Mısır ve Patates Nereden Toplanır - Nasıl İşlenir? ve Ne İşe Yarar? [ Rehber ]

Guinness

Üye
Mısır ve Patates Nereden Toplanır - Nasıl İşlenir ve Ne İşe Yarar? [ Başlangıç Rehberi ]

1 - Hangi İteme İhtiyacım Var? Nereden Alabilirim?
Hangi NPC = Dorionda Bulunan Tarron npc'sinden toplama ve diğer meslekler için olan itemleri satın alabilirsiniz.

npc.jpg

Mısır, Patates gibi maddeler için Hangi item = Alttaki Stickle(orak) olan item mısır,patates,soğan,mantar gibi malzemeler için kullanılan itemdir.

sickle1.jpg
sickle2.jpg

Neden Farklı Fiyatlar = Oraklar arasında fiyat farkının tek sebebi daha hızlı toplaması. Pahalı olan daha fazla toplamıyor sadece daha hızlı topluyor.

2- Ürünleri Nereden Bulabilirim?

Mısır ve Patatesi Dorion bölgesinde bulabilirsiniz. Sadece tek bir yerde çıkmıyor tüm çevrede çıkabiliyor.

patato.jpg
corn.jpg

3- Ürünleri Topladıktan Sonra Nasıl İşlerim?

1- Ham maddeleri topladıktan sonra envanterinizi açın ( I tuşu ile ) ve sol alt köşesinde Craft Yazısına tıklayınız.
2- 2. görselde gördüğünüz gibi bir sayfa açılacak ve solda oklar ile gösterilen kısma tıklayınız.

craft.jpg
craft2.jpg

3- Tavuk gibi olan görsele tıkladıktan sonra alttaki gibi bir kısım açılacak ve oradan elinizde olan ürünlerin yanında sayılar yazacaktır. Onlara tıklayarak craft kısmına geçiyoruz.
4- Görselerde gördüğünüz gibi Üret kısmına tıklayarak Ham üründen işlenmiş ürün elde edeceksiniz.
NOT: Max tuşuna basarsanız üzerinizdeki tüm ham ürünleri sırası ile işlemeye başlar.
NOT: Patates gibi bazı ürünlerde ek malzeme ister butter,milk gibi bunları da orak satın aldığınız npc de bulabilirsiniz.

mısırüret.jpg
patatouret.jpg

NOT: Patates gibi bazı ürünlerde ek malzeme ister butter,milk gibi bunları da orak satın aldığınız npc de bulabilirsiniz.

butter.jpg

4- Bu İşlenmiş Ürünler Ne İşe Yarar?

Mısırın işlenmiş hali : 20 dakika boyunca %3 EXP takviyesi sağlar. ( Exp scroll gibi itemler ile aynı anda kullanılamaz )
Patatesin İşlenmiş hali : 20 dakika boyunca %3 yaratıklardan kazandığınız altın miktarını arttırır.

mısırcorbası.jpg
mısırcorbası.jpg

UMARIM REHBER FAYDALI OLUR - KEYİFLİ OYUNLAR - GUİNNESS

ThEncounteR

Üye
Elinize sağlık bilmeyen arkadaşlar için oldukça faydalı ve açıklayıcı bir anlatım olmuş.

Nikniyme

Üye
Birileri kendine saklıyordu :) Söylemiyorlardı. Tepki görürsün şimdi onlardan. Çok teşekkürler. Eline emeğine sağlık. Balıkçılık hakkında bilgin var ise onunla ilgili de rehber hazırlayabilir misin ?

KOROW

Üye
Birileri kendine saklıyordu :) Söylemiyorlardı. Tepki görürsün şimdi onlardan. Çok teşekkürler. Eline emeğine sağlık. Balıkçılık hakkında bilgin var ise onunla ilgili de rehber hazırlayabilir misin ?
Bunu sağır sultan bile biliyor kanka ama suan bilinmeyen insanların kendisine sakladığı tek sey nasıl ve ne kadar maliyetle üretime level atlatılır mesela 10 levele kac üretim lazım kac para masrafı var cok merak ediyorum youtubede yok ama cıftlıcık hakkında youtubeye cıftcılık rise yazsan 200 video cıkar sana :D

Guinness

Üye
Rica ederim hocam henüz deneyimim yok balıkta ama olursa mutlaka yaparım :)

Guinness

Üye
Bunu sağır sultan bile biliyor kanka ama suan bilinmeyen insanların kendisine sakladığı tek sey nasıl ve ne kadar maliyetle üretime level atlatılır mesela 10 levele kac üretim lazım kac para masrafı var cok merak ediyorum youtubede yok ama cıftlıcık hakkında youtubeye cıftcılık rise yazsan 200 video cıkar sana :D
İnanın o kadar çok soran oluyor ki mısır nedir, neden topluyorsun, nereden almam lazım itemleri diye. Oyuna yeni başlayan bir çok oyuncu var bunlara yararlı olabilir :)

:JonSnow:

Üye
Güzel bir paylaşım olmuş, elinize sağlık. Hangi bölgede hangi sebze ve meyveler bulunduğunu biliyorsanız ekleyebilir misiniz?

Guinness

Üye
Yeni başlayan ve soranlar için güncelliyorum. İyi oyunlar

N4RS1ST

Üye
@Guinness
Hocam gayet güzel bilgilendirme olmuş. Peki bu mısır ve patates için yoğun olduğunu düşündüğünüz veya şuralarda rast geldim diyebileceğiniz koordinatlar var mı ?
Şimdiden teşekkür derim.

Guinness

Üye
@Guinness
Hocam gayet güzel bilgilendirme olmuş. Peki bu mısır ve patates için yoğun olduğunu düşündüğünüz veya şuralarda rast geldim diyebileceğiniz koordinatlar var mı ?
Şimdiden teşekkür derim.
Mısır ve PAtates en çok dorion kapısından çıktığınızsa sağ ve sol tarafta yoğun. Orası dışında aralıklarla çıkıyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt