İstek NFT Pelerin Problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Makarov

Üye
Merhaba, bugün sizlere bahsetmek istediğim şey NFT Pelerin kazanan bazı arkadaşların özelinde pelerinlerin değişmesine karşın bir öneri ve bir talep olacak. Bildiğiniz üzere bir etkinlik düzenlendi, bu etkinlik sonucunda Toplamda 100'e yakın pelerin dağıtıldı. Bu pelerinler PVP ve son 1 hafta olmak üzere PVE'de 20 adet verilerek paylaştırılmaya çalışıldı. Öncelikle PVP Haritasında çok ciddi bir zaman ve emek verdik kimileri birkaç k BP ile farklı bir pelerin almayı son anda kaçırdı.

Şimdi geleceğim probleme, bizim GM'ler üzerinde gördüğümüz pelerinler hep özel ve güzel duruyordu. Birkaç farklı renkte farklı tipte pelerinde görüyorduk fakat asla PVP'de bu pelerini alacağımızı düşünmüyorduk.

Şimdi bir güçlü bir teori ile muhtemelen verilecek bu pelerinin sıralamada 4. sıradan 10. sıraya kadar toplam 56 adet ve neden olduğunu anlamadığım son 1 haftada +20 adet herkese dağıtıldı. Biz 1 ay boyunca PVP'de çarpışarak bu estetik bakımdan kötü olduğunu neredeyse bütün oyuncularla konuştuğumuz, (oyunun kendi pelerini white cape, black cape vb) dahi karşılaştırdığımızda bu pelerinlerden daha özel ve estetik açıdan daha normal durduğunu günlerce tartıştığımız, estetik açıdan oyuncunun pelerini yerine karar vermenin neden sağlıklı olmadığını da birçok platformda belirttik. Özellik bakımından oyunda büyük bir üstünlük yaratmayacak bu pelerinlerin bir özel etkinlik ürünü olduğu estetik görüntüsü üzerinden anlaşılacaksa bu pelerinlerin tek tip tek baskı ve

https://cdn.discordapp.com/attachments/933504269162782821/942363072423661608/unknown.png

pelerine kıyasla sadece 4. olduğu için bu pelerini alması gerçekten haksızlık olur diye düşünüyorum. Ayrıca PVE'de hiç çıkmayan bu pelerinleri ilk gün 3 sonra bilmem kaç en son 20 diye herkese neredeyse birkaç saat içerisinde dağıtıldı. Ayrıca matematiksel olarak neden [1-2,3-4,5,6,7,8,9,10] diye bir dağılım yapıldığını da idrak edemedim. 56 kişinin aynı pelerini alması yerine [1-2,3,4-5,6,7-8,9,10] şekilde bir dağılım yapılması daha sağlıklı olmaz mıydı.

Yönetimin bu konuyu değerlendirmesini istiyorum. Önerim ise bir NPC getirilerek pelerinleri kişinin kendi zevkine ve estetik duyarına göre kendisinin karar vermesi olup özellik bakımından ise sıralamayı şekillendirip en yüksek özelliğin 1. sıradaki arkadaşa ve devamını ise yayıp adil bir şekilde dağıtılması.

Yani açıkçası bu pelerini hak ettiğimi kazanan birçok arkadaşımla düşünmüyoruz. Hala pelerinler hakkında net bir açıklama yok fakat istediğiniz rengi seçeceksiniz gibi bir argüman da yetersiz diye düşünüyorum. Çünkü 1. ve 4. kişinin alacağı pelerin arasında dağlar kadar fark var ve 4. pelerin gerçek anlamda birçok oyuncunun içine sinmeyen estetikten uzak bir pelerin. Bunu 1. olan takım arkadaşım da söylüyor Oyunu hiç oynamayan yayında değerlendiren izleyicim de. Dinlediğiniz ve zaman ayırdığınız için Teşekkür ederim.

Mergen

Üye
Merhabalar. Öncelikle PvP sıralamalarından elde ettiğiniz pelerinler ile PvE'den drop olarak kazanılan pelerinler aynı olmayacaklar. Bunun dışında maalesef ki oyuncuların kendi zevklerine göre bırakılması konusuna da açıklık getirmek isterim.

Elde ettiğiniz pelerinler NFT olup, seçimi sizin yapmanız NFT'nin mantığına ters niteliktedir. Renk seçimi konusunda 10 oyuncunun 9'unun aynı rengi seçtiğini düşünürsek, bu 9 pelerinin NFT değeri düşecek, farklı olan 1 pelerinin ise değeri yükselecektir. Bu sebeple kullanıcı tercihine bırakılamamaktadır.

Bunun dışında, PvE kısmında kazanılan pelerinler, drop olarak hangi renk ve tarzda kazanıldıysa o şekilde dağıtılacak. Sıralamadan elde edilen pelerinler ise tasarımsal farkları olup, renkleri şans unsuruna göre, kullanıcı panelinde rastgele olarak belirlenecektir.

Teşekkürler, iyi forumlar.

Attractive

Üye
Bu konuda olasılıksız arkadaşıma katılıyorum sıralama 1-2,3-4,5,6-,7,8,9,10 olarak dağıtılırsa daha adil olacağını düşünüyorum en başından belirtilen ödül sistemi değiştirildiği için buda değişebilir

Süleyman-2jz

Üye
Merhabalar. Öncelikle PvP sıralamalarından elde ettiğiniz pelerinler ile PvE'den drop olarak kazanılan pelerinler aynı olmayacaklar. Bunun dışında maalesef ki oyuncuların kendi zevklerine göre bırakılması konusuna da açıklık getirmek isterim.

Elde ettiğiniz pelerinler NFT olup, seçimi sizin yapmanız NFT'nin mantığına ters niteliktedir. Renk seçimi konusunda 10 oyuncunun 9'unun aynı rengi seçtiğini düşünürsek, bu 9 pelerinin NFT değeri düşecek, farklı olan 1 pelerinin ise değeri yükselecektir. Bu sebeple kullanıcı tercihine bırakılamamaktadır.

Bunun dışında, PvE kısmında kazanılan pelerinler, drop olarak hangi renk ve tarzda kazanıldıysa o şekilde dağıtılacak. Sıralamadan elde edilen pelerinler ise tasarımsal farkları olup, renkleri şans unsuruna göre, kullanıcı panelinde rastgele olarak belirlenecektir.

Teşekkürler, iyi forumlar.
Bunu oyun tarafında değilde (renk seçimini) twitch üzerinde canli yayinda yapsaniz hem muhabbet olur hem güzel olurdu mergen bey bi düşünün isterseniz

udun

Üye
Eğer mümkünse pelerinlerin dağıtımlarını görme şansımız olursa gerçekten güzel olabilir. Bunu bir canlı yayın etkinliğinde de şeffaf olarak yapabilirseniz bence çok güzel olur. Böylece pelerine hak kazanan insanların kazandığı pelerinlerin şans faktörüne göre dağıtıldığını görmeleri iç rahatlatıcı olabilir.

Süleyman-2jz

Üye
Twicht e etkinlik olursa sıra bana geldiğinde

-Şeytanınız bol olsun arkadaşlar benim kumarım burda biter..

Makarov

Üye
Anladığım kadarıyla PVE deki pelerinler ile PVP'deki pelerinler aynı olmayacak. Bu güzel düşünce için Teşekkür ediyorum. Şimdi emek verdiğimiz şeyin karşılığını alıyoruz gibi hissettim.

SchwarzjokeR

Üye
Anladığım kadarıyla PVE deki pelerinler ile PVP'deki pelerinler aynı olmayacak. Bu güzel düşünce için Teşekkür ediyorum. Şimdi emek verdiğimiz şeyin karşılığını alıyoruz gibi hissettim.
PVE den alanlar emek sarf etmedi mi sanıyorsun ? Günde 50-60 zindan giren insanlar vardı tek düze aynı canavaları ardı ardına kesmek kolay mı sanıyorsun ? Bana göre de pvpden kazanılanlar kolay hem dc de muhabbet eğlen hem de sürekli değişik şekilde düşmanla kapışarak alıyorsun bu ödülü diğeri sürekli aynı şeleri yapıp kutulardan drop alamadan defalarca yapıyor bu şeyi. Sakın Pve dönenleri küçümseme. Herkes kendince emeğini verip almıştır bu ödülleri.

Attractive

Üye
PVE den alanlar emek sarf etmedi mi sanıyorsun ? Günde 50-60 zindan giren insanlar vardı tek düze aynı canavaları ardı ardına kesmek kolay mı sanıyorsun ? Bana göre de pvpden kazanılanlar kolay hem dc de muhabbet eğlen hem de sürekli değişik şekilde düşmanla kapışarak alıyorsun bu ödülü diğeri sürekli aynı şeleri yapıp kutulardan drop alamadan defalarca yapıyor bu şeyi. Sakın Pve dönenleri küçümseme. Herkes kendince emeğini verip almıştır bu ödülleri.
Pvp yetenek ve ekip isteyen bir durumdur hocam kimsenin küçümsendiği yok kusura bakma ama oyunun ilk gününden beri mesai yapar gibi sabah toplanıp pk atmak zorunda kaldık sıralama için pve ayrıca roco token dropu attı yani sadece pvp odaklananların ödül olarak pve'den üstün olması gerekmez mi

MEGATRON

Üye
"Olasılıksız Kardeşimize Kesinlikle hak veriyorum 1 ay boyunca neredeyse bütün zamanımızı pvp'e ayırdık çalıştık çabaladık bir sürü sıkıntıya girdik gecemiz gündüzümüz karıştı çok emek verdik siz kalkın Zindandan 2 günde NFT düşüren adamla 1 ay boyunca NFT alan kişi ile aynı tutmayı hesaplayın kesinlikle kabul edilemeyecek bir durum"
neyseki sağlıklı ve beklediğimiz cevap gelmiş

Makarov

Üye

Ben o canavarları kapalı betada etkinlik öncesi her gün 3 aya yakın kestim merak etme. Kolay olsaydı girer pvp ye o şekilde alırdın. Kimseye göre de pvp de almak kolay değil. Pve donenleri küçümsemek gibi bir amacım yok ne doğruysa onu yazdım. 3-5 günde istersen günde 25 saat gir yaptığın şey belli sadece drop bekliyorsun. PVP de nasıl aldık istersen buraya uzun uzadıya yazayım belki eğlenerek akşam okursun

Nart

Üye
NFT pelerinlerin şeklinden çok, verdiği özelliklerin shoptan alınacak özelliklere nazaran daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.

Örneğin shoptaki % 3 veriyorsa NFT %4-5 verebilir.

Ayrıca şekillerine de değinmek gerekirse. Kostümlere bakıldığında pelerinlerin bayağı zayıf kaldığı net belli oluyor. İleride firma kazanç odaklı olarak çok daha iyi pelerinler yapacaktır. NFT pelerinler bu sadelikle ve bonus + özellikleri eklenmezse bir süre sonra kimse tarafından tercih edilmeyecektir.

Aziz

Üye
Merhabalar,

Yukarıda Mergen bahsetmiş. Ancak sanırım anlaşılmamış. Ben bir özet geçeyim. NFT pelerinin ne özellik verdiği ya da ne türde olduğu önemli değil. NFT’nin şekli cinside önemli değil. Google’a en pahalı saçma NFT yazarsanız size göre saçma ama alıcıya göre mantıklı bir tercih olduğunu göreceksiniz. Çünkü o dünyanın insanlara göre en saçma ama bana ve ona göre en mantıklı yatırımını yapmış. Çünkü her zaman en göz önünde olan NFTlerden biri onda olacak.
Şimdi buradan nereye geliyoruz. NFT pelerine sahip olduğunuz hâlde hâlâ özelliği farklı olmalı, türü şöyle olmalı diye düşünüyorsanız hata yapıyorsunuz. Sizden başka kimsede olmayacak. Özellik verse ya da vermese sorun yok. Siz Dorionda dururken ya da başka bir hartada gezerken bir çok yeni başlayan oyuncu sizin pelerinin farklı olduğunu görüp “Aaa çok özel! Nereden buldun?”, olacak. Ancak siz hâlâ özellik diyorsanız parasını verip shop üzerinden özellik olan bir pelerin alabilirsiniz. Sahip olduğunuz NFT pelerini ise NFT’den anlayan birine verebilirsiniz.

İyi forumlar

Makarov

Üye
Yukarıdaki aziz arkadaşıma tam sadece bir şeyin "NFT" olması veya "AZ" miktarda bulunması onu değerli kılmaz diyerek kaynaklar gösterip bir takım yorumlar yapacaktım fakat gerek kalmadı. Dinlenildiğim ve anlaşıldığım için Mergen'e ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sırada beta etkinliği süresince oyun yönetimini, oyuncuları ve oyunu olumlu olumsuz eleştireceğim uzun bir yazı hazırlamayı planlıyorum. Umarım kendimi artık daha net ifade edip yanlış anlaşılmalara mahal verecek davranışlardan kaçındığımı anlarsınız. Amacımız oynayabileceğimiz güzel bir oyuna destek vermek ve karşılık görmek. Teşekkürler konu kapanmıştır.

Fischer

Üye
Merhaba,

Kapalı beta etkinliği sonucunda, etkinlik ödülü olarak verilen pelerinlerin bonuslarına ve tasarımlarına buradan bakabilirsiniz. Etkinlik ödülleri kesinleştiği için konu kapatılmıştır.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt