Hocam bu kiyaslamada anlatmak istedigini anliyorum ama soyle bir nokta var bence kacirdigin. VS kosullari ile PK kosullari birbirinden cok farkli. Ornegin, bu 4pt icinde diger hic biri zaten bir VSde melee ptyi kesemez. PK durumda ise okcularin damagei yuksek oldugu durumda insiyatif %100 okcularda oluyor.
1. Mage ptsi cok vuruyor dogru, ama sabit gibi bir party. Yerinden hareket bile etmiyor. Iclerine atlayip savasmak cok kolay. Nova yemleniyor, attacker yemleniyor bir sekilde kapisilabiliyor.
2. Melee pt cok immobil ve sadece diger melee ptler ile ya da mage ptler ile dovusuyor.
3. 1tp 7 assas sadece al kac partysi, herhangi bir ptye kafa tutamaz pri vs olmadan. Ama pk cevirir, zevkli de olur. Bunu yapani bayadir gormuyorum ama.
Simdi okcu senaryosunda bir warriora 800 vurdugunu dusunelim. 6okcunun her biri 1 kere vurdugunda 4800 damage dusuruyorsun. Zaten geriye kacarak oynuyorsunuz ve yakalanmiyorsunuz. Peki hem hizli kostugunuz, hem geri ziplayabildiginiz hem de assaslari attack menzilinin de uzagindan sharp eye ile gorebildiginiz senaryoda bizden size nasil yaklasmamizi bekliyorsunuz, bir cozum oneriniz varsa gercekten dinlemek isterim.
Bir sorun da surada, neden 6-7 okcu tek ptde oynamak zorunda ? Ornegin, pkda hic 7 bp partysi diye birsey de yok sonucta, bu bplerin damageleri dusuk oldugu icin degil, boyle bir kompozisyon anlamsiz oldugu icin. Okcu oynamayi seviyorsunuz anliyorum, 1tp, 1pri, 2okcu + assas ve warrior, ya da 1tp, 1pri, 3okcu + assas seklinde bir kompozisyon bana fikir olarak iyi geliyor ornegin. Neden okcular, mage ptsi gibi kompozisyon kurmaya calisiyor ? Baya itemli okcular da biliyorum ve iyi damage tankliyorlar. PKda biraz daha yakin dovus partylerinin parcasi olmak mantiksiz mi ? Assaslarina ya da warriorlara utility skillerin ile firsat yaratman farkli bir boyut katabilir pkya. Katildigin / katilmadigin yerleri duymak isterim.