Sanirim ilk etapta max. level 60 olucak, yada oyle bir dusunce var. 60 olmak icin 1 ay harcamak cok uzun bile bence. Bu dedigimi sirf malum oyunu oynamis, baska MMORPG deneyimlememis olanlar begenmez, ama dedigin seyler 2004 senesinde ise yariyordu, simdi oyuncular hemen oyundan sogup oyunu birakirlar ve malum oyunun yasadigi kisir dongude kalirsin. 7/24 exp kasma imkani olan bir kemik kadro oyunda olur surekli, oyuna sonradan ve yeni baslayan insanlar oyundan soguyup birakir ve surekli ayni grupla oyun oynarsin ve hic yeni oyuncu gelmez. 2021 senesinde ozellikle yeni oyuncular getirilmek isteniliyorsa bu ise yaramaz - yeni bir oyuncunun gunde 1/2 saati varsa, onu robot gibi soothsayer keserek harcayacaksa, o kisi bu oyundan direk sogur. Levelleme konusunda milyonlarca oyuncusu olan WoW a bakilabilir ornegin.
Hafta ici 5 gun calistigini dusun, aksam sadece 1/2 saatin oldugunu varsay ki her aksam o kadar vakit olmayabilir bile, o 1/2 saat icinde exp partymi arayacaksin, gorevmi yapacaksin, yoksa dungeonlar acilinca onlarami gireceksin. Ornegin 7/24 exp kasan, yada alpha olmasina ragmen makroya birakan tipler coktan 70 oldular bile, ve benim gibi oyunun gelismesi icin bug arayanlar, ve calisanlar hala 50lerde. Yani biraz genis dusunmek lazim. Benim fikrimce biraz daha kisa olmali, ama genele vurursak 1 ay cok makul bi sure 60 olmak icin. Dedigim gibi, bu benim fikrim.