NFT pelerin ve drop sistemi

ZetaS

Üye
Merhaba herkese, konu ile alakalı direkt olarak iletişime geçebileceğim kim var bilmediğim için bu şekilde paylaşmak istedim. Öncelikle, oyundan 10 gün kadar önce haberdar olmuş, tek başıma başlamış bir oyuncuyum. Sadece çıkıp pvp yapıp, adapte olmaya çalışıyordum. Bu sürede çok sayıda pve için zaman ayıran kişilerin de olduğunu fark ettim. Buna rağmen bir aylık etkinlik için vaad edilen, oyunun beta sürümündeki tek işlevsel dropun benim dahil olduğum sürede, sadece iki farklı gün içerisinde droplanabildiğini gördüm. İlk gün 2 adet, diğer gün 7 adet olarak. 1 ay'ın sonuna doğru olması da dikkatimi çekti. Ki 1 ay neresi, sadece drop alınan iki gün neresi. Bir de tanık olduğum bugg olarak belirtilen sürekli olarak nft pelerin düşen bir akşam vardı. Velev ki hata olduğu söylenip silindi. Durumlar bu şekilde olunca drop durumunun nitelikli bir şekilde ayarlanamadığı, belli başlı karar verilen günlerde dropların eklenip geri kalan günlerde olmadığını düşünmek çok da yersiz gelmiyor bana. Konu ile alakalı açıklayıcı herhangi bir açıklamaya da denk gelmedim maalesef. Bu ve benzeri oyunlara dahil tecrübesi olan kişilerin de minvalinde huzursuz olduğu çok fazla düşüncesi vardır diye düşünüyorum. Nitekim oyun içerisinde fikrimi paylaştığım herkesin benzer şekilde düşündüğünü fark ettim. Son güne kadar droplar tükenmesin ve etkinlik canlı kalsın diye böyle bir yol izlendiğini düşünüyorum.
Şahsen anlıyorum bu bir beta versiyon ve bir çok şeyi siz de denemektesiniz. Lakin betadan sonrasında da emek harcanacak bir konseptte devam edilecek. Dorion'da bulunan bir lamba için bile özen gösterildiği söyleniliyor, ki kesinlikle katılıyorum. Bu gibi en ufak detaya görsel olarak bu kadar özen gösterilirken, böyle bir etkinlikte, belki de pve adına tek hedefte, özenli olunmaması, istediğiniz drop sistemi ayarlanamadıysa bile bunun, kullanıcılara şeffaf bir şekilde aktarılmayışı beni şüpheye düşürdü. En son 10 yıl kadar önce benzer oyunların pvp serverlarında bulunabilecek bir tutum anımsattı.
Şikayetim; bu kadar profesyonel ve kaliteli bir iş için uğraşılırken ve çoğu noktada çok da başarılı olunurken belki de en önemli noktalardan birinde şüpheye düşürülmek. Saatlerimizi ayırarak karakterlerimizi geliştirmeye uğraşırken, bir değil pek çok hedefimiz olduğunda benzer durumların yaşanması, benzer düşüncelerin oluşturulmasından endişe duyuyorum. Uzun yıllardır MMORPG oynamamış, Rise Online'a denk gelip bir bakıp çıkıyım diyip çok beğenerek oynamaya devam eden bir oyuncuyum. Official versiyonunda da oynamayı istemeye başladığım noktada bu durum oldukça şevkimi kırdı.

ref

Üye
Köfteyi vuran vurdu. Adamlar aynı pc den 3-4 charda np kastılar. İlk başlar spike town ile dünya np kastılar. Sonra kule vurunca 150 np düşmeye başladı. Peki öncesi np kasanlar ne oldu? Rank'a oturdular. Vasat bir beta süreci geçirildi.
Pelerin desen tam bir muamma.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Arklar büyütecek bir durum yok bana kalırsa şuan oyunun oynanabilir olması daha önemli oyanayan olmadıktan sonra ne yapican Nft pelerini ilerde bir çok etkilinlik yapılacağı söylendi önümüzdeki etkinliklere bakacağız...

ZetaS

Üye
Arklar büyütecek bir durum yok bana kalırsa şuan oyunun oynanabilir olması daha önemli oyanayan olmadıktan sonra ne yapican Nft pelerini ilerde bir çok etkilinlik yapılacağı söylendi önümüzdeki etkinliklere bakacağız...
Karakter geliştirmeye dayalı ve karakter geliştirmenin yüksek oranla droplara bağlı olduğu bir sistemde bu durum nasıl önemsiz olabilir, şaşırtıcı. Bir aydır dungeon olarak oynayan ve drop düşen iki günü kaçıran, geri kalan her gün mütemadiyen devam eden biri için önemsiz diyemezsin. Velev ki konuda da önümüzde olan etkinlikler ile alakalı bakış açımı nasıl etkilediğini belirttim.

Gorakrısky-Mehmet

Üye
Karakter geliştirmeye dayalı ve karakter geliştirmenin yüksek oranla droplara bağlı olduğu bir sistemde bu durum nasıl önemsiz olabilir, şaşırtıcı. Bir aydır dungeon olarak oynayan ve drop düşen iki günü kaçıran, geri kalan her gün mütemadiyen devam eden biri için önemsiz diyemezsin. Velev ki konuda da önümüzde olan etkinlikler ile alakalı bakış açımı nasıl etkilediğini belirttim.
Test sürecinde mutlu olamaman ve istediğini alamaman gayet normal test etmek için oynarsan daha mutlu olacağını düşünüyorum sonuçta Resmi açılışı yapılmamış bir oyundan bahsediyoruz o yüzden önemsemiyorum açıkcası bir gariplik olduğunu yetkililere bildirdikten sonra yapacak birşey de kalmıyor zira senin emeklerini görmezden gelmek istemem

ZetaS

Üye
Test sürecinde mutlu olamaman ve istediğini alamaman gayet normal test etmek için oynarsan daha mutlu olacağını düşünüyorum sonuçta Resmi açılışı yapılmamış bir oyundan bahsediyoruz o yüzden önemsemiyorum açıkcası bir gariplik olduğunu yetkililere bildirdikten sonra yapacak birşey de kalmıyor zira senin emeklerini görmezden gelmek istemem
Yazmış olduğum konu biraz uzun da olsa okur musun? Daha doğru bir iletişim kurabiliriz o şekilde. Mutlu olmadığım bir nokta yok, emeklerimle alakalı bir durum da değil. PvP kısmında olduğumu aktardım. Şu an beni etkilemese de bu tutum daha sonra benim alanımı da etkileyebilir endişesi. Empati yapıyorum. Eleştiriye açık bir yönetim olduğunu düşündüğüm içinse şahsi eleştirim bu.

AthenSlayeR

Üye
Dostum yazdıklarını okudum. Yönetim tarafından bile isteye yapıldığını düşündüğüm haksız rekabet yaratacak anlayışın oyunun officalindede devam edeceğini düşünüyorum. Bu oyuna buna göre bel bağlamanı tavsiye ederim. En açık bu kadar yazabilirim..

• Beğen
Tepkiler: ref

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt