem gelişiyoruz, hem geliştiriyoruz. Ekipte uzun yıllardır sektörün içerisinde çalışmış arkadaşlarımız da var, ilk kez bu proje ile çalışan arkadaşlarımız da var. Kalitesiz yerli ürünlerin arasından sıyrılabilmek ve iyi olanı üretebilmek için çalışıyoruz. Her geçen gün daha çok gelişeceğiz, daha iyi geliştireceğiz. Sizlere de daha iyisini sunacağız. Ancak oyunun "erken duyuruldu" kısmını kabul etmem mümkün değil maalesef. Geçtiğimiz bir yıl birçok şeyin olgunlaşmasında rol aldı. İyi ki de duyurulmuş ve oyunu daha da ileri taşımak için çalışmışız. İyi niyetlerinizden şüphemiz yok. Zaten bu topluluk için oyunu daha iyi yerlere taşıyacağız.

hasanalp

Üye
benimde pc kaldırmıyo ya ilerde yenisini alcaz yada light yapılcak. Ama size katılmıyorum arkadaşlar beceremedi gibi bişey diyemeyiz. gerekli zamanı ve çabayı ayırdılar mı acaba? bu konu hakkında ne düşündüğünüz önemli. benim için ise önemli olan yetenekleri var mı her konuda ve açılsa bile iyileştirme yapılabilir mi her konuda. bence ekip yeterli zaten şikayetler belli 1-2 skıntılı konu var diğerleri iyi zaten.
Beceremedi derken pandemi süreci insanların oyuna çekmek için mükemmel bir fırsattı. Yoksa tabii ki emeklerini görmezden gelmek saygısızlık olur.

Merhaba,

* Ashes of Creation; 2016 yılının Şubat ayında geliştirilmeye başlandı, 2016 Aralık'ta oyun ve proje duyuruldu. 2017'de Kickstarter CF ile 3 milyon dolardan fazla fon toplandı. 80 kişiden fazla geliştirici çalışıyor. Şu an alfa aşamasındalar.

* New World, Apple'dan sonra dünyanın en değerli markası Amazon (Amazon Game Studios) tarafından geliştiriliyor. İlk kez 2016 TwitchCon'da duyuruldu. 2021 Ağustos'ta piyasaya sürmeyi planlıyorlar.

Örnekleri arttırmaya gerek yok. Görüldüğü üzere; Rise Online World ekibinin ilk oyun projesinin olmasına rağmen duyurulması için 3 yıla yakın bir zaman beklendi. İlkler her zaman zordur. Şu anki potansiyelimizle başlamış olsak bu aşamaya 2 yıldan daha kısa bir sürede gelebilirdik. Hem gelişiyoruz, hem geliştiriyoruz. Ekipte uzun yıllardır sektörün içerisinde çalışmış arkadaşlarımız da var, ilk kez bu proje ile çalışan arkadaşlarımız da var. Kalitesiz yerli ürünlerin arasından sıyrılabilmek ve iyi olanı üretebilmek için çalışıyoruz. Her geçen gün daha çok gelişeceğiz, daha iyi geliştireceğiz. Sizlere de daha iyisini sunacağız. Ancak oyunun "erken duyuruldu" kısmını kabul etmem mümkün değil maalesef. Geçtiğimiz bir yıl birçok şeyin olgunlaşmasında rol aldı. İyi ki de duyurulmuş ve oyunu daha da ileri taşımak için çalışmışız. İyi niyetlerinizden şüphemiz yok. Zaten bu topluluk için oyunu daha iyi yerlere taşıyacağız.
Saygı değer yetkili, çıtayı çok yükselttiğinizi belirtmek isterim. Oyun açıldığında bunca beklemeye değmezse bozuşuruz ama :p

Justice

Yönetici
Game Designer
Yukarıda bahsettiğim stüdyolar gibi büyük stüdyolardan değiliz biz, yakın zamanda da olmamıza imkan yok. Haddimizi biliyoruz ama potansiyelimiz yüksek. Bu işi iyi yerlere götürecek azim ve tutkuya sahibiz. Yarın çok büyük bir stüdyo olmayız belki ama bir gün mutlaka iyi yerlere geleceğiz.

hasanalp

Üye
Yukarıda bahsettiğim stüdyolar gibi büyük stüdyolardan değiliz biz, yakın zamanda da olmamıza imkan yok. Haddimizi biliyoruz ama potansiyelimiz yüksek. Bu işi iyi yerlere götürecek azim ve tutkuya sahibiz. Yarın çok büyük bir stüdyo olmayız belki ama bir gün mutlaka iyi yerlere geleceğiz.
Umarım hakettiğiniz ve hedeflediğiniz seviyelere gelip ülkemizi gururlandırırsınız.

Doctrine

Üye
a tanıtım şuan olsa ALPHA testlerine 15 gün ara
Burhan Bey merhaba.

Öncelikle projeyi kusursuz ve farklı bir hale getirmeye çalıştığınızın farkındayım. Bu yüzden emeklerinizi takdir ediyor ve her zaman sizleri destekliyoruz.
Fakat bu süreçte 3 yıldır yapılmasını düşündüğünüz şeyi değiştirmeye çalışıyorsunuz ve bunu kısa bir sürede yapmaya çalışıyorsunuz.
Bu yapılandırmayı zamana bölseniz, odaklandığınız nokta daha çok offical olsa bence çok daha kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

İşinizi size öğretmek haddim değil, şahsım adına sizleri çok sevdim ve hem şirketinizin hem de oyununuzun çok güzel yerlere gelmesini temenni ettiğim için bu yazıyı yazıyorum.

Esenlikler diliyorum..

Justice

Yönetici
Game Designer
Burhan Bey merhaba.

Öncelikle projeyi kusursuz ve farklı bir hale getirmeye çalıştığınızın farkındayım. Bu yüzden emeklerinizi takdir ediyor ve her zaman sizleri destekliyoruz.
Fakat bu süreçte 3 yıldır yapılmasını düşündüğünüz şeyi değiştirmeye çalışıyorsunuz ve bunu kısa bir sürede yapmaya çalışıyorsunuz.
Bu yapılandırmayı zamana bölseniz, odaklandığınız nokta daha çok offical olsa bence çok daha kısa sürede sonuca ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

İşinizi size öğretmek haddim değil, şahsım adına sizleri çok sevdim ve hem şirketinizin hem de oyununuzun çok güzel yerlere gelmesini temenni ettiğim için bu yazıyı yazıyorum.

Esenlikler diliyorum..
Merhaba,

Oyunda hala eksiklikler var. Bu eksiklikler tamamlanmadan oyunu resmi sürüm olarak sunmamız mümkün değil maalesef. Upgrade, klan, database çalışması, yeni animasyonlar, sınıfların ve yeteneklerin son çalışmaları gibi temel şeyler hazır olmadan oyunu açamıyoruz. Açsak da yazık olur. En basit örnekle; evinizin duvarlarını boyadığınızı düşünün. Duvarların %80'lik kısmını özenli bir şekilde yaptınız ve güzel görünüyor, kalan kısmı acele ederek genel boyamayı da kötü hale getirmek %80 için harcadığınız emeği de gölgeleyecektir ve kimse o %80'lik kısmı ne kadar iyi yaptığınıza bakmıyor, %20'lik kısmı ne kadar özensiz ve kötü yaptığınızı konuşuyor.

Resmi sürüm olarak çıktığımızda da bazı eksiklikler olacak zaten ancak bu eksiklikler sonradan giderildiğinde oyuncu gözünde sırıtmayacak veya mevcut oynanışa etki etmeyecek. Örneğin; UI çalışmasını sonra da yapabiliriz ama önceden yapmak ve oyuncuyu nihai bir kullanıcı arayüzüne alıştırmak daha önemli. Genel çalışma aslında resmi sürüme yönelik şekilde. Sadece bazı kısımları alfada da test edebilmek için vasat düzeyde de olsa sizlere sunacağız.

Aslında biz birçok şeyi en temel haliyle de size sunmayı ve sonra geliştirmeyi düşündük ancak oyuncuların beklentileri nedeniyle ek bir hazırlık aşamasının hem beklentileri karşılayacağına hem de oyunu daha iyi hale getireceğine inandık. Biliyorum beklemek çok zor. Bizim için de çok zor. Umarım resmi sürümde size heyecan verici ve keyifli bir oyun sunarız.

Not: UI geliştirme çalışmasına alfadan sonra başlanacak. Yukarıda sadece örnek olarak belirttim.

Uçan Zürafa

Üye
Bunlar istiyor ki oyun bugün duyurulsun yarın açılsın. Sanırsın 2D mobil oyun yapılıyor. Ayrıca pandemi döneminde nasıl bir fırsata dönüştürme bekleniyorsa anlamış değilim. Burada 50 kişinin birlikte çalıştığı bir ofis ortamı yok. Hastalanan var, karantinada olan var bunları düşünen yok. Bazı sebeplerden dolayı süreç uzadı diye bir çeşit kötüleme çabasına girilmesi çok yanlış.

Doctrine

Üye
Merhaba,

Oyunda hala eksiklikler var. Bu eksiklikler tamamlanmadan oyunu resmi sürüm olarak sunmamız mümkün değil maalesef. Upgrade, klan, database çalışması, yeni animasyonlar, sınıfların ve yeteneklerin son çalışmaları gibi temel şeyler hazır olmadan oyunu açamıyoruz. Açsak da yazık olur. En basit örnekle; evinizin duvarlarını boyadığınızı düşünün. Duvarların %80'lik kısmını özenli bir şekilde yaptınız ve güzel görünüyor, kalan kısmı acele ederek genel boyamayı da kötü hale getirmek %80 için harcadığınız emeği de gölgeleyecektir ve kimse o %80'lik kısmı ne kadar iyi yaptığınıza bakmıyor, %20'lik kısmı ne kadar özensiz ve kötü yaptığınızı konuşuyor.

Resmi sürüm olarak çıktığımızda da bazı eksiklikler olacak zaten ancak bu eksiklikler sonradan giderildiğinde oyuncu gözünde sırıtmayacak veya mevcut oynanışa etki etmeyecek. Örneğin; UI çalışmasını sonra da yapabiliriz ama önceden yapmak ve oyuncuyu nihai bir kullanıcı arayüzüne alıştırmak daha önemli. Genel çalışma aslında resmi sürüme yönelik şekilde. Sadece bazı kısımları alfada da test edebilmek için vasat düzeyde de olsa sizlere sunacağız.

Aslında biz birçok şeyi en temel haliyle de size sunmayı ve sonra geliştirmeyi düşündük ancak oyuncuların beklentileri nedeniyle ek bir hazırlık aşamasının hem beklentileri karşılayacağına hem de oyunu daha iyi hale getireceğine inandık. Biliyorum beklemek çok zor. Bizim için de çok zor. Umarım resmi sürümde size heyecan verici ve keyifli bir oyun sunarız.

Not: UI geliştirme çalışmasına alfadan sonra başlanacak. Yukarıda sadece örnek olarak belirttim.
Resmi bir sürümde bizlere heyecan verici bir oyun hazırlayacağınızdan şüphem yok. Bu güne kadar emek verilen her iş gibi Rise Online'da karşılığını alacaktır.

Bu konuya yazma niyetim tamamen ara ara kitlenizin giderek azaldığını gözlemlemem. Kendim sabırlı bir insanımdır, ben beklerim hiç problem değil :)

Ayrıca dediğim gibi ben bir oyun geliştirici değilim, sıradan bir matematik öğretmeniyim ve işin istatistiğine bakıyorum sadece. Umarım hem sizler hem de oyuncular için Rise Online en güzel haliyle çıkar resmi sürümde. Yoğunluğunuzu ve nihai amacınızın farkındayım, umarım en kısa zamanda bütün güncelleştirmeleri içinize sinecek şekilde gerçekleştirirsiniz.

Başarılarınız daim olsun Burhan Bey, iyi çalışmalar diliyorum.

Justice

Yönetici
Game Designer
Resmi bir sürümde bizlere heyecan verici bir oyun hazırlayacağınızdan şüphem yok. Bu güne kadar emek verilen her iş gibi Rise Online'da karşılığını alacaktır.

Bu konuya yazma niyetim tamamen ara ara kitlenizin giderek azaldığını gözlemlemem. Kendim sabırlı bir insanımdır, ben beklerim hiç problem değil :)

Ayrıca dediğim gibi ben bir oyun geliştirici değilim, sıradan bir matematik öğretmeniyim ve işin istatistiğine bakıyorum sadece. Umarım hem sizler hem de oyuncular için Rise Online en güzel haliyle çıkar resmi sürümde. Yoğunluğunuzu ve nihai amacınızın farkındayım, umarım en kısa zamanda bütün güncelleştirmeleri içinize sinecek şekilde gerçekleştirirsiniz.

Başarılarınız daim olsun Burhan Bey, iyi çalışmalar diliyorum.
Eski bir meslektaşınız olarak söyleyeyim:

Sizin de rasyonel düşünüp hareket ettiğinizi varsayarak bu mesajdan sonra benimle hemfikir olacağınıza eminim. Hype kısmını kafanıza takmamalısınız. Birkaç ay öncesine kadar kim Pasha Fencer gibi bir oyunun varlığından haberdardı? Bir anda, bir şekilde herkese duyurdular. Zamanı gelince etkili reklamlarla yeterince insana ulaşabileceğimize inanıyorum, yeter ki elimizdeki oyun iyi olsun. Bizim önceliğimiz elimizdekini parlatmak. Ardından oyun zaten kendi reklamını yapacaktır. Aksi halde her ne kadar insanlar evdeyken oyunu çıkarmış da olsak, her ne kadar 1 ay önce duyurup ilk hype yakalanmışken oyunu piyasaya da sürsek sonuçları yine kötü olabilirdi. Hype yakalamak ve kaybetmek kolay. Güzel içerik sunmak zor. Biz "zor" olanla uğraşıyoruz şu an. "Kolay" kendiliğinden gelecektir. İyi dilekleriniz ve temenniniz için çok teşekkür ederim. Sizler gibi iyi niyetli ve ilgili oyuncularımız sayesinde hem topluluğumuz daha kaliteli olacak hem de geri bildirimleriniz ve yerinde eleştirilerinizle oyunumuz daha iyi şekillenecek.

Saygılar

Son düzenleme:

Muti

Üye
Merhaba,

Örnekleri arttırmaya gerek yok. Görüldüğü üzere; Rise Online World ekibinin ilk oyun projesinin olmasına rağmen duyurulması için 3 yıla yakın bir zaman beklendi. İlkler her zaman zordur. Şu anki potansiyelimizle başlamış olsak bu aşamaya 2 yıldan daha kısa bir sürede gelebilirdik. Hem gelişiyoruz, hem geliştiriyoruz. Ekipte uzun yıllardır sektörün içerisinde çalışmış arkadaşlarımız da var, ilk kez bu proje ile çalışan arkadaşlarımız da var. Kalitesiz yerli ürünlerin arasından sıyrılabilmek ve iyi olanı üretebilmek için çalışıyoruz. Her geçen gün daha çok gelişeceğiz, daha iyi geliştireceğiz. Sizlere de daha iyisini sunacağız. Ancak oyunun "erken duyuruldu" kısmını kabul etmem mümkün değil maalesef. Geçtiğimiz bir yıl birçok şeyin olgunlaşmasında rol aldı. İyi ki de duyurulmuş ve oyunu daha da ileri taşımak için çalışmışız. İyi niyetlerinizden şüphemiz yok. Zaten bu topluluk için oyunu daha iyi yerlere taşıyacağız.
Burhan Bey merhaba, şu an içinde bulunduğumuz ekran kartı kriziyle oyunun geleceği hakkında ne düşünüyorsunüz? Şu an potansiyel oyuncularınızın çoğunun elinde oyunu oynamak için yeterli seviyede ekran kartı yok, bazıları da olan kartlarla mining yapıyor. Ve uzun süredir piyasada ekran kartı bulmak imkansız, 5-10 bin liralardan bahsediliyor. Sizce bu durum oyunun çıkış tarihini nasıl etkiler, iyi günler.

Justice

Yönetici
Game Designer
Merhaba,

Evet, şu an ekran kartı piyasasında bir sıkışma var. Yıl ortasına kadar da arzın talepleri karşılayacağını düşünmüyorum. Bir süre daha devam eder bu şekilde. Kim bilir belki yıl sonuna kadar devam eder ama bir yerlerde kırılacaktır. Neler olacağını öngörmek zor. Nvidia bazı adımlar atıyor. Amd bir takım adımlar atabilir. Yakın zamanda ekran kartı almayı düşünüyorsanız ve bütçeniz düşükse madencilikte pek favori olmayan, çok güç tüketen eski modellere yönelebilirsiniz. Onları daha uyguna temin edebilirsiniz. Yine Nvidia ve Amd cephesi yeni serileri piyasaya sürdüğünde farklı sonuçlar ortaya çıkabilir, takip etmekte fayda var. Yazdıklarım sadece benim fikrimdir, fikirlerimi baz alarak hareket etmeyin lütfen. İyice araştırma yaparak hareket ederseniz daha sağlıklı olur. Ben de konuyla ilgili araştırma yapıp daha donanımlı hale gelirsem bir ara discord üzerinde konuyu daha derinlemesine tartışabiliriz.

Not: Oyunun çıkış tarihini etkilemez.

hzrckmk

Üye
Umarım bu yaz oyunu bize sunarsınız.
İyi çalışmalar

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt