Öneri Official level atlama zorluğu

Genius

Üye
1 ay içinde son level'a ulaşılacağı söyleniyor. Bence bu tamamen gereksiz olur ve oyunun amacını kısıtlar. İnsanlar o kadar sürede son seviyeye gelirse hevesi kaçabilir. Bence bu sürenin daha uzun bir vadeye yayılması gerekiyor ki hem level kasıp hem item kovalayıp hem de fırsat buldukça pk yapma imkanı olsun.

AMAGRADOTH

Üye
Çok çok önemli bir konu, yüzde yüz katılıyorum dostum. Exp sistemi ile ilgili ben muhtemelen bir hafta içinde detaylı bir konu açacağım, özellikle bu soothslayer slotunda kasanlar için. Ticket da atacağım. Öneri anlamında.

Cape_Mage

Üye
1 ay içinde son level'a ulaşılacağı söyleniyor. Bence bu tamamen gereksiz olur ve oyunun amacını kısıtlar. İnsanlar o kadar sürede son seviyeye gelirse hevesi kaçabilir. Bence bu sürenin daha uzun bir vadeye yayılması gerekiyor ki hem level kasıp hem item kovalayıp hem de fırsat buldukça pk yapma imkanı olsun.
Sanirim ilk etapta max. level 60 olucak, yada oyle bir dusunce var. 60 olmak icin 1 ay harcamak cok uzun bile bence. Bu dedigimi sirf malum oyunu oynamis, baska MMORPG deneyimlememis olanlar begenmez, ama dedigin seyler 2004 senesinde ise yariyordu, simdi oyuncular hemen oyundan sogup oyunu birakirlar ve malum oyunun yasadigi kisir dongude kalirsin. 7/24 exp kasma imkani olan bir kemik kadro oyunda olur surekli, oyuna sonradan ve yeni baslayan insanlar oyundan soguyup birakir ve surekli ayni grupla oyun oynarsin ve hic yeni oyuncu gelmez. 2021 senesinde ozellikle yeni oyuncular getirilmek isteniliyorsa bu ise yaramaz - yeni bir oyuncunun gunde 1/2 saati varsa, onu robot gibi soothsayer keserek harcayacaksa, o kisi bu oyundan direk sogur. Levelleme konusunda milyonlarca oyuncusu olan WoW a bakilabilir ornegin.

Hafta ici 5 gun calistigini dusun, aksam sadece 1/2 saatin oldugunu varsay ki her aksam o kadar vakit olmayabilir bile, o 1/2 saat icinde exp partymi arayacaksin, gorevmi yapacaksin, yoksa dungeonlar acilinca onlarami gireceksin. Ornegin 7/24 exp kasan, yada alpha olmasina ragmen makroya birakan tipler coktan 70 oldular bile, ve benim gibi oyunun gelismesi icin bug arayanlar, ve calisanlar hala 50lerde. Yani biraz genis dusunmek lazim. Benim fikrimce biraz daha kisa olmali, ama genele vurursak 1 ay cok makul bi sure 60 olmak icin. Dedigim gibi, bu benim fikrim.

Genius

Üye
Sanirim ilk etapta max. level 60 olucak, yada oyle bir dusunce var. 60 olmak icin 1 ay harcamak cok uzun bile bence. Bu dedigimi sirf malum oyunu oynamis, baska MMORPG deneyimlememis olanlar begenmez, ama dedigin seyler 2004 senesinde ise yariyordu, simdi oyuncular hemen oyundan sogup oyunu birakirlar ve malum oyunun yasadigi kisir dongude kalirsin. 7/24 exp kasma imkani olan bir kemik kadro oyunda olur surekli, oyuna sonradan ve yeni baslayan insanlar oyundan soguyup birakir ve surekli ayni grupla oyun oynarsin ve hic yeni oyuncu gelmez. 2021 senesinde ozellikle yeni oyuncular getirilmek isteniliyorsa bu ise yaramaz - yeni bir oyuncunun gunde 1/2 saati varsa, onu robot gibi soothsayer keserek harcayacaksa, o kisi bu oyundan direk sogur. Levelleme konusunda milyonlarca oyuncusu olan WoW a bakilabilir ornegin.

Hafta ici 5 gun calistigini dusun, aksam sadece 1/2 saatin oldugunu varsay ki her aksam o kadar vakit olmayabilir bile, o 1/2 saat icinde exp partymi arayacaksin, gorevmi yapacaksin, yoksa dungeonlar acilinca onlarami gireceksin. Ornegin 7/24 exp kasan, yada alpha olmasina ragmen makroya birakan tipler coktan 70 oldular bile, ve benim gibi oyunun gelismesi icin bug arayanlar, ve calisanlar hala 50lerde. Yani biraz genis dusunmek lazim. Benim fikrimce biraz daha kisa olmali, ama genele vurursak 1 ay cok makul bi sure 60 olmak icin. Dedigim gibi, bu benim fikrim.
Oyunda tek amaç son level a gelmek olmamalı ki zaten mmorpg oyunlarında böyle bir şey yok. Oyun çok yönlü olduğu için son level a gelmeden de oyunda yapılacak bir çok şey var. Level bunlardan sadece biri, oyun içinde herhangi bir şeye çok kolay ulaşabilmek bence kişi bazında oyunun ömrünü kısaltır. Bu tarz oyunlar yıllarca süreceğinden dolayı 1 ay süre bunun yanında denizdeki kum tanesi gibi kalır.

AMAGRADOTH

Üye
Arkadaşlar max level 60 olacaksa 1 ay makul bir süre. 70 olacaksa kesinlikle 1 ay Kısa bir süre. Pvp alanlarına geçiş 50 level itibariyle başlıyor. Oyun size kesinlikle max level olacaksınız diye zorlamıyor. Dileyen 52 level bir asas ile pvp bölgesine geçer, dileyen 70 level bir Warrior tercih eder. Oyun bu noktada bizi tamamiyle Özgür bırakmış. Tecrübe puanı kasmak isteyen arkadaşlar yanlış oyun grubuna gelmişler demektir.

Cape_Mage

Üye
Oyunda tek amaç son level a gelmek olmamalı ki zaten mmorpg oyunlarında böyle bir şey yok. Oyun çok yönlü olduğu için son level a gelmeden de oyunda yapılacak bir çok şey var. Level bunlardan sadece biri, oyun içinde herhangi bir şeye çok kolay ulaşabilmek bence kişi bazında oyunun ömrünü kısaltır. Bu tarz oyunlar yıllarca süreceğinden dolayı 1 ay süre bunun yanında denizdeki kum tanesi gibi kalır.
2021 senesinde cogu insan ayni monoton isi(7/24 soothsayer kesmek gibi) yaparak o kadar sure harcamaz, ozellikle yeni bir oyuncu. Ben normalde hikayeli exp kasmasindan daha cok zevk alan biriyim, ornegin WoWda bir kisi solo olarak, gorevleri hikaye tadinda takip ederek, dungeonlara girerek en yuksek seviyeye eglene eglene cikabiliyor. Level kasmak kolay olsun hicbirimiz istemeyiz, ama onemli olan level kasma isinin monoton olmamasi. Su an asiri monoton oldugu icin insanlar makro kullaniyor, Alpha 2 surecinde 70 level gelmenin pek bir anlami olmadigini bilerek, yada bilmeyerek.

Dungeonlar falan eklenince, ve gorevler biraz hikaye tadinda birbiri ile baglantili olmaya baslayinca sanirim cok daha guzel olacak ve anladigim kadariyla ekip uzerinde calisiyor, ama Alpha 2 de gordugumuz uzerinden yorum yapiyoruz simdilik.

AMAGRADOTH

Üye
Aynen abi bak aslında benzer düşüncelere sahibiz. Ben oyunun pve tarafının sürekliliğine çok önem veriyorum. Bir kaç entry üstte ifade ettiğim shootsayer kesme olayıyla ilgili nefretim Dile getiren ve çözüm önerileri sunan bir başlık açacağım ilerleyen günlerde. Tabi ki de zindanlar, farklı bir çok etkinlik, yani etkinlikler de içi dolu, işte biz etkinlik yapıyoruz demek için değil gerçekten mücadeleyi üst seviyeye çıkaran etkinlikleri kastediyorum. Velhasıl, bu noktadan baktığımda görüyorum ki, closed, open betalarda biz inanılmaz zevkli bir süreç yaşayacağız. Benim rise online ekibine olan güvenim ve desteğim artık çok yüksek... gerçekten bu oyuna Cani gönülden destek vermeye başladım.

Arlina

Üye
Arkadaşlar lvl cok zor olursa koxp, macro cogalır.

Koxp macro vs. gibi şeylerin cıkmasının temel sebebi zaten malum oyunda ki level kasma zorluğuydu.

Bunuda unutmayın.

VirginDreams

Üye
Katılmıyorum, kitlenin %80 işinde gücünde insanlar adam akşam eve gidince 3-4 ay boyunca exp mi kasacak? saçmalık.

Zonta

Üye
Daha alfa 2 başlamadan önce bende bu konu hakkında bir yazıda bulunmuştum. Son seviye olmak 2-3 hafta olmasın diye söylemiştim. Birileri çıkıp beni güncel oyun cahili olarak ilan etmişti. Anlaşılan o ki benim gibi düşünen çok sayıda insan var. Tekrar fikrimi söylemek istiyorum. Bu oyun rol yapma oyunu değil mi? Sen bir anda son seviye olup her şeye ulaşılabilir hale geldikten sonra oyunun fps oyunlarından ne farkı kalıyor. Yok efendim uzun süre Exp kasmak oyundan soğuturmuş. Arkadaş bu oyun 3-5 ay sonunda kapanacak bir oyun değil. Mmorpg zaman alan bir oyun, en azından ben böyle biliyorum. Çalışanlar varmış, onlar ne yapacakmış. Arkadaşım bende çalışıyorum kimi zaman kafamı kaldıracak vaktim olmuyor. Buna rağmen rpg oyunun doğasına aykırı yorumlarda bulunmuyorum. Vakti olan vakti olduğu kadar oynar.

SARS

Üye
Daha alfa 2 başlamadan önce bende bu konu hakkında bir yazıda bulunmuştum. Son seviye olmak 2-3 hafta olmasın diye söylemiştim. Birileri çıkıp beni güncel oyun cahili olarak ilan etmişti. Anlaşılan o ki benim gibi düşünen çok sayıda insan var. Tekrar fikrimi söylemek istiyorum. Bu oyun rol yapma oyunu değil mi? Sen bir anda son seviye olup her şeye ulaşılabilir hale geldikten sonra oyunun fps oyunlarından ne farkı kalıyor. Yok efendim uzun süre Exp kasmak oyundan soğuturmuş. Arkadaş bu oyun 3-5 ay sonunda kapanacak bir oyun değil. Mmorpg zaman alan bir oyun, en azından ben böyle biliyorum. Çalışanlar varmış, onlar ne yapacakmış. Arkadaşım bende çalışıyorum kimi zaman kafamı kaldıracak vaktim olmuyor. Buna rağmen rpg oyunun doğasına aykırı yorumlarda bulunmuyorum. Vakti olan vakti olduğu kadar oynar.
Yani diyorsunuz ki aksam işten geldikten sonra 5 saat oynayan adamlar 2 sene 70lvl olmaya calıssın ve bunuda yaparken soothsayer slotuna çöksün dursun..

Bu mantıklı yaklaşımmıdır ?
Peki 70 olunca bu sistemde bu kısır exp döngüsünde ben ayrılıyorum diyince oyuncuya tazminatta ödeyecekmi rise online ?

Çünkü sizin bakış açınıza göre özellikle şu anki sistemde exp kasmanın daha zor oldugunu düşünürsek insanlar bir meslek gibi hiçbir zebk almadan işten gelip adeta mesai yapıyormuş gibi exp kasacak.. peki sigortalarıda yatacakmı bunca işçilikten sonra insanların ?

Wow gibi olmalı oyun.. eğlendirmeli.. en azından bir hikayeye dayalı exp kasılabilmeli.. saatlerce 1 slotta aksamdan aksama gelip kimse senesini yemez.. aklı basında insanlar en azından senelerini yemez..

2 sene sonra oyunda nerde işsiz cahil okuma yazması kıt hırsız düzenbaz varsa dolar.. sonrada konu açılır neden insanımız böyle diye..

Eee.. sen çalışan, işi gücü düzgün eğitimli bireyleri oyuna bağlayabilmen için öncelikle onların zevk alacağı bir sistem inşaa etmelisin.. yoksa nerde işsiz var o gelecek.. şu an malum oyun diye tabir edilen knightta hangi slota gidersen git sor adama mesleğin ne diye.. hemen ağlamaya başlarlar işsizim ağabey paramundan çıkan bus işe oğlumun bezini alıyom diye.. ama bak mesele işsiz olmasıda değil.. cahil cühelanın bol olması..

Kusura bakmayın sınır 80 olsun isterse 150lvl olsun.. ama kasarken herkes zevk alsın kasılır.. bir etkinlik gibi bakılır eğlenilir.. ama kimse gidip 8erden 16 kişi birbirine ks ata ata sapsarı kum efektli bölümde aylarını 1 mobu z skill z skill yapa yapa harcayamaz.. harcamamalıda.. aklı başında insan oyun kavramının eğlence olduğunu bilmeli.. eğlenmiyorsada silmeli.

Zonta

Üye
Kimsenin kimseyi zorladığı yok. Çalışan kişi vakit ayıramam ben oyuna derse oynamasın zaten. lvl kasılmadan oynanan oyunlar oynasın. Pubg csgo lol falan filan. Ben bile çok oynamak istememe rağmen şuan vakit bulup oynadığım kadarıyla 58 lvl olabildim. Bende cöğürmesini bilirim exp çok zor kolay yapın diyebilirim. Fakat bu oyunun mantığı bu arkadaşım. Kimse zorlamıyor seni. Kasmadan da oyunu oynayabilirsin. Sende 70 yapma 60 yap git eşya kovala, pazar yap kendini o yönde güçlendir. Yok siz diyosunuz ki hem eşyalarım çok iyi olsun hem son seviye olayım. Arkadaşım, vakti olan adam seviyesini kasar, olmayan seviyeyle uğraşmaz eşya kovalar. Bu kadar basit olay.

WANTED

Üye
Kimsenin kimseyi zorladığı yok. Çalışan kişi vakit ayıramam ben oyuna derse oynamasın zaten. lvl kasılmadan oynanan oyunlar oynasın. Pubg csgo lol falan filan. Ben bile çok oynamak istememe rağmen şuan vakit bulup oynadığım kadarıyla 58 lvl olabildim. Bende cöğürmesini bilirim exp çok zor kolay yapın diyebilirim. Fakat bu oyunun mantığı bu arkadaşım. Kimse zorlamıyor seni. Kasmadan da oyunu oynayabilirsin. Sende 70 yapma 60 yap git eşya kovala, pazar yap kendini o yönde güçlendir. Yok siz diyosunuz ki hem eşyalarım çok iyi olsun hem son seviye olayım. Arkadaşım, vakti olan adam seviyesini kasar, olmayan seviyeyle uğraşmaz eşya kovalar. Bu kadar basit olay.
Asıl olay zor ya da kolay olması değil bence, zor ama bir o kadar eğlenceli olursa, insanlar sadece lvl yükselmek için oynamaz ve eğlendikleri için oyunu oynarlar aynı zamanda lvl kasmış olurlar, pvp sisteminde 70 olmadan bir hiç olursun, death walley’de 70 olmadan güçlü olmanın imkanı yok yani

Nisshe

Üye
2 Günde 56 Level oldum ve gayette item'de kastım 60 M para yaptım ve hala pazarda it emlerim var bence sanıldığı kadar zor değil Edit; Solo oyuncuyum

GrauerWolf

Üye
Bir slota saatlerini, günlerini hatta aylarını gömmek mantıklı mı hakikaten? Bir düşünsene işten geliyorsun bütün günün stresi üzerinde ve biraz oyuna girip kafanı dağıtmak keyif, almak, varsa arkadaşlarınla biraz sohbet muhabbet eşliğinde oyun oynamak istiyorsun. Peki yaptığın şey ne? Aynı yaratıkları saatlerce aynı yerde kesmek. Hadi bunu geçtim diyelim ki malum oyunun kitlesi malesef ve malesef ki bu oyuna geliyor ve bir çok şeyin oradaki gibi olmasını istiyor anladık. İyi de kardeşim insan göz göre göre oyuncusunu ve hatta oyununu kısır döngüye neden sokmak ister ki? Malum oyunda macro ve koxp zaten bunun için ortaya çıkmadı mı? Göz göre göre aynı hatayı neden istiyoruz ki?

SARS

Üye
Sizin mantık mmorpg mantığından çok knight online mantığı.. ben diyorum ki mmorpg oyununu oynayalım sen diyorsunki git pazar yap yada level kas.. mmorpg dünyasında sadece pve ile hiç pvpye girmeden senelerce zevkle oynanabilir oyunlar mevcut.

Mesele level kasmak değil mesele kısırlık.. biİm bahsettiğimiz şeyi algılayabilmen için öncelikle diğer mmorpg türlerini öğrenmelisin. Knight online vol 2 oynamak istesem gider pvp oynarım biz diuoruz ki vakti olmayan adam 2 3 saatinde gelsin burada zevkle level kassın sen kalkmış pazar yap diyosun. Reel hayatımda bina yapıp satıyor paramı kazanıyorum zaten pazar smilasyonumu bu oyun.. beklentiniz sizin sadece knight online anladıgım kadarıyla.. eğrr böyle olacaksa ben bırakıyorum oyunu der giderim.. benim gibi düsünende binlerce insan var merak etmeyn yani.. oyunun sonunu sizin zihniyetinizden bakınca görmek zor değil malesef..

amg61

Üye
Zaman bence güzel ama exp party önemli alfa zamanında bile 3 4 party ks olan slot var 5 kanal olmasına ragmen bence slotlar hiç olmazsa ilk 6 ay cogaltılmalı.

Louiss

Üye
Exp sistemi düz mantık olursa ( 8 kişi toplan, aynı mobdan saatlerce kes ) koxp da bitmez macro da bitmez. Sen o oyundan bağımsız olmak istiyorsan, Exp kasmada çeşitlilik getirmen lazım. Etkinliklerle lwl kasılmalı. Gizli npc bir haritadan bi haritada keşifler yapılarak aranmalı ve ödül olarak %3-5 exp vermeli. Yani nasıl çoğaltayım mesela. 3 tane lwl 1-10 arkadaşı 30 yap mesela exp al, pazarda en az 3 ticaret yap exp al. Kişilere oy atılabilsin ( dorionda yeni başlayan bir oyuncuya cevaplarıyla yardımcı olur ve oy alır, oylardan ortalama alınır %1 exp artar, bu oyuna başlayanada iyi gelir). Herkes kendine o kadar müslüman ki bi soru soruyoruz cevap bile vermiyolar, e solo oyuncu da sıkılır bunalır. Devamlı ödül ve farklı farklı görev sistemi. Mmo budur. party halinde git 50 mob kes içindekinden 10ar tane getir değil.

Zonta

Üye
Alfayı oynayacak çok vaktim olmadı. Dedim ya arta kalan vakitlerimde oyunda vakit geçirdim. Gözlemlediğim kadarıyla "seviyenin kolay olmayacağı bir sistemde" 60 seviye biri boss kovalar pvp vakit geçirir eşya düşürebilir ve bu sürede 70 seviyeye kasan adamlardan çok çok daha öne geçebilir. Son seviye olmak zorunluluk değil. İstersen olursun. Oyundaki çeşitliliğe bakmadınız mı? Hani siz diyorsunuz ya uzun uzun exp kasmak olmasın. Olsun, exp kasacak olan adam diğer taraftan kaçırdıklarına üzülsün. Kasmayan kişide yaptıkları ve çıkardıklarıyla exp kasanların önüne geçebilir. Misal sadece rün sistemi dahi seviye farkını ortadan kaldıracak bir sistem. Ama siz herşeyi aynı anda istiyorsunuz. Oyuna vakit ayıran oyuncular ne yapacak? Demez mi adam o kadar uğraşıyorum adam 2-3 saat oynuyor aramızda fark yok. Bence de ayırmasın kimse saatlerini. Bazı günler oyunda kapalı olsun mesela

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst Alt