No Signal Sorunu Yardım Lütfen

2CatShakur

Üye
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım RX 6600 XT Ryzen 5 5600 Windows 10 güncel ekran kartımda son sürüm BIOS'umda son sürüm. Daha öncelerde sorun yaşamıyordum zaten oyuna ara vermiştim 5 6 aydır girmiyordum. Bugün tekrar yükledim tüm grafik ayarlarını pencere modlarını denedim ama oyuna girip 5 DK oynayınca bir süre sonra ekran gidiyor No Signal yazıyor ve sonra bilgisayarı kapatıp açıyorum ekran kartı driveri silinmiş oluyor. Donanımsal ve yazılımsal hiçbir problem yok 1 saat FurMark'ta test ettim sıkıntı çıkmadı. İşlemci ve ekran kartı %100 bench yaptım sorun çıkmadı ve gittim 2 3 saat farklı oyunlarda ekran kartını köküne kadar zorladım hata vermedi. Şimdi tekrar Rise Online girdim yine aynı sorun devam ediyor bunu yaşayan var mı? Çözümünü bilen lütfen yardım etsin oyunu oynayamıyorum.

KarinRiverside

Üye
Arkadaşlar merhaba bilgisayarım RX 6600 XT Ryzen 5 5600 Windows 10 güncel ekran kartımda son sürüm BIOS'umda son sürüm. Daha öncelerde sorun yaşamıyordum zaten oyuna ara vermiştim 5 6 aydır girmiyordum. Bugün tekrar yükledim tüm grafik ayarlarını pencere modlarını denedim ama oyuna girip 5 DK oynayınca bir süre sonra ekran gidiyor No Signal yazıyor ve sonra bilgisayarı kapatıp açıyorum ekran kartı driveri silinmiş oluyor. Donanımsal ve yazılımsal hiçbir problem yok 1 saat FurMark'ta test ettim sıkıntı çıkmadı. İşlemci ve ekran kartı %100 bench yaptım sorun çıkmadı ve gittim 2 3 saat farklı oyunlarda ekran kartını köküne kadar zorladım hata vermedi. Şimdi tekrar Rise Online girdim yine aynı sorun devam ediyor bunu yaşayan var mı? Çözümünü bilen lütfen yardım etsin oyunu oynayamıyorum.
Merhaba! Şu linkteki konuya bir göz atar mısınız?
Bu konuya da göz atabilirsiniz --> Tıklayın.
Konu oyun ile ilgili değil farklı bir sorun var.
Ekstradan şu konuyada göz atabilirsiniz.

2CatShakur

Üye

KarinRiverside

Üye
Bunları denedim düzelmedi hala sorunun oyunda olduğunu düşünmüyorum ama sadece bu oyunda oluyor yazılımsal bir hata sanırım donanımsal olsa bu oyun haricide yapardı diye düşünüyorum format denicem en son çare bakalım.
Konuyu ekibe iletmiş bulunmaktayım zira aksi bir durum söz konusu ise bunun tespit edilip düzeltilmesi gerekiyor.
Teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

KarinRiverside

Üye
Bunları denedim düzelmedi hala sorunun oyunda olduğunu düşünmüyorum ama sadece bu oyunda oluyor yazılımsal bir hata sanırım donanımsal olsa bu oyun haricide yapardı diye düşünüyorum format denicem en son çare bakalım.
Her ihtimale karşı oyuna eklenen FSR ve OPM modunu kapatıp tekrar deneyip sonucu buraya yazar mısınız?
Son olarak, ekran kartınızın driver olarak "Recommended" versiyonu ile deneyin. Bazen çıkan son güncellemelerinde problem olabiliyor.

2CatShakur

Üye
Her ihtimale karşı oyuna eklenen FSR ve OPM modunu kapatıp tekrar deneyip sonucu buraya yazar mısınız?
Son olarak, ekran kartınızın driver olarak "Recommended" versiyonu ile deneyin. Bazen çıkan son güncellemelerinde problem olabiliyor.
Hocam bütün sürücüleri denedim eski sürücüleri denedim format attım w11 yükledim yine no signal oyuna girdikten 1 dk sonra no signal veriyor oyunla benim bilgisayarım arasında bi uyuşmazlık var anlayamadım hdmi kablo denedim dp kablo falan değiştirdim yinede aynı sanırım oynamıcam oyunu artık :D

KarinRiverside

Üye
Hocam bütün sürücüleri denedim eski sürücüleri denedim format attım w11 yükledim yine no signal oyuna girdikten 1 dk sonra no signal veriyor oyunla benim bilgisayarım arasında bi uyuşmazlık var anlayamadım hdmi kablo denedim dp kablo falan değiştirdim yinede aynı sanırım oynamıcam oyunu artık :D
Tekrardan merhaba! Durumunuzu uzun uzadıya araştırdım, genel anlamı ile bilgisayarınızda bir anti-yazılım bulunuyor olabilir taratmanızı öneriyorum.
Son olarak, Windows'ta bulunan bazı yapısal değişiklikler mevcut olabiliyor bazen grafik sürücüsünü tetikliyor otomatikmen bu linkteki ayarlamayı yapıp tekrar dener misiniz?

Kenshin

Üye
Merhaba @2CatShakur

Aşağıda belirttiğim çözüm yolunu sırayla yapın lütfen;

1- Windows ve R tuşlarına basarak Çalıştır penceresini açın.
2- regedit yazarak Enter tuşuna basın. (Yönetici izni isteyecek, Evet'e tıklayın.)
3- Kayıt Defteri Düzenleyicisi açıldıktan sonra F3 tuşuna basın.
4- Çıkan pencereye EnableULPS yazın ve Enter tuşuna basın.
5- 0000 adlı bir alt klasörde EnableUlps adlı bir anahtar bulana kadar F3 tuşuna basmaya devam edin.
6- Reg girişine çift tıklayın ve değeri 1'den 0'a değiştirin.
7- 0001 adlı bir alt klasörde EnableUlps adlı bir anahtar bulana kadar F3 tuşuna basmaya devam edin.
8- Reg girişine çift tıklayın ve değeri 1'den 0'a değiştirin.
9- Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatıp PC'yi yeniden başlatın.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt